a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1407
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
עוד עדכון ל 2.3. עכשיו נקרא 2.3x
https://drive.google.com/drive/u/0/fold ... KHVXwCYoMF
https://drive.google.com/file/d/1QjUgDF ... dpGZx/view
הבחור ללא ספק באמת סובל מ OCD. בכל פעם שמשהו מדווח לו על באג, הוא מעדכן את הגרסה למרות שכבר אמר שיקח הפסקה...
https://drive.google.com/drive/u/0/fold ... KHVXwCYoMF
https://drive.google.com/file/d/1QjUgDF ... dpGZx/view
הבחור ללא ספק באמת סובל מ OCD. בכל פעם שמשהו מדווח לו על באג, הוא מעדכן את הגרסה למרות שכבר אמר שיקח הפסקה...
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
Re: Audyssey One - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .
נכתב פה כבר שיש עדכון 2.3 שלא פורסם25/06/2024 14:25mbd כתב: קיימת גרסה מעודכנת של ה 2.3 מהיום בבוקר .
וקיימת גם עוד גרסה נסיונית שעדיין לא פורסמה אבל מבוססת על 2.3 ומאפשרת
לצפות בשינויים שנעשו ל - XO לעומת קובץ קודם .
קישור לעדכון .
https://drive.google.com/file/d/1jXpvs0 ... drive_link...
יש למישהו רשמים?
טרם בדקתי את הגירסאות האחרונות
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4217
- נתן תודות: 1659 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
בדקתי את ה2.3 הראשון שפרסם ולא היה לי טוב בכלל...ננסה את ה-א
מישהו בבקשה יכול להסביר מה כל Curve אומר, בבקשה ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
כל הקבצים שרשום עליהם 6/8/10 מדובר בהגבר של תדרי הבס, בערכים הרשומים....
כל היתר לא ניתן באמת לדעת, כדי לדעת צריך לטעון אותם ב REW ולראות למה התכוון המשורר.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
24/06/2024 6:08claudia5 כתב: נשמח אם תיתן הדרכה קטנה על איך לבנות HOUSE CURVE...כמה נקודות....משהו.......
טיפים לשימוש נכון ובניה של - HOUSE CURVE .
1. מאחר והתוצאה הסופית מתחילה עם קובץ ה - ADY המקורי רצוי לבצע כיול חדש . בחדר קטן מספיק בהחלט 3 נקודות כולן ב - MLP .
2. אם בוצע כיול חדש בזמן האחרון ולא שינתם דבר כדאי מאוד לבדוק - SPL בעזרת מכשיר יעודי או - USB MIC [ לא - CELL ]
3. אם משתמשים כל הזמן בעוצמות נמוכות רצוי להשתמש בקובץ ה - DEQ זה הותאם במיוחד לכך . אם משתמשים בעוצמות רגילות
או גבוהות משתמשים בקובץ ה - MASTER אבל אז לא מומלץ להוסיף - DEQ .
4. משתמשים ב - A1E 2.3x האחרון כמה פעמים כל פעם עם - TARGET CURVE שונה בהתאם להעדפות השמע שלכם . אבל כל פעם
פותחים - REW מחדש [ סוגרים את זה שפעל ופותחים מחדש ] הבהרה . ה - SCRIPT האחרון הוא תמיד הטוב והמעודכן ביותר .
5. תוצאת הגרפים והמספרים לא חשובים כמו השמע מקשיבים לכל אחת מהתוצאות בעזרת אותם קטעים שמוכרים לכם בקולנוע ומוזיקה .
6. בוחרים את התוצאה [ TARGET CURVE ] המועדפת ומשתמשים לפחות כמה שעות בהאזנה לסרטים או מבחר קטעי מוזיקה באופן מלא .
7. מסמנים לעצמכם את כל מה שרוצים לשנות או להוסיף . XO , יותר או פחות באס או גבוהים , עוצמות שונות , וכך כל מה שחסר לכם בתוצאה הסופית .
