שירשור מערכות סולאריות
-
ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
לקחתי את החופש לפתוח שירשור בומבסטי שכזה.
אם לא מתאים, מנהלים יקרים, שנו בהתאם לצרכי הפורום.
בימים אלה אנחנו בתהליך של אישרור והתקנת מערכת סולארית על גג הבית.
מאחר וזה סיפור יקר (בחרנו בעצמאות חשמלית על פני רכבים חדשים), דורש מגוון שיקולים אם להיכנס לסרט הזה או לא, וברישמת היתרונות והחסרונות ארוכה ומשתנה בין אנשים וצרכים...
נראה לי שיש מקום לפתוח שירשור שכזה עבור מי שעבר את התהליך ועבור מי שמפלרטט עם הרעיון - לחלוק שיקולים, טכנולוגיה ואולי אף תימחורים.
כפי שכבר היה ברור - השיקול המרכזי היה עצמאות חשמלית.
בעיני, בודאות, זהו לא שיקול כלכלי - כי זה לא מהלך כלכלי (קחו את אותו הסכום לקופת גמל סולידית, ותרוויחו משמעותית יותר).
באזור שלנו יש הפסקות חשמל יזומות, בעיקר בקיץ, ובקיץ האחרון כבר היינו בסיטואציה בה לקח יותר מ24 שעות לחזור לפעילות. מלבד אי הנוחות הברורה ואובדן מקרר שלם, אני עובד מהבית כעצמאי, וזה מסכן את ההתחייבות מול לקוחות ללוח זמנים. בנוסף, התשתית הישנה של חברת חשמל גורמת לשעות ללא חשמל בחורף עד שצוות מתקן את התקלות, מעיק מאוד אבל פחות נורא, כי הן קצרות יותר ולא חם (ולא באמת קר פה).
נראה שתחנת כוח בשרון תמשיך להתעכב, אז במקום להחליף רכבים, החלטנו ללכת לעצמאות חשמלית, לפחות ל- 25 השנים הקרובות.
פלירטטנו עם הרעיון תקופה ארוכה, אך המלחמות ופינגפונג האיומים מכל כיוון דחפו אותנו לקחת החלטה.
אעדכן כשיהיה עם מה.
אם לא מתאים, מנהלים יקרים, שנו בהתאם לצרכי הפורום.
בימים אלה אנחנו בתהליך של אישרור והתקנת מערכת סולארית על גג הבית.
מאחר וזה סיפור יקר (בחרנו בעצמאות חשמלית על פני רכבים חדשים), דורש מגוון שיקולים אם להיכנס לסרט הזה או לא, וברישמת היתרונות והחסרונות ארוכה ומשתנה בין אנשים וצרכים...
נראה לי שיש מקום לפתוח שירשור שכזה עבור מי שעבר את התהליך ועבור מי שמפלרטט עם הרעיון - לחלוק שיקולים, טכנולוגיה ואולי אף תימחורים.
כפי שכבר היה ברור - השיקול המרכזי היה עצמאות חשמלית.
בעיני, בודאות, זהו לא שיקול כלכלי - כי זה לא מהלך כלכלי (קחו את אותו הסכום לקופת גמל סולידית, ותרוויחו משמעותית יותר).
באזור שלנו יש הפסקות חשמל יזומות, בעיקר בקיץ, ובקיץ האחרון כבר היינו בסיטואציה בה לקח יותר מ24 שעות לחזור לפעילות. מלבד אי הנוחות הברורה ואובדן מקרר שלם, אני עובד מהבית כעצמאי, וזה מסכן את ההתחייבות מול לקוחות ללוח זמנים. בנוסף, התשתית הישנה של חברת חשמל גורמת לשעות ללא חשמל בחורף עד שצוות מתקן את התקלות, מעיק מאוד אבל פחות נורא, כי הן קצרות יותר ולא חם (ולא באמת קר פה).
נראה שתחנת כוח בשרון תמשיך להתעכב, אז במקום להחליף רכבים, החלטנו ללכת לעצמאות חשמלית, לפחות ל- 25 השנים הקרובות.
פלירטטנו עם הרעיון תקופה ארוכה, אך המלחמות ופינגפונג האיומים מכל כיוון דחפו אותנו לקחת החלטה.
אעדכן כשיהיה עם מה.
בוקר טוב,
בתור אחד שעבר את התהליך ומותקנת לו מערכת על הגג אבקש להבהיר מספר נקודות שאני חושב שאתה טועה בהם:
1. עצמאות חשמלית אתה לא מקבל - כשיש הפסקת חשמל גם לך אין חשמל בבית למרות שהמערכת מייצרת.
2. בשעות היום שהמערכת מייצרת חשמל אתה לא משלם על החשמל שאתה צורך (כל עוד אתה מייצר יותר ממה שאתה משתמש) ועל יתרת היצור אתה מקבל כסף מחברת חשמל.
3. שיקול כלכלי - לא חושב שבקופת גמל סולידית תקבל 10-15% לשנה עם התחייבות ל 25 שנה.
