I7 9700F + 3060TI BOTTLENECK
שלום לכולם,
לאחרונה שדרגתי את כרטיס המסך הנחמד שלי 1660 ל 3060TI. לצערי, לא חקרתי יותר מדי לפני השדרוג וכשהתחלתי לשחק (כולה פיפא ופורטנייט) המשחק לא רץ חלק והבנתי שזה עקב צוואר בקבוק. ניסיתי מיליון קונפיגרציות שונות, ממדיום ועד אולטרה, כלום לא עזר.
יש פתרון או שנדפקתי?
חשבתי שאולי יעזור לשדרג ל32 ראם (כרגע רק 16) אבל אני לא רוצה לזרוק עוד כסף בלי לדעת בוודאות שזה יעזור.
מישהו?
לאחרונה שדרגתי את כרטיס המסך הנחמד שלי 1660 ל 3060TI. לצערי, לא חקרתי יותר מדי לפני השדרוג וכשהתחלתי לשחק (כולה פיפא ופורטנייט) המשחק לא רץ חלק והבנתי שזה עקב צוואר בקבוק. ניסיתי מיליון קונפיגרציות שונות, ממדיום ועד אולטרה, כלום לא עזר.
יש פתרון או שנדפקתי?
חשבתי שאולי יעזור לשדרג ל32 ראם (כרגע רק 16) אבל אני לא רוצה לזרוק עוד כסף בלי לדעת בוודאות שזה יעזור.
מישהו?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4779
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 766 פעמים
אני חושב שלא הבנת מה זה צוואר בקבוק...
צוואר בקבוק הוא אי מיצוי יכולות ולא קשור בהכרח לגמגומים ותקיעות.
1. תוודא שעדכנת את הדרייברים של כרטיס המסך
2. לא פרטת לגבי המסך שאליו המערכת מחוברת. תוריד את הגדרות איכות התמונה ממקסמליות לבינוני ותראה האם יש שיפור. במידה ויש תגיע לשיווי משקל ביצועים-איכות מתאים לך.
3. שדרוג זכרון הוא זניח לחלוטין במפרט הזה
צוואר בקבוק הוא אי מיצוי יכולות ולא קשור בהכרח לגמגומים ותקיעות.
1. תוודא שעדכנת את הדרייברים של כרטיס המסך
2. לא פרטת לגבי המסך שאליו המערכת מחוברת. תוריד את הגדרות איכות התמונה ממקסמליות לבינוני ותראה האם יש שיפור. במידה ויש תגיע לשיווי משקל ביצועים-איכות מתאים לך.
3. שדרוג זכרון הוא זניח לחלוטין במפרט הזה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לא יכול להיות ש-3060ti יפול בביצועים מ-1660 (על הנייר מהיר ממנו משמעותית) ולכן או:
1. שיש בעיה של דרייברים
2. יש משהו אחר בסטאפ שהשתנה
3. עניינים של הגדרות שכן הכרטיס הזה לא מתאים ל-2k גיימינג באיכות מירבית
צוואר בקבוק אין לך ותוספת 16gb לא תעזור לך
1. שיש בעיה של דרייברים
2. יש משהו אחר בסטאפ שהשתנה
3. עניינים של הגדרות שכן הכרטיס הזה לא מתאים ל-2k גיימינג באיכות מירבית
צוואר בקבוק אין לך ותוספת 16gb לא תעזור לך
אין שום בעיה בדרייבר וגם ניסיתי הכל מבינוני ועד אולטרה.
מוזר שבפורטנייט ובפיפא יש לאגים אבל פורזה רץ חלק.
הכרטיס יד2. יכול להיות שמשהו איתו לא תקין?
תוך כדי משחקים אני בודק את הביצועים שלו והוא דווקא נראה סבבה לגמרי מבחינת טמפרטורה ועומס.
מוזר שבפורטנייט ובפיפא יש לאגים אבל פורזה רץ חלק.
