החדר נראה נהדר, תהנה23/04/2024 18:53שמוליק_טל כתב: תמונות של החדר קולנוע שסיימתי להכין השבוע. החדר נבנה לפני שנתיים בזמן השיפוץ של הבית ומשמש גם כמשרד שלי. לא היה לי מסך מתאים ולכן המערכת עמדה ללא שימוש מאז שעברנו לבית החדש. לפני שבועיים רכשתי טלויזיה Hisense U7 100, רסיבר Marantz cinema 50, מגבר Emotiva ושני רמקולים אחוריים כדי להשלים סט של 7.2.4. את הפנלים האקוסטיים בניתי לבד, עשה הבדל עצום בחדר. כייף לא נורמאלי....
תמונות של מערכות ק"ב של חברי הפורום
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140
- bangoo
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 687
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
מדהים תתחדש נראה סוף הדרך!!!24/04/2024 10:31שמוליק_טל כתב: תודה לכולם. הסאב הקדמי הוא SVS PB-2000 pro, מאחור יש סאב של Yamaha.
לגבי הסאונד - החדר יחסית קטן 5.4 מטר אורך , רוחב 3.4. היה בחדר הד בלתי נסבל ברמה שהיה צריך לשמוע בווליום מאוד נמוך כדי לא לקבל כאב ראש. הוספה של הפנלים האקוסטיים עשתה שיפור אדיר ועכשיו אין הד בכלל. בזמן בניית הפנלים אחסנתי שני פנלים בחדר באלכסון על הקיר והם כבר עשו הבדל ניכר, כך שלמי שיש בעיות הד בחדר, אני מאוד ממליץ לבנות או לקנות כאלה פנלים, בסה"כ דיי פשוט לבניה.
אני עדיין משחק עם הקליברציה, אבל הסאונד כבר עכשיו מאוד מרשים בסרטים. סוף סוף אני שומע את האפקט של הרמקולים בתקרה ויש בהחלט חויה של סאונד עוטף. הבסים חזקים מאוד ומרעידים את החדר.
התמונה - אני משתמש במסך Mini LED של Hisense, איכות התמונה מאוד מרשימה וקרובה מאוד ל LG C2 OLED שיש לי בסלון. הצבעים חיים והשחור קרוב מאוד לזה של OLED. המסך פשוט ענק, היה צורך ב 4 אנשים כדי לתלות אותו על הקיר. ברגע שמכבים את האורות, רואים רק את המסך ואתה נשאב לתוך התמונה. כדי להגיע לחוויה הזאת חשוב מאוד שכל מה שנמצא בסביבות המסך יהיה שחור. לדוגמה, הסנטר היה בציפוי ויניל בצבע עץ וגרם להחזרה של אור. עטפתי את הסנטר במדבקה שחורה דמויית עור ועכשיו הוא בלתי נראה בחושך. כנ"ל שקעי חשמל לבנים שהיו בחדר זהרו בחושך כאילו הם נורות. החלפתי את כל השקעים והמפסקים לשחורים. עדיין רואים קצת החזר אור מהצדדים של הרמקולים הקדמיים, אבל אני לא מוכן להרוס את המראה של ה Unison research. אני מכסה אותם בבד שחור כשאני יושב לראות סרט ארוך, בדרך כלל זה לא עד כדי כך מפריע לי....
אני בדיוק בשלבי בניה והולך לבנות חדר בממ"ד...אשמח אם תוכל בפרטי או פה לספר קצת על תהליך הבניה של הפנלים...אולי אשדרג אותו למשהו שיוכל לתת מענה לממד.
תודה
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3718
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
שמוליק טל
האם הרמקולים הראשיים (כל הרמקולים) מוגדרים אצלך כקטנים?
וכל הבאס נשלח ללסאב.
תודה
וכל הבאס נשלח ללסאב.