4. בשלב זה מערכת אוגרת שנותנת לך חשמל גם בשעות הלילה - כמעט לא קיימת או שעולה מחיר מטורף (אולי בעוד כמה שנים יהיה כלכלי ואז אולי יתן עצמאות חשמלית)
בני
בתור אחד שעבר את התהליך ומותקנת לו מערכת על הגג אבקש להבהיר מספר נקודות שאני חושב שאתה טועה בהם:
1. עצמאות חשמלית אתה לא מקבל - כשיש הפסקת חשמל גם לך אין חשמל בבית למרות שהמערכת מייצרת.
2. בשעות היום שהמערכת מייצרת חשמל אתה לא משלם על החשמל שאתה צורך (כל עוד אתה מייצר יותר ממה שאתה משתמש) ועל יתרת היצור אתה מקבל כסף מחברת חשמל.
3. שיקול כלכלי - לא חושב שבקופת גמל סולידית תקבל 10-15% לשנה עם התחייבות ל 25 שנה.
4. בשלב זה מערכת אוגרת שנותנת לך חשמל גם בשעות הלילה - כמעט לא קיימת או שעולה מחיר מטורף (אולי בעוד כמה שנים יהיה כלכלי ואז אולי יתן עצמאות חשמלית)
בני
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78771
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
למה שנהיה נגד שרשור כזה. אחלה יוזמה.
מעניין מי החברות והמוצרים שמתאימים לזה, אני פחות מכיר.
כמה דירות אתם בבנין וכמה שטח יש לכם לטובת הפאנלים?
מה עלות של מערכת כזו? מי החברות שמשווקות אותן?
ממה שאני מבין זה לא כמו בארה״ב. טכנית זה מוזיל את החשמל כי מוכרים את התוצרים לחברת החשמל להבנתי אי אפשר לאגור ולעשות בחשמל הזה שימוש פרטי (בטריה של טסלה למשל לא חוקית כי היא לא עובדת ככה). כלומר, להבנתי זה לא מונע הפסקות חשמל (אוי לאירוניה)
מעניין מי החברות והמוצרים שמתאימים לזה, אני פחות מכיר.
כמה דירות אתם בבנין וכמה שטח יש לכם לטובת הפאנלים?
מה עלות של מערכת כזו? מי החברות שמשווקות אותן?
ממה שאני מבין זה לא כמו בארה״ב. טכנית זה מוזיל את החשמל כי מוכרים את התוצרים לחברת החשמל להבנתי אי אפשר לאגור ולעשות בחשמל הזה שימוש פרטי (בטריה של טסלה למשל לא חוקית כי היא לא עובדת ככה). כלומר, להבנתי זה לא מונע הפסקות חשמל (אוי לאירוניה)
-
ufffnick
- גורו

למרבה ההפתעה יש לא מעט חברות ומתקינים, ומגוון הפאנלים די גדול, אבל על רגל אחת - רוב הפאנלים מיוצרים בסין, בארץ יש מעט מאוד טכנולוגיה שאינה סינית.
אנחנו גרים במושב, איכשהו התארגנו מספר משפחות למעין קבוצת רכישה מסולאראדג׳. יקר, אפילו יקר מאוד בסגמנט גם אחרי ההנחות של הקבוצה, הפאנלים עצמם הם לא שיא הטכנולוגיה, אבל עשו כברת דרך של הוכחת יעילות על פני מספיק זמן כדי לזכות באמון שלי. עיקר הטכנולוגיה שלהם היא לא בפאנלים, אלא באופטימייזרים. כמו כן, הם מציעים סוללות לצבירה כחלק ממערכת היברידית (יש עוד חברות שמציעות, אבל לא נתקלתי במי שנותן מענה כולל, אלא יותר חיבור בין מערכות צבירה אל מערכות ייצור שדורש מתקין מוכשר וחומרה ייעודית כדי שהצבירה תהיה מהשמש ולא מחברת חשמל).
המחירים תלויים בגישה הנבחרת, וזה קשור לשאלתך הבאה.
נכון, רוב המערכות שנמכרות בארץ בעצם נועדו למכור חשמל לחברת חשמל (כיום התעריף 0.48 ש"ח לקילו-וואט שעה, מכירה), ולהתקזז מול הצריכה הפרטית (0.61 ש"ח צריכה בממוצע, אצלי בבית). מערכת שכזו לא מגבה בהפסקת חשמל, ולמרבה האירוניה, אם יש הפסקת חשמל באמצע היום, החשמל שמיוצר לא ניתן לשימוש, וגרוע לא פחות - לא נמדד למכירה.
כאן נכנסות הסוללות. לסולאראדג' יש מערכת היברידית, שעושה גם וגם וניתנת לתיכנות, בהתאם לגישת הלקוח.
כלומר - במקרה שלנו, אני מעדיף קודם להשתמש לצריכה, אח"כ, לסוללות ובסוף למכור עודפים לחברת חשמל. ובשעות שאין אור להפקת חשמל - להשתמש בסוללות, ורק אם הן לא נותנות יותר מענה, לעבור לשימוש ברשת החשמל. למעשה שיא הצריכה אצלינו הוא בין 16:00-20:00, אח"כ הצריכה מאוד נמוכה, כך שיש סיכוי טוב שאולי רק בחורף גשום במיוחד נמצא עצמינו פונים לחברת החשמל.
החיסרון היחיד שיש למערכת הזו (על הנייר, אדע על יותר חסרונות כשתותקן) הוא שהמעבר לשימוש בסוללה למערכת החשמל וההיפך, לוקח כשנייה-שתיים. שלא כמו UPS שקיוויתי שיהיה.
