רפורמת החשמל
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
יתכן שמסלול זה מתאים דוקא לבעלי רכב חשמלי, שבוחרים להטעין את רכבם בדיוק בשעות השפל של 20% הנחה.24/03/2024 13:21osh78 כתב: כן, וזה מראה את רמת הפח של העיתונות בארץ (בלי קשר בכלל לפוליטיקה):
לאלקטרה פאואר יש מסלול הנחה בלילה (בין אחת עשרה בלילה לשבע בבוקר) של 20% הנחה. ברור שזה די חארטה כי הצריכה הכי נמוכה היא בשעות האלה. יכלו לתת גם 50% הנחה אבל רק בין שתיים בלילה לשלוש ואז היו מפרסמים שאפשר לקבל 50% הנחה......
זה ממש לא חארטה, בטח שלא בקיץ. אצלנו שמזגנים עובדים כל הלילה המבצע של פזגז של שלושה חודשים חינם הפחית כמעט לחצי את חשבון החשמל.24/03/2024 13:21osh78 כתב: כן, וזה מראה את רמת הפח של העיתונות בארץ (בלי קשר בכלל לפוליטיקה):
לאלקטרה פאואר יש מסלול הנחה בלילה (בין אחת עשרה בלילה לשבע בבוקר) של 20% הנחה. ברור שזה די חארטה כי הצריכה הכי נמוכה היא בשעות האלה. יכלו לתת גם 50% הנחה אבל רק בין שתיים בלילה לשלוש ואז היו מפרסמים שאפשר לקבל 50% הנחה......
אם אתה מתזמן מדיח\מייבש\מזגן\דוד בלילה אתה יכול לקבל הרבה יותר מההנחת לילה מאשר הנחה קטנה שמפוזרת על כל היום.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני עכשיו בתהליכי ניוד מסלקום לפזגז. הייתי במסלול של 5 אחוז הנחה על כל שעות היממה וההנחה שקיבלתי הייתה באזור ה-15 ש"ח לחודש (על סכומים שבין 270-320 ש"ח בחודש).
עכשיו נראה עם פזגז ובמיוחד בתקופת הקיץ.
עכשיו נראה עם פזגז ובמיוחד בתקופת הקיץ.
לא כל כך התענינתי בנושא רפורמת החשמל עד היום.
לפני זמן קצר הופיע אצלי טכנאי חברת החשמל והחליף את המונה לחדש, ונזכרתי שנתקלתי פעם בשרשור הנוכחי.
יש פה 22 עמודים, ולא, איני מתכונן לעבור עליהם
בקשה: אם יש למישהו לינק לדף שמסכם את הנשא בצורה הכי מהירה ופרקטית, אודה אם תשימו פה (מתנצל, אם בעמוד X בעבר כבר שמתם
).
ספציפית מעניין אותי, כמה שקלים אני יכול לחסוך בשנה ומה הפרוצדורה למעבר ספק.
לפני זמן קצר הופיע אצלי טכנאי חברת החשמל והחליף את המונה לחדש, ונזכרתי שנתקלתי פעם בשרשור הנוכחי.
יש פה 22 עמודים, ולא, איני מתכונן לעבור עליהם
בקשה: אם יש למישהו לינק לדף שמסכם את הנשא בצורה הכי מהירה ופרקטית, אודה אם תשימו פה (מתנצל, אם בעמוד X בעבר כבר שמתם
ספציפית מעניין אותי, כמה שקלים אני יכול לחסוך בשנה ומה הפרוצדורה למעבר ספק.
משה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
https://www.haboreret.co.il/%D7%A1%D7%A ... %AA%D7%99/
מצטרפים לספק כמו שעושים עם טלויזיה או אינטרנט
מצטרפים לספק כמו שעושים עם טלויזיה או אינטרנט
נקודה חשובה שלא שמים לב היא התשלום הקבוע.26/03/2024 12:00silverbullet כתב: אני עכשיו בתהליכי ניוד מסלקום לפזגז. הייתי במסלול של 5 אחוז הנחה על כל שעות היממה וההנחה שקיבלתי הייתה באזור ה-15 ש"ח לחודש (על סכומים שבין 270-320 ש"ח בחודש).
עכשיו נראה עם פזגז ובמיוחד בתקופת הקיץ....
בסלקום ובפזגז הוא כ30 שח לחודש ללא פירוט.
באמישראגז הוא כ22 שח לחודש עם פירוט כמו שקיבלתי מחברת חשמל.
בנתונים שלך זה עוד הנחה של כ2%
(באמישראגז ההנחה הקבועה 6.5%)
התשלום הקבוע באמישראגז הוא 52.68 ש"ח לחודשיים.
צירפתי תמונה.
אין לי כרגע חשבונית עדכנית מחברת חשמל להשוואה, אבל כן מצאתי חשבונית חברת חשמל ישנה יותר מ 6/23 ושם הסכום הזה היה 48.56 ש"ח (על 57 ימים ולא חודשיים מלאים כמו בחשבונית אמישראגז).
לכן, לפי דעתי לא אמורים להיות הבדלים בסעיפים הללו.
אני כן עברתי לפני כשבוע לפזגז. אין לי כמובן עדיין חשבונית, אבל אשמח לבדוק את הנושא בעוד כמה חודשים ולהשוות.
צירפתי תמונה.
אין לי כרגע חשבונית עדכנית מחברת חשמל להשוואה, אבל כן מצאתי חשבונית חברת חשמל ישנה יותר מ 6/23 ושם הסכום הזה היה 48.56 ש"ח (על 57 ימים ולא חודשיים מלאים כמו בחשבונית אמישראגז).
