ממש לא!...
אין קשר. אני לא עושה פה שום שימוש ב- Layer 3 Offloading.זה נקרא Layer 3 Offloading...
מה??? ה-RB5009 הוא הוא הנתב ואין בלתו (ושני המתגים, גם הפנימי של ה-RB5009 וגם החיצוני, משמשים כמתגים ולא מבצעים שום ניתוב).אתה גם לא נהנה מ 5009 כנתב בצורה הזאת....
נראה שלא הבנת מה הצעתי. קנפוג של כזה דבר אכן דורש ידע מסוים. זה לא מתאים לכל אחד.
בגדול, זה מה שאני מציע: מגדירים את כל הפורטים של ה-RB5009 בברידג’ אחד עם VLAN filtering פעיל ועל הברידג’ הזה מגדירים interface מסוג VLAN (עם מספר 121, נאמר) שעליו מגדירים את חייגן ה-PPPoE שיתחבר לאינטרנט. את מספר ה-VLAN הרלוונטי (121) מגדירים להיות tagged על הברידג’ ועל הפורט +SFP וחסום על שאר הפורטים של ה-RB5009. את VLAN ברירת המחדל (שמספרו 1) מגדירים להיות untagged על כל הפורטים של ה-RB5009. עכשיו על המתג החיצוני מגדירים את כל הפורטים להיות על ברידג’ אחד עם VLAN filtering פעיל (אם משתמשים ב-SwOS זה ממילא המצב). על הפורט שישמש כ-WAN מגדירים את VLAN מספר 121 להיות untagged וגם להיות ה-PVID ואת VLAN ברירת המחדל להיות חסום. על הפורט שמתחבר ל-RB5009 ועל הברידג’ מגדירים את VLAN ברירת המחדל להיות untagged ואת VLAN מספר 121 להיות tagged. על שאר הפורטים של המתג החיצוני (אלה שישמשו ל-LAN) מגדירים את VLAN ברירת המחדל להיות untagged ואת VLAN מספר 121 להיות חסום.
בהנחה שלא עושים שימוש ב-VLAN-ים חוץ מהפרדת LAN מ-WAN, אלה עיקר ההגדרות הנדרשות. כמובן שזה לא כל הסיפור. על ה-RB5009 נדרש גם להכניס את ה-interfaces השונים לרשימות המתאימות, להגדיר נכון firewall, כתובות IP, וכו’... אני לא מתיימר לתאר כאן קונפיגורציה שלמה שעובדת.