מערכת שכזו (שכוללת הכל, מקצה לקצה מבחינה חומרתית, וכן את האישורים מול הרשויות ואחריות ל- 25 שנה על המערכת ו-10 שנים על הסוללות) שמגיעה ל 15kVA (המקסימום האפשרי לצרכן פרטי, במסגרת מונה נטו של חברת החשמל) על גג הבית, עם 3 סוללות של 4.6kwh, מגיע לכ- 140 אלף ש"ח (אחרי הרבה הנחות ודחיסות). ההערכה שלי לפני כל הדיונים היתה יותר לכיוון ה160 אלף ש"ח - ולכן לא החלפנו רכבים...
ללא סוללות (וללא עצמאות חשמלית), הערכה שלי עבור אותו סדר גודל של מערכת עמדה על כ- 90 אלף ש"ח, ואני יודע שיש מתקינים וחברות שיעשו את זה ביותר לכיוון ה60-70 אלף ש"ח, לפחות על בסיס שיח ראשוני, אני די בטוח שהיה מתנפח בהמשך. זה כבר עניין של ניהול סיכונים.
לגבי סולאראדג׳ - החברה אומנם בהתכווצות משמעותית, ויש דיבורים על גל פיטורים עקב צניחת השווי בשוק המניות, להערכתי, היא חוזרת למימדים ריאליים אחרי שאריות הבועתיות של המניות ה"ירוקות" עוד מאפקט הקורונה, ומחקיקה ירוקה בארה"ב שתרד מהשולחן עם החלפת השילטון בבחירות הקרובות.
למעשה, מהיכרותי את השוק האמריקאי, אני מופתע שבכלל היתה שם הצלחה, שכן, לדעתי, זה לא מהלך כלכלי, אלא אם מישהו מחפש off grid אמיתי (כי להכניס תשתית קרקעית משמעותית יותר יקר), מה שהחברה כלל לא מציעה, בארץ לפחות, ועל כן הפתרון ההיברידי, הוא שנבחר.
על בסיס הדו"ח הריבעוני, הספקים שלהם מסביב לעולם תקועים עם המון סחורה, וזה תמיד פתח למצוא תמחורים אטרקטיביים ותוכניות מכירה שבאות קצת יותר לקראת הלקוח. אני מניח שהסיבה לכך היא משבר כלכלי שעמד בפתח עקב האינפלציה הגבוהה (אנשים פחות ששים להוציא כאלה סכומים), אולם עם צפי לירידת הריבית בארה"ב בסוף הרבעון היא עשויה לעלות חזרה על גל צמיחה.
לא חייבים לקנות ישירות מהם, למעשה עד השנה הם עבדו b2b, וללא התנהלות מול הצרכן הפרטי.
לגבי התשואה -
אני ממש ממליץ לחשב באופן פרטני את התשואה, ולא להסתמך על אלמנטים שיווקיים. קח בחשבון שה- ROI של מערכת ללא סוללות היא כ6-7 שנים, עם סוללות, זה יותר לכיוון ה10 שנים. וזה רק החזר ההשקעה. בחישוב של 25 שנים עם 3% שנתי (סולידי מאוד, תצמיד ל- s&p500 ותרוויח משמעותית יותר), עם סכום שיש לך ביד, בלי הצורך ב- ROI, כי אין הוצאה של הסכום, תגיע לכך שרק ללא סוללות, זה מהלך ריווחי, אחרי 25 שנים, בהפרש קטן. שוב ללא סוללות. עם סוללות, המהלך לא כלכלי.
נקודה נוספת לגבי התשואה, במקרה של מערכת ללא סוללות - התשואה תרד ככל השמחירי החשמל יעלו (כי ההפרש בין קנייה למכירה יהיה לרעת הלקוח). לעומת מערכת עם סוללות - שם התשואה דווקא תעלה ככל המחירי החשמל יעלו (כי ההפרש בין קנייה למכירה לא רלוונטי, ברוב ימות השנה).
אנחנו גרים במושב, איכשהו התארגנו מספר משפחות למעין קבוצת רכישה מסולאראדג׳. יקר, אפילו יקר מאוד בסגמנט גם אחרי ההנחות של הקבוצה, הפאנלים עצמם הם לא שיא הטכנולוגיה, אבל עשו כברת דרך של הוכחת יעילות על פני מספיק זמן כדי לזכות באמון שלי. עיקר הטכנולוגיה שלהם היא לא בפאנלים, אלא באופטימייזרים. כמו כן, הם מציעים סוללות לצבירה כחלק ממערכת היברידית (יש עוד חברות שמציעות, אבל לא נתקלתי במי שנותן מענה כולל, אלא יותר חיבור בין מערכות צבירה אל מערכות ייצור שדורש מתקין מוכשר וחומרה ייעודית כדי שהצבירה תהיה מהשמש ולא מחברת חשמל).
המחירים תלויים בגישה הנבחרת, וזה קשור לשאלתך הבאה.
נכון, רוב המערכות שנמכרות בארץ בעצם נועדו למכור חשמל לחברת חשמל (כיום התעריף 0.48 ש"ח לקילו-וואט שעה, מכירה), ולהתקזז מול הצריכה הפרטית (0.61 ש"ח צריכה בממוצע, אצלי בבית). מערכת שכזו לא מגבה בהפסקת חשמל, ולמרבה האירוניה, אם יש הפסקת חשמל באמצע היום, החשמל שמיוצר לא ניתן לשימוש, וגרוע לא פחות - לא נמדד למכירה.
