הנעה אחורית וגיר רגיל

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #21 

סתם בצחוק העלתי את האפשרות שקארזון מחרטטים. קארזון אכן לפי משרד הרישוי. והנתונים שמתפרסמים לפי קוד הדגם מידי חודש. אין אצלהם טעויות אלא אם זו טעות נגררת ממשרד הרישויי ואני לא מכיר טעויות כאלו, בקנה מידה כזה.
בשנת 23 החל ממתי שחודש יבוא הברז 125 יחידות קיבלו רישויי בישראל. אגב קיבלו רישויי זה אומר גם רכבי הדגמה וכו'.
בחודש ינואר השנה עוד 48 רכבים קיבלו רישויי.
אני לא בקיא אך עדיין, לא מכיר יבואן מקביל לברז. וגם לא נשמע הגיוני במספרים שכאלו.

אני לעצמי מחפש הנעה אחורית גיר רגיל אייקוני.
האייקוניות חשובה לי יותר. -ספורט או gt זה משתנה מדרג נמוך.
ימים ראשון עד חמישי הרכב יישב מכוסה בחניה. ואני בכנות מעריך שבחלק לא קטן מ 52 סופ''שים בשנה - הוא גם יישב בחניה. מכוסה.

המחשבה היא על חלון הזדמניות אחרון לרכישה ולהחזקה של רכב שכזה. הרי כולנו רואים לאן העתיד הולך...

(רכבים משומשים זה לא כוס התה שלי. פוטנציאל גבוה לעסקאות טובות אומנם. אבל גם פוטנציאל לא מבוטל לעסקה של דמעות. ואדרבא כשמדובר על רכב שקונים למטרה שאני רוצה לקנות - חיפוש משומשת זה לא על השולחן.)

כפי שציינתי, אם מחיר המוסטנג v8 החדש דור שביעי שאמור להגיע לישראל השנה ביבוא רשמי יהיה בפער ובטווח ראייה מצמד היפניות (פער של 5 ספרות), אני לא אחשוב פעמיים.

אם הפער יהיה מעבר לכך, הבחירה תיפול בין שני היפניות, לאחר נסיעות מבחן. אם כי אני חייב לציין שעל הנייר, במבחן האייקוניות (הסובייקטיבי, שלי) המיאטה גוברת.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #22 

המחשבה על חלון הזדמנויות לדעתי שגויה, תמיד יהיו ותמיד תוכל לקנות, אם היית אומר אני בן 60 היום וכסף לא חסר, מיציתי/אני רוצה לחיות את החלום לפני שיהיה מאוחר יותר מפאת הגיל, זה משהו אחר. אתה הולך להעמיד רכב כזה במרתף נו ואז מה תוציא אותו פעם בחודש לסיבוב טוב נו באמת. מהלך שכזה לא מעשי ולא כלכלי בעליל. בכל אופן תהנה.

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

40 זה ה-60 החדש.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #24 

10/02/2024 21:49  
two-times כתב:
כפי שציינתי, אם מחיר המוסטנג v8 החדש דור שביעי שאמור להגיע לישראל השנה ביבוא רשמי יהיה בפער ובטווח ראייה מצמד היפניות (פער של 5 ספרות), אני לא אחשוב פעמיים.

אם הפער יהיה מעבר לכך, הבחירה תיפול בין שני היפניות, לאחר נסיעות מבחן. אם כי אני חייב לציין שעל הנייר, במבחן האייקוניות (הסובייקטיבי, שלי) המיאטה גוברת.
...
לא הייתי בונה על מוסטנג V8 בפחות מ 500 אבל אשרי המאמין.

אם אייקוניות זה המדד אז אכן המיאטה ותיקה יותר ועל כן אייקונית יותר.

