לא מרוצה מהשירות של בוש (CSB)
מכונת כביסה בת שנתיים, עשיתי הרחבת אחריות ל 3 שנים ב 199 שח כשקניתי אותה.
הדלת נופלת, וזאת כבר פעם שלישית. מה שנשבר זה הפסטיק שמתלבש על הצירים.
בפעמים קודמות החליפו את החלקים כמו שמצופה. הפעם הטכנאי דרש 300 שח על החלק, אחרת לא מוכן לתקן.
דרשתי לדבר עם המנהל, הוא התקשר למישהו שטען שאנחנו שברנו וצריכים לשלם. אבל הוא מוכן להוריד 20%. שילמנו כי אי אפשר בלי מכונת כביסה.
אחר כך ניסיתי לקבל החזר מנותן השירות CBS כי המכונה עדיין באחריות ולא נראה לי שאפשר לשבור את הפלסטיק בשימוש לא סביר. סה"כ פותחים וסוגרים את הדלת, וזאת לא המכונה הראשונה שלנו, אף פעם לא הייתה בעיה כזאת.
קודם טענו שהאחריות המורחבת לא תקיפה לפלסטיק וגומיות. בדקתי באותיות הקטנות, כתוב שתנאי האחריות זהים לאחריות המקורית. אז ירדו מזה.
אחר כך טענו שאנחנו נשענים על הדלת כשפותחים וסוגרים אותה. לטענתם, זה לא קורה אצל לקוחות אחרים, אז הבעיה אצלינו. אמרתי אולי הציר לא בסדר, או הפסטיק דפוק, זה לא קרה במכונות קודמות.
לא עזר. מבחינתם, שבר זה שבר, לא משנה מה, ואחריות לא מכסה.
שאלתי למה בפעמים קודמות לא לקחו תשלום, אז הנציגה אמרה שהם עושים טובה ללקוחות. כלומר אני עוד אמור להודות להם .
כל מי שחושב שבוש\סימנס עם הרבה שנות אחריות ייתן לו שקט נפשי להרבה שנים, שיחשוב שוב.
אני אמשיך לקנות את המוצרים שלהם, אבל לא אצל היבואן הרשמי. עדיף לי לחסוך כמה מאות שקלים ברכישה ולשלם אחר כך לטכנאי פרטי אם צריך. אי אפשר לסמוך על השירות של היבואן הרשמי.
הדלת נופלת, וזאת כבר פעם שלישית. מה שנשבר זה הפסטיק שמתלבש על הצירים.
בפעמים קודמות החליפו את החלקים כמו שמצופה. הפעם הטכנאי דרש 300 שח על החלק, אחרת לא מוכן לתקן.
דרשתי לדבר עם המנהל, הוא התקשר למישהו שטען שאנחנו שברנו וצריכים לשלם. אבל הוא מוכן להוריד 20%. שילמנו כי אי אפשר בלי מכונת כביסה.
אחר כך ניסיתי לקבל החזר מנותן השירות CBS כי המכונה עדיין באחריות ולא נראה לי שאפשר לשבור את הפלסטיק בשימוש לא סביר. סה"כ פותחים וסוגרים את הדלת, וזאת לא המכונה הראשונה שלנו, אף פעם לא הייתה בעיה כזאת.
קודם טענו שהאחריות המורחבת לא תקיפה לפלסטיק וגומיות. בדקתי באותיות הקטנות, כתוב שתנאי האחריות זהים לאחריות המקורית. אז ירדו מזה.
אחר כך טענו שאנחנו נשענים על הדלת כשפותחים וסוגרים אותה. לטענתם, זה לא קורה אצל לקוחות אחרים, אז הבעיה אצלינו. אמרתי אולי הציר לא בסדר, או הפסטיק דפוק, זה לא קרה במכונות קודמות.
לא עזר. מבחינתם, שבר זה שבר, לא משנה מה, ואחריות לא מכסה.
שאלתי למה בפעמים קודמות לא לקחו תשלום, אז הנציגה אמרה שהם עושים טובה ללקוחות. כלומר אני עוד אמור להודות להם .
כל מי שחושב שבוש\סימנס עם הרבה שנות אחריות ייתן לו שקט נפשי להרבה שנים, שיחשוב שוב.
אני אמשיך לקנות את המוצרים שלהם, אבל לא אצל היבואן הרשמי. עדיף לי לחסוך כמה מאות שקלים ברכישה ולשלם אחר כך לטכנאי פרטי אם צריך. אי אפשר לסמוך על השירות של היבואן הרשמי.
