מה דעתכם על חשמליות סיניות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
שלח תגובה
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

אז אני עם טסלה מודל Y פרפורמנס מזה 6 חודשים.
קניתי את הטסלה בהתלהבות עם כל ההייפ סביב טסלה, טכנולוגיה, ביצועים, חוויה ועוד.
בסוף הרכב סבבה, יש יתרונות אבל יש לא מעט חסרונות שמפריעים לי מאוד.

יש מבול של חשמליות שעל הנייר נראים מדהים, ביצועי על של טסלה, המון פינוקים שאין אפילו בטסלה מודל S.
יש את הזיקר 001 או XPENG ובטח עוד כאלה באיזור של ה 300K שכבר משלבים הרבה פינוקים מעולמות הפרימיום, יחד עם טכנולוגיה וביצועים.

אני באופן אישי חושב שהסינים הולכים לכבוש את שוק הרכב העולמי עם תמורה מדהימה למחיר

הייתי שמח לדעתכם על הרכבים האלה, האם הייתם קונים מותג סיני יקר? לא איזה BYD ברמות הכניסה, לשים עכשיו סכום רציני על מותג סיני בלי הרבה הסטוריה פה בארץ ובכלל, השלכות לאורך זמן ועוד...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73202
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #2 

ביום שטסלה תפתח את רשת המטענים שלה לכולם בישראל - הייתי שוקל. כרגע הספיקו לי ה 3 פעמים שהייתי צריך להטעין מחוץ לבית בשבל להבין איזה יתרון עצום זה לטסלה/בעל רכב חשמלי לעומת המתחרים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

לפני קניה הייתי בודק טוב טוב שמדובר ביצרן מוכר וותיק בשוק הסיני ולא איזה סטארטאפ שהיום פה ומחר נמחק.
ר"ע חדשות על כל מיני יצרנים סינים שפושטים\פשטו רגל בחצי שנה האחרונה.

מעבר למה שערן כבר הזכיר, אם אתה נוהג לטעון הרבה בחוץ, צריך להיות מודע שלא כל סינית יודעת לטעון בכל עמדת טעינה. ויש שם בעיות תאימות בחלק מהרכבים.
יש רכבים שלאחר שהסוללה הראשית התרוקנה בכלל אי אפשר לטעון אותה, גם אם גוררים אותך למטען... שמעתי סיפורי זוועה על רכבים שנתקעו למשך ימים שלמים.
תעשה בדיקה מה מצב זמינות המטענים באיזורים בהם אתה עובר בד"כ ותראה אם זה מתאים לך בזמן הכי לא מתאים להתקע שעה בהמתנה למטען ולשלם פי 2 על התענוג מול המטענים של טסלה.

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6601
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 499 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

אחרי המון נסיעות מבחן בהרבה רכבים חשמליים, קניתי זיקר X ואני מבסוט לאללה.

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #5 

02/04/2024 16:14  
ambar כתב:
אז אני עם טסלה מודל Y פרפורמנס מזה 6 חודשים.
קניתי את הטסלה בהתלהבות עם כל ההייפ סביב טסלה, טכנולוגיה, ביצועים, חוויה ועוד.
בסוף הרכב סבבה, יש יתרונות אבל יש לא מעט חסרונות שמפריעים לי מאוד.

יש מבול של חשמליות שעל הנייר נראים מדהים, ביצועי על של טסלה, המון פינוקים שאין אפילו בטסלה מודל S.
יש את הזיקר 001 או XPENG ובטח עוד כאלה באיזור של ה 300K שכבר משלבים הרבה פינוקים מעולמות הפרימיום, יחד עם טכנולוגיה וביצועים.

אני באופן אישי חושב שהסינים הולכים לכבוש את שוק הרכב העולמי עם תמורה מדהימה למחיר

הייתי שמח לדעתכם על הרכבים האלה, האם הייתם קונים מותג סיני יקר? לא איזה BYD ברמות הכניסה, לשים עכשיו סכום רציני על מותג סיני בלי הרבה הסטוריה פה בארץ ובכלל, השלכות לאורך זמן ועוד...
...
אני גם עם YP, המלצה שלי...
קודם תלך לעשות נסיעת מבחן על כל רכב שמעניין אותך
אחרי זה תירשם לקבוצות שלהם ב FACEBOOK תקרא יתרונות\חסרונות

ואז תעשה החלטה.