תודה
את הפנלים בניתי ממסגרות MDF ברוחב 10 ס"מ ובמידות 120X60 ס"מ. התחלתי מפלטות MDF בגודל 120X60 בגלל שזה מה שנכנס לי ברכב. יש לי בבית כלי עבודה לנגרות כולל מסור מסילה, כך שניסרתי הכל לבד, אבל אפשר פשוט לחתוך במקום, לפחות כאן בפורטוגל. החיבורים נעשו עם Pocket hole. מילוי צמר סלעים בעובי 5 ס"מ. את החלק האחורי כיסיתי בבד נושם - השתמשתי בבד שמשמש לגינון (מונע עשביה), דיי זול כאן ברשתות הגינון. לחזית השתמשתי בבד לרמקולים שקניתי באליאקספרס, שניים מהפנלים כיסיתי בבד לוילון אפור שקניתי במבצע, נראה מאוד יפה, ומעביר קול. יש מדריכים ברשת איך מותחים את הבד, דיי חששתי מזה כי זאת הפעם הראשונה שעשיתי כיסוי בד, אבל יצא ממש יפה ומתוח הדוק. החיבור של הבד נעשה בעזרת אקדח סיכות חשמלי שקניתי ב 12 יורו בלידל. טיפ קטן - חובה לגהץ את הבדים לפני שמותחים אותם. לאחר מתיחת הבד, עשיתי מסגרת מפרקט לימינציה דמוי עץ אלון, חבילה עלתה לי 15 יורו והספיקה לשישה פנלים. המסגרת עץ צרה ב ס"מ אחד מהפנל כך שהפנל בולט קצת החוצה. נרראה יותר מעניין ככה. לתליה עשיתי שני חורים מאחור, הברגתי וו טבעת ומתחתי חוט ברזל בין שתי הטבעות. זה מאפשר תליה עם בורג אחד בלבד לקיר. מוסיף קצת תמונות מהתהליך בניה.23/05/2024 11:50bangoo כתב: מדהים תתחדש נראה סוף הדרך!!!
אני בדיוק בשלבי בניה והולך לבנות חדר בממ"ד...אשמח אם תוכל בפרטי או פה לספר קצת על תהליך הבניה של הפנלים...אולי אשדרג אותו למשהו שיוכל לתת מענה לממד.
תודה...
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 02/06/2024 14:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
עוד כמה תמונות23/05/2024 11:50bangoo כתב: מדהים תתחדש נראה סוף הדרך!!!
תודה...
הרמקולים הקדמיים שלי הם Full range (יש להם וופר 12"), אודיסי מזהה אותם כ Full Range, למרות זאת חתכתי אותם ב 60 הרץ, כי הסאב עושה עבודה טובה יותר בתדרים מאוד נמוכים. בנוסף אתה יכול להגביר/להנמיך את הסאב לעומת הרמקולים בקלות, אבל אי אפשר להגביה רק את הבאס ברמקולים הקדמיים. שאר הרמקולים מוגדרים כקטנים והקרוס אובר מוגדר ב 80 הרץ.25/05/2024 17:01big007 כתב: שמוליק טל
וכל הבאס נשלח ללסאב.
תודה...
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
נראה מדהים - תתחדש.
אולי אני טועה אבל זה די חידוש לראות חדר יעודי עם טלויזיה במקום מקרן אבל במחירי המסכים הענקים כיום אני מניח שזה יהיה יותר ויותר נפוץ.
אולי אני טועה אבל זה די חידוש לראות חדר יעודי עם טלויזיה במקום מקרן אבל במחירי המסכים הענקים כיום אני מניח שזה יהיה יותר ויותר נפוץ.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
עוד קצת המסכים יגדלו המחירים ירדו והמקרנים יכנסו להיסטוריה .04/06/2024 18:27oris74 כתב: נראה מדהים - תתחדש.
אולי אני טועה אבל זה די חידוש לראות חדר יעודי עם טלויזיה במקום מקרן אבל במחירי המסכים הענקים כיום אני מניח שזה יהיה יותר ויותר נפוץ....
במהרה בימינו.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
חחח, זה חשבון ישן, זה תלוי מאיזה דפדפן אני נכנס. המרחק למסך 3.5 מטר, מדדתי עכשיו. המסך ממלא את כל רוחב שדה הראיה במרחק הזה....
אולי לא נראה בתמונה מכיוון שצילמתי בעדשה רחבה כדי השהכל יכנס בתמונה.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אה, אז סה"כ אתה מתחזה לעצמך 
אני שואל כי לי יש מרחק של 4 מטר מקיר לקיר, זה בערך 3.5 מרחק צפייה אני משער (אולי 3.6) ואני מתלבט אם לשים 98" או 85, ה75 שיש עכשיו פשוט קטנה מדי. רציתי לדעת איך זה מרגיש לך, גם עם תוכן רגיל כמו טלווזיה, כתוביות וכו... ובכלל... זה עדיין סלון..

