NAS בענן
יש לי היום שרת NAS של SYNOLOGY
הוא כבר בן 7 ובמחשבה קדימה, האם יש שרות בענן שיתן לי איחסון גדול (20 טרה לפחות) ושאנגן סרטים מכל סוגי הקבצים ממנו ישירות לסטרימר אצלי (apple TV / shield) ?
האם זה כדאי כלכלית?
האם הביצועים יהיו טובים ויאפשרו העתקה מהירה וניגון גם של קבצים גדולים (70-100 גיגה לסרט) ?
הוא כבר בן 7 ובמחשבה קדימה, האם יש שרות בענן שיתן לי איחסון גדול (20 טרה לפחות) ושאנגן סרטים מכל סוגי הקבצים ממנו ישירות לסטרימר אצלי (apple TV / shield) ?
האם זה כדאי כלכלית?
האם הביצועים יהיו טובים ויאפשרו העתקה מהירה וניגון גם של קבצים גדולים (70-100 גיגה לסרט) ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46321
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
לא קיים שירות כזה ובכל מקרה, העלות החודשית של 20TB בענן כנראה תחזיר אותך ל- NAS.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
הכי קרוב זה שירותי הסינכרון, כלומר שירותי dropbox, google drive ודומיהם. מבחינת מהירות, הם לא מסוגלים להגיע למהירויות של NAS ובהחלט אינם מותאמים להזרמת תוכן.
יותר מזה, יש להם הרבה מה להפסיד אם נעבור לאחסן שם תוכן וידאו כבד, ואני מאמין שאם זה כן היה מתאים אז הם היו חייבים לזהות תוכן לא חוקי ולסנן אותו.
יותר מזה, יש להם הרבה מה להפסיד אם נעבור לאחסן שם תוכן וידאו כבד, ואני מאמין שאם זה כן היה מתאים אז הם היו חייבים לזהות תוכן לא חוקי ולסנן אותו.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
gshoshan - תבדוק כמה עולה "רק" 10 טרה בענן ותבין שהבקשה שלך לא מתאימה לך בוודאות.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3544
- נתן תודות: 1106 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
ענן במטרה להזרים 20TB זה אכן יקר ולא רלוונטי, אך זה רעיון טוב לגבות את ה NAS בענן (גיבוי נטו, לא מיועד להזרמת סרטים) בעלות של 10$ לחודש (דוגמה ב-Crashplan)
אחרי הכל, במקרה של שריפה/נזילה זה כואב לאבד 20TB
אחרי הכל, במקרה של שריפה/נזילה זה כואב לאבד 20TB
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
vivi - לדברים פחות קריטיים כמו סרטים וכו מסכים איתך. את הדברים המאוד קריטיים לי (תמונות ומסמכים חשובים) אני מגבה אך ורק לספקי ענן מאוד גדולים ומוכרים. במקרה שלי זה גוגל, כשבדך יש לי גישה בלתי מוגבלת לגוגל פטוטס המצויין שלהם.
החיים לימדו אותי כשמשהו זול משעותית ממשהו אחר מקביל (אם זה שירות או מוצר, לא ממש משנה) - לחשודץ גישה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב בחיים לי לפחות.
החיים לימדו אותי כשמשהו זול משעותית ממשהו אחר מקביל (אם זה שירות או מוצר, לא ממש משנה) - לחשודץ גישה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב בחיים לי לפחות.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
