מה הדבר הגדול הבא בטלוזיות?
-
ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1492
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
עם OLED כבר קרוב ל 10 שנים
המעבר ל OLED, רזולוצית 4K, תמיכה ב HDR ו DV מרגיש לי שהגענו לפסגת החלומות!! כמי שעבר את כל הדורות ממסך CRT דרך LED ב 720P, פלזמה ב 1080P ועד OLED של ימינו
השאלה מה הדבר הגדול הבא בטכנולגית המסכים?
8K כבר איתנו לא מעט זמן ולא רואה אותו מתרומם, בטח לא במסכים ובוודאי שלא בתוכן.
בעשור האחרון אני רואה שינויים מינוריים בהתקדמות בכל שנה, עוד קצת בהירות, עוד קצת סמארט, התמודדות עם צריבות אבל לא משהו מהפכני
האם הגענו לטופ ונשאר רק לנוח ממחלת השדרגת?
המעבר ל OLED, רזולוצית 4K, תמיכה ב HDR ו DV מרגיש לי שהגענו לפסגת החלומות!! כמי שעבר את כל הדורות ממסך CRT דרך LED ב 720P, פלזמה ב 1080P ועד OLED של ימינו
השאלה מה הדבר הגדול הבא בטכנולגית המסכים?
8K כבר איתנו לא מעט זמן ולא רואה אותו מתרומם, בטח לא במסכים ובוודאי שלא בתוכן.
בעשור האחרון אני רואה שינויים מינוריים בהתקדמות בכל שנה, עוד קצת בהירות, עוד קצת סמארט, התמודדות עם צריבות אבל לא משהו מהפכני
האם הגענו לטופ ונשאר רק לנוח ממחלת השדרגת?
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73208
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
לדעתי? גודל. כבר היום יש 98" במחירים "שפויים" (עובד אצלנו קנה TCL 755 בגודל 98" במחיר בה אני קנית בזמנו את האולד 65" שלי). וכבר יש מסכי 115" ו 163" אבל המחיר כרגע לא ריאלי. ברגע שהמחיר ירד למחיר ריאלי המסכים הללו יחליפו כמעט לחלוטין מקרנים וזה כבר חוויה שונה לגמרי לדעתי.
יש כמובן מיקרו לד אבל זה לא נראה בשנים הקרובות במחיר שפוי לדעתי.
היה על זה דיון שלם פה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=23&t=388323
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=390497
יש כמובן מיקרו לד אבל זה לא נראה בשנים הקרובות במחיר שפוי לדעתי.
היה על זה דיון שלם פה:
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=23&t=388323
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=2&t=390497
-
ambar
- חבר ותיק

מסכים לגמריי לגבי הגודל, כל פעם שהתייעצו איתי על מסך ברירת המחדל להמלצה היתה למסך הגדול ביותר לתקציב.
לצערי בהנתן הסלון בביתי המקסימום שאני יכול לגדול זה ל 83"
מה שגרם לי לפתוח את השרשור, התחלתי לבדוק מסכי OLED בגודל 83" וההבדל בין המסך ההנוכחי שלי 77" CX מלפני 3 שנים לא מרגיש לי כזה הבדל למעט ה 5" הנוספים שבטח לא יהווה איזה שדרוג משמעותי...
8K 88" כבר נראה הרבה יותר מעניין אבל במחיר לא ריאלי
לצערי בהנתן הסלון בביתי המקסימום שאני יכול לגדול זה ל 83"
מה שגרם לי לפתוח את השרשור, התחלתי לבדוק מסכי OLED בגודל 83" וההבדל בין המסך ההנוכחי שלי 77" CX מלפני 3 שנים לא מרגיש לי כזה הבדל למעט ה 5" הנוספים שבטח לא יהווה איזה שדרוג משמעותי...
8K 88" כבר נראה הרבה יותר מעניין אבל במחיר לא ריאלי
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
יש לך משהו יותר מעניין מסדרה Z שבאה ב8K (אין שם יתרון מבחינת איכות תמונה אלא מבחינת רזולוציה וגודל פיזי)
83G4 אם בא לך רמה גבוהה ופרקטי - איכות תמונה גבוהה במיוחד עם פאנל META 2.0 החדש שכולל את הדור החדש של שכבת הMLA עם עוצמת הארה גבוהה במיוחד ועיבוד תמונה מתקדם במיוחד
או 83M4 אם בא לך את אותה תמונה אבל עם קופסאת חיבורים אלחוטית - ככה שאתה רק מחבר את המסך לחשמל
ואת קופסאת החיבורים שם במקום גלוי בחלל החדר שתשדר למסך את הסיגנל
דבר איתנו נשמח לעזור בנושא
83G4 אם בא לך רמה גבוהה ופרקטי - איכות תמונה גבוהה במיוחד עם פאנל META 2.0 החדש שכולל את הדור החדש של שכבת הMLA עם עוצמת הארה גבוהה במיוחד ועיבוד תמונה מתקדם במיוחד
או 83M4 אם בא לך את אותה תמונה אבל עם קופסאת חיבורים אלחוטית - ככה שאתה רק מחבר את המסך לחשמל
דבר איתנו נשמח לעזור בנושא
-
ambar
- חבר ותיק