אני שואל כי לי יש מרחק של 4 מטר מקיר לקיר, זה בערך 3.5 מרחק צפייה אני משער (אולי 3.6) ואני מתלבט אם לשים 98" או 85, ה75 שיש עכשיו פשוט קטנה מדי. רציתי לדעת איך זה מרגיש לך, גם עם תוכן רגיל כמו טלווזיה, כתוביות וכו... ובכלל... זה עדיין סלון..
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5140
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
יכול להגיד לך שאני עם 83 אינץ במרחק של 3 מטר ואני מרוצה, מבחינתי לא צריך יותר גדול, מקסימום זה 85 לא יותר.
אתה נמצא במרחק של 3.60, כלומר גבולי, לדעתי 85 יכולה להספיק, ו98 זה אולי יהיה גדול מידי...
אתה נמצא במרחק של 3.60, כלומר גבולי, לדעתי 85 יכולה להספיק, ו98 זה אולי יהיה גדול מידי...
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
הגודל מצויין, יכול היה להיות גדול יותר, הבעיה שהרמקולים לא משאירים מקום למסך גדול יותר. לוקח כמה שעות להתרגל לגודל, במיוחד בקריאת כתוביות, אבל מתרגלים דיי מהר. החוויה שונה לגמרי ממסך קטן יותר, צריך פשוט לחוות כדי להבין, אבל עכשיו אני מבין מה הכוונה במונח immersive.05/06/2024 20:45ice2k כתב: אה, אז סה"כ אתה מתחזה לעצמך
אני שואל כי לי יש מרחק של 4 מטר מקיר לקיר, זה בערך 3.5 מרחק צפייה אני משער (אולי 3.6) ואני מתלבט אם לשים 98" או 85, ה75 שיש עכשיו פשוט קטנה מדי. רציתי לדעת איך זה מרגיש לך, גם עם תוכן רגיל כמו טלווזיה, כתוביות וכו... ובכלל... זה עדיין סלון.....
יש לי בסלון LG OLED 83, מרחק צפיה 4.5 מטר והיא מרגישה לי עכשיו כמו לצפות בסרט באיפון.
מנסיון שלי - לך על הכי גדול שאתה יכול להרשות לעצמך לקנות. קח בחשבון שמסך כזה שוקל הרבה מאוד. המסך שלי שוקל 74 קילו. ה LG 83 שוקלת חצי מזה. היה צורך ב 4 אנשים כדי לתלות את המסך על הקיר.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
טוב, הגיע תורי:
מערכת 5.1.4
רסיבר Denon AVC X3800H + DLBC (בארון הכניסה, מחוץ לתמונות, מחובר לטלויזיה בכבל HDMI אופטי)
זוג קדמיים Dali Rubicon 6
סנטר Dali Rubicon Vokal
סראונד Dali Oberon On-Wall (עם גרילים לבנים)
4 תקרתיים Klipsch CDT-5800-C II
סאב SVS SB-2000
טלויזיה Sony 85" X95L
סטרימר Homatics Box R 4K Plus
Sony Playstation 5 + VR2 (מחובר לטלויזיה ישירות ב-120Hz, הסאונד עובר ב-eARC)
למרפסת (Zone 2):
מגבר Emotiva BasX A2
רמקולים Polk Audio Atrium4
מערכת 5.1.4
רסיבר Denon AVC X3800H + DLBC (בארון הכניסה, מחוץ לתמונות, מחובר לטלויזיה בכבל HDMI אופטי)
סנטר Dali Rubicon Vokal
סאב SVS SB-2000
טלויזיה Sony 85" X95L
למרפסת (Zone 2):
מגבר Emotiva BasX A2
רמקולים Polk Audio Atrium4
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
ממש יפה, תהנה.10/06/2024 14:20dr0r כתב: טוב, הגיע תורי:
מערכת 5.1.4
סנטר Dali Rubicon Vokal
סאב SVS SB-2000
טלויזיה Sony 85" X95L
למרפסת (Zone 2):
מגבר Emotiva BasX A2
רמקולים Polk Audio Atrium4...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
נראה מעולה !!10/06/2024 14:20dr0r כתב: טוב, הגיע תורי:
מערכת 5.1.4
סנטר Dali Rubicon Vokal
סאב SVS SB-2000
טלויזיה Sony 85" X95L
למרפסת (Zone 2):
מגבר Emotiva BasX A2
רמקולים Polk Audio Atrium4...