יש עוד סיבה (סליחה שאני מקפיץ אחרי כמעט חודש) - האנשים שכנראה מבינים הכי טוב למה לא כדאי לאחסן מסמכים ותמונות בענן בלבד הם אלה שאחסנו אותם בזמנו ב-MegaUpload. נכון להיום האופציות היחידות שיש מבחינתי לאחסן דברים קריטיים זה גוגל או מייקרוסופט, כי אם מתישהו דיסני או נינטנדו יחליטו שכל הקבצים בדרייב הם שלהן, גוגל ומייקרוסופט הן היחידות שיש להן מספיק עורכי דין כדי להילחם חזרה. ואפילו אז - תמיד עדיף שיהיה לך עותק מקומי נוסף. מבחינתי ענן זה גיבוי ל-NAS, לא תחליף.16/05/2024 10:16Huber כתב: vivi - לדברים פחות קריטיים כמו סרטים וכו מסכים איתך. את הדברים המאוד קריטיים לי (תמונות ומסמכים חשובים) אני מגבה אך ורק לספקי ענן מאוד גדולים ומוכרים. במקרה שלי זה גוגל, כשבדך יש לי גישה בלתי מוגבלת לגוגל פטוטס המצויין שלהם.
החיים לימדו אותי כשמשהו זול משעותית ממשהו אחר מקביל (אם זה שירות או מוצר, לא ממש משנה) - לחשודץ גישה שהוכיחה את עצמה שוב ושוב בחיים לי לפחות....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הם לא ילחמו בזה אם הם יעשו את ההחלטה הזו בעצמם. ר"ע אדובי לדוגמה.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לאדובי אין שום תחרות רצינית אז הם עושים מה שבא להם (עד שהם חוטפים תביעה ענקית מהממשל האמריקאי לפחות)....
בשירותי ענן יש לך שתי שחקניות ענק (גוגל ומייקרוסופט) ועוד כמה שחקניות קטנות אבל מוכרות (דרופבוקס). אם חברה תעשה את השטויות של אדובי אנשים יעברו למתחרות. אבל בכל מקרה כמו שאמרתי זה רעיון מאוד רע שהעותק היחיד של הדברים החשובים שלך נמצא בענן.
אני קניתי מנוי משפחתי לגוגל ONE עם 2 טרה. ואז בנייד אני משתמש באפליקציה הנהדרת https://play.google.com/store/apps/deta ... sync&hl=en
שמסנכנת לי את כל התמונות בפלאפון, ומסמכים שאני סורק ישירות לדרייב.
מהדרייב יש לי סינכרון אוטומטי לNAS של סינולוג'י ככה שיש לי 3 עותקים של המסמכים והתמונות הקריטיים שלי.
שמסנכנת לי את כל התמונות בפלאפון, ומסמכים שאני סורק ישירות לדרייב.
מהדרייב יש לי סינכרון אוטומטי לNAS של סינולוג'י ככה שיש לי 3 עותקים של המסמכים והתמונות הקריטיים שלי.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
מעניין...
עד כמה שידוע לי, כל bucket של גוגל (ואמאזון, לא יודע לגבי מיקרוסופט) אפשר לבצע mount אל ספרייה מקומית ואז הוא מתנהג כמו כונן לכל דבר, כך שזה נחשב לשיתוף רגיל כמו של כונן.
כך, שכעיקרון - אמור להיות אפשרי, אם כי יש את העניין של ללמוד איך לעשות את זה עבור NAS (שמבוסס לינוקס, כך שלא אמורה להיות בעיה).
צריך לחשוב על זה לעומק.
אגב, מבחינת מחיר, זה קשה להעריך, כי כעיקרון יש לשלם גם על האיחסון וגם על התעבורה, ואם זה לשימוש יומיומי - זה הכי יקר שיש.
בקיצור, זה לא פתרון consumer קלאסי, אבל אפשרי אם ממש חייבים תצורה שכזו.
עד כמה שידוע לי, כל bucket של גוגל (ואמאזון, לא יודע לגבי מיקרוסופט) אפשר לבצע mount אל ספרייה מקומית ואז הוא מתנהג כמו כונן לכל דבר, כך שזה נחשב לשיתוף רגיל כמו של כונן.
כך, שכעיקרון - אמור להיות אפשרי, אם כי יש את העניין של ללמוד איך לעשות את זה עבור NAS (שמבוסס לינוקס, כך שלא אמורה להיות בעיה).
צריך לחשוב על זה לעומק.
אגב, מבחינת מחיר, זה קשה להעריך, כי כעיקרון יש לשלם גם על האיחסון וגם על התעבורה, ואם זה לשימוש יומיומי - זה הכי יקר שיש.
בקיצור, זה לא פתרון consumer קלאסי, אבל אפשרי אם ממש חייבים תצורה שכזו.
- oferlaor
- מנהל