דבר אחרון, בכל מבחן רכב משווים את הסיני לטסלה, זה על משקל iPhone Killer,
והמסקנה המתבקשת? אם כולם רוצים להידמות לך או להיות יותר טובים ממך, כנראה
אתה עושה משהו באמת טוב.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

02/04/2024 17:12  
Huber כתב:
ביום שטסלה תפתח את רשת המטענים שלה לכולם בישראל - הייתי שוקל. כרגע הספיקו לי ה 3 פעמים שהייתי צריך להטעין מחוץ לבית בשבל להבין איזה יתרון עצום זה לטסלה/בעל רכב חשמלי לעומת המתחרים.
...
אכן הרשת טעינה של טסלה היא יתרון משמעותי. לרוב אני טוען בבית או בעבודה כך שבקושי משתמש בעמדות ציבוריות. לאחרונה שירדתי לאילת אז זה היה ממש מהיר וידידותי החוויה ברשת של טסלה

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46324
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5066 פעמים

שליחה #7 

היית מוכן לקנות טלפון סיני מחברה שמעולם לא שמעת עליה?

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re:

שליחה #8 

02/04/2024 22:47  
ziv_r כתב:
היית מוכן לקנות טלפון סיני מחברה שמעולם לא שמעת עליה?
...
באנלוגיה של טסלה לאייפון, השאלה אם הייתי קונה מכשיר אנדוראיד ואז התשובה היא כן מהמותגים המובילים סטייל גלקסי/פיקסל.
האם הייתי קונה אנדרואיד סיני? אז התשובה היא לא גם אם היה מכשיר פרמיום.

כמו היפניות שהגיע לארץ בשנות ה 80 ועשו מהפכה ואז הקוריאניות בשנות ה 2000, נראה שזה התור של הסיניות לתת בראש והזלול הכללי שיש לרכבים הסינים לדעתי כבר לא במקום...

מבחינת נתח שוק הסיניות כבר מעל 30%, נותנים פייט במחיר ובתמורה לעומת כל יצרן.
כמות הפינוקים שאתה מקבל שקול לרמת רכבי הפאר עם בולמי אוויר, טריקה שקטה, ביצועים של רכב על, חימום/אוורור/עיסוי במושבים ועוד ועוד...איפה תקבל את כל הדברים האלה בטסלה שאפילו תאורת אווירה אין ברכב שלא לדבר על הסרת החיישנים, ליידאר ועוד...

כמו שהציעו פה, חייב להתרשם בנסיעת מבחן ואז להחליט.
זוכר שהתלהבתי מה WEY שהגיע לארץ, המפרט נראה מדהים ואז עשיתי נסיעת מבחן, ובנסיעה על חשמל יש רעש מוזר/שריקה כזאת מעצבנת שאי אפשר לבטל, ה HUD קטסטרופה ומסיח את הדעת... אז אני לגמריי מודע לזה שיש מפרט על הנייר שנראה מרשים ובסוף החוויה פושרת ומצד שני הטכנולוגיה והשיפורים הם בקצב מסחרר

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #9 

03/04/2024 8:36  
ambar כתב:
האם הייתי קונה אנדרואיד סיני? אז התשובה היא לא גם אם היה מכשיר פרמיום.
...
אם אתה לא מוכן לקנות טלפון סיני אנונימי שעולה 1000 ש"ח, איך אתה מוכן לקנות רכב סיני אנונימי שעולה פי 200?

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

סתם מתוך סקרנות, על איזה דגם חשבת?

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

03/04/2024 9:13  
Huber כתב:
סתם מתוך סקרנות, על איזה דגם חשבת?
...
זה משתנה, כרגע XPENG G9
הזיקר 001 כבר קיבל עדכון אז שיגיע לארץ יכול להיות רלוונטי ועוד מקבוצת GEELY שזה כבר קונצרן רכב רציני ולא סטאראפ כמו XPENG

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re:

שליחה #12 

03/04/2024 8:38  
ziv_r כתב:
אם אתה לא מוכן לקנות טלפון סיני אנונימי שעולה 1000 ש"ח, איך אתה מוכן לקנות רכב סיני אנונימי שעולה פי 200?
...
הבאת פה טיעון שמערער אותי 8O
וואלה לא יודע, בסוף אשאר עם הטסלה דמיקולו הזאת וזהו
כל עוד ימשיכו לעדכן עוד שלבים במשחק הערפדים :D

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #13 

צחוק צחוק, @TheCoolest קנה שלט רק בשביל שיהיה לו נוח יותר לשחק במשחק הערפדים ברכב.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

עוד משהו שעלה לי לראש, וחזר ועלה כרגע שהסתכלתי על הדגם שדיברת עליו - מחיר.

