שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים?
תמונה ראשונה: חיבור חוטי. בדיקה בוצעה במחשב קצה.
תמונה שנייה: חיבור אלחוטי, בדיקה בוצעה במכשיר Samsung Ultra S24, מכשיר צמוד לראוטר Wifi 6.
חיבור אופטי מהירות סימטרית 1Gbit, עלות חודשית 130 ש"ח, קבלן פרטי, זכיינות הוט או בזק או אנלימיטיד (לגיימרים) לפי בחירה.
ראוטר Linksys AX5300
3 נקודות חמות Linksys HWH03
תוצאות Speed Test, חוטי https://www.speedtest.net/my-result/d/f ... 02e6688a61
תוצאות SpeedTest, אלחוטי https://www.speedtest.net/result/a/10234351951
תמונה שנייה: חיבור אלחוטי, בדיקה בוצעה במכשיר Samsung Ultra S24, מכשיר צמוד לראוטר Wifi 6.
חיבור אופטי מהירות סימטרית 1Gbit, עלות חודשית 130 ש"ח, קבלן פרטי, זכיינות הוט או בזק או אנלימיטיד (לגיימרים) לפי בחירה.
ראוטר Linksys AX5300
תוצאות SpeedTest, אלחוטי https://www.speedtest.net/result/a/10234351951
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
Re: שרשור מחירי אינטרנט - כמה באמת אתם משלמים??
תספר בבקשה מי יכול ואיך אפשר לקבל מהירות סימטרית ב130 שח.11/07/2024 23:07mwafak כתב: תמונה ראשונה: חיבור חוטי. בדיקה בוצעה במחשב קצה.
ראוטר Linksys AX5300
תוצאות SpeedTest, אלחוטי https://www.speedtest.net/result/a/10234351951...
@want_uploadבצפון התייאשו מהבטחות השווא לפרוס סיבים אופטיים לפריפריה ע"י המפעילות הגדולות ולכן קמו להם מספר קבלנים שחתמו על חוזים עם התשתיות הגדולות (באישור משרד התקשורת), כאשר הם יפרסו סיבים על עמודי חשמל ויחברו בתים תוך כדי בחירת תשתית מצד הלקוח, מנגד הקבלנים רשאים למכור חבילות משולבות תשתית/ספק סימטריות במחיר אטרקטיבי עממי והתוצאות בפניך.
ועל מנת להסב את תשומת לבך, בקרוב יחלו במכירת חבילות של 2.5 Gbits אך אישית לא רואה טעם בזה.
אני משתמש Usenet והמהירויות מטורפות של כ 80MB הורדה בשנייה, כך שתוכן של GB 70-80 יורד בערך ב 15 עד 17 דקות! (זמן להכנת קפה והכל מוכן
ועל מנת להסב את תשומת לבך, בקרוב יחלו במכירת חבילות של 2.5 Gbits אך אישית לא רואה טעם בזה.
אני משתמש Usenet והמהירויות מטורפות של כ 80MB הורדה בשנייה, כך שתוכן של GB 70-80 יורד בערך ב 15 עד 17 דקות! (זמן להכנת קפה והכל מוכן