תוציא להם מכתב התראה לפני נקיטת הליך משפטי. תדרוש את כספך חזרה !
רק ככה הם מבינים כל נותני השירות...כי אצלם הכל זה שיטת מצליח.
כמובן שיגידו לך שרק אצלך זה קורה.
זה משפט מפתח של כל נותן שירות בעולם !!! לא חשוב באיזה עניין בכלל...אתה תמיד היחיד ביקום/גלקסיה שזה קרה לו.
רק ככה הם מבינים כל נותני השירות...כי אצלם הכל זה שיטת מצליח.
כמובן שיגידו לך שרק אצלך זה קורה.
זה משפט מפתח של כל נותן שירות בעולם !!! לא חשוב באיזה עניין בכלל...אתה תמיד היחיד ביקום/גלקסיה שזה קרה לו.
אני לא הולך להילחם עבור 240 שח. זה לא שווה את זמני.
מספיק שאדם אחד יחליט לרכוש מותג אחר בעקבות הפוסט הזה, וכבר הם יפסידו יותר ממה שקיבלו ממני.
כתבתי את זה כי בפורום הזה יש קונסנסוס ש CSB הם נותני שירות יותר טובים מכל השאר, ושמוצרי בוש חיים לנצח. מנסיוני - לא, במיוחד מכונות הכביסה.
מספיק שאדם אחד יחליט לרכוש מותג אחר בעקבות הפוסט הזה, וכבר הם יפסידו יותר ממה שקיבלו ממני.
כתבתי את זה כי בפורום הזה יש קונסנסוס ש CSB הם נותני שירות יותר טובים מכל השאר, ושמוצרי בוש חיים לנצח. מנסיוני - לא, במיוחד מכונות הכביסה.
CSB היא חלק מקבוצת פל, כמו פלרום מרום רטפון. האשמה היא רק בצרכנים שמוכנים לשלם יותר על מוצרים של BSH. אין שום קסם מאחורי השם ואין אמינות יוצאת דופן. הם רק עולים יותר, הרבה יותר.
באירופה הצרכנים חכמים, המפרטים עדיפים והתמחור זהה לכל שאר היצרנים.
באירופה הצרכנים חכמים, המפרטים עדיפים והתמחור זהה לכל שאר היצרנים.
אתה באמת נמנה עם רוב האוכלוסיה ש"מתלוננת בשקט".11/07/2024 19:05dmitrys כתב: אני לא הולך להילחם עבור 240 שח. זה לא שווה את זמני.
כתבתי את זה כי בפורום הזה יש קונסנסוס ש CSB הם נותני שירות יותר טובים מכל השאר, ושמוצרי בוש חיים לנצח. מנסיוני - לא, במיוחד מכונות הכביסה....
היבואנים מודעים לקבוצה הענקית הזו ופועלים לפי סטטיסטיקות קבועות.
הרוב לא מתלוננים ולהם כמובן לא יהיה שום פיצוי.
היתר יתלוננו וכמובן שגם אותם ינסו לנפנף.
השארית ממשיכה להתלונן ומתקדמת עם צעדי האיום ורק אליהם מתייחסים כמובן ולחלקם ינתן גם פיצוי/החזר.
לפי דעתי חייבים לדרוש שהצדק יעשה.
שלח מכתב התראה. אם לא עוזר מלא תביעה קטנה (הכל היום באון-ליין), דרוש גם פיצוי הוגן ולא מוגזם מעבר ותראה איך מיד יתייחסו אליך וכמובן שעוד לפני הדיון בבית המשפט.
בהצלחה.
תלוי מאוד בחברה אם יתייחסו אליו אחרי הגשת התביעה.12/07/2024 14:38Arie10 כתב: אתה באמת נמנה עם רוב האוכלוסיה ש"מתלוננת בשקט".
היבואנים מודעים לקבוצה הענקית הזו ופועלים לפי סטטיסטיקות קבועות.
הרוב לא מתלוננים ולהם כמובן לא יהיה שום פיצוי.
היתר יתלוננו וכמובן שגם אותם ינסו לנפנף.
השארית ממשיכה להתלונן ומתקדמת עם צעדי האיום ורק אליהם מתייחסים כמובן ולחלקם ינתן גם פיצוי/החזר.
לפי דעתי חייבים לדרוש שהצדק יעשה.
שלח מכתב התראה. אם לא עוזר מלא תביעה קטנה (הכל היום באון-ליין), דרוש גם פיצוי הוגן ולא מוגזם מעבר ותראה איך מיד יתייחסו אליך וכמובן שעוד לפני הדיון בבית המשפט.
בהצלחה....
