11/01/2024 21:52Amir64 כתב: 1.כשמסתכלים על רמקולים מאותה סדרה של אותו יצרן, רמקול מדפי ורמקול רצפתי מאוד דומים אחד לשני, מבחינת הסאונד, למעט העובדה שרמקול רצפתי מייצר תדרים נמוכים יותר ממה שרמקול מדפי מסוגל לייצר.
אבל, כמו שאמרתי, רמקול מדפי של חברה אחת יכול להיות טוב יותר מרמקול רצפתי של חברה אחרת, באותו מחיר.
מה שקובע את ההגברה הנדרשת זה לא הגודל הפיזי של הרמקול, אלא:
מה העכבה הנומינאלית שלו - עכבה נמוכה דורשת הרבה יותר כח מההגברה.
מה הנצילות שלו - נצילות נמוכה דורשת הגברה חזקה יותר.
מה מרחק הישיבה מהרמקול - העוצמה יורדת עם המרחק, כך שככל שהמרחק גדול יותר, כנראה צריך הגברה חזקה יותר.
עבור רוב הרמקולים בשוק, בתחום המחיר הנמוך של עד כמה אלפים בודדים לזוג, אין בעיה להפעיל אותם עם הרסיבר שלך.
אם אתה לא אוהב לשמוע בווליום גבוה, ומתחיל לשמוע עיוותים כי הרסיבר לא מסוגל ליותר, אז ההגברה של הרסיבר שלך מספיקה בהחלט.
בהכללה גסה, ככל שיצרן של רמקול משקיע יותר באיזון טונאלי של הרמקול, הוא נעשה בעל עכבה נמוכה יותר ו\או נצילות נמוכה יותר, מה שמצריך שילוב של הגברה חזקה יותר (עד לעולם של הגברות ייעודיות לרמקולים, ולא משתמשים בהגברה של רסיבר בכלל, או לא משתמשים ברסיבר בכלל, אלא בפרוססור)
2. זה בדיוק מה שהצעתי להימנע ממנו.
עדיף ללכת בראש פתוח, עם עט ונייר. לשמוע רמקולים שונים, ולרשום לעצמך מי נשמע לך יותר טוב, וראוי לחשוב עליו כרמקול שאתה רוצה בבית, ומי לא ראוי לחשוב עליו בכלל.
ואז לחזור ולשמוע את הרמקולים שכן מצאו חן בעיניך, ושוב לבחור מי מוצא חן בעיניך ומי פחות.
לבקש לשמוע רמקולים בתקציב מסויים זו טעות.
אותו רמקול יכול להיות בחנות אחת במחיר שייכנס בתקציב, ובאחרת כמה מאות שקלים יותר, וכבר לא ייכנס בתקציב.
כשאתה בחנות מחליט בסוף על רמקול והמוכר אומר לך שהוא עולה 6000 ואתה אומר יש לי רק 4500 אבל אני ממש רוצה לקנות אותו, תתפלא כמה החנות תוריד כדי לבצע את המכירה....
וואו תודה על התשובה המפורטת וההסברים. נדמה שיש לי עוד שיעורי בית וגם שיעורי האזנה.