תודה, בינתיים זה עובד בתוך כרום. רק צריך להגדיר את עמודה A כתאריך.02/02/2024 9:48שלגון כתב: כנראה זה לא 100% תואם את excel.
אם אתה רוצה, תשלח לי קישור ואני אנסה לעזור...
רפורמת החשמל
זה מקום להכניס נוסאות משלך ולנסות דברים. הנוסחא שיש שם כרגע מתאימה למצטרפים חדשים לפזגז במסלול לילה מוזל. בשלושת החודשים הראשונים כל הצריכה בלילה חינם, וזה מה שהעמודה מחשבת כרגע, שהצריכה בלילה בחינם....
אבל זאת רק דוגמא. זה נועד למשחקים לבדוק מה יהיה החיוב במסלול מסוים אם נגיד אתה משנה הרגלים ומפעיל צרכני חשמל כבדים לשעות/ימים מוזלים.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
אני אצלם כבר מעל חצי שנה.05/02/2024 13:17י-א כתב: לפי האקסל של שלגון יוצא לי במדגם שעשיתי לחודשים 9/23, 12/23 ו 1/24 שאמישראגז הכי זול.
ממליצים לעבור אליהם?
אגב, מה זה העמודה מסלול בהתאמה אישית?...
לא נתקתלתי בשום בעיות.
ההורים שלי שגרים בבית פרטי כבר חצי שנה איתם. מה שהפריע וצריך לשים לב אליו זה שאם אתה גר בבית פרטי ומזמין בלוני גז לבד, במעמד ההזמנה אתה צריך לציין שאתה גם בחשמל איתם ואז לקבל הנחה. אם אתה שוכח לציין את זה בפניהם לא ניתן לקבל את ההנחה בדיעבד.05/02/2024 13:17י-א כתב: לפי האקסל של שלגון יוצא לי במדגם שעשיתי לחודשים 9/23, 12/23 ו 1/24 שאמישראגז הכי זול.
ממליצים לעבור אליהם?
אגב, מה זה העמודה מסלול בהתאמה אישית?...
שלום,
מנסה לעזור לקרוב משפחה שחברת החשמל החליטה להעביר אותו למונה תעוז ומאז החשבונות שמגיעים פשוט טירוף.
בשנה האחרונה(2023) הגיעו חשבונות של 6 ו 10 אלף בלי היגיון שעד כה(2020-2022) היה סביב 3 אלף חשבון חשמל.
היום ברשותו מונה חכם, איזה חברה נותנת את ההנחה הגבוהה ביותר?
הבית שהוא גר - גר לבד, בית פרטי עם צילר ורכב חשמלי, בנוסף אין ברשותו בכלל גז הכל עובד על חשמל.
אשמח להעביר לו מידע, לאיזה חברה הכי כדאי לעבור?
בתודה,
טל.
מנסה לעזור לקרוב משפחה שחברת החשמל החליטה להעביר אותו למונה תעוז ומאז החשבונות שמגיעים פשוט טירוף.
בשנה האחרונה(2023) הגיעו חשבונות של 6 ו 10 אלף בלי היגיון שעד כה(2020-2022) היה סביב 3 אלף חשבון חשמל.
הבית שהוא גר - גר לבד, בית פרטי עם צילר ורכב חשמלי, בנוסף אין ברשותו בכלל גז הכל עובד על חשמל.
בתודה,
טל.
למה העבירו אותו לתעוז ?06/02/2024 8:53taldror10 כתב: שלום,
בתודה,
טל....
החליטו שהוא צרכן גדול של חשמל, שזה לא קורה בפועל.
הכין לעצמו טבלה שמראה שמאז התעוז החשבון התייקר - כמובן שלא היה מודע לזה עד שפנה לחברת החשמל להבין למה קפצו החשבוניות ואז הסבירו לו על מונה תעוז ואופן החישוב.
מאז ההסבר של הזמנים, עובד בצורה יותר חכמה מבחינת החשמל.
צריך להיות שנה צרכן רגוע ומחושב בשביל לחזור למונה רגיל.
טל.
