מייבש כביסה - האם קיים מתאם צינור שרשורי לתריס שלבים?
הי,
אני לקראת רכישת מייבש חדש ועלה בדעתי לבדוק אם אפשר לשפר תהליכים במשהו עיניין שתמיד הטריד.
המייבש ממוקם ליד חלון גדול עם תריסי שלבים.
בעבר, תמיד תקענו את צינור הפליטה השרשורי, או בין שני שלבים של התריס או שהזזנו את כל התריס ושמנו את הצינור בפתח שנוצר.
הבעייה היא שעם הזמן, אחרי שעושים פעולות אלו (בעיקר בחורף, שרוצים גם לסדור את החלון כשהמייבש לא פועל), הצינור הצ'טקמק ונקרע והיה צריך כל פעם לרכוש חדש (שזו לא פעולה טריוויאלית).
האם מישהו כבר המציא ומוכר מתאם שיהיה מחובר קבוע לצינור, ושיתחבר בקלות בין שלבים של תריס?
יש פתרונות או עיצות אחרים?
אני לקראת רכישת מייבש חדש ועלה בדעתי לבדוק אם אפשר לשפר תהליכים במשהו עיניין שתמיד הטריד.
המייבש ממוקם ליד חלון גדול עם תריסי שלבים.
בעבר, תמיד תקענו את צינור הפליטה השרשורי, או בין שני שלבים של התריס או שהזזנו את כל התריס ושמנו את הצינור בפתח שנוצר.
הבעייה היא שעם הזמן, אחרי שעושים פעולות אלו (בעיקר בחורף, שרוצים גם לסדור את החלון כשהמייבש לא פועל), הצינור הצ'טקמק ונקרע והיה צריך כל פעם לרכוש חדש (שזו לא פעולה טריוויאלית).
האם מישהו כבר המציא ומוכר מתאם שיהיה מחובר קבוע לצינור, ושיתחבר בקלות בין שלבים של תריס?
יש פתרונות או עיצות אחרים?
משה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
1. היום פחות מקובל לרכוש מייבשים כאלו ויותר כאלו עם מעבה או משאבת חום
2. אתה יכול לקדוח בקיר ולחבר תריס פלסטיק בקוטר 4 צול שעולה 40 שקל בטמבוריה. אם אין לך יכולת לקדוח בבטון בקוטר כזה תוכל לשכור בטמבוריה מקדחת בטון עם ראש יהלום מתאים לתוצאה מושלמת
2. אתה יכול לקדוח בקיר ולחבר תריס פלסטיק בקוטר 4 צול שעולה 40 שקל בטמבוריה. אם אין לך יכולת לקדוח בבטון בקוטר כזה תוכל לשכור בטמבוריה מקדחת בטון עם ראש יהלום מתאים לתוצאה מושלמת
1. מקובל? אני מכיר מייבשים עם מעבה מהמשפחה. מקובל כשהמיקום לא ליד פתח אז מייבש עם מעבה זה אילוץ, אבל חוץ מזה יש להם רק חסרונות בלי אף יתרון (אלא אם כן הבעייה ששאלתי אליה מהווה חסרון בעל משקל
)
2. לא, אני לא אקדח פתח ייעודי בקיר.
2. לא, אני לא אקדח פתח ייעודי בקיר.
נערך לאחרונה על ידי moco ב 29/01/2024 23:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
אני עברתי ממיבש עם צינור פליטה למייבש עם משאבת חום וזה עשה רק טוב לחשבון החשמל שלי
עשיתי בזמנו חור בקיר בצורה פרימיטיבית בקוטר של צינור ביוב מפלסטיק
ציירתי עיגול וקדחתי בתוואי העיגול ואז הכנסתי לחור את קטע הצינור שניסרתי עם מסורית
לשם השחלתי את צינור הפליטה השרשורי עד שיצא מהצד השני
זה עבד מעולה בלי שום תריס ביציאה
מספר לא קטן של שנים עד שרצינו מייבש גדול יותר וכאלה אין עם צינור פליטה.
החיסרון הגדול הוא הארכת זמן היבוש והיתרון חיסכון גדול בחשבון החשמל.
עשיתי בזמנו חור בקיר בצורה פרימיטיבית בקוטר של צינור ביוב מפלסטיק
ציירתי עיגול וקדחתי בתוואי העיגול ואז הכנסתי לחור את קטע הצינור שניסרתי עם מסורית
לשם השחלתי את צינור הפליטה השרשורי עד שיצא מהצד השני
זה עבד מעולה בלי שום תריס ביציאה
מספר לא קטן של שנים עד שרצינו מייבש גדול יותר וכאלה אין עם צינור פליטה.
החיסרון הגדול הוא הארכת זמן היבוש והיתרון חיסכון גדול בחשבון החשמל.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4785
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
תיקח את הצינור השרשורי או הפלסטיק, ותחתוך אותו במרווחים מתאימים כך שייכנס כ- 5 ס"מ בין השלבים. כשהוא בין השלבים, הם כבר יחזיקו אותו.29/01/2024 16:49moco כתב: האם מישהו כבר המציא ומוכר מתאם שיהיה מחובר קבוע לצינור, ושיתחבר בקלות בין שלבים של תריס?
יש פתרונות או עיצות אחרים?...
הלינק השני נראה מעניין. מה שחשוב זה שהקצה יהיה מחובר למשהו קשיח - ובתקווה שאמצע משהו בגודל שנתקע בין השלבים.29/01/2024 22:49hsafra כתב: אולי כאלה?
https://www.aklimi.co.il/product/adapto ... -aircooler
+
https://www.aklimi.co.il/product/air-co ... ptor-5inch...
תודה.
משה
את הניסיון הזה יש לי כבר.29/01/2024 23:33lasik כתב: תיקח את הצינור השרשורי או הפלסטיק, ותחתוך אותו במרווחים מתאימים כך שייכנס כ- 5 ס"מ בין השלבים. כשהוא בין השלבים, הם כבר יחזיקו אותו....
הבעייה שאחרי שדוחפים ומוציאים הרבה פעמים, קצה הצינור מתחיל להתפרק.
משה
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יודע אם זה רלוונטי לצרכים שלך אבל ראיתי שמוכרים דברים כאלו שמאפשרים לפתוח את החלון אבל עדיין לשמור על אטימה
https://www.amazon.com/Upgraded-Dryer-V ... r=8-3&th=1
https://www.amazon.com/Upgraded-Dryer-V ... r=8-3&th=1