בשבילי להתחיל לשקול רכב סיני הוא חייב להיות הרבה יותר זול מטסלה. בזמנו הסיבה היחידה ששקלתי את BYD ATTO 3 היה בגלל שהיא עלתה לא מעט פחות מהמודל 3. פה אני רואה שהסיניים הללו עולים כמו או יותר מהטסלה אז אני אישית לא הייתי מסתכל עליהם. תוסיף לזה את העבודה שהמודל 3 כבר בת כ 7 שנים וכבר עשו עליה לא מעט מקצי שיפורים (בעיקר בדגם החדש) והשיקול של ללכת על סיני לא מוכר הופך להיות הימור מיותר לטעמי האישי.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #15 

בחשמליות סיניות צריך לבחור ברנד שיש גב מאחוריו.. כמו כן רובם מגיעים עם אבזור פנימי ששבחברות אחרות אתה לא תראה בחיים באותה רמת מחיר, הם מפנקים גם ברמות מחיר ה"נמוכות". אתה שואל לגבי שוק הפרימיום וקצת קשה לענות - אבל אישית ראיתי את הXpeng P7 אצל שכן שהביא לפני כמה ימים ונראה ומרגיש אחלה רכב (החליף Aiways שהיה לו), BYD יש את Han שנותן תמורה מעולה ומרגיש טוב, וזיקר לא יצא לי להתנסות. יש גם את יונדאי איוניק 5 או קיה EV6 ששוות מבט.

לגבי עמדות טעינה - אמנם החוויה היא לא כמו של טסלה אבל גם לא נוראית כמו שתיארו פה, אמנם יש מקום לשיפור אבל יש מספיק עמדות כך שגם אם אחת לא עובדת תהיה אחרת מספיק קרובה להגיע אליה ולהטעין. במיוחד למישהו כמוך שמטעין רוב הזמן בבית.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

03/04/2024 10:46  
Haimbin כתב:
יש גם את יונדאי איוניק 5 או קיה EV6 ששוות מבט.

לגבי עמדות טעינה - אמנם החוויה היא לא כמו של טסלה אבל גם לא נוראית כמו שתיארו פה, אמנם יש מקום לשיפור אבל יש מספיק עמדות כך שגם אם אחת לא עובדת תהיה אחרת מספיק קרובה להגיע אליה ולהטעין. במיוחד למישהו כמוך שמטעין רוב הזמן בבית.
...

יונדאי וקיה - קוריאני וחברות עם וותק וגב, אין מה להשוות לסיניות.

לגבי טעינה - בוא נסכים שלא להסכים. לבחור שעובד איתי יש BYD והוא מספר לי סיפורי זוועות על רמת המטענים של חברות צד שלישי. לדבריו הוא מאוד משתדל לא להטעין בחוץ, וגם כשכן הוא לא יורד בחיים מתחת ל 30% למקרה שהמטען שהוא יגיע אליו לא עובד שיוכל להגיע לאחר שכן תקין וכו. שלא לדבר על זה שלכל חברת מטענים יש את האפליקציה שלה, שהטעינה הרבה יותר איטית והרבה יותר יקרה וכו. גם השוואות ראש בראש ברשת שנעשו בין חשמליות אחרות לטסלה, תמיד אבל תמיד נתקלים בדברים האלו. אז כן, טעינה ברשת שאינה טסלה היא אכן לא חוויה כיפית בלשון המעטה, בדיוק הפוך מהניסיון שלי בטעינה ברשת טסלה.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #17 

יש היום בסין סביב 130 ! מותגים סינים של מכוניות, כ 10-20 נעלמים כל שנה ומופיעים מותגים חדשים במקומם.
לארץ כבר הגיעו מעל 20 מותגים שכמה מהם כבר הספיקו להיעלם ו/או לעבור לידיים אחרות תוך זמן קצר.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001469298
כאמור, זה הימור בהרבה כסף והפסד עצום אם יתממש.