כאן נכנסות הסוללות. לסולאראדג' יש מערכת היברידית, שעושה גם וגם וניתנת לתיכנות, בהתאם לגישת הלקוח.
כלומר - במקרה שלנו, אני מעדיף קודם להשתמש לצריכה, אח"כ, לסוללות ובסוף למכור עודפים לחברת חשמל. ובשעות שאין אור להפקת חשמל - להשתמש בסוללות, ורק אם הן לא נותנות יותר מענה, לעבור לשימוש ברשת החשמל. למעשה שיא הצריכה אצלינו הוא בין 16:00-20:00, אח"כ הצריכה מאוד נמוכה, כך שיש סיכוי טוב שאולי רק בחורף גשום במיוחד נמצא עצמינו פונים לחברת החשמל.
החיסרון היחיד שיש למערכת הזו (על הנייר, אדע על יותר חסרונות כשתותקן) הוא שהמעבר לשימוש בסוללה למערכת החשמל וההיפך, לוקח כשנייה-שתיים. שלא כמו UPS שקיוויתי שיהיה.
מערכת שכזו (שכוללת הכל, מקצה לקצה מבחינה חומרתית, וכן את האישורים מול הרשויות ואחריות ל- 25 שנה על המערכת ו-10 שנים על הסוללות) שמגיעה ל 15kVA (המקסימום האפשרי לצרכן פרטי, במסגרת מונה נטו של חברת החשמל) על גג הבית, עם 3 סוללות של 4.6kwh, מגיע לכ- 140 אלף ש"ח (אחרי הרבה הנחות ודחיסות). ההערכה שלי לפני כל הדיונים היתה יותר לכיוון ה160 אלף ש"ח - ולכן לא החלפנו רכבים...
ללא סוללות (וללא עצמאות חשמלית), הערכה שלי עבור אותו סדר גודל של מערכת עמדה על כ- 90 אלף ש"ח, ואני יודע שיש מתקינים וחברות שיעשו את זה ביותר לכיוון ה60-70 אלף ש"ח, לפחות על בסיס שיח ראשוני, אני די בטוח שהיה מתנפח בהמשך. זה כבר עניין של ניהול סיכונים.
לגבי סולאראדג׳ - החברה אומנם בהתכווצות משמעותית, ויש דיבורים על גל פיטורים עקב צניחת השווי בשוק המניות, להערכתי, היא חוזרת למימדים ריאליים אחרי שאריות הבועתיות של המניות ה"ירוקות" עוד מאפקט הקורונה, ומחקיקה ירוקה בארה"ב שתרד מהשולחן עם החלפת השילטון בבחירות הקרובות.
למעשה, מהיכרותי את השוק האמריקאי, אני מופתע שבכלל היתה שם הצלחה, שכן, לדעתי, זה לא מהלך כלכלי, אלא אם מישהו מחפש off grid אמיתי (כי להכניס תשתית קרקעית משמעותית יותר יקר), מה שהחברה כלל לא מציעה, בארץ לפחות, ועל כן הפתרון ההיברידי, הוא שנבחר.
על בסיס הדו"ח הריבעוני, הספקים שלהם מסביב לעולם תקועים עם המון סחורה, וזה תמיד פתח למצוא תמחורים אטרקטיביים ותוכניות מכירה שבאות קצת יותר לקראת הלקוח. אני מניח שהסיבה לכך היא משבר כלכלי שעמד בפתח עקב האינפלציה הגבוהה (אנשים פחות ששים להוציא כאלה סכומים), אולם עם צפי לירידת הריבית בארה"ב בסוף הרבעון היא עשויה לעלות חזרה על גל צמיחה.
לא חייבים לקנות ישירות מהם, למעשה עד השנה הם עבדו b2b, וללא התנהלות מול הצרכן הפרטי.
לגבי התשואה -
אני ממש ממליץ לחשב באופן פרטני את התשואה, ולא להסתמך על אלמנטים שיווקיים. קח בחשבון שה- ROI של מערכת ללא סוללות היא כ6-7 שנים, עם סוללות, זה יותר לכיוון ה10 שנים. וזה רק החזר ההשקעה. בחישוב של 25 שנים עם 3% שנתי (סולידי מאוד, תצמיד ל- s&p500 ותרוויח משמעותית יותר), עם סכום שיש לך ביד, בלי הצורך ב- ROI, כי אין הוצאה של הסכום, תגיע לכך שרק ללא סוללות, זה מהלך ריווחי, אחרי 25 שנים, בהפרש קטן. שוב ללא סוללות. עם סוללות, המהלך לא כלכלי.
נקודה נוספת לגבי התשואה, במקרה של מערכת ללא סוללות - התשואה תרד ככל השמחירי החשמל יעלו (כי ההפרש בין קנייה למכירה יהיה לרעת הלקוח). לעומת מערכת עם סוללות - שם התשואה דווקא תעלה ככל המחירי החשמל יעלו (כי ההפרש בין קנייה למכירה לא רלוונטי, ברוב ימות השנה).