משרד התקשורת לא 'התייאש' אלא לפני כמה שנים בשביל להאיץ פריסת תשתית והכנסה של עוסקים נוספים לתחום והגברת התחרות ניתנו אישורים לפריסת תשתיות על ידי חברות קטנות או לדוגמה בהסכם עם הרשות המקומית, אלו יוכלו נניח להציע ישירות חיבור ללקוח ו/או להציע חכירה לחברה אחרת או בכלל למכור את הפעילות בצורה כלשהי12/07/2024 0:50mwafak כתב: @want_uploadבצפון התייאשו מהבטחות השווא לפרוס סיבים אופטיים לפריפריה ע"י המפעילות הגדולות ולכן קמו להם מספר קבלנים שחתמו על חוזים עם התשתיות הגדולות (באישור משרד התקשורת), כאשר הם יפרסו סיבים על עמודי חשמל ויחברו בתים תוך כדי בחירת תשתית מצד הלקוח, מנגד הקבלנים רשאים למכור חבילות משולבות תשתית/ספק סימטריות במחיר אטרקטיבי עממי והתוצאות בפניך....
כל אחת עשתה לפי איך שהיא חושבת שנכון וריווחי עבורה,אזרחים במקומות מרוחקים קיבלו פריסה מהירה והחברות הגדולות התמקדו באיזורים שיותר שווים עבורם.
כולם מרוויחים.
הכל כתוב רשום וחתום, גם לפי מועדי הקריאות והחוזים רואים שזה היה יחסית בשלבים מוקדמים נדמה בין 2018-2021.
היו שם עוד דברים כמו פטור מרישיון אספקת שירות אינטרנט ומאוחר יותר גם שימוש הדדי בתשתיות, גם בפריסה עצמה גם בחיבור בחלק האחרון לבית הלקוח, במקום שכל חברה תשלם על השחלה והתקנה מלאה, אם קיים סיב עד לבית הלקוח אפשר להשתמש בו במעבר בין חברות.
איך זה התבצע בפועל אני לא עוקב בכל יישוב אבל כבר ראיתי דיווחים של אנשים כמוך ועוד ממקומות שונים שסהכ מרוצים מאוד מהסידור הזה.
שאלה שקשורה, חיברו לי את YES FIBER ואני רואה שאני כנראה מאחורי NAT שלהם (כתובת שמופיעה בראוטר שונה מזו של whatismyip).
זה דופק לי את החיבור ל HASSIO (כמובן) כי ה DDNS רואה כתובת אחת אבל הראוטר יושב על כתובת אחרת.
איזה ספקיות לא עושות NAT חוץ מבב"ל? לא בא לי לשלם על כתובת קבועה...
זה דופק לי את החיבור ל HASSIO (כמובן) כי ה DDNS רואה כתובת אחת אבל הראוטר יושב על כתובת אחרת.
איזה ספקיות לא עושות NAT חוץ מבב"ל? לא בא לי לשלם על כתובת קבועה...
- want_upload
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
- נתן תודות: 423 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
פרטנר, סלקום14/07/2024 11:36pargit כתב: שאלה שקשורה, חיברו לי את YES FIBER ואני רואה שאני כנראה מאחורי NAT שלהם (כתובת שמופיעה בראוטר שונה מזו של whatismyip).
איזה ספקיות לא עושות NAT חוץ מבב"ל? לא בא לי לשלם על כתובת קבועה......
כנראה שבב"ל לא רוצים למכור יותר אינטרנט..
"תשתית ספק עד 1000 מ' ב180 ש"ח ראוטר 19.9 ש"ח עלות התקנה חד פעמי 400 ש"ח"
חיים בסרט
"תשתית ספק עד 1000 מ' ב180 ש"ח ראוטר 19.9 ש"ח עלות התקנה חד פעמי 400 ש"ח"
חיים בסרט
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
זה לא חדש שהם לא רוצים למכור יותר ומחפשים לסגור את המחלקה של הלקוחות הפרטיים
- AmIsraelhai
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- שם מלא: רז אדיר
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 0
מחפש לעבור חברה מי נותן את ההצעה הכי טובה?
כרגע אני ב019 200mb 89₪ ועוד 20₪ ראוטר
הציעו לי בפרטנר 300mb 69₪ חודשיים ראשונים ולאחר מכן90₪
ובסלקום 1gb 79₪ חודשים ואחר כך 100₪
בפרטנר ניסו לשכנע אותי שהם תשתית נפרדת מכולם ושאצלהם יותר מהיר זה נכון?
בפרטנר ניסו לשכנע אותי שהם תשתית נפרדת מכולם ושאצלהם יותר מהיר זה נכון?
לא נכון. אספת נתונים, תנסה חודשיים חינם (גם ההתקנה אם צריך) אצל אחת מהשתיים , ותחליט אח''כ. אם יש לך גם סיב בזק - גם הם אופציה כתשתית עבור האחרות...
שים לב, שימוש בציוד שלך, יוזיל בסביבות ~20 ש"ח.
בתום ההתנסות, לא לשכוח להודיע שאתה חושב על לעבור, ותתומחר לרוב באופן יותר אטרקטיבי (כי כבר השקיעו בך חודשיים...) ... זו הדרך, לדעתי...
בתום ההתנסות, לא לשכוח להודיע שאתה חושב על לעבור, ותתומחר לרוב באופן יותר אטרקטיבי (כי כבר השקיעו בך חודשיים...) ... זו הדרך, לדעתי...
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 16/07/2024 22:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
- AmIsraelhai
- חבר שרק התחיל

