שאלה בנושא סטריאו שיחובר לפרוססור ק״ב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #161 

28/01/2024 19:09  
RanMoyal כתב:
ההבדלים בוידאו לא באמת נראים לעין.

לבוא ולהגיד שיש הבדל בוידאו בין קובץ של 30G ל 90G זה נחמד, אבל לא ישים ובוודאי אי אפשר לראות את זה.

להזכירך, באותו מבחן בו השתתפנו לא ראית הבדל בין קובץ קליל של 11G לבין מדיה פיזית של בלו ריי..

כך שאנשים משכנעים את עצמם בהמון דברים.
It works both ways...

...לרבות קבצי סראונד כבדים, כאשר בספק רב אם במבחן עיוור מישהו היה יודע מה תאכלס מתנגן...
המון המון פסיכולוגיה.

לגבי עניין של כסף, זה משהו מאוד אישי.

אני דווקא מאלו שחושבים שהאנשים עם תקציבי ענק לאודיו הם לא בהכרח מפגרים וטיפשים, כי הראיה היא ...שיש להם כסף...:)

ומי שמרוויח כסף, לא תמיד ממהר להפטר ממנו...סתם כך.

בסופו של יום , לא הייתי מזלזל באנשים ובבחירות שלהם, כל אחד מקשיב אחרת, מנתח את הדברים אחרת ויש לו סדרי עדיפויות אחרים.

זה חלק מהיופי בתחביב הזה.

רן
...
אני לא מזלזל אני טוען שמנסיוני אין הבדלים , זהו .
אתה לעומת זאת מכנה אותי ושכמותי חרשים אז....
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #162 

28/01/2024 19:28  
RanMoyal כתב:
לא כיוונתי לסטרימינג.

יש לך ברשת קבצים שונים, בגדלים שונים, לסרטי בלו ריי.

לא נכנס כרגע להשוואות מול סטרימינג.

רן
...
מבחינתי קבצי הקומבינה אלו קבצי נטפליקס ושות עם אטמוס של 4k עם ביט רייט אודיו של כ 700 לעומת אותו סרט שמגיע 1:1 כמו במקור עם קצב נתוני אודיו של כ 4500 .
אתה אומר אין הבדלים ?
סבבה
בכל מקרה מאחר וכל שצריך מבחינתי זה ללחוץ על הלחצן הנכון אז אני אמשיך להשתמש בגירסה המלאה ואתה בגירסת המכוווצת ותשקוט הארץ 40 שנה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #163 

28/01/2024 19:09  
RanMoyal כתב:
ההבדלים בוידאו לא באמת נראים לעין.

לבוא ולהגיד שיש הבדל בוידאו בין קובץ של 30G ל 90G זה נחמד, אבל לא ישים ובוודאי אי אפשר לראות את זה.

להזכירך, באותו מבחן בו השתתפנו לא ראית הבדל בין קובץ קליל של 11G לבין מדיה פיזית של בלו ריי..

כך שאנשים משכנעים את עצמם בהמון דברים.
It works both ways...

...לרבות קבצי סראונד כבדים, כאשר בספק רב אם במבחן עיוור מישהו היה יודע מה תאכלס מתנגן...
המון המון פסיכולוגיה.

לגבי עניין של כסף, זה משהו מאוד אישי.

אני דווקא מאלו שחושבים שהאנשים עם תקציבי ענק לאודיו הם לא בהכרח מפגרים וטיפשים, כי הראיה היא ...שיש להם כסף...:)

ומי שמרוויח כסף, לא תמיד ממהר להפטר ממנו...סתם כך.

בסופו של יום , לא הייתי מזלזל באנשים ובבחירות שלהם, כל אחד מקשיב אחרת, מנתח את הדברים אחרת ויש לו סדרי עדיפויות אחרים.

זה חלק מהיופי בתחביב הזה.

רן
...
לענין קובץ הוידאו ממה שזכור לי זה היה MKV לעומת בלו ריי מלא השאלה שצריכה להשאל היא מה היו נתוני הוידאו באותו הקובץ אתה יודע ?כי אני לא.

גודל הקובץ זה לא הפרמטר לבחינה רק נתוני האודיו/וידאו שהוא כולל.
יכול להיות סרט בלו ריי ששוקל נניח 30 גיגה אבל כולל 10 תרגומים ו 5 פסי קול ותפריטים אחרי שתוריד 4 תרגומים ו 4 פסי קול ואת התפריטים פתאום תקבל סרט בלו ריי נטו ששוקל 18 גיגה השאלה מה נתוני האודיו/וידאו של הקובץ.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #164 

28/01/2024 19:36  
istarmini כתב:
מבחינתי קבצי הקומבינה אלו קבצי נטפליקס ושות עם אטמוס של 4k עם ביט רייט אודיו של כ 700 לעומת אותו סרט שמגיע 1:1 כמו במקור עם קצב נתוני אודיו של כ 4500 .
אתה אומר אין הבדלים ?
סבבה
...
זה נחמד לצטט אותי, רק צריך לדייק..:)
לא התייחסתי בשום שלב לסטרימינג, לא נכנס לזה.

