נקישות בבית בעת פעולת הסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #21 

18/12/2023 21:04  
oferlaor כתב:
ממליץ על תוכנה או וידאו שרץ לאט לאט על תדרי הסאב. היתה לי בעיה דומה ברכב ועם אתר שמייצר תדרים מצאתי את התדר המדוייק שמייצר את הרטט (תדר רזוננס) ואז אפשר לרכך את התדר הספציפי.
...
אם אני מריץ את הסירטון ואני יודע על תדר שעושה שגורם לבעיה.
כיצד אני מרכך את התדר ?
תודות!

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #22 

מניח שעופר התכוון לאיקוולייזר.
לעניינו, אחרי שמצאת את התדר אתה יכול באמצעות rew (מחייב שימוש במיקרופון ייעודי) לראות את ה q וה gain במדויק של הפיק באמצעות ה eq פילטר ולהנמיך אותו באפליקציה בסאב / מערכת הכיול. יש סרטונים של ht guru ו ht gamer ביו טיוב על העניין.
נערך לאחרונה על ידי Mad ב 20/12/2023 9:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #23 

לא התכוונתי לאקוולייזר - לרוב תדרים שמכניסים את הבית לתהודה הם מאוד צרים וגם תמיד יש תדרים מסדר גודל שני ושלישי (כפולות של התדר). דווקא ברגע שמזהים את התדר אפשר להבין מה בדיוק מהדהד (רהיט, קיר, משהו אחר). לפעמים אפשר פיזית להזיז אותו. לפעמים הטיה של הסאב לזוית אחרת תשפר את המצב ולפעמים המשמעות שצריך משהו שבולע תדרים (וילון כבד, שטיח). קל לאבחן את זה כשיש לך בדיוק את התדר(ים) שגורמים לבעיה ושקל לשחזר אותה.

כאמור, היה לי את זה ברכב ובשיטה זו מצאתי שהכרית ראש האחורית גורמת לבעיה כשהיא מורמת וכשאין אף אחד בכיסא המרכזי האחורי. כשאין אף אחד שם, אני מוריד אותה וכך נפתרה הבעיה.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

חשבתי הפוך, שהכוונה לטפל בתדר ולא ב"סביבה".
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #25 

קשה ממש. הבעיה כאמור שלרוב יש רוחב פס צר מאוד סביב התדר הסורר וגם, כאמור, תדרים שהם כפל ישיר של תדר תהודה (כפול 2, 3, 4...) גם יגרמו לאפקט התהודה.

יש מערכות שמאפשרות ממש העלמה של תדר ספציפי דרך eq אבל זה עלול להפריע לחוויה והשאלה אם זה מספיק מדוייק. לרוב רוחב הפס של band pass הם רחבים למדי ולכן יחד עם התדר אתה תנחית גם הרבה מאוד שכנים שלו...

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

המון תלוי בהרגלי וביכולות השמיעה הסובייקטיבים של כל אחד מאיתנו לגבי ההנחתה של התדרים הסמוכים.
בהינתן מצב שאפשר לטפל בסביבה אז ברור שעדיף ויותר קל, הבעיה מה קורה במצב שאי אפשר? לדוגמא ניצבים ומסילות של קיר גבס / תקרה אקוסטית וכו'(במידה ולא רוצים לפתוח ולטפל אקוסטית )
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #27 

צריך שניה להבין מה גורם בכלל לתדרי תהודה.

יש שתי בעיות לרוב:
1. גלים עומדים. יש לך תדר מסויים, שנניח שאורך הגל שלו הוא כפולה שלמה של מרחק מסויים בין שני משטחים שמחזירים אותו. אז בכל ״מחזור הדהוד״ הוא בעצם מתגבר עוד עוד, כל פעם הוא פוגע בדיוק באותה נקודה ובאותה פאזה בדיוק - מה שגורם לו להיות מוגבר דרמטית. תדר סמוך פעם יפגע בפאזה אחת ופעם בפאזה אחרת, ולכן פעם יתווסף ופעם יחוסר. מה שאפשר לעשות במקרה כזה הוא או לשים משטח שמפזר את התדרים לכל עבר (ולכן מונע את מחזור ההדהוד). פתרונות פשוטים יותר הם לרוב להזיז את הסאב, ולשים אותו במקום שיצביע ישירות אלא יצביע לכיוון אחר. תדרים כאלה באמת הם לא כיווניים, אבל הדהוד יותר כיווני, ולכן יש סיכוי לא רע להזיז את התדר הבעייתי. אם זה בין קירות זה יותר קשה, לרוב צריך לשים משהו שישבור את התדר בדרך (עציץ, וילון בד, וכו׳) אבל לפעמים מספיק שהסאב יכוון לספה בשביל לגרום לפיזור בתדר הספציפי הבעייתי. טיפול ממש יסודי זה כבר אריחים אקוסטיים (על הקיר או תלויים מהתקרה). אלה בעיות נפוצות בבתים עם הרבה מתכת/זכוכית, שיש או בטון שהם ממש מחזירים קול ולא סופגים או מפזרים אותו.