זה עומד לשמש כבסיס לבניית - HOUSE CURVE יעודי למערכת . לחדר , ולשמיעה שלכם .
כמעט כל הנתונים וההגדרות ניתנים לשינו . אבל מאחר ומדובר ב 4 מערכות שונות חלקם מחייב שילוב של 2 מערכות כדי לאפשר שינוי .
1. העוצמות עבור הערוצים השונים זה הדבר הקל ביותר לשינוי . בכל המכשירים בכל כניסה שאתם משתמשים נכנסים להגדרות האודיו של הכניסה
ל - CLA ומשנים את העוצמה לכל אחד מהערוצים ע'פ ההעדפה שלכם . זה לא פוגע בכיול היות וזה לא קשור לכיול זה בסך הכל עוצמת המגברים
ברסיבר .
2. יש כמה דרכים לתפור לעצמכם - HOUSE CURVE הדרך הראשונה ''הפשוטה ביותר'' היא לאחר שבחרתם את ה - TARGET CURVE המועדף
והבנתם מה החסרונות שלו מבחינת שמע [ תדרים ועוצמות ] נכנסים ל - TEXT של ה - TARGET CURVE ומשנים את עוצמות התדרים שאתם
מעוניינים להדגיש או להחליש . אבל צריך לעשות את זה בזהירות ולעקוב אחר ההבדלים בעוצמות הקיימות בין התדרים השונים [ כלומר לשמור על אותו יחס בין התדרים כפי שכבר קיים .
ברגע שעשיתם את זה וכמובן החלפתם את השם הפחתם את זה ל - HOUSE CURVE יחודי לכם . לזה אתם יכולים לצרף
שינוי ב - XO של רמקולים מסויימים ובעוצמות שלהם .
3. ניתן לבצע שינויים בתוך ה - SCRIPT עצמו . צריך להיכנס לתוך / לפתוח את - SCRIPT ולעבור על ה - LINES אשר ממוספרים ולשנות
את הרשות או את היכולות המוצגות ב - LINE זה בהחלט קצת יותר מסובך היות וצריך לדעת בדיוק מה רוצים לשנות ובאיזה - LINE זה נמצא .
אבל כשעושים זאת ניתן גם לבצע שינויים ב - REW אשר באופן רגיל ה - SCRIPT מונע לשנות . כשמשנים נתונים ב - SCRIPT עצמו זה כבר
לתפור מערכת כיול בהזמנה ע'י שימוש בכל המערכות הקימות לרסיבר / פרוססור .
מצרף כאן כמה אפשרויות לשינוי ומה מספר ה - LINE לשינוי . חלק מהשינויים זה רק - TRUE OR FALS וחלק זה שינוי של מספרים אשר קובעים
הגדרות שונות של יכולות בשיתוף עם - REW .
דוגמאות לשינויים אפשריים .
A1 Evo 2.3:
Line 225: maxBoost = 6; (change as per your test)
Line 906: individualMaxBoostdB: 6; (change as per your test)
Line 907: overallMaxBoostdB: 6; (change as per your test)
Line 911: allowLowShelf: true,
You get 40Hz Change line 876 in the script from:
if (xoFronts === 15.75) {xoFronts = 80;}
to:
if (xoFronts === 40) {xoFronts = 80;}
and your fronts will be assigned 80Hz and sub will be aligned for 80Hz also.
Also make the same change to line 736
This will change a 40hz crossover to 80hz.
AND
The following parameters are set in REW EQ Filters: Low Shelf Filter
can be changed based on results you get with your measurements,
but max 12 db is allowed in REW.
Rectangle Font Screenshot Parallel Number
דוגמה לאפשרות השינוי ב - SCRIPT והשינוי המקביל ב - REW .Line 225: maxBoost = 6; (change as per your test)
to:
AND

אפשרות נוספת לתפור את ה - HOUSE CURVE היא להכנס לכיול הסופי ב - APP ולבצע שינויים רק לתדרים שלפי העדפות
השמיעה שלכם זקוקים לתוספת או הורדה אבל עושים זאת ע'י - COPY של המקור כך שתמיד אפשר לחזור למקור . אפשר לבצע
את השינויים כמה פעמים שרוצים בכל פעם שינוי קטן עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר עבורכם .