לו נקח קובץ של 30G של Dune ו 90G, בספק רב אם תדע להגיד מי מהם הקובץ הכבד, על סמך סאונד ותמונה.

כך שבסופו של יום, כולם רצים בתחביב הזה אחרי משהו שהוא לא בהכרח עומד תמיד במבחן מציאות כזה או אחר..

ואני אסיים ברשותך יואב את העניין הזה עם 2 סיפורי כבלים נחמדים ומעניינים:

הראשון כבר סיפרתי עליו לפני מספר עמודים וקשור עם אודיופיל וותיק שהגיע אליי לשמוע את המערכת והצליח במבחן עיוור לחלוטין לזהות בכל פעם שהוחלף כבל במערכת ואף לדייק איזה מבין 4 הכבלים הנבחנים מחובר באותו רגע.

כאשר בכל פעם הוא מקשיב לאותו קטע מוזיקלי בן 20 שניות בלבד.

מאוד מרשים!

לעומת זאת, בערב אחר, ישבו אצלי על הספה 4 אודיופילים וותיקים, ביניהם יבואן אודיו מוערך ובשלב מסוים שאלתי אותם אם ברצונם להקשיב להבדל בין הכבלים הנוכחיים שלי לכבלים שהושאלו לי, במחיר מבצע של 43,000 דולר בלבד.

הקשבנו לקטע קצר ולאחר מכן החלפתי את הכבל.
שאלתי אותם לגבי ההבדלים.

במשך כ 10 דקות היה שיח ובו תמימות דעים של הארבעה באשר להבדלים הגדולים בין הכבלים לרבות:

התלת ממד, רזולוציה, שקיפות, יוקרה, באס וכיוצ"ב..

אממה...
בכלל לא החלפתי את הכבלים...

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #165 

אז אני מתיחס בכל הדיון הזה רק לקבצי נטפליקס ושות שבהם נתוני האודיו הם של תקופת ה dvd.

״לו נקח קובץ של 30G של Dune ו 90G, בספק רב אם תדע להגיד מי מהם הקובץ הכבד, על סמך סאונד ותמונה.״

כנראה לא קראת מה שכתבתי ו/או לא הסברתי את עצמי אנסה שוב :
גודל הקובץ לא קובע
מה שקובע הוא נתוני האודיו בתוך הפסקול שמנוגן
לא בדקתי את הנתונים בסרט המדובר אבל אולי ה 90 גיגה מכיל 4-5 פסי קול באנגלית/ צרפתית /רומנית/ערבית/רוסית + תפריטים וה 30 גיגה מכיל רק 1 באנגלית ??

תבדוק נתונים ואז תדע
במידה ויתברר לך שהפסקול באנגלית ב 90 גיגה כולל אודיו באנגלית בקצב דגימה של 4000 וגם ה 30 גיגה כולל רק פס קול אחד באנגלית באותו הקצב אז ברור לך שהערך של 90 גיגה לא מענין ????
לא בדקתי אין לי מושג אבל תבדוק.

לענין הסיפורים אז אני כצפוי מתחבר לשני 🤣🤣🤣🤣

את הבחור מהראשון תשלח למבחן בחו״ל .......
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7654
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 887 פעמים

שליחה #166 

מקווה שאני מבין בתשובה שלי למה אתם מתכוונים, בכל אופן מניסיון שלי בלבד, לא ראיתי כמעט הבדלים באיכות התמונה בסרטים בקובץ של כמה עשרות גיגה לבין קובץ קטן אבל בגודל סביר, כשמדובר על אותו מקור, למשל בלוריי מול בלוריי. לא היה בגדול יותר חדות מדהימה וקונטרסט מצוין ובשני לא. גם לא בעיות מיקרו-בלוקינג.

זה לגבי בלוריי. וגם שם אולי עשוי להיות הבדל משום מה בין גרסת UK לגרסת US, סתם דוגמא. אבל בגדול, לא רואה סיבה להוריד סרט ב 50-100 גיגה, גם כשהיה מדובר בטופ-גאן 2 .. האמת שבסרט הזה אפילו גרסת הסטרימינג היתה מאוד איכותית ומאוד קרובה לבלוריי.

בין קבצי סטרימינג אגב, כן עשוי להיות הבדל בגלל גודל הקובץ.

