איך בודקים האם הצבע במסך תקין?
היי חברה
איך ניתן לדעת האם מסך מחשב הגיע עם צבעים תקינים?
המסך הגיע עם קלקר שבור. הוא לא זול (נמכר כרגע ב-2100-2200 ש"ח, עלה לי בזמנו קצת פחות במבצע). הוא החליף מסך זול מאוד וישן מאוד שהצבעים שלו התחילו לדהות. המסך החדש לא נראה כמו שיפור משמעותי ביחס לישן. יש לי מסך נוסף שאני משתמש בו והצבעים נראים בו הרבה יותר טוב מאשר המסך החדש.
מהחנות טענו שאין סיבה שהצבעים יהיו דהויים בגלל שהקלקר שבור (אני סבור שהוא נפל, קלקר לא מגיע סתם שבור) וזה בגלל הגדרות ולפנות לנותן אחריות. הנותן אחריות עשה על מה שניתן כדי להימנע משליחת מישהו לצורך בדיקה של המסך (ביקש תמונות, הסברתי שאין לי מצלמה טובה ולא רואים הבדל בתמונות אך רואים הבדל משמעותי בעין). אחרי לא מעט מלחמות, קביעת תאריך לטכנאי וביטול שלהם, קביעה נוספת והפעם שינוי השעה, הגיע סוף סוף טכנאי.
הוא לא הביא מסך נוסף להשוואה. לא הביא גם שום מכשיר למדידה כלשהי. החליט על פי העין שזה תקין. אמר שההבדלים נובעים בגלל שהמסכים של חברות שונות (אחרי שבטלפון טענו שהם לא רואים שום הבדל). אני יכול להסכים עם טענה כזאת, אז תביא מסך משלכם ותשוו. אז איך אני יכול לוודא לבד את תקינות הצבעים.
אציין שאיני נותן שום אמון בנותן האחריות עקב מקרה עבר שהיתה תקלה ברורה במוצר שלו והוא התחמק פעם אחר פעם.
איך ניתן לדעת האם מסך מחשב הגיע עם צבעים תקינים?
המסך הגיע עם קלקר שבור. הוא לא זול (נמכר כרגע ב-2100-2200 ש"ח, עלה לי בזמנו קצת פחות במבצע). הוא החליף מסך זול מאוד וישן מאוד שהצבעים שלו התחילו לדהות. המסך החדש לא נראה כמו שיפור משמעותי ביחס לישן. יש לי מסך נוסף שאני משתמש בו והצבעים נראים בו הרבה יותר טוב מאשר המסך החדש.
מהחנות טענו שאין סיבה שהצבעים יהיו דהויים בגלל שהקלקר שבור (אני סבור שהוא נפל, קלקר לא מגיע סתם שבור) וזה בגלל הגדרות ולפנות לנותן אחריות. הנותן אחריות עשה על מה שניתן כדי להימנע משליחת מישהו לצורך בדיקה של המסך (ביקש תמונות, הסברתי שאין לי מצלמה טובה ולא רואים הבדל בתמונות אך רואים הבדל משמעותי בעין). אחרי לא מעט מלחמות, קביעת תאריך לטכנאי וביטול שלהם, קביעה נוספת והפעם שינוי השעה, הגיע סוף סוף טכנאי.
הוא לא הביא מסך נוסף להשוואה. לא הביא גם שום מכשיר למדידה כלשהי. החליט על פי העין שזה תקין. אמר שההבדלים נובעים בגלל שהמסכים של חברות שונות (אחרי שבטלפון טענו שהם לא רואים שום הבדל). אני יכול להסכים עם טענה כזאת, אז תביא מסך משלכם ותשוו. אז איך אני יכול לוודא לבד את תקינות הצבעים.
אציין שאיני נותן שום אמון בנותן האחריות עקב מקרה עבר שהיתה תקלה ברורה במוצר שלו והוא התחמק פעם אחר פעם.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
אין שום פרטים שנוכל ללמוד מהם על סוג הפאנל ואופי הכיול של החברה...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78768
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
יש מכשירי כיול (למשל Spydr) שיכולים לתת לך מידע על טווחי צבע של המסך (כמה גוונים מתוך srgb / rec 709 וכדומה הוא מסוגל להציג) וגם של שגיאת כיול delta error בין הצבע שאמור להיות לצבע שמוצג בפועל (כמובן שעם תוכנת כיול אפשר לשפר את הדיוק ולקרב 2 מסכים לצבעים דומים).
זה לא עסק זול, אולי תמצא מישהו שיש לו מכשיר כדי לבצע מדידה חד פעמית
זה לא עסק זול, אולי תמצא מישהו שיש לו מכשיר כדי לבצע מדידה חד פעמית
תראה, היה לי מקרה אחד בודד של קלקר שנפגע (הגיע סדוק ולא חתיכה שבורה כמו במקרה הזה). המכה שהמוצר חטף היתה כל כך חזקה שהמתכת שלו התעקמה ובורג כנראה עף מהמקום (שמעתי משהו זז בפנים כשהזזתי אותו), אז קשה לדעת מה קרה כאן. בשביל זה אני מחפש דרך אובייקטיבית לבדוק את הנושא ולא על ידי אדם שהדעה שלו סובייקטיבית ומתחיל להתפלסף איתי....
האם המכשיר הזה מסוגל להראות האם קיימת תקלה בגוון של הצבעים?17/03/2024 11:24emage כתב: יש מכשירי כיול (למשל Spydr) שיכולים לתת לך מידע על טווחי צבע של המסך (כמה גוונים מתוך srgb / rec 709 וכדומה הוא מסוגל להציג) וגם של שגיאת כיול delta error בין הצבע שאמור להיות לצבע שמוצג בפועל (כמובן שעם תוכנת כיול אפשר לשפר את הדיוק ולקרב 2 מסכים לצבעים דומים).
