רמקול סנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #21 

24/03/2024 12:49  
mulder כתב:
שמעתי לפני כמה שנים את הסנטר הזה בדיוק בחנות מתמחה, אחד הגרועים ששמעתי.
...
לא שמעתי אותו, אבל גם בלי זה לא הייתי משער שהוא יישמע טוב.
יצרן ידוע ומוכר, עם שם מפוצץ לרמקול, אז יש אנשים שקונים, ואולי אפילו חושבים ששומעים טוב.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6305
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #22 

הקשר היחיד שהייתי עושה בסוג של אימרה - שמי שקונה רמקול קטן עם אלמנטים של עד כ 4", שלא יצפה שהרמקול יירד נמוך.
אז בהתייחסות לנאמר לגבי גודל האלמנט בלבד, אני אישית הייתי מתחיל בגודל של 5.25" כחלק מהחיפוש.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10915
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #23 

24/03/2024 13:47  
gal-cohen כתב:
הקשר היחיד שהייתי עושה בסוג של אימרה - שמי שקונה רמקול קטן עם אלמנטים של עד כ 4", שלא יצפה שהרמקול יירד נמוך.
אז בהתייחסות לנאמר לגבי גודל האלמנט בלבד, אני אישית הייתי מתחיל בגודל של 5.25" כחלק מהחיפוש.
...
אתה, אני, ועוד כמה.
אתה יודע כמה אנשים יש עם סט 5 רמקולים לוויניים, כולל הסנטר, והם נהנים.
לפעמים אנחנו טועים לחשוב שהדרישות שלנו תואמות את הדרישות של כולם, וכל מה שלא ראוי עבורנו לא ראוי עבור אף אחד אחר.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2186
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים

שליחה #24 

בכל מקרני הקול האלמנטים קטנטנים, וזה לאט לאט נהיה הסטנדרט.
אשתי היקרה שיתפה פעולה עם 5.1.4 מלא בסלון החדש (תוך כדי עקיצות חוזרות ונשנות שבכל מקום יש רמקולים). לא לכל אחד יש את הפריבילגיה הזו...

alkobi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 371
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #25 

יש לי אפשרות ל
monitor audio silver i12 center זה אלמנטים של 6.5
או
b&w lcr60 s3 זה אלמנטים של 5.5

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #26 

22/03/2024 8:26  
alkobi כתב:
רמקול סנטר יש בכמה גדלים של אלמנט הרמקול
כמה משמעותי גודל האלמנט של הרמקול
...
בהנחה שיש רמקולים קדמיים איכותיים, מה עדיף רמקול סנטר או ערוץ סנטר וירטואלי (phantom center) שמופק משני הקדמיים?

כל הרסיברים לקולנוע, יודעים ליצור ערוץ סנטר וירטואלי משני הקדמיים כאשר אין רמקול סנטר פיזי וכאשר כל המערכת מכוונת יפה, אנחנו שומעים צלילים מהמרכז ומכל המרחב גם בסטריאו ולפעמים הרמקולים כאילו נעלמים וקול הזמר/ת מגיע מן כאילו מהאמצע.

נשים לב לכמה חסרונות של רמקול סנטר פיזי לעומת שניים קדמיים מכוונים היטב:
א. במקרה של טלויזיה ורמקול מתחתיה, הרמקול האמצעי מוריד את הקול למטה מתחת לגובה האוזניים. תופעה שאין במקרה של סנטר וירטואלי המופק משני הקדמיים
ב. לפעמים הרמקולים הקדמיים ימין ושמאל באיכות טובה יותר מהסנטר במערכת ויוצא שהסנטר הוירטואלי טוב יותר, עמוק ונקי יותר מאשר רמקול פיזי
ג. לפעמים הסנטר והקדמיים לא עם אותו גוון קול, בעיה שלא קיימת במקרה של סנטר וירטואלי.

אני מדבר מניסיון, היה לי סנטר באיכות נמוכה מהקדמיים, הורדתי אותו והוא לא חסר לי.

נכון, אם הצופה לא בנקודת האמצע, הסנטר הוירטואלי לא יבוא ממש מהאמצע – זה מקרה אולי יחידי בו לדעתי כן צריך רמקול סנטר פיזי. במקרה שלי למשפחה ולאורחים זה לא משנה בכלל אז אין בעיה.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5182
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #27 

27/03/2024 14:30  
בור_ועם_הספר כתב:
בהנחה שיש רמקולים קדמיים איכותיים, מה עדיף רמקול סנטר או ערוץ סנטר וירטואלי (phantom center) שמופק משני הקדמיים?

כל הרסיברים לקולנוע, יודעים ליצור ערוץ סנטר וירטואלי משני הקדמיים כאשר אין רמקול סנטר פיזי וכאשר כל המערכת מכוונת יפה, אנחנו שומעים צלילים מהמרכז ומכל המרחב גם בסטריאו ולפעמים הרמקולים כאילו נעלמים וקול הזמר/ת מגיע מן כאילו מהאמצע.

נשים לב לכמה חסרונות של רמקול סנטר פיזי לעומת שניים קדמיים מכוונים היטב:
א. במקרה של טלויזיה ורמקול מתחתיה, הרמקול האמצעי מוריד את הקול למטה מתחת לגובה האוזניים. תופעה שאין במקרה של סנטר וירטואלי המופק משני הקדמיים
ב. לפעמים הרמקולים הקדמיים ימין ושמאל באיכות טובה יותר מהסנטר במערכת ויוצא שהסנטר הוירטואלי טוב יותר, עמוק ונקי יותר מאשר רמקול פיזי
ג. לפעמים הסנטר והקדמיים לא עם אותו גוון קול, בעיה שלא קיימת במקרה של סנטר וירטואלי.

אני מדבר מניסיון, היה לי סנטר באיכות נמוכה מהקדמיים, הורדתי אותו והוא לא חסר לי.

נכון, אם הצופה לא בנקודת האמצע, הסנטר הוירטואלי לא יבוא ממש מהאמצע – זה מקרה אולי יחידי בו לדעתי כן צריך רמקול סנטר פיזי. במקרה שלי למשפחה ולאורחים זה לא משנה בכלל אז אין בעיה.
...
אם הרמקולים שלך מספיק טובים לייצר פאנטום סנטר, מנסיוני זה מעולה לצופה יחיד כאשר הוא יושב בסוויט ספוט, אם יש עוד צופים צריך לשלב סנטר על מנת שיהיה פיזור צליל גם מהמרכז, בסלונים גדולים כאשר הרמקולים הקדמים מספיק רחוקים אחד מהשני הסוויט ספוט מתרחב..

גם אני כרגע עובד ללא סנטר, נהנה ולא חסר לי ערוץ המרכז,
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #28 

עוד לא שמעתי ק"ב שיהיה טוב יותר בלי סנטר, צריך שזה יהיה רמקול גרוע מאוד אם זה נשמע טוב בלעדיו. וגם אז אם אפשר להחליף באחר, זה עדיף מלהיות בלי.
אם צופים לבד או עם עוד אנשים זה לא השיקול. למרות שאני שומע אצלי פאנטום טוב מהבחינה הטכנית, אני עדיין מרגיש שלעומת סנטר זה נשמע לא קולנועי, ולא נכון, לא מדויק.
זאת דעתי..

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”