אין מה לדאוג מהשינויים כיוון שהמטרה הסופית של הכיול זה להגיע לצליל הטוב ביותר לאוזניכם כל השאר לא כל כך משנה .
זה בעצם בקצרה על קצה המזלג מקווה שקצת יעזור בהבנה של מה אפשרי .
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

תודה רבה לך על ההסבר המפורט26/06/2024 2:54mbd כתב: טיפים לשימוש נכון ובניה של - HOUSE CURVE .
1. מאחר והתוצאה הסופית מתחילה עם קובץ ה - ADY המקורי רצוי לבצע כיול חדש . בחדר קטן מספיק בהחלט 3 נקודות כולן ב - MLP .
2. אם בוצע כיול חדש בזמן האחרון ולא שינתם דבר כדאי מאוד לבדוק - SPL בעזרת מכשיר יעודי או - USB MIC [ לא - CELL ]
3. אם משתמשים כל הזמן בעוצמות נמוכות רצוי להשתמש בקובץ ה - DEQ זה הותאם במיוחד לכך . אם משתמשים בעוצמות רגילות
או גבוהות משתמשים בקובץ ה - MASTER אבל אז לא מומלץ להוסיף - DEQ .
4. משתמשים ב - A1E 2.3x האחרון כמה פעמים כל פעם עם - TARGET CURVE שונה בהתאם להעדפות השמע שלכם . אבל כל פעם
פותחים - REW מחדש [ סוגרים את זה שפעל ופותחים מחדש ] הבהרה . ה - SCRIPT האחרון הוא תמיד הטוב והמעודכן ביותר .
5. תוצאת הגרפים והמספרים לא חשובים כמו השמע מקשיבים לכל אחת מהתוצאות בעזרת אותם קטעים שמוכרים לכם בקולנוע ומוזיקה .
6. בוחרים את התוצאה [ TARGET CURVE ] המועדפת ומשתמשים לפחות כמה שעות בהאזנה לסרטים או מבחר קטעי מוזיקה באופן מלא .
7. מסמנים לעצמכם את כל מה שרוצים לשנות או להוסיף . XO , יותר או פחות באס או גבוהים , עוצמות שונות , וכך כל מה שחסר לכם בתוצאה הסופית .
זה עומד לשמש כבסיס לבניית - HOUSE CURVE יעודי למערכת . לחדר , ולשמיעה שלכם .
כמעט כל הנתונים וההגדרות ניתנים לשינו . אבל מאחר ומדובר ב 4 מערכות שונות חלקם מחייב שילוב של 2 מערכות כדי לאפשר שינוי .
1. העוצמות עבור הערוצים השונים זה הדבר הקל ביותר לשינוי . בכל המכשירים בכל כניסה שאתם משתמשים נכנסים להגדרות האודיו של הכניסה
ל - CLA ומשנים את העוצמה לכל אחד מהערוצים ע'פ ההעדפה שלכם . זה לא פוגע בכיול היות וזה לא קשור לכיול זה בסך הכל עוצמת המגברים
ברסיבר .
2. יש כמה דרכים לתפור לעצמכם - HOUSE CURVE הדרך הראשונה ''הפשוטה ביותר'' היא לאחר שבחרתם את ה - TARGET CURVE המועדף
והבנתם מה החסרונות שלו מבחינת שמע [ תדרים ועוצמות ] נכנסים ל - TEXT של ה - TARGET CURVE ומשנים את עוצמות התדרים שאתם
מעוניינים להדגיש או להחליש . אבל צריך לעשות את זה בזהירות ולעקוב אחר ההבדלים בעוצמות הקיימות בין התדרים השונים [ כלומר לשמור על אותו יחס בין התדרים כפי שכבר קיים .