לא הבנתי. אתה מדבר על זה שאפשר יהיה לעשות מאונט של כונן כזה ישר לסטרימר? אתה מכיר כזה פיתרון? זה לא יקר בטירוף? מה קצב הנתונים ששירות כזה יכול להעביר?
- ufffnick
- גורו

בגדול, כן - זה אפשרי. גם גוגל וגם אמזון משתמשים בכלי לביצוע mount של bucket אל מערכת קבצים של לינוקס מה שיופיע כספרייה לכל דבר. לקריאה ולכתיבה זה עובד, כמו גם שיתוף NFS. על פניו לא רואה סיבה שזה לא יעבוד (עם הסתייגויות שלא ניסיתי פיצ׳ר של הזרמה או קריאת קובץ וידאו/אודיו עם player כלשהו, קריאה וכתיבה עובדים מצויין).23/07/2024 20:46oferlaor כתב: לא הבנתי. אתה מדבר על זה שאפשר יהיה לעשות מאונט של כונן כזה ישר לסטרימר? אתה מכיר כזה פיתרון? זה לא יקר בטירוף? מה קצב הנתונים ששירות כזה יכול להעביר?...
לגבי מחיר זה עשוי להיות יקר, ונדרש מחשבון ספציפי לכל שירות שתלוי בהרבה פרמטרים - מיקום הbucket על הגלובוס, תעבורה ביומיום, דירוג ה-bucket שנגזר מתדירות השימוש (ניחוש שלי שבגלל שההנחה היא שימוש יומיומי, זה התעריף הגבוה ביותר) וכמובן נפח.
קצב הנתונים גם תלוי במרחק מהbucket, יש בישראל חוות שרתים של גוגל ושל אמאזון ממש בקרוב אם עוד לא הופעלה שמספקות שירות, וכמובן בתעבורת הרשת של המשתמש החוצה. מי שיש לו סיב אופטי, סביר שיעבוד לו לא רע בכלל.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 25/07/2024 14:30, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

למה להזכיר פתרונות כל כך יקרים ומסובכים להגדרה שבטוח לא יאומצו על ידי פותח השרשור? 

- oferlaor
- מנהל

נשמע שזה דורש שימוש בכלי הביזנס שלהם (mount ל-Bucket) שהם פחות רלוונטים לאנשים בבית, כלכלית. אני מדבר על פרוטוקולים כמו WebDAV או NFS לטובת שירות פרטי.
- ufffnick
- גורו

ציינתי שזה לא פתרון consumer קלאסי, אבל למשתמש היותר מתקדם שכבר יש לו חשבון מפתח/עסקי עם גישה לענן, יכול להשיג פרוייקט נחמד.
בניתי מערכת היברידית (עיבוד נעשה על חומרה עם 2 gpu) כשכל המידע נזרק אל זוג buckets בענן ומקוטלג ב firestore של גוגל, למטרות מחקר. לכן אני חושב שזה אפשרי גם עבור צרכים אחרים.
אם תזרקו מספרים של מערכת קיימת (כמות מידע, כמות צריכה יומית, עידכונים של מאגר הקבצים וכו'), אנסה לחשב תימחורים לשם השוואה.
להגיד "יקר" זה עניין יחסי ומכיל שיקולים סובייקטיביים.
נראה לי שהפער היותר משמעותי זה הידע - איך לעשות את זה (שגם הוא הרבה יותר פשוט ממה שמדמיינים).
בניתי מערכת היברידית (עיבוד נעשה על חומרה עם 2 gpu) כשכל המידע נזרק אל זוג buckets בענן ומקוטלג ב firestore של גוגל, למטרות מחקר. לכן אני חושב שזה אפשרי גם עבור צרכים אחרים.
אם תזרקו מספרים של מערכת קיימת (כמות מידע, כמות צריכה יומית, עידכונים של מאגר הקבצים וכו'), אנסה לחשב תימחורים לשם השוואה.
להגיד "יקר" זה עניין יחסי ומכיל שיקולים סובייקטיביים.
נראה לי שהפער היותר משמעותי זה הידע - איך לעשות את זה (שגם הוא הרבה יותר פשוט ממה שמדמיינים).
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

