קניית סאונד בר בחול
הי,
אני נמצא באבו דאבי ויש פה דיל מעולה על סאונד בר של סמססונג hw990b ב-3000 אלף שקל.
עכשיו אני בהתלבטויות אם לקנות אותו פה אבל תוהה כמה זה אפשרי מבחינת הטיסה (רק הסאונד בר עצמו באורך של 120סמ) והאם אצטרך לשלם עליו מכס בארץ?
למישהו יצא לעשות משהו דומה?
תודה רבה לעוזרים!
אני נמצא באבו דאבי ויש פה דיל מעולה על סאונד בר של סמססונג hw990b ב-3000 אלף שקל.
עכשיו אני בהתלבטויות אם לקנות אותו פה אבל תוהה כמה זה אפשרי מבחינת הטיסה (רק הסאונד בר עצמו באורך של 120סמ) והאם אצטרך לשלם עליו מכס בארץ?
למישהו יצא לעשות משהו דומה?
תודה רבה לעוזרים!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אפשרי בהחלט להעלות על טיסה.
יש בכל שדה תעופה נקודה בה מוסרים מטען חריג\רגיש (שלא יכול להסתובב במסועים)
פקיד ה- checkin יפנה אותך למיקומו בשדה המסויים.
אין מכס, אבל יש מע"מ.
קח בחשבון שמדובר במכשיר עם חיבור אלחוטי, כך שתמיד יכולים לעשות לך בעיות, ולדרוש אישור משרד התקשורת.
יש בכל שדה תעופה נקודה בה מוסרים מטען חריג\רגיש (שלא יכול להסתובב במסועים)
פקיד ה- checkin יפנה אותך למיקומו בשדה המסויים.
אין מכס, אבל יש מע"מ.
קח בחשבון שמדובר במכשיר עם חיבור אלחוטי, כך שתמיד יכולים לעשות לך בעיות, ולדרוש אישור משרד התקשורת.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
מותר להעלות כל דבר שאינו ברשימה האסורה להטסה כגון חומרים דליקים, אם אורך+רוחב+גובה החבילה עד 158 ס״מ, והמשקל עד 70 פאונד (32 ק״ג). בתלות בחברה, יתכן שיתגמשו קצת בנוגע לגודל, אבל בשום אופן אי אפשר לעבור את המשקל. במשקל 50-70 פאונד (23-32 ק״ג) תשלם overweight, אלא אם יש לך סטטוס מספק בחברת התעופה (או כרטיס למחלקת עסקים).
כשאתה מגיע לנתב״ג החבילה תגיע למסוע החריגים. לך איתה למסלול האדום ביחד עם הקבלה ששילמת, ותשלם 17% מע״מ. אם קיבלת החזר על המע״מ, תראה להם את זה, כדי שהתשלום יהיה רק מהסכום בלעדיו (יותר משמעותי באירופה מאשר באמירויות).
בנוגע לאישור משרד התקשורת, אם יעלו את זה (עוד לא קרה לי), תראה להם שמוצר זהה נמכר בישראל.
כשאתה מגיע לנתב״ג החבילה תגיע למסוע החריגים. לך איתה למסלול האדום ביחד עם הקבלה ששילמת, ותשלם 17% מע״מ. אם קיבלת החזר על המע״מ, תראה להם את זה, כדי שהתשלום יהיה רק מהסכום בלעדיו (יותר משמעותי באירופה מאשר באמירויות).
בנוגע לאישור משרד התקשורת, אם יעלו את זה (עוד לא קרה לי), תראה להם שמוצר זהה נמכר בישראל.
תודה רבה על התגובה המפורטת, אם כך נותר לי רק להבין מה תהייה העלות של לחברת התעופה לגבי העלאת ״כבודה״ נוספת לבטן המטוס, אם התשלום לא יהיה גבוה יתכן והמסע הזה יהיה משתלם.23/02/2024 23:27dr0r כתב: מותר להעלות כל דבר שאינו ברשימה האסורה להטסה כגון חומרים דליקים, אם אורך+רוחב+גובה החבילה עד 158 ס״מ, והמשקל עד 70 פאונד (32 ק״ג). בתלות בחברה, יתכן שיתגמשו קצת בנוגע לגודל, אבל בשום אופן אי אפשר לעבור את המשקל. במשקל 50-70 פאונד (23-32 ק״ג) תשלם overweight, אלא אם יש לך סטטוס מספק בחברת התעופה (או כרטיס למחלקת עסקים).
כשאתה מגיע לנתב״ג החבילה תגיע למסוע החריגים. לך איתה למסלול האדום ביחד עם הקבלה ששילמת, ותשלם
17% מע״מ. אם קיבלת החזר על המע״מ, תראה להם את זה, כדי שהתשלום יהיה רק מהסכום בלעדיו (יותר משמעותי באירופה מאשר באמירויות).
בנוגע לאישור משרד התקשורת, אם יעלו את זה (עוד לא קרה לי), תראה להם שמוצר זהה נמכר בישראל....
- Amir64
-
- גורו