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
הייתי שמח אם היית מפרט על סוגי הפאנלים והחלופות להתקנה, אני מבין ממה שאתה כותב שעשית מחקר שוק לא מבוטל.
נדמה לי שכשתעריפי החשמל עולים גם מחיר המכירה לחברת החשמל אמור לעלות, לא?
האם ההפרשים בין מחיר המכירה לחברת חשמל למחיר הרכישה מהם נובע מהבדל בעלות לקילווואט? או שנובע מהתוספות הקבועות לחשבון שמגדילות את העלות הממוצעת לקילווואט ברכישה מחברת החשמל?
תודה
האם ההפרשים בין מחיר המכירה לחברת חשמל למחיר הרכישה מהם נובע מהבדל בעלות לקילווואט? או שנובע מהתוספות הקבועות לחשבון שמגדילות את העלות הממוצעת לקילווואט ברכישה מחברת החשמל?
תודה
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
יש לי מערכת כזאת מותקנת: שתי סוללות שנותנות 9.2KWh אפקטיבי, מערכת של 26.5KWh על הגג.
רוב שעות השמש אני מייצר את המקסימום - 15KWh, בשעות הערב הסוללה נכנסת לפעולה ונותנת מה שאפשר עד שנגמרת או עד שמגיעה למינימום שהגדרתי לצורך גיבוי (נכון לעכשיו - 30%).
ביום שמש אני מצליח לייצר קצת יותר מ 150KWh בסה״כ.
גם בימים שבהם השמש קצת נעלמת בעננים הסוללה נכנסת לפעולה ונותנת חשמל. כמובן שלא מרגישים את זה, הכל נעשה בצורה חלקה בעזרת הממירים ההיברידים.
יש אפשרות לטעון את הסוללה מאנרגיה סולארית עודפת (למי שיכול לייצר מעל 15KWh), זה הוגדר אצלי ככה - המערכת ייצרה 18-19, השתמשה במה שצריך לבית, מכרה יתרות עד 15 ואת השאר לקחה לסוללה.
משום מה שינו לי את זה, אני מולם בנסיון לשנות את זה בחזרה.
יש להם גם מטען לרכב שעובד באותה שיטה, אני מנסה לקבל מהם פרטים ולא מצליח.
ביום סטנדרטי, הבית צורך מחח״י רק משעות הערב המאוחרות (22-23), בשעה 7 בערך כבר יש מספיק שמש לצריכה מהסולארי, לכן עברתי למסלול לילה בסלקום (הנחה של 20% בין 23-7).
במקרה של הפסקת חשמל יש השהיה מכוונת של 2-3 שניות ורק אז עוברים לצריכה מהפאנלים / סוללה (הסבירו לי שזה עניין בטיחותי של חח״י).
כשחוזר החשמל יש השהיה נוספת של 5 שניות בערך עד שהבית חוזר לצרוך מחח״י - המערכת מוודאת שהחשמל שמגיע ״מבחוץ״ מספיק יציב לצריכה.
ההתקנה נעשתה ע״י חברת אנרפוינט (נקראים היום כלמוביל אנרגי) ואני מאוד מרוצה מהם ומהשירות שלהם.
לצערי הייתי צריך לקבל שירות ישירות מסולאראדג׳ והחוויה פשוט נוראית (כמו שכתבתי למעלה) - אין עם מי לדבר. אם הייתי יודע שזה המצב הייתי שוקל מוצרים אחרים.
מבחינת המערכת עצמה - אפליקציה, מוצרים - הכל עובד מעולה.
רוב שעות השמש אני מייצר את המקסימום - 15KWh, בשעות הערב הסוללה נכנסת לפעולה ונותנת מה שאפשר עד שנגמרת או עד שמגיעה למינימום שהגדרתי לצורך גיבוי (נכון לעכשיו - 30%).
גם בימים שבהם השמש קצת נעלמת בעננים הסוללה נכנסת לפעולה ונותנת חשמל. כמובן שלא מרגישים את זה, הכל נעשה בצורה חלקה בעזרת הממירים ההיברידים.
יש אפשרות לטעון את הסוללה מאנרגיה סולארית עודפת (למי שיכול לייצר מעל 15KWh), זה הוגדר אצלי ככה - המערכת ייצרה 18-19, השתמשה במה שצריך לבית, מכרה יתרות עד 15 ואת השאר לקחה לסוללה.
ביום סטנדרטי, הבית צורך מחח״י רק משעות הערב המאוחרות (22-23), בשעה 7 בערך כבר יש מספיק שמש לצריכה מהסולארי, לכן עברתי למסלול לילה בסלקום (הנחה של 20% בין 23-7).
במקרה של הפסקת חשמל יש השהיה מכוונת של 2-3 שניות ורק אז עוברים לצריכה מהפאנלים / סוללה (הסבירו לי שזה עניין בטיחותי של חח״י).
כשחוזר החשמל יש השהיה נוספת של 5 שניות בערך עד שהבית חוזר לצרוך מחח״י - המערכת מוודאת שהחשמל שמגיע ״מבחוץ״ מספיק יציב לצריכה.
ההתקנה נעשתה ע״י חברת אנרפוינט (נקראים היום כלמוביל אנרגי) ואני מאוד מרוצה מהם ומהשירות שלהם.