$500 לערך עבור NAS עם 2 מפרצים ועוד 2 כוננים של 8TB.
תעבורה של בערך 320GB בחודש.
תעבורה של בערך 320GB בחודש.
- ufffnick
- גורו

הבהרה, עבור bucket אתה לא משלם על נפח נתון מראש אלא לפי שימוש, כך שבחישוב עבור 16TB, הנחה היא שאלה 16TB של קבצים ולמעשה אין הגבלת איחסון.25/07/2024 21:15ziv_r כתב: $500 לערך עבור NAS עם 2 מפרצים ועוד 2 כוננים של 8TB.
תעבורה של בערך 320GB בחודש....
במקרה של גוגל, על בסיס פרסום התמחורים שלהם, מה כנראה יתאים זה standard storage (הדאטה תמיד זמין לפעולה מידית), וזה בעלות של $0.021 בחודש עבור 1GB (שרת ישראלי), שנגיד עבור 16TB, זה מגיע ל $344 בחודש.
כמו כן, תעבורה זה $0.12 עבור 1GB, שזה עוד $38.4 בחודש - קריאה, כל קובץ חדש שתוסיף, לא משלמים תעבורה, רק נפח. בגלל שזה שרת ישראלי, אז התעבורה היא מקומית.
עבור אמאזון - S3 standard, שבמהות מאוד שומה לזה של גוגל, מתומחר $0.025 ל- 1GB (שרת ישראלי), שזה $410, ותעבורה היא $0.11 עבור 1GB, שזה $35.2 בחודש, גם כאן כל קובץ שתוסיף, לא תשלם על התעבורה של ההוספה שלו, אבל על הנפח הנוסף - כן.
יש לשים לב שבשני המקרים כל קריאה של תוכן האיחסון (למשל לקבל את רשימת הקבצים על האחסון, לדפדף בינהם וכד') יש עלות נוספת, שאותה הזנחתי, כי אלה עבור 1000 פעולות זה אלפיות הדולר, תמחור שנראה לי רלוונטי לריבוי משתמשים.
צריך להבין שזה ממש לצאת מהקופסא של השרת הביתי כי הכלים האלה נועדו לריבוי משתמשים - אפשר לחלק בין בתים שונים שמשתמשים באותו ה-bucket, וכך העלויות יורדות פר בית, מבחינת הנפח, אבל התעבורה תשאר אותו הדבר, וכן החלק שהזנחתי עשוי להתחיל לקבל משקל (אבל עדיין קטן). החיסרון - אין תקשורת עם העולם? אין סרטים/סדרות.
וכל זה בלי להכנס לעולם ההרשאות...
שווה את זה?
לא יודע. יקר מידי אם משווים ל39₪ לחודש עבור 2TB אצל google one (אין נפחים גדולים יותר, אבל 8 כאלה זה כ-$90). אולי יותר מידי חוסר בהירות מבחינת היתכנות.
אבל אחלה פוטנציאל לחסוך מכשירים בבית, קופסא שחורה אחת פחות. אולי בעתיד, כשהתמחור ליחידת נפח ימשיך לרדת.
אם יזדמן לי בקרוב אנסה את ההרצה של סרט דרך mount, אם יש עניין, אחרי התמחורים האלה.
התמחורים זה מה שמפורסם באתרים של שתי החברות.
(אולי שווה לפצל את זה החוצה, כי לגמרי סטינו מהנושא)