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

@kingikra גם אני סקפטי... שלא יהיו אי הבנות. בעיקר בגלל שהיבואנית היא דלק רכב. אבל נקווה לטוב ונראה מה יהיה.

silverbullet
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #26 

לגבי מיאטה,
ברבעון השלישי תגיע המתיחת פנים (כנראה האחרונה של הדור הרביעי של המיאטה) ולדעתי רק בשנה הבאה נתחיל לראות פרסומים על הדור החמישי.

כבעל מיאטה דור ראשון (מ-2009) שעוד מספר חודשים עוברת לסטטוס אספנות (יש!!), אין על התחושות שהרכב הזה מייצר.

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #27 

11/02/2024 22:46  
kingikra כתב:
לא הייתי בונה על מוסטנג V8 בפחות מ 500 אבל אשרי המאמין.

אם אייקוניות זה המדד אז אכן המיאטה ותיקה יותר ועל כן אייקונית יותר.
...
טוב אז המוסטנג החלה את השיווק בערוץ הרשמי כאן בישראל. כולל ה GT בגרסאת הבסיס.
רכב שבאירופה ואמריקה מתומחר כמו המיאטה RF, או גג 10 אחוז יותר. -אבל כאן בארץ שלנו... דלק רכב זה דלק רכב.
אין הרבה מה להוסיף על היבואן הזה.
אומנם לא מבקשים 500 אלף ש"ח כמו שאתה חשבת. אבל מאידך גם לא מבקשים 350 אלף כמו שאני קיוויתי. :)

ובכל מקרה לא רלוונטי אליי כי לא מביאים את הגרסא הידנית. רק גיר אוטומאטי. נו שווין.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2541
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

שליחה #28 

05/04/2024 8:07  
two-times כתב:
רכב שבאירופה ואמריקה מתומחר כמו המיאטה RF, או גג 10 אחוז יותר. -אבל כאן בארץ שלנו... דלק רכב זה דלק רכב.
אומנם לא מבקשים 500 אלף ש"ח כמו שאתה חשבת. אבל מאידך גם לא מבקשים 350 אלף כמו שאני קיוויתי. :)

ובכל מקרה לא רלוונטי אליי כי לא מביאים את הגרסא הידנית. רק גיר אוטומאטי. נו שווין.
...
גם ככה 99% מהמוסטאנגים שנעים על כבישי הארץ יובאו ביבוא אישי...אז מה מונע ממך לייבא כזה ובכל דגם שתרצה ?
בטוח שגם תחסוך לא מעט ג'ובות.

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

יש לי חשש גדול מייבוא אישי/מקביל - בכל הקשור למימד ההחזקה ועלויות ההחזקה.
אני לא יודע להעיד על עצמי או על העניין (סובייקטיבית או אובייקטיבית) האם החשש הזה מוגזם.

כמובן שאם מישהו כאן יכול לשפוך אור מידע וניסיון אישי - אשמח לקרוא.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

05/04/2024 8:07  
two-times כתב:

...
מאוד מאוד מופתע מהמחיר. בטח ובטח היום שהכל עלה בטירוף. שאפו ליבואן.
מעט מאוד אנשים בארץ מעדיפים גיר ידני כולל אני, שאני מחשיב את עצמי כחובב נהיגה ספורטיבית ואף פוקד את המסלול אחת לחודשיים.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

05/04/2024 20:06  
two-times כתב:
אני לא יודע להעיד על עצמי או על העניין (סובייקטיבית או אובייקטיבית) האם החשש הזה מוגזם.

...
רכשתי עד היום רכב אחד ביבוא זעיר (מקביל). לא הייתה שום בעיה עם הרכישה ולא היתה שום בעיה עם השירות.
בכל זאת היו שתי בעיות שנתקלתי
1) לדעתי, קרעו לי את הצורה במוסך
2) אם לרכב אין מחירון רשמי. כלומר, לא מיובא ע"י יבואן רשמי, אתה צריך לדאוג למחירון אחת לשנתיים ואני מבטיח לך שזה סיוט כי לוי יצחק שמים עליך פס

בהצלחה

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

05/04/2024 20:06  
two-times כתב:

...
חבר קרוב שלי ייבא לא מעט רכבי יוקרה חדשים מחו"ל.
השירות תמיד כובד על ידי היבואן הרשמי (זה החוק).
לגבי מחיר האחזקה- זה לא קשר לאיך הרכב הגיע לארץ. רכב חדש גם כך מכוסה באחריות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46322
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #33 

@two-times
חודשיים אחרי פתיחת השרשור, קנית משהו?

