איך בודקים האם הצבע במסך תקין?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #1 

היי חברה

איך ניתן לדעת האם מסך מחשב הגיע עם צבעים תקינים?
המסך הגיע עם קלקר שבור. הוא לא זול (נמכר כרגע ב-2100-2200 ש"ח, עלה לי בזמנו קצת פחות במבצע). הוא החליף מסך זול מאוד וישן מאוד שהצבעים שלו התחילו לדהות. המסך החדש לא נראה כמו שיפור משמעותי ביחס לישן. יש לי מסך נוסף שאני משתמש בו והצבעים נראים בו הרבה יותר טוב מאשר המסך החדש.

מהחנות טענו שאין סיבה שהצבעים יהיו דהויים בגלל שהקלקר שבור (אני סבור שהוא נפל, קלקר לא מגיע סתם שבור) וזה בגלל הגדרות ולפנות לנותן אחריות. הנותן אחריות עשה על מה שניתן כדי להימנע משליחת מישהו לצורך בדיקה של המסך (ביקש תמונות, הסברתי שאין לי מצלמה טובה ולא רואים הבדל בתמונות אך רואים הבדל משמעותי בעין). אחרי לא מעט מלחמות, קביעת תאריך לטכנאי וביטול שלהם, קביעה נוספת והפעם שינוי השעה, הגיע סוף סוף טכנאי.

הוא לא הביא מסך נוסף להשוואה. לא הביא גם שום מכשיר למדידה כלשהי. החליט על פי העין שזה תקין. אמר שההבדלים נובעים בגלל שהמסכים של חברות שונות (אחרי שבטלפון טענו שהם לא רואים שום הבדל). אני יכול להסכים עם טענה כזאת, אז תביא מסך משלכם ותשוו. אז איך אני יכול לוודא לבד את תקינות הצבעים.

אציין שאיני נותן שום אמון בנותן האחריות עקב מקרה עבר שהיתה תקלה ברורה במוצר שלו והוא התחמק פעם אחר פעם.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #2 

אין שום פרטים שנוכל ללמוד מהם על סוג הפאנל ואופי הכיול של החברה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

קשה לי להאמין שצבע נפגע בגלל פגיעה פיזית בקלקר

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #4 

יש מכשירי כיול (למשל Spydr) שיכולים לתת לך מידע על טווחי צבע של המסך (כמה גוונים מתוך srgb / rec 709 וכדומה הוא מסוגל להציג) וגם של שגיאת כיול delta error בין הצבע שאמור להיות לצבע שמוצג בפועל (כמובן שעם תוכנת כיול אפשר לשפר את הדיוק ולקרב 2 מסכים לצבעים דומים).
זה לא עסק זול, אולי תמצא מישהו שיש לו מכשיר כדי לבצע מדידה חד פעמית

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

17/03/2024 10:43  
oferlaor כתב:
קשה לי להאמין שצבע נפגע בגלל פגיעה פיזית בקלקר
...
תראה, היה לי מקרה אחד בודד של קלקר שנפגע (הגיע סדוק ולא חתיכה שבורה כמו במקרה הזה). המכה שהמוצר חטף היתה כל כך חזקה שהמתכת שלו התעקמה ובורג כנראה עף מהמקום (שמעתי משהו זז בפנים כשהזזתי אותו), אז קשה לדעת מה קרה כאן. בשביל זה אני מחפש דרך אובייקטיבית לבדוק את הנושא ולא על ידי אדם שהדעה שלו סובייקטיבית ומתחיל להתפלסף איתי.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

17/03/2024 11:24  
emage כתב:
יש מכשירי כיול (למשל Spydr) שיכולים לתת לך מידע על טווחי צבע של המסך (כמה גוונים מתוך srgb / rec 709 וכדומה הוא מסוגל להציג) וגם של שגיאת כיול delta error בין הצבע שאמור להיות לצבע שמוצג בפועל (כמובן שעם תוכנת כיול אפשר לשפר את הדיוק ולקרב 2 מסכים לצבעים דומים).
זה לא עסק זול, אולי תמצא מישהו שיש לו מכשיר כדי לבצע מדידה חד פעמית
...
האם המכשיר הזה מסוגל להראות האם קיימת תקלה בגוון של הצבעים?
האמת שאני מנסה לחשוב על זה, וקשה לי לחשוב על מצב שהוא מסוגל לבצע דבר כזה, כי הוא בעצם צריך להשוות איך שהוא לגוון של מסך מדגם זהה ואין לי כזה.

האם לחברה שנותנת אחריות למסכים, אמור להיות מכשיר כזה שמסוגל למדוד?