לצערי הייתי צריך לקבל שירות ישירות מסולאראדג׳ והחוויה פשוט נוראית (כמו שכתבתי למעלה) - אין עם מי לדבר. אם הייתי יודע שזה המצב הייתי שוקל מוצרים אחרים.
מבחינת המערכת עצמה - אפליקציה, מוצרים - הכל עובד מעולה.
-
ufffnick
- גורו

עשיתי סקר שוק די מזמן, לגבי הפאנלים, אני זוכר שההכרה המרכזית היתה שההפרשים בביצועים די זניחים, לעומת האופטימייזרים. כלומר אם להעדיף פאנל שעל הנייר הוא שיא הטכנולוגיה ושיא התפוקה בכל ימות השנה לעומת פאנל קצת יותר ותיק וקצת פחות יעיל - האופטימייזר סוגר את הפער ומעבר לכך - פאנל שלא מפיק כמו השכנים שלו, לא משפיע על התפוקה של השכנים שלו, שזה אחד החסרונות המכבידים של מערכת סולארית ללא אופטימייזרים (התפוקה הכוללת מתיישרת לפי הפאנל הכי חלש). לפחות זה מה שהצלחתי להבין...15/07/2024 11:16Borderline1 כתב: הייתי שמח אם היית מפרט על סוגי הפאנלים והחלופות להתקנה, אני מבין ממה שאתה כותב שעשית מחקר שוק לא מבוטל.
תודה...
תעריפי החשמל למכירה הם קשיחים ל- 25 שנים בחוזה מול חברת החשמל, והיסטורית הם רק בירידה (עבור חוזים חדשים), לעומת מחיר החשמל בקנייה הם דינאמיים. שניהם נקבעים בחקיקה, כך שאם תשאל מי יותר חזק - הלובי של חברת חשמל או יצרני חשמל פרטיים במסגרת מונה נטו, אני בטוח שבסוף השאלה שלך תבין את התשובה לבד, ושיש תור ארוך של חברות ייצור חשמל פרטיות קטנות הרבה לפניי.
להערכתי, מחירי החשמל לכל הפחות לא ישתנו, או יעלו, הצפי לירידה שלהם לא ריאלי.
זו סיבה נוספת, אם כי שולית, לבחור בסוללות - אני למעשה מנטרל את העליות במחירי החשמל מלפגוע בריווחיות של המערכת, בהפרשים שבין מכירה לקניית חשמל.
-
ufffnick
- גורו

בעניין הקטימה של ההפקה ב- 15kwh היתה לי שיחה עם הנציג של סולאראדג׳ על הנושא, לדבריו, חברת החשמל מתעקשת שגם צריכה פרטית, נחשבת למכירה ועל פי חוק אסור לנו לייצר (ולמכור) מעבר ל15, כי זה חריגה מהחוזה. הם מנסים להפעיל משקל לשנות את זה כך שצרכן פרטי יוכל לעשות מה שבא לו עם העודפים, כל עוד זה לשימוש עצמי בלבד (סוללות, רכב וכד'), ולא למכירה לשכנים וכד'.15/07/2024 11:23PCingAddict כתב: יש לי מערכת כזאת מותקנת: שתי סוללות שנותנות 9.2KWh אפקטיבי, מערכת של 26.5KWh על הגג.
מבחינת המערכת עצמה - אפליקציה, מוצרים - הכל עובד מעולה....
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

מבדיקה שלי, זה אפשרי לעשות את זה במערכת אם יש לך את ההרשאה המתאימה.15/07/2024 11:44ufffnick כתב: בעניין הקטימה של ההפקה ב- 15kwh היתה לי שיחה עם הנציג של סולאראדג׳ על הנושא, לדבריו, חברת החשמל מתעקשת שגם צריכה פרטית, נחשבת למכירה ועל פי חוק אסור לנו לייצר (ולמכור) מעבר ל15, כי זה חריגה מהחוזה. הם מנסים להפעיל משקל לשנות את זה כך שצרכן פרטי יוכל לעשות מה שבא לו עם העודפים, כל עוד זה לשימוש עצמי בלבד (סוללות, רכב וכד'), ולא למכירה לשכנים וכד'....
כמו שכתבתי - זה עבד אצלי ככה בהתחלה וגם היום אני רואה מידי פעם ״פיקים״ של מעל 15 במקרה שהיו קצת עננים, הסוללה נכנסה לפעולה ואז חזרה שמש מלאה ולכן יש אפשרות לייצר 15 + תוספות לטעינת הסוללה.
-
ufffnick
- גורו

אני חושב שהדוגמא שהבאת דווקא לא מתיישבת עם "ייצור מעל 15". מבחינת חברת חשמל ייצור זה כל מה שהלוחות מפיקים, אם צברת חלק מזה ליום אחר, זה לא משנה להם. כעיקרון אתה יכול להפיק 15 ביום מסויים ולצרוך 20 באותו יום, אם יש לך סוללה לצרוך ממנה את ה5 החסרים. למעשה ייצרת 15, השתמשת בכולו לצריכה עצמית, והתקזזת עם יום אחר שבו ייצרת 15 וצברת עודפים שלא השתמשת בהם (מבחינתם נחשב לצריכה שנספרה ביום הצבירה).15/07/2024 11:49PCingAddict כתב: מבדיקה שלי, זה אפשרי לעשות את זה במערכת אם יש לך את ההרשאה המתאימה.