@kingikra
למה על הרוכש לדאוג שהרכב יופיע במחירון?

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

Re:

שליחה #34 

06/04/2024 19:22  
ziv_r כתב:
@kingikra
למה על הרוכש לדאוג שהרכב יופיע במחירון?
...
סיפור קצת ארוך...
כשיבואן רשמי מביא דגם חדש, הוא מביא לארץ יחידה אחת לפני שמתחיל למכור למטרות של תקינה והערכת שמאי של לוי יצחק כדי לתמחר את הרכב. המחירון שנקבע ע"י השמאי נכנס לספר הידוע של לוי יצחק.
שיבואן משני או אדם פרטי מביאים רכב, הם צריכים להגיע למשרדי לוי יצחק (ביביוא משני היביואן וביבוא של אדם פרטי, אותו האדם) כדי לקבל מחירון על הרכב. המחירון אינו מתווסף לספר של לוי יצחק. נניח שעוד אדם או יבואן משני אחר מביאים את אותו הדגם, גם הם מחוייבים להגיע למשרדי לוי יצחק כדי לקבל מחירון על הרכב. עלות קבלת המחירון הראשוני היא כ 1000 ש"ח (אם אני זוכר נכון).
לאחר שנה, הרכב מקבל מחירון נוסף ע"י לוי יצחק בצורה אוטומטית ולאחר עוד שנה, אין לרכב קוד דגם של לוי יצחק. כלומר הבעלים לא יוכל לבטח את הרכב בשום חברת ביטוח ועליו, באופן עצמאי, לפנות למשרדי לוי יצחק כדי לקבל מחירון, ששוב לא יכלל בספר של לוי יצחק. חידוש המחירון עולה כ 300 ש"ח.
האם אני הצלחתי באופן אישי לחדש את המחירון של הרכב שלי? ממש ממש לא! הבחורה שאמורה לטפל בזה פשוט סירבה לענות לי או לחזור אלי. רק לאחר שהאקטואטור הראשי של מנורה התערב, הסכימו לתת לי מחירון (מעליב).

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #35 

05/04/2024 22:10  
kingikra כתב:
מאוד מאוד מופתע מהמחיר. בטח ובטח היום שהכל עלה בטירוף. שאפו ליבואן.
מעט מאוד אנשים בארץ מעדיפים גיר ידני כולל אני, שאני מחשיב את עצמי כחובב נהיגה ספורטיבית ואף פוקד את המסלול אחת לחודשיים.
...
מופתע מהמחיר?
אני חושב שהיבואן היה יכול להתאמץ יותר
מחיר גרסת הבסיס שמביאים לפה מתומחרת ב-430 אלף שקל שהם כ-114K$
בארה"ב מחיר גרסה זו כ-45K$

להשוואה מחיר ה-BRZ בארה"ב (ברמת אבזור דומה לארץ) עולה כ-32K$ ומחירה בפועל בארץ הוא כ-230 אלף שקל

בחשבון פשוט מקדם עלות חו"ל מול ישראל:
סובארו 230K ש"ח בארץ חלקי 120K ש"ח (32K$) חו"ל = 1.91
פורד 430K ש"ח בארץ חלקי 170K ש"ח (45K$) חו"ל = 2.5

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #36 

אני עוד לא מכיר מדינה בה מוסטנג gt בגרסת הבסיס עולה כמעט כפול מסובארו brz.
זה תמחור מגוחך בעליל.
אבל דלק רכב זה דלק רכב.
קיוויתי שבגלל הקשיים בענף הרכב (בכלל. ושלהם בפרט) מאז המלחמה - יהיה תמחור יותר אגרסיבי.