ברגע שעשיתם את זה וכמובן החלפתם את השם הפחתם את זה ל - HOUSE CURVE יחודי לכם . לזה אתם יכולים לצרף
שינוי ב - XO של רמקולים מסויימים ובעוצמות שלהם .
3. ניתן לבצע שינויים בתוך ה - SCRIPT עצמו . צריך להיכנס לתוך / לפתוח את - SCRIPT ולעבור על ה - LINES אשר ממוספרים ולשנות
את הרשות או את היכולות המוצגות ב - LINE זה בהחלט קצת יותר מסובך היות וצריך לדעת בדיוק מה רוצים לשנות ובאיזה - LINE זה נמצא .
אבל כשעושים זאת ניתן גם לבצע שינויים ב - REW אשר באופן רגיל ה - SCRIPT מונע לשנות . כשמשנים נתונים ב - SCRIPT עצמו זה כבר
לתפור מערכת כיול בהזמנה ע'י שימוש בכל המערכות הקימות לרסיבר / פרוססור .
מצרף כאן כמה אפשרויות לשינוי ומה מספר ה - LINE לשינוי . חלק מהשינויים זה רק - TRUE OR FALS וחלק זה שינוי של מספרים אשר קובעים
הגדרות שונות של יכולות בשיתוף עם - REW .
דוגמאות לשינויים אפשריים .A1 Evo 2.3:דוגמה לאפשרות השינוי ב - SCRIPT והשינוי המקביל ב - REW .
Line 225: maxBoost = 6; (change as per your test)
to:
AND
אפשרות נוספת לתפור את ה - HOUSE CURVE היא להכנס לכיול הסופי ב - APP ולבצע שינויים רק לתדרים שלפי העדפות
השמיעה שלכם זקוקים לתוספת או הורדה אבל עושים זאת ע'י - COPY של המקור כך שתמיד אפשר לחזור למקור . אפשר לבצע
את השינויים כמה פעמים שרוצים בכל פעם שינוי קטן עד שמגיעים לתוצאה הטובה ביותר עבורכם .
אין מה לדאוג מהשינויים כיוון שהמטרה הסופית של הכיול זה להגיע לצליל הטוב ביותר לאוזניכם כל השאר לא כל כך משנה .
זה בעצם בקצרה על קצה המזלג מקווה שקצת יעזור בהבנה של מה אפשרי ....
- יהלי ב
- חבר ותיק

מצטער להגיד, אבל הסקריפט הזה לא משפר כלום מעבר לכיול המקורי של אודיסי. זה ברור שאם משהו מדגיש באס וטרבל אז זה ייתן תחושה ששומעים יותר טוב, תחושה שמהר מאד תעלם בגלל התעיפות האוזן. לא חושב הבחור הזה יודע יותר מהמנדסים של אודיסי.
אני בדקתי כמה גרסאות של הסקריפט כולל האחרונה 2.3X, ולמרות שבהתחלה חשבתי שיש שיפור, אחרי יום שחזרתי את הכיול המקורי עם האפלקציה של 20 דולר. אפשר להעריך את הכוונה הטובה שלו כמובן.
למי שיש רסיבר מדגם X500 ומעלה שמסוגר לשמור שני כיולים והלחליף ביניהם. ממליץ שישמור את ה כיול עי הסריפט לצד הכיול המקורי של אודיסי וינסה להשתמש בשניהם לצפיה בסרטים והאזנה למוסיקה. לאחר כמה ימים הרוב יעדיפו את המקור של אודיסי עם או ללא ה DEQ (אם מבטלים DEQ אז צריך לעלות את עוצמת הסאב בלפחות 6 דצי בל לפעמים גם 9).
אני סיימתי להתעסק עם הסקריפט הזה (וכן ניסיתי לבצע מדידות חדשות עם חצובה לפני הרצת הסקריפט)
אני בדקתי כמה גרסאות של הסקריפט כולל האחרונה 2.3X, ולמרות שבהתחלה חשבתי שיש שיפור, אחרי יום שחזרתי את הכיול המקורי עם האפלקציה של 20 דולר. אפשר להעריך את הכוונה הטובה שלו כמובן.