2. תהודה נקודתית. משהו (נניח אגרטל) בחדר יש לו תדר התהודה שנמצא בטווח של הסאב. כאן, הזזה קטנה של אותו כלי, או העברה שלו לחדר אחר יכול לפתור את הבעיה. להרבה דברים יש תדרי תהודה כאלה. לרוב מוצרים מזכוכית או מתכת. זיהוי של מוצר כזה מאפשר הזזה שלו, או לפעמים מספיק להניח עליו משהו כבד או להדביק אותו למקום כדי שהתהודה שלו תעצור את הרטט שלו.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

מסכים לכל הכתוב.
במידה וחלל האזנה הוא סלון יש אילוצים כגון טיפול אקוסטי (למרות שכיום יש מוצרים יפים מאוד) ותזוזה של ריהוט / רמקולים / סאב.

מניסיוני ובחלל שלי להזיז את הסאב בסביבות חצי מטר לכל צד לא שינה את תגובת הבאס בחדר, להזיז אותו משמעותית בציר הרוחב של הסלון (העברה לצד השני של הבמה הקידמית) לא עזר בהתמודדות עם נול שנוצר מהחדר וכל תזוזה כזאת או אחרת תגרור הפרעות כאלה ואחרות (room moods, sbir...)
לעניינו, באס זה נושא מורכב להתמודדות ואני מקווה שפותח הפוסט "נופל" בסעיף השני בטקסט החשוב שכתבת.
(אולי כדאי לפתוח שרשור חדש, ת'כלס נושא מאוד מעניין)
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #29 

שים לב שאם תזיז את הסאב קדימה אחורה, לא באמת שינית כלום. המרחק בין הקירות עדיין נשאר זהה ולכן פשוט הזזת פאזה (לרוב הסאבים יש כפתור שמאפשר לך להסיט פאזה - אם כי הם מנסים להמנע ממצב שבו יש גלים עומדים ״מתאפסים״ שבדיוק נפגשים ב-180 מעלות ואז התדר ״מתנדף״ כי כל מחזור הפוך לזה שקדם לו ולכן כשהם נפגשים הם מחסלים זה את זה).

אם כבר אז כדאי להזיז בזווית את הסאב, בתקווה שזוית הפגיעה בקירות תשתנה ואיתו המרחקים (כי ככל שהזוית חדה יותר, כך המרחק מתארך - לפי חוק פיתגורס.

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

ניסיתי הכל בתחום התזוזה האפשרי, כולל סיבוב על הציר בנקודות שונות. התגובה לא השתנתה כמעט בכלל.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #31 

20/12/2023 12:13  
Mad כתב:
ניסיתי הכל בתחום התזוזה האפשרי, כולל סיבוב על הציר בנקודות שונות. התגובה לא השתנתה כמעט בכלל.
...
אתה מדבר מניסיון מוכח :lol:
בדיוק עושה דוקטורט :עצוב:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

shlomis1zzz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #32 

שבת שלום חברים
מעיר את השירשור לאחר שישבתי על הנושא שוב היום לעומק ולאחר שבמהלך החודש שחלף הבעיה מאוד הציקה לי כך שהורדתי את הווליום חזרה למה שהיה.
1. לאחר שרכשתי 6 מגנטים מאוד חזקים בתיקווה להצמיד את הפלח - שלא עזר. (והספיק לשבש אצלי את מנגנון ה ENTR - ממש ברוך!)
2. הזזתי את הסאב לבמה הקידמית אך רק לצד שמאל כמובן שלא ביצעתי כיול מחדש , לא יודע אם כן היה נחוץ לפחות בשלב של הבדיקה -לא עזר.
3. קראתי מהודעה כאן מאחד החברים שהבעיה ככל הנראה בחופש של הצירים. (רק מחר אנסה לפתוח את הדלת ולהפריד לחלוטין בן המשקוף לדלת ולראות אם תהיה השפעה.
4. חשבתי על שילוב או רכישה של המוצרים הבאים :
א. הראשון :נמקם אותו בכל פעם שאני צופה בסרט על הדלת אפילו שניים כאלה :
https://www.next-pro.co.il/product/%D7% ... ap&aff_a=1

ב.
המוצר השני:
https://www.next-pro.co.il/category/%D7 ... 7%91%D7%A1

כמובן שאיני יודע מה טיב התוצאה , לא רוצה להיכנס להוצאות מיותרות , יש למישהוא ניסיון איתם ?
5. אני יכול לארגן מחר מהעבודה שטיחוני גומי בעובי של 1 וקצת סמ ( יכול לעזור) , היכן הכי טוב למקמם?
6.חבר העלה פה על שימוש בתוכנה rew ,וכיול של חצי שעה - אני מוכן לקבל שירות כזה בתשלום כמובן.
אנא עזרתכם בשיתוף / מידע / המלצה כי אני באמת באמת חסר אונים.

תודה רבה וסליחה על השרשור הארוך😘

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #33 

אצלי אלו היו הלשוניות בדלת. זו שסוגרת וזו שנועלת

קיסם בכל אחת מהן לפני סרט ויש לי שקט 😃

שלח תגובה