זה לא עסק זול, אולי תמצא מישהו שיש לו מכשיר כדי לבצע מדידה חד פעמית...
האמת שאני מנסה לחשוב על זה, וקשה לי לחשוב על מצב שהוא מסוגל לבצע דבר כזה, כי הוא בעצם צריך להשוות איך שהוא לגוון של מסך מדגם זהה ואין לי כזה.
האם לחברה שנותנת אחריות למסכים, אמור להיות מכשיר כזה שמסוגל למדוד?
https://www.lg.com/il/monitors/lg-32gp750-b17/03/2024 20:52emage כתב: יש מפרט של המסך ובתוצאה של הכיול תראה ביצועים בפועל. לא כתבת איזה דגם זה, אז קשה להתייחס למפרט / סוג פאנל וכדומה....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
המכשיר נקרא colorimeter, ובוודאי שהוא מסוגל לזהות אם צבעים מוצגים נכון על המסך, כל מסך.17/03/2024 20:48magshield כתב: האם המכשיר הזה מסוגל להראות האם קיימת תקלה בגוון של הצבעים?
האמת שאני מנסה לחשוב על זה, וקשה לי לחשוב על מצב שהוא מסוגל לבצע דבר כזה, כי הוא בעצם צריך להשוות איך שהוא לגוון של מסך מדגם זהה ואין לי כזה.
האם לחברה שנותנת אחריות למסכים, אמור להיות מכשיר כזה שמסוגל למדוד?...
לא צריך השוואה לדגם זהה, כי לא משווים לצבעים של מסך אחר, אלא לצבעים RGB שאמורים לקבל (יותר נכון - מודדים את אורך הגל המתקבל מתצוגת צבע מסויים על המסך, ומשווים לערך אורך הגל שמצפים לקבל מאותו צבע מוצג).
מכשיר מקצועי שבודק את כל הספקטרום הוא כבר הרבה יותר יקר. בתחום של אלפי דולרים.
תודה אמיר, טוב לדעת.18/03/2024 0:19Amir64 כתב: המכשיר נקרא colorimeter, ובוודאי שהוא מסוגל לזהות אם צבעים מוצגים נכון על המסך, כל מסך.
לא צריך השוואה לדגם זהה, כי לא משווים לצבעים של מסך אחר, אלא לצבעים RGB שאמורים לקבל (יותר נכון - מודדים את אורך הגל המתקבל מתצוגת צבע מסויים על המסך, ומשווים לערך אורך הגל שמצפים לקבל מאותו צבע מוצג).
מכשיר מקצועי שבודק את כל הספקטרום הוא כבר הרבה יותר יקר. בתחום של אלפי דולרים....
אלפי דולרים לא משתלם לי להשקיע לאור עלות המסך (כבר עדיף לרכוש חדש). האם יש מקום שמבצע בדיקה כזו בעלות סבירה?
ושאלה כללית - האם לנותן האחריות אמור להיות מכשיר כזה? האם טכנאי אמור להגיע עם ציוד כלשהו כדי לבדוק את הצבעים של המסך?
קצת מוזר בעיני שהטכנאי טוען בהתחלה שהוא לא רואה הבדל בצבעים וכשאני אומר לו שרואים הבדל הוא פתאום משנה את דעתו לזה שהצבעים של המסך של LG טובים יותר. זה לא רציני בעיני.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לדעתי, סיכוי אפסי שלנותן אחריות יש בכלל מושג על מה אתה מדבר, ועוד יותר אפסי שיהיה לו כלי כיול למסכים.
נותני אחריות זה ברמה של לגו - נמצא מה לא עובד במסך, ונחליף אותו.
טכנאי שירות של יבואן בחיים לא יגיע אליך לכיול מסך.
יש חברות מיוחדות שעשות את זה, וזה לא זול.
לדוגמה:
https://www.hateken.co.il/monitor-calibration
הרוב משתמשים ביכולות תיקון צבעים\בהירות\ניגודיות המובנות בתפריט המסך
נותני אחריות זה ברמה של לגו - נמצא מה לא עובד במסך, ונחליף אותו.
טכנאי שירות של יבואן בחיים לא יגיע אליך לכיול מסך.
יש חברות מיוחדות שעשות את זה, וזה לא זול.
לדוגמה:
https://www.hateken.co.il/monitor-calibration
הרוב משתמשים ביכולות תיקון צבעים\בהירות\ניגודיות המובנות בתפריט המסך
אז אני נמצא כאן בבעיה. אינני סומך על נותן האחריות (מעבר לזה שזה לא נראה מקצועי שפתאום הדעה משתנה מאני לא רואה הבדל, לאני רואה הבדל אבל המסך שלנו טוב יותר וההבדל הוא בגלל שזה חברה אחרת).
נאמר זאת כך, יצא לי לראות מסך של רוב החברות הקיימות בשוק. הצבעים נראים כמו במסכי 24 אינץ' שעולים 500-600 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, במיוחד שהחנות הבטיחה שזה יסודר על ידי שינוי בהגדרות (הפניה אליהם נעשתה או ביום של הרכישה או ביום למחרת).
נאמר זאת כך, יצא לי לראות מסך של רוב החברות הקיימות בשוק. הצבעים נראים כמו במסכי 24 אינץ' שעולים 500-600 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, במיוחד שהחנות הבטיחה שזה יסודר על ידי שינוי בהגדרות (הפניה אליהם נעשתה או ביום של הרכישה או ביום למחרת).