למי שיש רסיבר מדגם X500 ומעלה שמסוגר לשמור שני כיולים והלחליף ביניהם. ממליץ שישמור את ה כיול עי הסריפט לצד הכיול המקורי של אודיסי וינסה להשתמש בשניהם לצפיה בסרטים והאזנה למוסיקה. לאחר כמה ימים הרוב יעדיפו את המקור של אודיסי עם או ללא ה DEQ (אם מבטלים DEQ אז צריך לעלות את עוצמת הסאב בלפחות 6 דצי בל לפעמים גם 9).
אני סיימתי להתעסק עם הסקריפט הזה (וכן ניסיתי לבצע מדידות חדשות עם חצובה לפני הרצת הסקריפט)
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לא התעמקתי בסקריפט אבל ממה שאני קורא בין השורות כל ההתלהבות היא מהאפשרות לטעון / לשנות קבצי מטרה . יש שעבורם זה גיים ציננג'ר26/06/2024 10:49יהלי ב כתב: מצטער להגיד, אבל הסקריפט הזה לא משפר כלום מעבר לכיול המקורי של אודיסי. זה ברור שאם משהו מדגיש באס וטרבל אז זה ייתן תחושה ששומעים יותר טוב, תחושה שמהר מאד תעלם בגלל התעיפות האוזן. לא חושב הבחור הזה יודע יותר מהמנדסים של אודיסי.
אני סיימתי להתעסק עם הסקריפט הזה (וכן ניסיתי לבצע מדידות חדשות עם חצובה לפני הרצת הסקריפט)...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אני עשיתי את את ההשוואה שאמרת ובצורה מוחלטת הסקריפט ניצח ,אצלי מכל הגרסאות ה 1.2 בתוספת לחיצת DEQ פשוט נשמע טוב מאוד לאוזניי,עשיתי גם השוואה עיוורת ל 2 אנשים שונים שיש להם קצת ידע בתחום וגם הם בלי לדעת מה הם שומעים בחרו את הכיול של הסקריפט למרות שהכיול המקורי עושה עבודה ממש טובה.26/06/2024 10:49יהלי ב כתב: מצטער להגיד, אבל הסקריפט הזה לא משפר כלום מעבר לכיול המקורי של אודיסי. זה ברור שאם משהו מדגיש באס וטרבל אז זה ייתן תחושה ששומעים יותר טוב, תחושה שמהר מאד תעלם בגלל התעיפות האוזן. לא חושב הבחור הזה יודע יותר מהמנדסים של אודיסי.
אני סיימתי להתעסק עם הסקריפט הזה (וכן ניסיתי לבצע מדידות חדשות עם חצובה לפני הרצת הסקריפט)...
לא כל הסקריפטים היו טובים וחלקם ממש גרועים אפילו אבל השוני מאוד מורגש .
באופן כללי הכיול של אודיסי שנעשה נכון גם טוב מאוד.
אני כן חושב שזה גיים צאנגר
- יהלי ב
- חבר ותיק

אין לי אפשרות לבדוק גרסאות לפני 1.6 כי בגלל שיש לי 3 סאבים מכוילים עי MINIDSP, בגרסאות הסקריפט הישנות אני מקבל שגיאה של מרחק חורג מ 6 מטר. הכל מ 1.6 הוא תיקן את הבעיה ועכשיו יותר מרחק גבולי אבל תקין. אבל התוצאה לא ממש טובה כמו הכיול המקורי. בחלק מקטעי המוסיקה יש יותר מידי באס מהסאבים שמאלץ אותי להנמיך ובחלק אחר חסר באס.26/06/2024 16:18claudia5 כתב: אני עשיתי את את ההשוואה שאמרת ובצורה מוחלטת הסקריפט ניצח ,אצלי מכל הגרסאות ה 1.2 בתוספת לחיצת DEQ פשוט נשמע טוב מאוד לאוזניי,עשיתי גם השוואה עיוורת ל 2 אנשים שונים שיש להם קצת ידע בתחום וגם הם בלי לדעת מה הם שומעים בחרו את הכיול של הסקריפט למרות שהכיול המקורי עושה עבודה ממש טובה.