לכן, לפי דעתי לא אמורים להיות הבדלים בסעיפים הללו.
אני כן עברתי לפני כשבוע לפזגז. אין לי כמובן עדיין חשבונית, אבל אשמח לבדוק את הנושא בעוד כמה חודשים ולהשוות.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73250
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
שווה כל ההתעסקות הזו בשביל כמה עשרות שקלים בחודשיים?
בחודשי הקיץ חשבון החשמל שלנו נע סביב 1500-2000 ש"ח.אני אתן לך לחשב לבד 7% הנחה מהסכום הזה......
מי שזו טרחה גדולה מדי בשבילו- מוזמן להמשיך לשלם חשבון מלא לחברת החשמל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מעורר את השאלה ש-osh78 שאל לפני כמה חודשים.06/12/2023 23:20osh78 כתב: ועד בית בבניין. רוצה לעבור בבניין (במונה הציבורי) לאלקטרה. פניתי לחברת החשמל והם ביקשו תצהיר מעו"ד ופרוטוקול ועד בית שמאשר את ההחלפה של המונה לחכם.
מישהו יודע מה הדרישות של אלקטרה לגבי מונה ציבורי משותף? האם פרוטוקול ועד בית ותצהיר מעוד כמו שחברת החשמל דורשים מספיק?...
למישהו כאן יצא להעביר את המונה של ועד הבית? עדיין צריך תצהיר עו"ד?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

חברת החשמל מערימה קשיים סתם.
את מי אמור לעניין אם יש בבנין שעון ישן או שעון חכם ? אבל תמיד ימצאו הדבילים בבנין שלא ירצו לחתום (וחברת החשמל יודעת את זה היטב).
אני זוכר בדירה הקודמת שרציתי להחליף את ספק הגז המרכזי, דרשו כמובן חתימות של רוב...וברור שהיו כמה ניאנדרטלים שהתחילו לשאול שאלות של האם הגז החדש יהיה זהה בטיבו לקיים. לאחר מכן הבנתי שהחברה הקיימת פנתה לכמה דיירים והציע להם גז חינם לשנה בתמורה להתנגדות שלהם לעבור לחברה חדשה. מזל שהם היו במיעוט ולבסוף כן עברנו לספק חדש וכמובן שעל הדרך חסכנו כ 30% מחשבון הגז.
לפי הסטטיסטיקה, תמיד יש לך דבילים בבנין !
את מי אמור לעניין אם יש בבנין שעון ישן או שעון חכם ? אבל תמיד ימצאו הדבילים בבנין שלא ירצו לחתום (וחברת החשמל יודעת את זה היטב).
אני זוכר בדירה הקודמת שרציתי להחליף את ספק הגז המרכזי, דרשו כמובן חתימות של רוב...וברור שהיו כמה ניאנדרטלים שהתחילו לשאול שאלות של האם הגז החדש יהיה זהה בטיבו לקיים. לאחר מכן הבנתי שהחברה הקיימת פנתה לכמה דיירים והציע להם גז חינם לשנה בתמורה להתנגדות שלהם לעבור לחברה חדשה. מזל שהם היו במיעוט ולבסוף כן עברנו לספק חדש וכמובן שעל הדרך חסכנו כ 30% מחשבון הגז.
לפי הסטטיסטיקה, תמיד יש לך דבילים בבנין !
- kenny_omega
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלחתי הודעה לועד כדי שיעבירו את הספק, והם אחרי כמה ימים שלחו לי בחזרה שהתניידו לאמישרגז, בלי חתימות דיירים ובלי כלום.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה מתכוון למונה של הבניין? ייתכן והוא כבר היה חכם ולכן זה בוצע בקלות.
אגב, יש אפשרות דרך הסוכנים של פזגז שהוועד יקבל 100 ש"ח עבור כל דייר שמתנייד לפזגז חשמל או פזגז גז. מכיוון שניוד חברת גז זה אומר את כל הבניין, אז תחשבו לבד כמה $ זה לועד. את הכסף מקבלים כמה ימים לאחר המעבר.
אגב, יש אפשרות דרך הסוכנים של פזגז שהוועד יקבל 100 ש"ח עבור כל דייר שמתנייד לפזגז חשמל או פזגז גז. מכיוון שניוד חברת גז זה אומר את כל הבניין, אז תחשבו לבד כמה $ זה לועד. את הכסף מקבלים כמה ימים לאחר המעבר.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78787
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
למה העברה של מונה ועד לספקית אחרת מעניין? אני מניח שאם יש לכם בניין רב קומות, מעליות או לובי ממוזג וכו׳ זה באמת הגיוני כי זה בוודאי משמעותי אבל ברוב הבתים הלא גבוהים זה כנראה יהיה זניח, לא?
אנחנו 13 דיירים בבניין של פחות מ2 דירות בקומה, חלק גדול מהצריכה הם תאורה שדולקת 24/7 או 12/7. בסופו של דבר מקבלים חשבון חשמל שנתי של בערך 9000 ש"ח. הנחה של בערך 7% (תלוי במסלול) היא בערך 600 ש"ח, לא סכום גבוה במיוחד, אבל בשביל קצת התעסקות חד פעמית לקבל הנחה קבועה כזאת זה לא רע.03/05/2024 22:47oferlaor כתב: למה העברה של מונה ועד לספקית אחרת מעניין? אני מניח שאם יש לכם בניין רב קומות, מעליות או לובי ממוזג וכו׳ זה באמת הגיוני כי זה בוודאי משמעותי אבל ברוב הבתים הלא גבוהים זה כנראה יהיה זניח, לא?...