שיאומי מיבוקס ואודיו רב ערוצי
אתה מתכוון לקידוד AAC רב ערוצי כללי? אולי לא הגדרת במיבוקס שההתקן תומך.
לפחות אצלי זה נשמע בכל מקרה גרוע ברסיבר (חלש יחסית) כך שסטריאו לא הרבה יותר גרוע ולכן נמנע מכאלה מלכתחילה.
למרות שהם עובדים, הם איכשהו מפספסים שם את העניין של ווליום שונה בכל ערוץ ונשמע אנמי.
בכל מקרה חסכתי את כל הטרחה של הורדות ואחסון בשרת הביתי על כל מה שכרוך בזה ועברתי לשירות ריל דבריד כך שתמיד יש מקורות עם איכות שמע טובה DTS/DD.
לפחות אצלי זה נשמע בכל מקרה גרוע ברסיבר (חלש יחסית) כך שסטריאו לא הרבה יותר גרוע ולכן נמנע מכאלה מלכתחילה.
למרות שהם עובדים, הם איכשהו מפספסים שם את העניין של ווליום שונה בכל ערוץ ונשמע אנמי.
בכל מקרה חסכתי את כל הטרחה של הורדות ואחסון בשרת הביתי על כל מה שכרוך בזה ועברתי לשירות ריל דבריד כך שתמיד יש מקורות עם איכות שמע טובה DTS/DD.
האם יש בריל דבריד קבצי מקור של מוסיקה בפורמט רב ערוצי?14/07/2024 18:46gildmor כתב: אתה מתכוון לקידוד AAC רב ערוצי כללי? אולי לא הגדרת במיבוקס שההתקן תומך.
בכל מקרה חסכתי את כל הטרחה של הורדות ואחסון בשרת הביתי על כל מה שכרוך בזה ועברתי לשירות ריל דבריד כך שתמיד יש מקורות עם איכות שמע טובה DTS/DD....
זה שירות ענן, אז בעיקרון הם מחזיקים כל מה שיש בטורנטים שנפוץ ואם לא הם יורידו ברגע שמנסים לגשת אליו....
יש אפשרות גם ידני להזין קישורים ויורידו את זה ככה שיהיה נגיש מהשירות שלהם.
אבל לצורך וידאו משתמשים כמובן באפליקציה עם תוספים שניגשים לשם ישירות, לא מכיר או יצא לי לנסות משה ודומה של מוזיקה.
בדרך כלל מוזיקה מקליטים בסטריאו או לאחרונה יש גם את ההיקפי שעובד עם אייפודס 3 ואחרים.
איך לוקחים משהו שהוקלט סטריאו והופכים לרב ערוצי באופן כזה שיהי שונה מסתם סטריאו שהוא מרחיב לכל הרמקולים בעצמו?
כן, יש לי את הסטרימר מדור 2.14/07/2024 8:49Danik56 כתב: האם מישהו הצליח לנגן קבצי אודיו רב ערוצי במיבוקס המחובר לרסיבר ב HDMI ?
נטפליקס מנגן 5.1 ללא בעיות. אודיו מקבצים ברשת הביתית רק בסטריאו.
ניסיתי VLC KODI ו PLEX. מנגן רק סטריאו....
מנגן רב ערוצי דרך קודי.
תגדיר שם ב-settings באודיו ערוצים 2.0 עם passthrough
תודה...אכן זה עובד למרות שזה מבלבל קצת שכדי לנגן רב ערוצי צריך להגדיר דו ערוצי. היה לי מוגדר 5.1 וגם passthrough קודם ולא עבד.14/07/2024 21:15עידו12 כתב: כן, יש לי את הסטרימר מדור 2.
מנגן רב ערוצי דרך קודי.
תגדיר שם ב-settings באודיו ערוצים 2.0 עם passthrough...
אני לא מתכוון ל UPMIX של סטריאו אלא להוצאות של אלבומים שיצאו במיקס 5.1 למשל על SACD או DVD-AUDIO14/07/2024 20:19gildmor כתב: זה שירות ענן, אז בעיקרון הם מחזיקים כל מה שיש בטורנטים שנפוץ ואם לא הם יורידו ברגע שמנסים לגשת אליו.
יש אפשרות גם ידני להזין קישורים ויורידו את זה ככה שיהיה נגיש מהשירות שלהם.
אבל לצורך וידאו משתמשים כמובן באפליקציה עם תוספים שניגשים לשם ישירות, לא מכיר או יצא לי לנסות משה ודומה של מוזיקה.
בדרך כלל מוזיקה מקליטים בסטריאו או לאחרונה יש גם את ההיקפי שעובד עם אייפודס 3 ואחרים.