אתה רק מחזק את התזה שלי שאין באמת איזה פריצת דרך משמעותית, שיפור בעוצמת תאורה, עוד קצת עיבוד תמונה... אותם סופרלטיבים של מסך חדש מלפני 5 שנים16/05/2024 16:15Crossover-Shop כתב: יש לך משהו יותר מעניין מסדרה Z שבאה ב8K (אין שם יתרון מבחינת איכות תמונה אלא מבחינת רזולוציה וגודל פיזי)
דבר איתנו נשמח לעזור בנושא...
לא ממהר להחליף את ה CX שלי, פעם ראשונה בחיים עם טלוזייה בת 3 שנים ובלי מחלת השדרגת, אולי החלמתי?!?!
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
כל עוד לא ראית את השיפור המאסיבי שפאנל עבר אתה לא יכול להגיד את זה
ההבדל היה תהומי כבר בG3
הG4 סיפור אחר לגמרי
ההבדל היה תהומי כבר בG3
הG4 סיפור אחר לגמרי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
ב OLED יש לא מעט פריצות בעוצמות האור. MLA ו QDOLED די שינויים מאוד דרמטיים.
מעבר לזה miniLED תופס חזק ו microLED בדרך (כנראה שנתיים מייצור המוני). שני אלה פותחים עולם של מסכי ענק שמצדיקים 8k.
מבחינת איכות תמונה השדרוג של עיבוד AI ממש דרמטי.
מה הלאה? כנראה הרחבת צבע.
מעבר לזה miniLED תופס חזק ו microLED בדרך (כנראה שנתיים מייצור המוני). שני אלה פותחים עולם של מסכי ענק שמצדיקים 8k.
מה הלאה? כנראה הרחבת צבע.
-
ambar
- חבר ותיק

מעניין, אקפוץ לראות באמת. תודה16/05/2024 17:34Crossover-Shop כתב: כל עוד לא ראית את השיפור המאסיבי שפאנל עבר אתה לא יכול להגיד את זה
ההבדל היה תהומי כבר בG3
הG4 סיפור אחר לגמרי...
-
ambar
- חבר ותיק

עד היום הרגיש לי שהשימוש ב AI היה ליותר צרכים שיווקיים מאשר שיפור אמיתי. באיזה טלוויזיות/דגמים ראית שיפור בשימוש ב AI?16/05/2024 19:18oferlaor כתב: ב OLED יש לא מעט פריצות בעוצמות האור. MLA ו QDOLED די שינויים מאוד דרמטיים.
מה הלאה? כנראה הרחבת צבע....
אני שיניתי גישה. לא עוד הטכנולוגיה החדשה ביותר במחיר מופקע.
קונה את התמורה הטובה ביותר לכסף.
לדוגמא קניתי לחדר הילדים השבוע במחיר בדיחה את המיני לד של סמסונג משנת 2022 בגודל 55 אינץ במחיר של 2999שח QN95B
הדגם העדכני עולה עוד 2000 שח בערך לא שום סיבה אמיתית.
את הקודמת מעביר הלאה לאחד הילדים. וככה מתקדם כל כמה שנים במחירים זולים מאד
בסלון יש לי סוני 65 9005 מסך VA (גם הסמסונג לילדים כזאת) בת מספר שנים ובחיים אני לא אקנה IPS (עד שהשחור לא יהיה שחור ) או OLED (כל עוד הצריבות לא יפתרו).
לדוגמא קניתי לחדר הילדים השבוע במחיר בדיחה את המיני לד של סמסונג משנת 2022 בגודל 55 אינץ במחיר של 2999שח QN95B
בסלון יש לי סוני 65 9005 מסך VA (גם הסמסונג לילדים כזאת) בת מספר שנים ובחיים אני לא אקנה IPS (עד שהשחור לא יהיה שחור ) או OLED (כל עוד הצריבות לא יפתרו).
אפשר לשאול מאיפה רכשת את הסמסונג QN95B במחיר כזה ?17/05/2024 14:00kobbi כתב: אני שיניתי גישה. לא עוד הטכנולוגיה החדשה ביותר במחיר מופקע.
בסלון יש לי סוני 65 9005 מסך VA (גם הסמסונג לילדים כזאת) בת מספר שנים ובחיים אני לא אקנה IPS (עד שהשחור לא יהיה שחור ) או OLED (כל עוד הצריבות לא יפתרו)....
תומר
- oferlaor
- מנהל