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 672
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #7 

יש מפרט של המסך ובתוצאה של הכיול תראה ביצועים בפועל. לא כתבת איזה דגם זה, אז קשה להתייחס למפרט / סוג פאנל וכדומה.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

17/03/2024 20:52  
emage כתב:
יש מפרט של המסך ובתוצאה של הכיול תראה ביצועים בפועל. לא כתבת איזה דגם זה, אז קשה להתייחס למפרט / סוג פאנל וכדומה.
...
https://www.lg.com/il/monitors/lg-32gp750-b

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #9 

17/03/2024 20:48  
magshield כתב:
האם המכשיר הזה מסוגל להראות האם קיימת תקלה בגוון של הצבעים?
האמת שאני מנסה לחשוב על זה, וקשה לי לחשוב על מצב שהוא מסוגל לבצע דבר כזה, כי הוא בעצם צריך להשוות איך שהוא לגוון של מסך מדגם זהה ואין לי כזה.

האם לחברה שנותנת אחריות למסכים, אמור להיות מכשיר כזה שמסוגל למדוד?
...
המכשיר נקרא colorimeter, ובוודאי שהוא מסוגל לזהות אם צבעים מוצגים נכון על המסך, כל מסך.
לא צריך השוואה לדגם זהה, כי לא משווים לצבעים של מסך אחר, אלא לצבעים RGB שאמורים לקבל (יותר נכון - מודדים את אורך הגל המתקבל מתצוגת צבע מסויים על המסך, ומשווים לערך אורך הגל שמצפים לקבל מאותו צבע מוצג).
מכשיר מקצועי שבודק את כל הספקטרום הוא כבר הרבה יותר יקר. בתחום של אלפי דולרים.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

18/03/2024 0:19  
Amir64 כתב:
המכשיר נקרא colorimeter, ובוודאי שהוא מסוגל לזהות אם צבעים מוצגים נכון על המסך, כל מסך.
לא צריך השוואה לדגם זהה, כי לא משווים לצבעים של מסך אחר, אלא לצבעים RGB שאמורים לקבל (יותר נכון - מודדים את אורך הגל המתקבל מתצוגת צבע מסויים על המסך, ומשווים לערך אורך הגל שמצפים לקבל מאותו צבע מוצג).
מכשיר מקצועי שבודק את כל הספקטרום הוא כבר הרבה יותר יקר. בתחום של אלפי דולרים.
...
תודה אמיר, טוב לדעת.
אלפי דולרים לא משתלם לי להשקיע לאור עלות המסך (כבר עדיף לרכוש חדש). האם יש מקום שמבצע בדיקה כזו בעלות סבירה?

ושאלה כללית - האם לנותן האחריות אמור להיות מכשיר כזה? האם טכנאי אמור להגיע עם ציוד כלשהו כדי לבדוק את הצבעים של המסך?
קצת מוזר בעיני שהטכנאי טוען בהתחלה שהוא לא רואה הבדל בצבעים וכשאני אומר לו שרואים הבדל הוא פתאום משנה את דעתו לזה שהצבעים של המסך של LG טובים יותר. זה לא רציני בעיני.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #11 

לדעתי, סיכוי אפסי שלנותן אחריות יש בכלל מושג על מה אתה מדבר, ועוד יותר אפסי שיהיה לו כלי כיול למסכים.
נותני אחריות זה ברמה של לגו - נמצא מה לא עובד במסך, ונחליף אותו.

טכנאי שירות של יבואן בחיים לא יגיע אליך לכיול מסך.
יש חברות מיוחדות שעשות את זה, וזה לא זול.
לדוגמה:
https://www.hateken.co.il/monitor-calibration

הרוב משתמשים ביכולות תיקון צבעים\בהירות\ניגודיות המובנות בתפריט המסך

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אז אני נמצא כאן בבעיה. אינני סומך על נותן האחריות (מעבר לזה שזה לא נראה מקצועי שפתאום הדעה משתנה מאני לא רואה הבדל, לאני רואה הבדל אבל המסך שלנו טוב יותר וההבדל הוא בגלל שזה חברה אחרת).
נאמר זאת כך, יצא לי לראות מסך של רוב החברות הקיימות בשוק. הצבעים נראים כמו במסכי 24 אינץ' שעולים 500-600 ש"ח. אני מתלבט מאוד מה לעשות, במיוחד שהחנות הבטיחה שזה יסודר על ידי שינוי בהגדרות (הפניה אליהם נעשתה או ביום של הרכישה או ביום למחרת).

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”