לא כל הסקריפטים היו טובים וחלקם ממש גרועים אפילו אבל השוני מאוד מורגש .
באופן כללי הכיול של אודיסי שנעשה נכון גם טוב מאוד.
אני כן חושב שזה גיים צאנגר...
בסרטים מסויימים צלילים שאמורים להגיע מאטמוס אחורי, נמשעים שמגיעים גם מהקדמי בגלל החזרים, מה שלא קורה עם הכיול המקורי.
אם הוא יצליח לגרום לסקריפט להשתמש במדידות עי REW אז אני אנסה שוב. הוא אמר שהוא יעבוד על זה בעתיד אבל זה לא פשוט כי צריך לגרום למדידות REW לעבור סטנדריזציה מתואמת למדידות ברזולוציה נמוכה של אודיסי (מתברר שהמיקרופון של אודיסי מחובר ברמת החומרה לממיר ACD מוגבל עם קצב דגימה של 30kHz, אפילו לא 48kHz ורצפת הרעש שלו דיי גבוהה ואין לו תיקון של הענות כמו שיש ל Umik1 שמגיע עם קובץ כיול. אודיסי שמו את המיקרפון הכי פשוט וזול שרק יכלו, אפילו ברסיברים העל של דנון\מרנץ.
אולי באמת עדיף להתנסות עם רסיבר חדש כמו ה X4800H עם כיול DIRAC. החסרון ב DIRAC זה שאין תמיכה ב DEQ ולכן צריך לטעון כמה עקומות TARGET לזכרון עבור האזנה בעוצמות שמע שונות. חברת DIRAC פשוט מסרבת להתמיע DEQ.
השינוי בעקומה ב DEQ של אודיסי הוא לפי עוצמת השמע של ה MASTER VOLUME ואינו מתחשב בעובדה שלמקורות שונים יהיו עוצמות שונות. אם מכבים את ה DEQ אתה מאבל כמעט 10 דציבל בעוצמת הסאב. בקיצור, אין אף פתרון מושלם.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אני שמח שציינת את הבעיה של המיקרופון,26/06/2024 16:54יהלי ב כתב: אין לי אפשרות לבדוק גרסאות לפני 1.6 כי בגלל שיש לי 3 סאבים מכוילים עי MINIDSP, בגרסאות הסקריפט הישנות אני מקבל שגיאה של מרחק חורג מ 6 מטר. הכל מ 1.6 הוא תיקן את הבעיה ועכשיו יותר מרחק גבולי אבל תקין. אבל התוצאה לא ממש טובה כמו הכיול המקורי. בחלק מקטעי המוסיקה יש יותר מידי באס מהסאבים שמאלץ אותי להנמיך ובחלק אחר חסר באס.
בסרטים מסויימים צלילים שאמורים להגיע מאטמוס אחורי, נמשעים שמגיעים גם מהקדמי בגלל החזרים, מה שלא קורה עם הכיול המקורי.
אם הוא יצליח לגרום לסקריפט להשתמש במדידות עי REW אז אני אנסה שוב. הוא אמר שהוא יעבוד על זה בעתיד אבל זה לא פשוט כי צריך לגרום למדידות REW לעבור סטנדריזציה מתואמת למדידות ברזולוציה נמוכה של אודיסי (מתברר שהמיקרופון של אודיסי מחובר ברמת החומרה לממיר ACD מוגבל עם קצב דגימה של 30kHz, אפילו לא 48kHz ורצפת הרעש שלו דיי גבוהה ואין לו תיקון של הענות כמו שיש ל Umik1 שמגיע עם קובץ כיול. אודיסי שמו את המיקרפון הכי פשוט וזול שרק יכלו, אפילו ברסיברים העל של דנון\מרנץ.