בית המשפט לתביעות קטנות הוא מאוד פרו החברות וזה גורם להם לפעול בשיטת מצליח. הוא יתן להם ארכה להגשת כתב הגנה. הוא יקבל דברים שהם אומרים גם הם לא מגובים בכלום וגם אם לא הופיעו בכתב ההגנה.
סביר מאוד שבית המשפט לא יקבל את דבריו של הבחור כאן בלי להביא חוות דעת מטכנאי.
הסיבה היחידה להגיש את התביעה היא כדי שהם יפסיקו לעשות את זה.
היתה לי תביעה על סכום שבמחלוקת שנמוך יותר והגשתי תביעה, זה הגיע גם לגישור ואחרי זה לבית משפט. כשאני רושם במחלוקת - הוא לא באמת היה במחלוקת. הם גבו ממני חיוב כפול ולא בפעם הראשונה (חבל שלא שמרתי הוכחות של פעמים קודמות), אז זה קייס הרבה יותר ודאי משל הבחור כאן שמי יודע אם השופט יקבל את זה שהוא לא שבר את החלק.14/07/2024 15:37Arie10 כתב: לפי דעתי רק בגלל הסכום הנמוך יתכן וילכו לקראתו...אחרת זה טרטור מטורף בשבילם....
בוא נאמר שלא היה שווה לשני הצדדים להגיע לבית משפט. הם שילמו יותר ממה שהיו משלמים אם פשוט היו מחזירים לי את הכסף (סירבו להחזיר בכרטיס אשראי ורצו שאסע רחוק מאוד ואגיע פיזית וזה לא היה שווה לי את הזמן והוצאות על דלק/אוטובוס, לכן גם ויתרתי פעמים קודמות, אחלה שיטת מצליח).
אני מבין את התסכול אבל המסקנה לא בהכרח נכונה אתה סוג של יורה לעצמך ברגל.11/07/2024 0:32dmitrys כתב: כל מי שחושב שבוש\סימנס עם הרבה שנות אחריות ייתן לו שקט נפשי להרבה שנים, שיחשוב שוב.
אני אמשיך לקנות את המוצרים שלהם, אבל לא אצל היבואן הרשמי. עדיף לי לחסוך כמה מאות שקלים ברכישה ולשלם אחר כך לטכנאי פרטי אם צריך. אי אפשר לסמוך על השירות של היבואן הרשמי....
מקור הבעיה הוא שהמוצר של בוש עצמו עם חלק פגום מהיצרן (שמעתי המון על צירי דלתות שלהם שנשברים) שה םאמורים לקחת אחריות ולעשות ריקול. אני זוכר שבמייבש של קונסטרוקטה טכנאי שלהם הגיע מיוזמתם להחליף חלק פלסטיק כלשהו שידעו שהוא בעייתי.
מסקנה יותר רלוונטית שאולי לא כדאי מוצרים של בוש אבל בכל מותג יש נפילות עם חלק מהדגמים.
איפה מיוצר הדגם הזה אגב?
שברים\פלסטיקה בדרך כלל לא מכוסים בשום מוצר, למעט מקרים חריגים שידוע שהבעיה נובעת מפגם כלשהו.
מבחינת האחריות אם תקנה מוצר של בוש ביבואן חלופי סביר להניח שתתקל ביבואן עם שירות גרוע שאפילו קשה להשיג בטלפון גם בשנה הראשונה של האחריות. ולא מדבר על תקלות אחרות יותר מהותיות ויקרות בחלקים של האלקטרוניקה שעלולים לקרות. אגב טכנאי פרטי גובה גם עלות ביקור בנוסף כך שאותו סיפור היה עלול לעלות יותר.
במוצר יקר ובמיוחד כזה שעובד קשה תמיד עדיף אחריות ארוכה על פני אחריות של שנה בלבד במיוחד שהיא בתוספת קטנה יחסית.
הצירים הללו אכן בעייתים ונוטים להישבר, החלפתי להוריי את זה בעצמי, עבודה לא מסובכת.
לגבי השירות,
לפני כמה שנים במכונת כביסה בת שנה של constructa שעדיין באחריות,
הייתה בעיה בתוף, נותן השירות סירב לטפל בזה
בטענה שזה נזק עצמי,
פניתי לשירות הלקוחות של היבואן BSH, הסברתי להם הכל,
לאחר כמה דקות התקשרו אליי מCSB לתאם איסוף של המכונה, אחרי כמה ימים המכונה חזרה עם תוף חדש.
אני ממליץ לך לפנות ליבואן, לא לנותן השירות.