זה ממש לא שיווקי
זה קיים בכל הסדרות האחרונות במסכים שאני בדקתי. העיבוד תמונה שלהם (scaling) ושדרוג קונטרסט, תנועה וצבעים שופרו דרמטית דרך מודלים של AI
זה פשוט טכניקה שבהנתן מעבד שמותאם לכך, במקום לנסות ולעשות התאמה למספר רב של תצורות ידועות - מייצרים קטעי וידאו ומלמדים את ה AI מה מצופה ממנו ואז במקום היוריסטיקה (שלרוב עובדת אך לפעמים מייצרת באגים וארטיפקטים) התוצאה משתדרגת עם הרבה פחות תופעות לוואי.
זה קיים בכל הסדרות האחרונות במסכים שאני בדקתי. העיבוד תמונה שלהם (scaling) ושדרוג קונטרסט, תנועה וצבעים שופרו דרמטית דרך מודלים של AI
זה פשוט טכניקה שבהנתן מעבד שמותאם לכך, במקום לנסות ולעשות התאמה למספר רב של תצורות ידועות - מייצרים קטעי וידאו ומלמדים את ה AI מה מצופה ממנו ואז במקום היוריסטיקה (שלרוב עובדת אך לפעמים מייצרת באגים וארטיפקטים) התוצאה משתדרגת עם הרבה פחות תופעות לוואי.
-
ambar
- חבר ותיק

תודה עופר,17/05/2024 16:51oferlaor כתב: זה ממש לא שיווקי
זה פשוט טכניקה שבהנתן מעבד שמותאם לכך, במקום לנסות ולעשות התאמה למספר רב של תצורות ידועות - מייצרים קטעי וידאו ומלמדים את ה AI מה מצופה ממנו ואז במקום היוריסטיקה (שלרוב עובדת אך לפעמים מייצרת באגים וארטיפקטים) התוצאה משתדרגת עם הרבה פחות תופעות לוואי....
עיבוד AI רלוונטי למקור איכותי, כלומר אם מנגן סרט 4K ממקור בלוריי מלא, יש יתרון לכל ה AI ועיבוד התמונה?
- oferlaor
- מנהל

תלוי בהגדרות שלך. בשביל tone mapping למשל? אולי בשביל התאמת קצבי פריימים. אתה לא משתמש בפיצרים האלה ולא צופה בתוכן מתחת ל 4k?
מתקשה להבין את ההתלהבות מסידרת ה QN95B יש לי כזו בגודל 43, די מאכזבת, במיוחד בכל הקשור לזוית הצפיה. בהשוואה לאולד שבה התמונה נשארת זהה ללא קשר לזוית צפיה, המינילד הנזכרת מאוד לא סלחנית, זזת טיפה הצידה התמונה נמרחת והצבעים מתחילים להחוויר.
- Huber
- חבר במועדון HT

מאפא המידע הזה? לפי התמחור שראיתי ב CES האחרון לא נראה שיש ירידה משעותית בתמחור ההזוי של המוצרים המבוססים על מיקרו לד.16/05/2024 19:18oferlaor כתב:
microLED בדרך (כנראה שנתיים מייצור המוני). שני אלה פותחים עולם של מסכי ענק שמצדיקים 8k.
...
אם כן - זו לדעתי הקפיצה הבאה, כבר מזמן המיקרו לד הוא "הדבר הבא", הבעייה היחידה שלו זה המחיר ההזוי.
- Huber
- חבר במועדון HT

את ה G4 לא ראיתי האמת, אבל יש לי אולד 65" מ 2016 וישירות מתחתיה אולד 42" מלפני שנתיים וההבדלים לא כזה דרמטיים. להיפך - צריך ממש לחפש בשביל לראות את ההבדל. גילוי נאות - אני לא וידאופיל, ואני צופה אך ורק בתוכן 4K אז כל הנושא של אפסקיילינג ועיבוד תמונה אולי לא רלוונטי לגבי.16/05/2024 17:34Crossover-Shop כתב: כל עוד לא ראית את השיפור המאסיבי שפאנל עבר אתה לא יכול להגיד את זה
ההבדל היה תהומי כבר בG3
הG4 סיפור אחר לגמרי...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
עם HDR או בלי? מסכים חדשים הרבה יותר בהירים מ-C6.