יש לי סיב של אנלימטיד..16/07/2024 22:21rafi_d כתב: לא נכון. אספת נתונים, תנסה חודשיים חינם (גם ההתקנה אם צריך) אצל אחת מהשתיים , ותחליט אח''כ. אם יש לך גם סיב בזק - גם הם אופציה כתשתית עבור האחרות...
בתום ההתנסות, לא לשכוח להודיע שאתה חושב על לעבור, ותתומחר לרוב באוםףפן יותר אטרקטיבי (כי כבר השקיעו בך חודשיים...) ... זו הדרך, לדעתי......
יש לי ראוטר של שיאומי אבל אני לא יודע איך להתקין אותו(ax3000t)
להתעקש על חודשיים חינם?
לא צריך להתעקש על כלום... כול הגדולות מפרסמות שהן נותנות התנסות חינם, אבל כולן!... 
כדאי שתבדוק אם פרוסה תשתית נוספת,של בזק למשל. אם כן - תתעדף חיבור עליה, יהיה קל לניוד...
לשימוש בנתב שלך - תצטרך לרכוש מתאם סיב, אחרי שתחליט על התשתית...

כדאי שתבדוק אם פרוסה תשתית נוספת,של בזק למשל. אם כן - תתעדף חיבור עליה, יהיה קל לניוד...
לשימוש בנתב שלך - תצטרך לרכוש מתאם סיב, אחרי שתחליט על התשתית...
- AmIsraelhai
- חבר שרק התחיל

ממש מוזר אף אחת מהחברות לא הציעה לי חודשיים חינם..16/07/2024 22:46rafi_d כתב: לא צריך להתעקש על כלום... כול הגדולות מפרסמות שהן נותנות התנסות חינם, אבל כולן!...
לשימוש בנתב שלך - תצטרך לרכוש מתאם סיב, אחרי שתחליט על התשתית......
אחרי חודשיים מה המחיר הכי טוב שניתן לקבל?
התשתית של בזק נחשבת לטובה יותר?
פרטנר יכולים (אם זו תשתית שלהם ולא של בזק) לתת לך 69/79/89 ש"ח ל-300/600/1000GB לכל החיים עם ציוד שלך.16/07/2024 21:29AmIsraelhai כתב: מחפש לעבור חברה מי נותן את ההצעה הכי טובה?
בפרטנר ניסו לשכנע אותי שהם תשתית נפרדת מכולם ושאצלהם יותר מהיר זה נכון?...
אם 500MB מספיקים לך (עם 12 MB העלאה) אז בהוט אפשר לקבל אחרי לחץ פיזי מתון דיל של 59 ש"ח (84-25 על הראוטר), אבל הוט זה הוט - צריך לריב איתם.
המחיר כמו שכתבו, וסלקום תרד אפילו ל 69/79 לגיגה בשימור עם ציוד שלך.16/07/2024 23:03AmIsraelhai כתב: ממש מוזר אף אחת מהחברות לא הציעה לי חודשיים חינם..
אחרי חודשיים מה המחיר הכי טוב שניתן לקבל?
התשתית של בזק נחשבת לטובה יותר?...
ולא, כל התשתיות דומות באיכות. שימוש בזו של בזק עבור כל הספקיות פשוט מקנה גמישות באפשרות לניוד מרחוק בין ספקיות אם צריך, בעתיד.
תשתית פרטנר בעיני עדיפה רק בגלל שיטת החיבור שלהם עליה - ללא חייגן, אך (עם נתב סביר) רק שיקול המחיר צריך לקבוע.
נערך לאחרונה על ידי rafi_d ב 17/07/2024 7:33, נערך 3 פעמים בסך הכל.
מחובר לפרטנר p2p עם ראוטר של פרטנר, מהירות 1גיגה.
דרך השימור אפשר לקבל את החבילה הנ"ל ב110שח?
89+20
דרך השימור אפשר לקבל את החבילה הנ"ל ב110שח?
89+20
- AmIsraelhai
- חבר שרק התחיל

דברתי עכשיו עם סלקום
סגרתי אותם 1gb ראוטר ללא עלות 99₪ למשך שנתיים
עסקה טובה לדעתי..
עסקה טובה לדעתי..
כן, כצפוי (79+ ~20)17/07/2024 9:59AmIsraelhai כתב: דברתי עכשיו עם סלקום
עסקה טובה לדעתי.....
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אני על חבילה הוט סיבים 300/100 כולל הוט בוקס 5F בעלות 84₪. נראה שהנתונים שאתם נותנים פה נכונים.
אילו חברות נותנות להשתמש בציוד פרטי? ההוט בוקס הזה מעצבן.
אילו חברות נותנות להשתמש בציוד פרטי? ההוט בוקס הזה מעצבן.