כמו שכתבתי - זה עבד אצלי ככה בהתחלה וגם היום אני רואה מידי פעם ״פיקים״ של מעל 15 במקרה שהיו קצת עננים, הסוללה נכנסה לפעולה ואז חזרה שמש מלאה ולכן יש אפשרות לייצר 15 + תוספות לטעינת הסוללה....
מבחינתם, כל עוד לא תייצר יותר מ15 (לשימוש עצמי + צבירה + מכירה), אתה עומד בחוזה.
מה שמנסים לשנות זה שהמכירה תהיה עד 15 (במקום ייצור), והעודפים לשימוש עצמי (כולל צבירה לשימוש עצמי) - לא חלק מהחוזה.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

עכשיו הבנתי את הכוונה שלך.
הלוואי ויתנו לנו לעשות כזה דבר.
הלוואי ויתנו לנו לעשות כזה דבר.
-
ufffnick
- גורו

@PCingAddict
תוכל לשתף אם וכמה ההוצאות השוטפות?
אני מניח שהחלפת סוללות אחת ל10 שנים היא לא חובה, אלא פשוט ירידה בביצועים, ויש שטיפות שכדאי לבצע אחת-שתיים בשנה...
יש עוד משהו? קצב החלפת פאנלים? קצב תקלות וקריאות?
אני מניח שהחלפת סוללות אחת ל10 שנים היא לא חובה, אלא פשוט ירידה בביצועים, ויש שטיפות שכדאי לבצע אחת-שתיים בשנה...
יש עוד משהו? קצב החלפת פאנלים? קצב תקלות וקריאות?
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

אני חדש בתחום, המערכת עובדת אצלי מסוף חודש מאי.15/07/2024 15:57ufffnick כתב: @PCingAddict
יש עוד משהו? קצב החלפת פאנלים? קצב תקלות וקריאות?...
בינתיים הייתה תקלה בחיבור הסוללה לממיר שיצרה תקלה בממיר עצמו. הממיר הוחלף בלי בעיות, אבל כמו שכתבתי - לוקח זמן לקבל שירות.
יש להורים שלי מערכת ותיקה מאוד (15 שנה בערך) ולחברים שלי מערכות קצת יותר צעירות (כ 5 שנים) - ללא תקלות.
ובכלל - יש בישוב שלנו עשרות מערכות ולא שמעתי על תקלות.
לגבי שטיפה - ההורים שלי לא שטפו כבר שנים, חברים שלי שטפו בהתחלה (קיבלו בחינם) וגם הם הפסיקו עם זה. כנראה שאין צורך בשטיפה תדירה, מה גם שיש גשם בחורף ששוטף יופי את הפאנלים.
עדכון: פתחתי את הדשבורד בסולארדג לצפיה חופשית. זה לא מראה את כל הנתונים כמו שחשבתי (צריכה + צריכה מסוללה וכו׳) אבל אפשר לראות את הביצועים של הפאנלים.
https://monitoringpublic.solaredge.com/ ... /dashboard
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

עוד פרט שחשוב לציין: אם מתקינים מערכת אגירה יש צורך ב Backup interface - רכיב בגודל קופסת נעליים++ שחייב להיות צמוד ללוח החשמל (לפי התקן חייבים לראות את ה BUI ואת המאמ״ת הראשי באותו מבט).
גם אני התעניינתי בנושא, כדי לבדוק היתכנות, אבל נסוגתי בעקבות משוב של מתקין:
- אם אתם מתכוונים להתקין את הפנלים מעל גג רעפים, כדאי שתקחו בחשבון שבמידה ותצטרכו לטפל בדליפת מים בעקבות גשם, תידרשו לפרק את הפנלים.
- הפנלים מהווים משקל נוסף על הגג, ולכן חשוב שתוודאו לפני כך שאין לגג הרעפים שלכם שקיעה, כי זו עלולה להחריף עם הפנלים.
- יונים נוטות לקנן בגגות רעפים מתחת לפנלים, ובעקבות זאת גם להטיל צואה עליהם וכך נדרש נקיון תכוף יותר של הפנלים.
- אם הגג שלכם במדרון מזרח ומערב, במקום דרום, הניצולת יורדת בכ- 15% בהשוואה לדרום.
- יש לבטח את המערכת מכיוון שבנוסף לבלאי עלולים להינזק רכיבים, אפילו כתוצאה משברי רקטות.
-
ufffnick
- גורו

כן, 25 ס"מ × 45 ס"מ עומק 15 ס"מ.15/07/2024 16:32PCingAddict כתב: עוד פרט שחשוב לציין: אם מתקינים מערכת אגירה יש צורך ב Backup interface - רכיב בגודל קופסת נעליים++ שחייב להיות צמוד ללוח החשמל (לפי התקן חייבים לראות את ה BUI ואת המאמ״ת הראשי באותו מבט)....
צ׳ק.
מה לגבי רעש?
אמנם לא גנרטור דיזל, אבל יש זימזום קבוע?