מאידך, ללכת על מותגים מוכרים , ותיקים וגדולים כמו BYD או ג'ילי (זיקר היא חטיבת היוקרה של ג'ילי), זה הרבה יותר בטוח.

לא צריך ליפול או להיסחף להייפ או לטרנד כל שהוא כשמדובר ברכישה של מאות אלפי ש"ח.
דוגמא טרייה לזה היא שיאומי שיצאה עם רכב חדש ועשרות אלפי הזמנות... הרכבים התחילו לעלות לכביש ואיתם המון דיווחים על תקלות ובעיות....
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /s1o0mhdkc

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

03/04/2024 10:06  
Huber כתב:
עוד משהו שעלה לי לראש, וחזר ועלה כרגע שהסתכלתי על הדגם שדיברת עליו - מחיר.

בשבילי להתחיל לשקול רכב סיני הוא חייב להיות הרבה יותר זול מטסלה. בזמנו הסיבה היחידה ששקלתי את BYD ATTO 3 היה בגלל שהיא עלתה לא מעט פחות מהמודל 3. פה אני רואה שהסיניים הללו עולים כמו או יותר מהטסלה אז אני אישית לא הייתי מסתכל עליהם. תוסיף לזה את העבודה שהמודל 3 כבר בת כ 7 שנים וכבר עשו עליה לא מעט מקצי שיפורים (בעיקר בדגם החדש) והשיקול של ללכת על סיני לא מוכר הופך להיות הימור מיותר לטעמי האישי.
...
התכוונתי דווקא יותר לדגמי הפרימיום. עד 220k כנראה שטסלה עדיפה. באיזור ה 300k בטסלה החוויה דיי זהה כמו דגם הכניסה מבחינת פינוקים אבל סיניות זה כבר רמת פאר אחרת. תראה את הפנים של Xpeng g9 ונדבר אחרי זה. במודל S אין דברים כאלה

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

ועדיין "פינוקים/פאר" זה אחד מהשיקולים שנמצאים אצלי אישית הרבה מתחת לאמינות ונוחות בסיסית (ע"ע הטענה, קטע קריטי ברכב חשמלי). שאלת לדעתנו - זו דעתי.

וכן, אם היה לי תקציב למודל S (רכב יפייפה לטעמי) הייתי לוקח אותו בלי לחשוב פעמיים על פני הסיניות.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

03/04/2024 11:21  
טלHD כתב:
יש היום בסין סביב 130 ! מותגים סינים של מכוניות, כ 10-20 נעלמים כל שנה ומופיעים מותגים חדשים במקומם.
לארץ כבר הגיעו מעל 20 מותגים שכמה מהם כבר הספיקו להיעלם ו/או לעבור לידיים אחרות תוך זמן קצר.
https://www.globes.co.il/news/article.a ... 1001469298
כאמור, זה הימור בהרבה כסף והפסד עצום אם יתממש.

מאידך, ללכת על מותגים מוכרים , ותיקים וגדולים כמו BYD או ג'ילי (זיקר היא חטיבת היוקרה של ג'ילי), זה הרבה יותר בטוח.

לא צריך ליפול או להיסחף להייפ או לטרנד כל שהוא כשמדובר ברכישה של מאות אלפי ש"ח.
דוגמא טרייה לזה היא שיאומי שיצאה עם רכב חדש ועשרות אלפי הזמנות... הרכבים התחילו לעלות לכביש ואיתם המון דיווחים על תקלות ובעיות....
https://www.calcalist.co.il/local_news/ ... /s1o0mhdkc
...
אכן, זה בדיוק הכיוון שלי, אם כבר סינית אז מותג ידוע תחת קונצרן חזק. אפרופו ג'ילי בבעלותם גם לוטוס, וולוו, פולסטאר
הפולסטאר 3 רכב אמאללה ואבאללה ובטח גם יעלה בהתאם/

רק דבר אחד שנראה לי שהרוב חוטאים בו זה לזלזל שלא לדבר להתנשא על הסיניות, מה שכבר ממש לא בצדק

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”