זה לא תמיד מספיק, כי אותו מוצר במדינות שונות יכול להיות שונה בתחום התדרים והעוצמות, ויכול להכיל ערכים שאסורים בישראל....
אם היה מביא מאירופה, לא היתה בעיה כי היה חייב להיות CE למוצר, וזה מספיק כדי לאשר כניסה שלו לישראל.
אבדוק לגבי ה-CE, בעקרון זה דגם בינלאומי מאמין שלא תהיה בעיה.24/02/2024 14:14Amir64 כתב: זה לא תמיד מספיק, כי אותו מוצר במדינות שונות יכול להיות שונה בתחום התדרים והעוצמות, ויכול להכיל ערכים שאסורים בישראל.
אם היה מביא מאירופה, לא היתה בעיה כי היה חייב להיות CE למוצר, וזה מספיק כדי לאשר כניסה שלו לישראל....
ידוע למישהו כמה אצטרך לשלם במכס?
- Amir64
-
- גורו

...
אפשר לדעת למה אצטרך לשלם רק מע״מ ולא מכס?
והאם כאני מפרק את החלקים מהקופסא למזוודות ולמטוס איתי ולאחר מכן מגיע למסלול האדום בלי הקופסא יכולים לעשות לי בעיות?
כאילו ברגע שאני מפרק את הקופסא אין כביכול מדבקות/אישורים כמו ה-CE
תודה רבה!
- dr0r
-
- חבר ותיק

אין מכס/מס קנייה כבר הרבה שנים על כמעט כל המוצרים. החריגים הם בעיקר פירות וירקות (מכסי מגן), כלי רכב וחלפים. עד לפני 6-7 שנים היה מס קנייה גם על רמקולים, אבל גם הוא בוטל.
סביר שתהיה על מקרן הקול עצמו מדבקה של CE. בכל מקרה תשמור על כל הניירת.
סביר שתהיה על מקרן הקול עצמו מדבקה של CE. בכל מקרה תשמור על כל הניירת.
- Amir64
-
- גורו

אתה תמיד יכול לגזור את קטע הקרטון שבו יש את סימון CE ושם המכשיר...26/02/2024 5:47Razmab כתב: והאם כאני מפרק את החלקים מהקופסא למזוודות ולמטוס איתי ולאחר מכן מגיע למסלול האדום בלי הקופסא יכולים לעשות לי בעיות?
כאילו ברגע שאני מפרק את הקופסא אין כביכול מדבקות/אישורים כמו ה-CE
תודה רבה!...
אבל סימון אישור CE חייב להיות מוטבע על המוצר עצמו, ולהופיע בהוראות ההפעלה של המוצר.
יש לך מקור שאני לוודא איתו?26/02/2024 10:01dr0r כתב: אין מכס/מס קנייה כבר הרבה שנים על כמעט כל המוצרים. החריגים הם בעיקר פירות וירקות (מכסי מגן), כלי רכב וחלפים. עד לפני 6-7 שנים היה מס קנייה גם על רמקולים, אבל גם הוא בוטל.
סביר שתהיה על מקרן הקול עצמו מדבקה של CE. בכל מקרה תשמור על כל הניירת....
כי כל מקום/אדם שאני בודק אומר משהו אחר חלק אומרים לשלם מכס חלק מע״מ חלק גם וגם וחלק גם בכלל אומרים שהמכס ישאיר את הרמקול אצלו עד שיהיה אישור של משרד התקשורת..
- dr0r
-
- חבר ותיק

אתר רשות המסים מספיק טוב?26/02/2024 21:54Razmab כתב: יש לך מקור שאני לוודא איתו?
כי כל מקום/אדם שאני בודק אומר משהו אחר חלק אומרים לשלם מכס חלק מע״מ חלק גם וגם וחלק גם בכלל אומרים שהמכס ישאיר את הרמקול אצלו עד שיהיה אישור של משרד התקשורת.....
https://shaarolami-query.customs.mof.go ... tem?id=277