אולי באמת עדיף להתנסות עם רסיבר חדש כמו ה X4800H עם כיול DIRAC. החסרון ב DIRAC זה שאין תמיכה ב DEQ ולכן צריך לטעון כמה עקומות TARGET לזכרון עבור האזנה בעוצמות שמע שונות. חברת DIRAC פשוט מסרבת להתמיע DEQ.
השינוי בעקומה ב DEQ של אודיסי הוא לפי עוצמת השמע של ה MASTER VOLUME ואינו מתחשב בעובדה שלמקורות שונים יהיו עוצמות שונות. אם מכבים את ה DEQ אתה מאבל כמעט 10 דציבל בעוצמת הסאב. בקיצור, אין אף פתרון מושלם....
אין מה לעשות,השוק התקדם,ואכן אודסי מוכרים מיקרופון מכוייל עם התוכנה של ה200 דולר בלבד ,
מיקרופון מכוייל,כשיש סטאפ ברמות גבוהות ,זה חובה!
והיה רצוי שאודסי יוציאו גם מיקרופונים יותר יקרים/איכותים
כיף חיים.
אכן, הDEQ של אודיסיי משתנה בהתאמה לגובה הווליום שהינך שומע ומהווה בהחלט יתרון חשוב.26/06/2024 16:54יהלי ב כתב:
השינוי בעקומה ב DEQ של אודיסי הוא לפי עוצמת השמע של ה MASTER VOLUME ואינו מתחשב בעובדה שלמקורות שונים יהיו עוצמות שונות. אם מכבים את ה DEQ אתה מאבל כמעט 10 דציבל בעוצמת הסאב. בקיצור, אין אף פתרון מושלם....
אבל אם יש תוכנת כיול טובה "חסרונו" לא אמור להיות מורגש בכלל.
- יהלי ב
- חבר ותיק

לא הבנת. באלגוריתם שלו יש באג רציני. הוא אמור להשתנות לפי העוצמה בדציבלים ביחס לרפרס של הכיול. אבל הוא משתנה רק בהתאם לעוצמה שאתה קובע בחוגה של הווליום הראשי ביחס לאות מבוא 0 דציבל. אם המקור שאתה שומע עם עוצמה שונה מרפרנס של דולבי, האלגוריתם של ה DEQ לא משנה את ההיענות למרות השינוי בעוצמה כי הוא לא שינוי יזום עי בקרת הווליום.26/06/2024 19:36תלתל כתב: אכן, הDEQ של אודיסיי משתנה בהתאמה לגובה הווליום שהינך שומע ומהווה בהחלט יתרון חשוב.
אבל אם יש תוכנת כיול טובה "חסרונו" לא אמור להיות מורגש בכלל....
זו הסיבה העיקרית שלפעמים הוא מייצר מחסור בבאס ופעמים מייצר יותר מידי באס.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין שום קשר בין טיב מערכת הכיול להרגשת חסרונו או הדגשת יתרונותיו של ה DEQ משום שכל מערכת כיול מכיילת לפי עקומה ידועה ביחס ל reference level. כלומר תקבל את העקומה או לפחות השאיפה היא שתקבל את העקומה ( ופה זה כן קשור לטיב מערכת הכיול אבל בעיקר לחדר ) כאשר הרסיבר שלך יראה 0db שזה המרחק מה reference level.26/06/2024 19:36תלתל כתב: אכן, הDEQ של אודיסיי משתנה בהתאמה לגובה הווליום שהינך שומע ומהווה בהחלט יתרון חשוב.
אבל אם יש תוכנת כיול טובה "חסרונו" לא אמור להיות מורגש בכלל....
ה D ב DEQ מייצג את המילה דינאמי ולכן, היתרון של ה DEQ תקף לכל מערכת שמיישמת או תיישם אותו משום שהוא בא לפתור מקרים ( והם רבים ) בהם המאזין רחוק מה ה refernce ולמעשה הוא "מפצה" על האופן שבו האוזן שלנו מגיבה לתדרים בעוצמות חלשות יותר.
