תופסנים לחוטי רמקולים
-
YanivSo
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- שם מלא: יניב
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי,
מקווה שזה הפורום הנכון.
קיבלתי אליי מערכת 5.1 של פנסוניק מדגם SC-XH10 (היחידה עצמה היא מדגם SA-XH10) ונראה שאחד שהתופסנים לאחד מהרמקולים במערכת נפל (מצרף תמונה).
1. יש למישהו מושג איך אני מוצא כזה (בין אם שם של חנות או איך קוראים לזה כדי שאוכל להזמין מאיזשהו אתר)?
2. השלט של המערכת אבד, האם כל שלט אוניברסלי למערכות שמע יתאים או שצריך אחד ספציפי? אם אחד ספציפי, איזה דגם של שלט צריך?
תודה!
מקווה שזה הפורום הנכון.
קיבלתי אליי מערכת 5.1 של פנסוניק מדגם SC-XH10 (היחידה עצמה היא מדגם SA-XH10) ונראה שאחד שהתופסנים לאחד מהרמקולים במערכת נפל (מצרף תמונה).
1. יש למישהו מושג איך אני מוצא כזה (בין אם שם של חנות או איך קוראים לזה כדי שאוכל להזמין מאיזשהו אתר)?
2. השלט של המערכת אבד, האם כל שלט אוניברסלי למערכות שמע יתאים או שצריך אחד ספציפי? אם אחד ספציפי, איזה דגם של שלט צריך?
תודה!
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
לגבי השלט, תבדוק עם המוכר אם השלט תואם. או שבמחיר הזה פשוט תזמין אותו ותקווה לטוב:
Just found this amazing item on AliExpress. Check it out!
US $2.50 | For Panasonic N2QAYB000624 / N2QAYB000623 Remote Control SC-XH150 Home Theater Systems Fernbedienung
https://a.aliexpress.com/_oEaaOgy
US $2.50 | For Panasonic N2QAYB000624 / N2QAYB000623 Remote Control SC-XH150 Home Theater Systems Fernbedienung
https://a.aliexpress.com/_oEaaOgy
-
YanivSo
- חבר שרק התחיל

ואז כאילו לפרק ממה שאקנה את החלק הרלוונטי, את הסוגר?26/05/2024 9:09Arie10 כתב: תחפש לפי:
6way speaker terminal connector
מצאתי כל מיני דברים דומים. לא בטוח שמצא משהו זהה לחלוטין....
אסתכל, תודה!26/05/2024 8:17yaronkle כתב: לגבי השלט, תבדוק עם המוכר אם השלט תואם. או שבמחיר הזה פשוט תזמין אותו ותקווה לטוב:
https://a.aliexpress.com/_oEaaOgy...
-
YanivSo
- חבר שרק התחיל

אממ מעניין, אבל איך אני אהדק את זה לטרמינל עצמו בלי שהחוט ייברח מהחיבור עצמו בתוך הטרמינל? לא בטוח שירדתי לסוף דעתך26/05/2024 11:16yaronkle כתב: לגבי הטרמינל,
אתה יכול לנסות לדחוף חוט חשמל קשיח קצר (220v 1.5mm) ולחבר לצד השני של החוט לוסטר קלמרה ("מהדק שוקולד")....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
החוטים נתפסים בטרמינל בעזרת לחץ ע"י מתכת קפיצית שלוחצת על החוט שמוכנס.
הידית פלסטיק מורידה את המתכת ומאפשרת הכנסה קלה של החוטים לחור.
מכיוון שהידית נשברה, תכניס ישירות חוט קשיח דרך החור
מכיוון שהידית נשברה, תכניס ישירות חוט קשיח דרך החור
-
YanivSo
- חבר שרק התחיל

מתנצל על ה"הספמה" אבל לא בטוח שהבנתי איך..26/05/2024 12:02yaronkle כתב: החוטים נתפסים בטרמינל בעזרת לחץ ע"י מתכת קפיצית שלוחצת על החוט שמוכנס.
מכיוון שהידית נשברה, תכניס ישירות חוט קשיח דרך החור...
איך אני אגרום למה שאני אשים בפנים ללחוץ על החוט של הרמקול שנכנס לטרמינל כדי שלא יזוז/יברח?
-
YanivSo
- חבר שרק התחיל

תודה על המענה!26/05/2024 13:27yaronkle כתב: אתה לא "מספים"
כשאתה מכניס את הצד הקשיח לטרמינל, תוודא שאכן מתאים.
קח בחשבון שלהוציא בעתיד עלול להיות יותר מסובך.
המחבר בטרמינל לוחץ על החוט. בד"כ הוא גם בשיפוע לכיוון פנים שאמור למנוע שליפה של החוט החוצה....
לא ברור לי איך חוט שכזה עדיין יחזיק ולא ייצא, מה יחזיק אותו בפנים? מה ההבדל מהחוט של הרמקול עצמו? זה שהוא קשיח? אם כן, אז זה לא מונע את ה"החלקה" שלו החוצה אם נגיד מזיזים את היחידה או משהו
מצרף תמונות של הטרמינל מלמעלה ומהפרופיל