אז קיוויתי.

@ziv_r
סובארו brz היא האופציה השיורית מבחינתי. קצת מעליב היות ומדובר ברכב של וי בכל הצ'ק ליסט מבחינתי, אבל היות והוא הכי זול והכי זמין/קיים: החלטתי לחכות לתחילת הייבוא של המוסטנג gt (אופציה שכאמור רק כעת הגיעה לארץ ומיד ירדה מהשולחן) - וכעת אני מחכה לתחילת ייבוא של המיאטה החדשה. עצוב שגם היא בידיים של דלק רכב אבל זה מה יש.

כמו עם המוסטנג: נחכה לתחילת הייבוא של המיאטה. אם טוב נראה את המחיר. אם המחיר טוב ניקח לנסיעת מבחן לראות אם הפער שווה מבחינת תמורה. אם טוב לי - נקנה.
אם לא טוב לי - brz.

זה כל מה שנשאר.

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

ובגלל כל הסיבות שמנית כמעט כל ההמוסטנגים שיובאו לישראל הגיעו לא דרך היבואן הרשמי.
זה גם נכון לאחוז לא מבוטל של רכבי היוקרה.
כמו שאמרתי, חבר קרוב שלי הביא לא מעט כאלה ורק ביבוא אישי ועל הדרך חסך מאות אלפי שקלים לכל רכב, אבל במקרה שלו בדרך כלל היה מדובר על רכבים בסכומים של 800,000 וגם מעל 1,000,000 ש"ח !

two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #38 

אל תתפוס אותי במילה לא עשיתי בירור מעמיק מעבר לאיזה שיחה ושליש, אבל להבנתי -
עוד טרם דלק רכב (היבואן הרשמי בישראל של פורד) נכנס לתמונה - מחירי המוסטנג gt הבסיסי מאז שהחל הדור השביעי כבר שנה שלמה בגרסא זהה/מקבילה שמשווקת כאן על ידי יבואניים זעירים ומקביליים: גם היתה 420-430 אלף.

דהיינו,
אין חידוש או שוני בפרמטר של המחיר. כעת עם היבוא הרשמי.
המחיר נשאר זהה.

אגב, יכול להיות שכתגובה יבואנים זעירים כעת יורידו את המחיר... אבל עד כמה יוכלו להוריד?
הרי זו לא הורדה שמקורה במיקוח עם הספק והזמנות מראש גדולות... אלא פשוט נגיסה בנפח הרווחי.

השאיפה/התקווה/הפנטזיה שלי היתה שכשיבואן רשמי שרוכש ישירות מהיצרן ומסוגל לדרוש דרישות: נכנס לייבוא רשמי, והוא ישבור את השוק. ויהפוך את הייבוא המקביל ללא רלוונטי.

-כמו שסמלת למשל עשתה עם ה brz בדור השני הנוכחי.
הרי הדגם הנ''ל היה נמכר כאן ביבוא מקביל/זעיר בסכומים של 280-290 אלף ש''ח. ואז באה סמלת והחלה שיווק רשמי ב 230 אלף. ולמעשה ''שברה את השוק'' והייבוא המקביל פסק.

אבל סמלת זה סמלת. ודלק רכב זה דלק רכב.

-----------------------------
היתרון ברכישה דרך יבואנים מקביליים וזעירים הוא (כפי שציינת) שהם מביאים היצע רחב יותר של דגמי מוסטנג ומספר גדול של רמות גימור. כולל גרסא ידנית וכולל גרסאות מפוארות או פשוטות יותר.

אבל זהו.., היתרון קיים רק בפרמטר של הגיוון.
-בכל הקשור למחיר, אין בשורה.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”