הכין לעצמו טבלה שמראה שמאז התעוז החשבון התייקר - כמובן שלא היה מודע לזה עד שפנה לחברת החשמל להבין למה קפצו החשבוניות ואז הסבירו לו על מונה תעוז ואופן החישוב.
טל.
https://www.themarker.com/dynamo/2024-0 ... fd86070000
השוס בכתבה הזאת:
השוס בכתבה הזאת:
פריסת המונים צפויה להסתיים עד סוף 2028. אבל אם אצה לכם הדרך ותרצו להתקין מונה כבר עכשיו, תידרשו לשלם 274 שקל. אבל זו הבעיה הקטנה: אם בעבר ההמתנה הייתה עד 30 יום מההזמנה, כיום היא מגיעה ל–120 יום — כדי לאפשר לחברת החשמל להאיץ את פריסת המונים, היא מחויבת פחות להתקנות על פי דרישה. ואם בשנה הקרובה מתוכננת החלפת מונה אצלכם בבית במסגרת הפרויקט, חברת החשמל יכולה לסרב להתקנה הפרטית.
הבשורות הטובות הן שבקרוב לא תידרשו לכך. בימים אלו בוחנים במשרד האנרגיה מערכת שתאפשר ניוד של מונים רגילים. לא מדובר בהליך של שנים, אלא בכזה שצפוי להיכנס לשימוש כבר בשנה הקרובה. כשזה יקרה, הביקוש יגדל באופן דרמטי — אבל בגלל המחסור בחשמל זול, לא בטוח שיהיה לספקים מאיפה לרכוש אותו ואולי ההנחות דווקא יתכווצו....
3000 ש"ח של צריכת חשמל בחודשיים נחשב לצרכן גדול בחברת חשמל ?06/02/2024 9:35taldror10 כתב: החליטו שהוא צרכן גדול של חשמל, שזה לא קורה בפועל.
טל....
יש לי חברים שלא מכבים את המזגנים שלהם בבית ושנים משלמים סכומים גבוהים יותר ואף אחד לא העביר אותם לתעוז.
מוזר מאוד הסיפור הזה.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
בדיוק סיפרתי לחבר השבוע שהתקינו אצלי מונה חכם והוא טען שמאז שהתקינו אצלו (בית פרטי) חשבון החשמל שלו צמח מאד (עדיין עם חברת החשמל - ללא ספק פרטי). חשבתי שהוא סתם מדמיין אבל נראה שלא..
מונה החשמל הישן/חדש לא משנה את מחיר החשמל אבל אם בנוסף למונה החדש העבירו אותו למסלול תעו"ז זה סיפור אחר לגמרה (התעו"ז אפשרי רק במונה חדש או כזה שמדווח צריכה לפי שעות)
התעו"ז זה מסלול דיפרנצילי של תשלום לפי צריכה ולפי שעות היום וימי השבוע בנוסף גם מסבכים עם עונות השנה
מצורף לינק להעריפון מאתר חברת חשמל.
אולי כדי להוסיף גם את המסלול הזה לקובץ האקסל כי אם עובדים במסגרת שעות העומס/שפל נראה לי מסלול מנצח.
https://ieccontent.iec.co.il/media/v5od ... %D7%9D.pdf
התעו"ז זה מסלול דיפרנצילי של תשלום לפי צריכה ולפי שעות היום וימי השבוע בנוסף גם מסבכים עם עונות השנה
מצורף לינק להעריפון מאתר חברת חשמל.
אולי כדי להוסיף גם את המסלול הזה לקובץ האקסל כי אם עובדים במסגרת שעות העומס/שפל נראה לי מסלול מנצח.
https://ieccontent.iec.co.il/media/v5od ... %D7%9D.pdf
הכל טוב ויפה עד שמגיעים לזה שהתעריף תלוי גם בערבי חג וחג.07/02/2024 0:25rm1 כתב: אולי כדי להוסיף גם את המסלול הזה לקובץ האקסל כי אם עובדים במסגרת שעות העומס/שפל נראה לי מסלול מנצח.
https://ieccontent.iec.co.il/media/v5od ... %D7%9D.pdf...
ד"א, רק מלהסתכל על זה זה נראה מסלול יקר בטירוף. בכלל לא מפתיע מה שכתבו על זה פה למעלה.