שיפוץ דירה, התייעצות: מקרן רגיל או UST?
-
AngelicLiar
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
היי כולם,
אני משפץ דירה וכחלק מהתכנון, רוצה להכניס מקרן. לצערי (עוד יותר לצערי אחרי שראיתי את השרשור על השוואה בין מקרנים וטלוויזיות גדולות), הסלון שלי לא מאפשר טלוויזיה עצומה - בתמונה אפשר לראות שהגודל של הטלוויזיה מוגבל בגלל המעברים למטבח שלידה.
אבל בזמן ערב סרט, אפשר להוריד מסך מקרן מהתקרה ולחסום את המעבר למטבח, וככה לקבל אחלה חוויה קולנועית.
המרחק בין הספה לטלוויזיה הוא קצת יותר מ-4 מ׳. בגלל שהמקרן לא מחליף את הטלוויזיה, אני לא מודאג מאור מהחלונות הגדולים של הסלון שיפריע לו. כנראה נפתח אותו רק בערב, וגם אז יהיה תריס חשמלי שיהיה ניתן לסגור.
התקציב שלי מאפשר לי את ה Epson LS12000 - אבל אז ראיתי שיש בשוק גם מקרני UST כמו הFormovie Theater שמקבל ביקורות יפות וגם אפשר להזמין אונליין במחיר נמוך משמעותית.
מכיוון שזה שיפוץ, אני יכול לקבוע את ההכנה למקרן איפה שאני רוצה, קרוב או רחוק מהמסך.
אז השאלה שלי - האם מקרן long throw איכותי כמו ה LS12000 מצדיק את המחיר שלו מעל מקרן UST כמו ה Formovie, בחדר סלון רגיל בערב אבל שאינו מוחשך לחלוטין במרתף?
תודה!
אני משפץ דירה וכחלק מהתכנון, רוצה להכניס מקרן. לצערי (עוד יותר לצערי אחרי שראיתי את השרשור על השוואה בין מקרנים וטלוויזיות גדולות), הסלון שלי לא מאפשר טלוויזיה עצומה - בתמונה אפשר לראות שהגודל של הטלוויזיה מוגבל בגלל המעברים למטבח שלידה.
אבל בזמן ערב סרט, אפשר להוריד מסך מקרן מהתקרה ולחסום את המעבר למטבח, וככה לקבל אחלה חוויה קולנועית.
המרחק בין הספה לטלוויזיה הוא קצת יותר מ-4 מ׳. בגלל שהמקרן לא מחליף את הטלוויזיה, אני לא מודאג מאור מהחלונות הגדולים של הסלון שיפריע לו. כנראה נפתח אותו רק בערב, וגם אז יהיה תריס חשמלי שיהיה ניתן לסגור.
התקציב שלי מאפשר לי את ה Epson LS12000 - אבל אז ראיתי שיש בשוק גם מקרני UST כמו הFormovie Theater שמקבל ביקורות יפות וגם אפשר להזמין אונליין במחיר נמוך משמעותית.
מכיוון שזה שיפוץ, אני יכול לקבוע את ההכנה למקרן איפה שאני רוצה, קרוב או רחוק מהמסך.
אז השאלה שלי - האם מקרן long throw איכותי כמו ה LS12000 מצדיק את המחיר שלו מעל מקרן UST כמו ה Formovie, בחדר סלון רגיל בערב אבל שאינו מוחשך לחלוטין במרתף?
תודה!
-
AngelicLiar
-
- חבר פעיל

- תגובות: 70
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
אני רוצה להשאיר את המעבר שם פתוח בשביל מעבר מהיר למרפסת, וגם כדי שהמטבח יהיה מחובר איכשהו לסלון....
אפשר להניח שהתוכנית תישאר כפי שהיא, עברנו המון (המון) רוויזיות עד שהגענו לתוכנית הזו, וגודל הטלוויזיה הוא אחת הפשרות בדרך אבל אני מחפש לפתור אותה עם מקרן
בנוסף - אני חושב שאני אפילו מעדיף 2 מסכים שונים.
בדירה הנוכחית במשך תקופה ארוכה היה לי מקרן במקום טלוויזיה והייתי רואה רק על מסך של 100״ כל הזמן. בשלב מסוים הוא התקלקל ועברנו לטלוויזיה של 55״.
לסרטים - אני מתגעגע מאד למקרן, ומקווה לשחזר את המסך הגדול בדירה החדשה.
לסדרות - בעיקר סדרות קלילות כמו קופה ראשית, או ריאליטי למיניהן (לא משחקי הכס) - תכל׳ס יותר נעים לי לראות אותן בטלוויזיה הקטנה. יש מלא קלוזאפים ותזוזות מצלמה מהירות, שבמסך הגדול עייפו אותי איכשהו. אני מרגיש שסדרות כאלה לא ערוכות למסכים עצומים כמו סרטים.
אולי זו תחושה רק שלי, אבל זו אכן התחושה שלי
מה הגודל מסך שחשבת עליו?
אני בסלון עם LS12000 ומסך חשמלי שיורד מהתקרה בגודל 130'. (מסך ALR אפור)
יושב במרחק 4.5 מטר מהמסך. זה מעולה.
חשוב שתהיה יכולת להחשיך את הקומה כמה שאפשר אם חשוב לך שחור עמוק.
אין לי נסיון עם מקרנים בטווח קצר.
אני בסלון עם LS12000 ומסך חשמלי שיורד מהתקרה בגודל 130'. (מסך ALR אפור)
יושב במרחק 4.5 מטר מהמסך. זה מעולה.
חשוב שתהיה יכולת להחשיך את הקומה כמה שאפשר אם חשוב לך שחור עמוק.
אין לי נסיון עם מקרנים בטווח קצר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78795
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5381 פעמים
כל שנה מספרים שזה יחליף את המסכים הדקים ויש הרבה תנועה בנושא. אבל כשמגיעים לתאכלס, המקרנים הרגילים לוקחים בהליכה.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3721
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
ראיתי ברשת שמקרן ust מותקן כמה סנטימטרים לפני המסך על התקרה.
מה שיכול לחסוך לך העברת כבלים לצד השני של החדר למקרן רגיל.
ובמידה ויש לך מערכת רמקולים לא יפריע להציב רמקול סנטר על המזנון.
מה שיכול לחסוך לך העברת כבלים לצד השני של החדר למקרן רגיל.
ובמידה ויש לך מערכת רמקולים לא יפריע להציב רמקול סנטר על המזנון.