הכרטיס יד2. יכול להיות שמשהו איתו לא תקין?
תוך כדי משחקים אני בודק את הביצועים שלו והוא דווקא נראה סבבה לגמרי מבחינת טמפרטורה ועומס.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אם הכרטיס לא היה תקין לא היה תקין בכל המשחקים. צריך מדגם קצת יותר מייצג של משחקים ומעקב של כמה FPS אתה מקבל בפועל. על פניו אני לא חושד בכרטיס לאחר שעדכנת שפורזה רץ טוב.
פורטנייט נהיה משחק יחסית כבד עם הזמן אפילו שמשווק לילדים.. זה גם כרטיס שלא מתאים ל2K. תכבה RT אם זה מופעל, הכרטיס לא יכול בכלל לסחוב את זה, מעבר לזה תנסה למחוק ולהתקין דרייברים מחדש בעזרת DDU (התקנה נקייה לגמרי), להתקין רק את הדרייבר בלי Geforce Experience.
מעבר לכך אתה יכול להפעיל DLSS מה שיתן לך בוסט רציני, ואפילו מומלץ במקרה שלך.
מעבר לכך אתה יכול להפעיל DLSS מה שיתן לך בוסט רציני, ואפילו מומלץ במקרה שלך.
איך מפעילים את ה DLSS? חשבתי שזה אוטומטי30/06/2024 10:40Haimbin כתב: פורטנייט נהיה משחק יחסית כבד עם הזמן אפילו שמשווק לילדים.. זה גם כרטיס שלא מתאים ל2K. תכבה RT אם זה מופעל, הכרטיס לא יכול בכלל לסחוב את זה, מעבר לזה תנסה למחוק ולהתקין דרייברים מחדש בעזרת DDU (התקנה נקייה לגמרי), להתקין רק את הדרייבר בלי Geforce Experience.
מעבר לכך אתה יכול להפעיל DLSS מה שיתן לך בוסט רציני, ואפילו מומלץ במקרה שלך....
ובאמת הפעלתי משחקים דרך האתר Geforce Experience חשבתי שזה מומלץ...
האמת שהתקנתי את המשחקים על דיסק רגיל, אבל עד החלפת הכרטיס הכל רץ מצוין.30/06/2024 15:00(G) כתב: תבדוק שהדיסק קשיח שהמשחק מותקן עליו תקין, תריץ בדיקת מהירות קריאה כתיבה.
כבר קרה לי פעם שמשחק היה מקרטע מאוד, התקנתי אותו על SSD אחר והוא טס.
עשיתי בדיקה לדיסק ואכן היתה בעיה במהירות....
תחפש בהגדרות אופציה להפעיל DLSS, ככה זה גם יהיה רשום, ומתחת יהיה לך ray tracing תכבה גם את זה, ממש לא חשוב במשחק בסגנון הזה. מעבר לכך התקנה על SSD גם תעזור, Geforce Experience לא גרוע אבל יכול לגרום לבעיות, אל תבחר לעשות tune דרכו אלא תבחר הגדרות שעובדים טוב בשבילך.
צירפתי לך תמונה אבל זה מסוג הדברים שאתה צריך לחפש בגוגל ולראות או לעבור לבד על ההגדרות:
צירפתי לך תמונה אבל זה מסוג הדברים שאתה צריך לחפש בגוגל ולראות או לעבור לבד על ההגדרות:
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
תבדוק את הדיסק לתקינות ובנוסף יש מצב שהוא נטחן לך בקריאה/כתיבה.
היום 32 ג'יגה זה כבר סטנדרט, אם הההפרש בין 16 ל-32 לא כזה גבוה, הייתי ממליץ לשדרג ובנוסף לבדוק גם את ה-PAGING FILE בווינדוס.
היום 32 ג'יגה זה כבר סטנדרט, אם הההפרש בין 16 ל-32 לא כזה גבוה, הייתי ממליץ לשדרג ובנוסף לבדוק גם את ה-PAGING FILE בווינדוס.