אגב כמה שנים טובות אחרי התפרקו המערבלים בתוך התוף, הלכתי לנקודת שירות של CSB,
והביאו לי ללא עלות את מערבלים, ככה שנראה שמאז השירות שלהם השתפר.
המכונה שרדה בסוף 9 שנים, שאותה החלפתי במכונת בוש השנה, הבחירה בבוש היא כי לרוב יהיה קל יותר למצוא חליפים זמינים במקרה של תקלה מחוץ לאחריות.
לגבי השירות,
לפני כמה שנים במכונת כביסה בת שנה של constructa שעדיין באחריות,
הייתה בעיה בתוף, נותן השירות סירב לטפל בזה
בטענה שזה נזק עצמי,
פניתי לשירות הלקוחות של היבואן BSH, הסברתי להם הכל,
לאחר כמה דקות התקשרו אליי מCSB לתאם איסוף של המכונה, אחרי כמה ימים המכונה חזרה עם תוף חדש.
אני ממליץ לך לפנות ליבואן, לא לנותן השירות.
אגב כמה שנים טובות אחרי התפרקו המערבלים בתוך התוף, הלכתי לנקודת שירות של CSB,
והביאו לי ללא עלות את מערבלים, ככה שנראה שמאז השירות שלהם השתפר.
המכונה שרדה בסוף 9 שנים, שאותה החלפתי במכונת בוש השנה, הבחירה בבוש היא כי לרוב יהיה קל יותר למצוא חליפים זמינים במקרה של תקלה מחוץ לאחריות.
לפני כ- 12 שנים כשקנינו את מכונת הכביסה, המתקין של CSB אמר לי שחשוב לסגור את הדלת בעדינות, כדי ששן הפלסטיק שעימה ננעלת הדלת לא תישבר. מאז חלפו 12 שנים, אני סוגר את הדלת בעדינות, והיא מחזיקה מעמד. במידה ואתה נוטה לטרוק את הדלת בחוזקה, זו עלולה להיות בעיה.11/07/2024 0:32dmitrys כתב: מכונת כביסה בת שנתיים, עשיתי הרחבת אחריות ל 3 שנים ב 199 שח כשקניתי אותה.
הדלת נופלת, וזאת כבר פעם שלישית. מה שנשבר זה הפסטיק שמתלבש על הצירים....
לדעתי חשוב להכיר גם את חסרונות המוצרים שאנו קונים, מכיוון שאף אחד מהם לא מושלם, וכך יאריכו חיים.
ההיתרון היחיד בערך בBSH זה שהתרשים חלקי חילוף זמין בקלות בהקלדת הדגם בכל אתר, חוץ מבישראל
https://www.bosch-home.co.uk/store/spar ... sher-dryer
בחול הציר לא יקר
https://www.bosch-home.co.uk/spareparts ... ox=tb0221/
השירות בארץ לא משתפר עם השנים, הוא רק מדרדר בכל החברות. היבואנים יודעים שרוב האנשים מסתכלים רק על מחיר הקנייה ומתקמצנים בשירות.
https://www.bosch-home.co.uk/store/spar ... sher-dryer
בחול הציר לא יקר
https://www.bosch-home.co.uk/spareparts ... ox=tb0221/
השירות בארץ לא משתפר עם השנים, הוא רק מדרדר בכל החברות. היבואנים יודעים שרוב האנשים מסתכלים רק על מחיר הקנייה ומתקמצנים בשירות.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
שירות גרוע זו בעיה בכל החברות, וזה באמת לא משנה אם זה יבואן רשמי או מקביל.
כיום גם היבואן הרשמי בד״כ נותן רק שנה אחריות (שבה כל עוד המוצר היה מראש תקין, הסיכוי לתקלה די זניח), כפי שהוא מחויב לפי החוק, ואת הרחבת האחריות הם העבירו לצד ג׳.
קניתי מייבש כביסה של Miele דרך BerlinBuy, במחיר זול משמעותית מאשר בארץ. את מכונת הכביסה קניתי בארץ, כי ההפרש היה זניח. כשהגיע המתקין של המכונה, הוא הציע הרחבת אחריות גם למייבש - זה לא באמת מעניין את נותן השירות מי היבואן, כל עוד יש לו חלפים לדגם.
כיום גם היבואן הרשמי בד״כ נותן רק שנה אחריות (שבה כל עוד המוצר היה מראש תקין, הסיכוי לתקלה די זניח), כפי שהוא מחויב לפי החוק, ואת הרחבת האחריות הם העבירו לצד ג׳.