-
ufffnick
- גורו

היו שלושה ביקורים למטרה זו, האחד של צילום פרטני עם רחפן, השני קונסטרוקטור שמדד את התומכים של הגג והשלישי של מנהל הפרוייקט שתיכנן תוך סימון בתמונות איפה בדיוק יעמוד כל רכיב, עם קנה מידה שלו בתמונה.15/07/2024 16:51lasik כתב: גם אני התעניינתי בנושא, כדי לבדוק היתכנות, אבל נסוגתי בעקבות משוב של מתקין:
בנוסף, בארה"ב אמנם רצף אספקת החשמל בעייתי מאד, מכיוון שספקית החשמל עשויה שלא לחדש את אספקת החשמל ימים שלמים בחורף. בישראל המצב אינו דומה, פרט למקרה יוצא דופן שלדעתי לא יקרה שוב, וגם הוא היה למספר שעות בלבד.
- אם אתם מתכוונים להתקין את הפנלים מעל גג רעפים, כדאי שתקחו בחשבון שבמידה ותצטרכו לטפל בדליפת מים בעקבות גשם, תידרשו לפרק את הפנלים.
- הפנלים מהווים משקל נוסף על הגג, ולכן חשוב שתוודאו לפני כך שאין לגג הרעפים שלכם שקיעה, כי זו עלולה להחריף עם הפנלים.
- יונים נוטות לקנן בגגות רעפים מתחת לפנלים, ובעקבות זאת גם להטיל צואה עליהם וכך נדרש נקיון תכוף יותר של הפנלים.
- אם הגג שלכם במדרון מזרח ומערב, במקום דרום, הניצולת יורדת בכ- 15% בהשוואה לדרום.
- יש לבטח את המערכת מכיוון שבנוסף לבלאי עלולים להינזק רכיבים, אפילו כתוצאה משברי רקטות.
...
זה לפחות השירות עד כה...
(ו"ביקור" וירטואלי של עו"ד של החברה כדי לסגור קצוות מול הרשויות, בעיקר חתימה על מסמכים).
לא נדרש תשלום נוסף לאף אחד מהם.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

1. ברור, אבל זה נכון לכל התקנה של כל מוצר מכל סוג. ברור שזה תקף לפנל סולארי שמונח על גג.15/07/2024 16:51lasik כתב: גם אני התעניינתי בנושא, כדי לבדוק היתכנות, אבל נסוגתי בעקבות משוב של מתקין:
בנוסף, בארה"ב אמנם רצף אספקת החשמל בעייתי מאד, מכיוון שספקית החשמל עשויה שלא לחדש את אספקת החשמל ימים שלמים בחורף. בישראל המצב אינו דומה, פרט למקרה יוצא דופן שלדעתי לא יקרה שוב, וגם הוא היה למספר שעות בלבד.
...
2. חייבים אישור מהנדס, אף חברה לא תתקין בלי אישור כזה. הם מספקים בעצמם מהנדס ואתה מוזמן להביא אחד משלך לאישור נוסף.
3. נכון, מקננות מלמטה. יש פתרונות סגירה. כמו שכתבתי - לא ראיתי אצלנו בישוב פאנלים מלוכלכים עד כדי כך ויש פה עשרות מערכות ומאות מליארדי יונים (ספירה חלקית, עם העין).
4. נכון, ועדיין משתלם. לא סיבה לא לעשות בכלל.
5. נכון, כמו כל מוצר אחר יקר שיש לכם בבית.
מסכים עם האמירה שאין פה הפסקות חשמל ארוכות, אבל מבחינתי מדובר בהשקעה (סוללות, בלי קשר לסולארי שמחזיר את עצמו) ששווה את זה, כמו גנרטור לשעת חירום.
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

הכל שקט פרט לממירים שכוללים מאוורר ולכן מרעישים. לא משהו בלתי נסבל, אבל בכל זאת - לא שקט מוחלט.15/07/2024 16:56ufffnick כתב: כן, 25 ס"מ × 45 ס"מ עומק 15 ס"מ.
צ׳ק.
מה לגבי רעש?
אמנם לא גנרטור דיזל, אבל יש זימזום קבוע?...
אם אתה גר במושב בבית ותיק, סיכוי גבוה שמדובר בגג רעפים. מכרים שלי במושבים נמנעו להתקין על גג רעפים והתקינו את הפנלים על גגות המתקנים החקלאיים, רפתות לולים וכו'. המטראז' על הגגות הללו אדיר והקונסטרוקציה חזקה הרבה יותר מגגות רעפים. שם גם ניתן להטות את הקולטים לזוית האופטימלית, ללא חשש מפגיעה בנראות הבית. אם קונסטרוקציית העץ של הגג שלך ישנה, גם אם אינו סובל כעת, הוא עלול לסבול משקיעה בעתיד. עץ לא מתחזק אלא רק נחלש עם השנים.15/07/2024 16:59ufffnick כתב: היו שלושה ביקורים למטרה זו, האחד של צילום פרטני עם רחפן, השני קונסטרוקטור שמדד את התומכים של הגג והשלישי של מנהל הפרוייקט שתיכנן תוך סימון בתמונות איפה בדיוק יעמוד כל רכיב, עם קנה מידה שלו בתמונה.
זה לפחות השירות עד כה...
(ו"ביקור" וירטואלי של עו"ד של החברה כדי לסגור קצוות מול הרשויות, בעיקר חתימה על מסמכים).
לא נדרש תשלום נוסף לאף אחד מהם....
בהצלחה!