לכן, זה לא משנה כמה טובה מערכת הכיול שבה אתה משתמש, מליוני שנות אבולוציה של האדם קבעו בשבילך איך האוזן מגיבה לתדר מסויים בעוצמות שונות.
הדרך הכי נכונה להסתכל על DEQ היא כמו על משקפי ראייה שמתקנים ראיה לקרוב או לרחוק ( אבל לא את שניהם ).
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
יש משתמשים באודיסיי שבכלל מעדיפים לכבות את הפיצ'ר הזה.
בהאזנה לתוכנות כיול אחרות לא מצאתי "חוסר" בDEQ בארק ובדיראק שקפץ לי לראש : "רגע,שומעים טוב אבל חסר לי DEQ".....
שלא יובן לא נכון. אני משתמש באודיסיי,מבין את משמעות והשלכות ה DEQ אבל מכאן כמו שיהלי ציין, שחסרונו בדיראק הוא משמעותי,לטעמי, הדרך ארוכה.אפילו מאד מאד.
רק רוכש דנון שיטמיע ברסיבר שלו גם דיראק יוכל לציין את ההבדלים.
צריך לבדוק איך דיראק בכלל נשמע בדנון. כאן הסוגיה החשובה.
יכול לציין שהאזנתי לארקם 31 עם דיראק מלא+DLBC (ו 3 סאבים בחלל לא ידידותי) התוצאה פשוט-מהפנטת.
ליאור
בהאזנה לתוכנות כיול אחרות לא מצאתי "חוסר" בDEQ בארק ובדיראק שקפץ לי לראש : "רגע,שומעים טוב אבל חסר לי DEQ".....

שלא יובן לא נכון. אני משתמש באודיסיי,מבין את משמעות והשלכות ה DEQ אבל מכאן כמו שיהלי ציין, שחסרונו בדיראק הוא משמעותי,לטעמי, הדרך ארוכה.אפילו מאד מאד.
יכול לציין שהאזנתי לארקם 31 עם דיראק מלא+DLBC (ו 3 סאבים בחלל לא ידידותי) התוצאה פשוט-מהפנטת.
ליאור
אכן מעניין לשמוע איך DIRAC מלא נשמע בדנון/מרנץ לעומת אודיסי והאם זה שווה את המחיר המאוד יקר. מה ששמעת בארקם לא בהכרך רלוונטי כי זה חדר שונה, עם רמקולים אחרים וסאבים אחרים, בטח יש עוד כמה הבדלים, לא בטוח ש DIRAC זה מה שעושה את ההבדל.27/06/2024 10:00תלתל כתב: יש משתמשים באודיסיי שבכלל מעדיפים לכבות את הפיצ'ר הזה.
ליאור...
בחלל המדובר ,היתה מערכת אחרת עם כיול אחר ושני סאבים .(לא אודיסיי).
במערכת הנוכחית ,התווסף סאב נוסף ונדמה לי שהוחלפו זוג סראונדים אחוריים.
השינוי עם הארקם הוא פשוט דרסטי!
ליאור
במערכת הנוכחית ,התווסף סאב נוסף ונדמה לי שהוחלפו זוג סראונדים אחוריים.
השינוי עם הארקם הוא פשוט דרסטי!
ליאור
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5183
- נתן תודות: 1068 פעמים
- קיבל תודות: 704 פעמים
אני בקרוב ארכוש תוספת של דירק לדנון שלי, אני מתכון בהתחלה לרכוש ללא הdlbc ובשלב מאוחר יותר שאוסיף עוד סב אוסיף את הdlbc
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
הי ויקטור,
רכוש רק בהנחות שחברת דיראק מפרסמת מפעם לפעם .
נשמח לחוות דעתך.
ליאור
רכוש רק בהנחות שחברת דיראק מפרסמת מפעם לפעם .
נשמח לחוות דעתך.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי תלתל ב 27/06/2024 19:10, נערך פעם 1 בסך הכל.