קניתי מייבש כביסה של Miele דרך BerlinBuy, במחיר זול משמעותית מאשר בארץ. את מכונת הכביסה קניתי בארץ, כי ההפרש היה זניח. כשהגיע המתקין של המכונה, הוא הציע הרחבת אחריות גם למייבש - זה לא באמת מעניין את נותן השירות מי היבואן, כל עוד יש לו חלפים לדגם.
בדקתי בתעודת האחריות המורחבת. כתוב במפורש שתנאי האחריות המורחבת זהים לתנאי האחריות המקורית. לכן הפלסטיקים מכוסים באחריות.14/07/2024 18:09gildmor כתב: אני מבין את התסכול אבל המסקנה לא בהכרח נכונה אתה סוג של יורה לעצמך ברגל.
מקור הבעיה הוא שהמוצר של בוש עצמו עם חלק פגום מהיצרן (שמעתי המון על צירי דלתות שלהם שנשברים) שה םאמורים לקחת אחריות ולעשות ריקול. אני זוכר שבמייבש של קונסטרוקטה טכנאי שלהם הגיע מיוזמתם להחליף חלק פלסטיק כלשהו שידעו שהוא בעייתי.
מסקנה יותר רלוונטית שאולי לא כדאי מוצרים של בוש אבל בכל מותג יש נפילות עם חלק מהדגמים.
איפה מיוצר הדגם הזה אגב?
שברים\פלסטיקה בדרך כלל לא מכוסים בשום מוצר, למעט מקרים חריגים שידוע שהבעיה נובעת מפגם כלשהו....
מה שדפוק זה המוצר עצמו כמו שכתבת. החליפו לי הרי פעמיים, זה ממשיך להישבר.
CSB לא רוצים להחליף שוב את החלק באחריות, אז מאשימים אותי שאני שברתי. המסקנה שלי נכונה.
המכונה נדמה לי מיוצרת בפולין, בטוח לא בגרמניה. זה לא אמורה להיות הסיבה שאותו חלק נשבר שוב ושוב.
יש לי גם מייבש של קונסטרוקטה, גם הוא לא מיוצר בגרמניה. 4 שנים ואין תקלות, אבל במכונה בת שנתיים יש.
מה שנשבר זה לא הצירים אלא הפלסטיק שמתלבש על הצירים. יש מן עיגול פלסטיק בחלק הפנימי של הדלת, ובפלסטיק הזה יש חלק שמתלבש על הצירים.15/07/2024 11:08stale כתב: הצירים הללו אכן בעייתים ונוטים להישבר, החלפתי להוריי את זה בעצמי, עבודה לא מסובכת....
ראיון טוב , אנסה.15/07/2024 11:08stale כתב: פניתי לשירות הלקוחות של היבואן BSH, הסברתי להם הכל,
לאחר כמה דקות התקשרו אליי מCSB לתאם איסוף של המכונה, אחרי כמה ימים המכונה חזרה עם תוף חדש....
לא חושב שהם יחזירו לי את הכסף, הרי כבר שילמתי. אבל אני יכול לכתוב להם.
אני סוגר את הדלת של המכונה בדיוק כמו שאני סוגר את הדלת של המייבש. שניהם של בוש\סימנס\קונסטרוקטה. גם נראים דומים.15/07/2024 12:23lasik כתב: לפני כ- 12 שנים כשקנינו את מכונת הכביסה, המתקין של CSB אמר לי שחשוב לסגור את הדלת בעדינות, כדי ששן הפלסטיק שעימה ננעלת הדלת לא תישבר. מאז חלפו 12 שנים, אני סוגר את הדלת בעדינות, והיא מחזיקה מעמד. במידה ואתה נוטה לטרוק את הדלת בחוזקה, זו עלולה להיות בעיה....
כנראה הסגירה שלי היא לא הסיבה.
אנחנו טורקים את הדלת של המכונה והמייבש כבר הרבה שנים ולא קורה כלום15/07/2024 12:23lasik כתב: לפני כ- 12 שנים כשקנינו את מכונת הכביסה, המתקין של CSB אמר לי שחשוב לסגור את הדלת בעדינות, כדי ששן הפלסטיק שעימה ננעלת הדלת לא תישבר. מאז חלפו 12 שנים, אני סוגר את הדלת בעדינות, והיא מחזיקה מעמד. במידה ואתה נוטה לטרוק את הדלת בחוזקה, זו עלולה להיות בעיה.
לדעתי חשוב להכיר גם את חסרונות המוצרים שאנו קונים, מכיוון שאף אחד מהם לא מושלם, וכך יאריכו חיים....
כנראה הדלת של פותח השירשור דפוקה