איך לוקחים משהו שהוקלט סטריאו והופכים לרב ערוצי באופן כזה שיהי שונה מסתם סטריאו שהוא מרחיב לכל הרמקולים בעצמו?...
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הפתרון הוא בקודי.
קודם כל צריך להגדיר בקודי passthrough ובהגרות לציין שהרסיבר יודע לנגן ac3 ו-dts
ובכל זאת, תכנים שהם 5.1 לא בפורמטים הנ"ל ינוגנו כאילו הם סטריאו.
מה שצריך לעשות בכזה מצב:
לעבור למצב expert
להגדיר מספר ערוצים 2.0 (אין מה לחשוש passthru עדיין יישאר רב ערוצי)
במצב כזה תיפתח אופציה נוספת בתפריטי ה passthru שעליך לסמן: Enable Dolby Digital (AC3) transcoding
עכשיו אם תנגן למשל FLAC שהוא במקרה 5.1, קודי ימיר אותו לדולבי ואז תוכל לשמוע רב ערוצי.
מה שצריך לעשות בכזה מצב:
לעבור למצב expert
במצב כזה תיפתח אופציה נוספת בתפריטי ה passthru שעליך לסמן: Enable Dolby Digital (AC3) transcoding
עכשיו אם תנגן למשל FLAC שהוא במקרה 5.1, קודי ימיר אותו לדולבי ואז תוכל לשמוע רב ערוצי.
עדיין לא ברור לי מדוע אם מגדירים Passthru קודי לא יעביר פשוט ASIS ? למה שיבצע המרה למשהו אחר ?15/07/2024 7:53בור_ועם_הספר כתב: הפתרון הוא בקודי.
מה שצריך לעשות בכזה מצב:
לעבור למצב expert
עכשיו אם תנגן למשל FLAC שהוא במקרה 5.1, קודי ימיר אותו לדולבי ואז תוכל לשמוע רב ערוצי....
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

passthrough הוא כדי להעביר תכנים מסויימים AS-IS ולהשאיר לרסיבר לפענח ולנגן למשל DTS. אתה לא רוצה שקודי יתערב.
אבל יש פורמטים שהרסיבר לא יודע לקבל לדוגמה FLAC בחמישה ערוצים. מה עושים במצב כזה?
הדיפולט של קודי הוא לעשות המרה לסטריאו. אבל אם תיכנס מצב מומחה תוכל לבחור באופציה של המרה לדולבי דיגיטל ב5.1. לדוגמה יש לי Dark Side of the moon בפורמט 5.1 אבל FLAC. הרסיבר לא יודע מה לעשות עם הפורמט הזה. אם תבחר באופציות שנתתי למעלה, קודי ימיר אותו לDD וינגן בפורמט 5.1
אם תעקוב אחרי השלבים יש מצב שזה יפתור לך את הבעיה
אבל יש פורמטים שהרסיבר לא יודע לקבל לדוגמה FLAC בחמישה ערוצים. מה עושים במצב כזה?
הדיפולט של קודי הוא לעשות המרה לסטריאו. אבל אם תיכנס מצב מומחה תוכל לבחור באופציה של המרה לדולבי דיגיטל ב5.1. לדוגמה יש לי Dark Side of the moon בפורמט 5.1 אבל FLAC. הרסיבר לא יודע מה לעשות עם הפורמט הזה. אם תבחר באופציות שנתתי למעלה, קודי ימיר אותו לDD וינגן בפורמט 5.1
אם תעקוב אחרי השלבים יש מצב שזה יפתור לך את הבעיה
עשיתי מה שאמרת ובאמת קבצי FLAC 5.1 מתנגנים כעת כמו שצריך.15/07/2024 9:14בור_ועם_הספר כתב: passthrough הוא כדי להעביר תכנים מסויימים AS-IS ולהשאיר לרסיבר לפענח ולנגן למשל DTS. אתה לא רוצה שקודי יתערב.
אם תעקוב אחרי השלבים יש מצב שזה יפתור לך את הבעיה...
הייתי מאוד רוצה למצוא פתרון גם לישום של PLEX כי הממשק שלהם הרבה יותר ידידותי מבחינת הצגת התכנים
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

יפה! שמחתי לעזור.15/07/2024 10:40Danik56 כתב: עשיתי מה שאמרת ובאמת קבצי FLAC 5.1 מתנגנים כעת כמו שצריך.
הייתי מאוד רוצה למצוא פתרון גם לישום של PLEX כי הממשק שלהם הרבה יותר ידידותי מבחינת הצגת התכנים...
לגבי PLEX לא מכיר