החלק של פסקול lossless הוא כמה גיגה בודדים מתוך כל הקובץ, אם הגודל שלו זהה בכל מיני גרסאות נורמליות הוא יישמע זהה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #167 

28/01/2024 21:56  
istarmini כתב:
אז אני מתיחס בכל הדיון הזה רק לקבצי נטפליקס ושות שבהם נתוני האודיו הם של תקופת ה dvd.

״לו נקח קובץ של 30G של Dune ו 90G, בספק רב אם תדע להגיד מי מהם הקובץ הכבד, על סמך סאונד ותמונה.״

כנראה לא קראת מה שכתבתי ו/או לא הסברתי את עצמי אנסה שוב :
גודל הקובץ לא קובע
מה שקובע הוא נתוני האודיו בתוך הפסקול שמנוגן
לא בדקתי את הנתונים בסרט המדובר אבל אולי ה 90 גיגה מכיל 4-5 פסי קול באנגלית/ צרפתית /רומנית/ערבית/רוסית + תפריטים וה 30 גיגה מכיל רק 1 באנגלית ??

תבדוק נתונים ואז תדע
במידה ויתברר לך שהפסקול באנגלית ב 90 גיגה כולל אודיו באנגלית בקצב דגימה של 4000 וגם ה 30 גיגה כולל רק פס קול אחד באנגלית באותו הקצב אז ברור לך שהערך של 90 גיגה לא מענין ????
לא בדקתי אין לי מושג אבל תבדוק.

לענין הסיפורים אז אני כצפוי מתחבר לשני 🤣🤣🤣🤣

את הבחור מהראשון תשלח למבחן בחו״ל .......
...
בהחלט הבנתי את הכוונה שלך לגבי קבצים, אבל אני עושה זום אווט בעניין הזה ומדבר על הדברים באופן כללי:

הרעיון להצמד למספרים, לגרפים, לקצב של קבצים ועל סמך נתונים יבשים לקבוע עובדות זו טעות בעיני...

ודווקא אלו שמתעסקים במדידות הם יהיו הראשונים שיגידו את זה...

ומצד שני, אלו שבורחים ממדידות, או חוששים להכניס אמצעים שונים שיחברו אותם לעולם המציאות, בין אם זה גרפים, או אמצעים דיגיטלים שיעזרו להם להתמודד עם החולי שמכניס החדר טועים גם הם... בגדול.

האמת היא איפושהו באמצע, היא גם סופר אישית והיא מחייבת, בעיניי, להיות מבוססת על התנסויות אישיות ולא הליכה אחרי איזה עדר...זה מקור לפספס.

אז כבלים, או מגברים, או חשמל, או שיכוך, או גרפים, או RC, או שימוש סאבוופרים בסטריאו, הם לא השטן , רק צריך להתנסות ולהבין איך אפשר למצות ולמקסם כל רכיב כזה.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #168 

28/01/2024 22:22  
RanMoyal כתב:
בהחלט הבנתי את הכוונה שלך לגבי קבצים, אבל אני עושה זום אווט בעניין הזה ומדבר על הדברים באופן כללי:

הרעיון להצמד למספרים, לגרפים, לקצב של קבצים ועל סמך נתונים יבשים לקבוע עובדות זו טעות בעיני...

ומצד שני, אלו שבורחים ממדידות, או חוששים להכניס אמצעים שונים שיחברו אותם לעולם המציאות, בין אם זה גרפים, או אמצעים דיגיטלים שיעזרו להם להתמודד עם החולי שמכניס החדר טועים גם הם... בגדול.

האמת היא איפושהו באמצע, היא גם סופר אישית והיא מחייבת, בעיניי, להיות מבוססת על התנסויות אישיות ולא הליכה אחרי איזה עדר...זה מקור לפספס.

אז כבלים, או מגברים, או חשמל, או שיכוך, או גרפים, או RC, או שימוש סאבוופרים בסטריאו, הם לא השטן , רק צריך להתנסות ולהבין איך אפשר למצות ולמקסם כל רכיב כזה.

רן
...
מצטער אבל בהתיחסותך לגודל הקובץ של הסרט חולית לא רשמת משהו כללי רשמת שלא ניתן להרגיש בהבדל בין הקובץ של ה 90 גיגה לזה של ה 30 גיגה וזה לא משהו כללי זה משהו ספציפי ועובדתי ויתכן ואתה צודק וההסבר לכך הוא מה שניסיתי להסביר ומאחר ולא בדקתי נתונים אין לי מושג.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7404
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #169 

כן אבל כמה פעמים אתה עושה מדידות וכיולים וגראפים ונראה שההתעסקות אם זה מוגזמת ובגדול . ועד שאתה שם סרט ורואה אז אתה יושן באמצע . וזה עוד טוב באמצע .
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #170 

28/01/2024 22:22  
RanMoyal כתב:

רן
...
טוב סקרנת אותי אז החלטתי לבדוק למה לא שמעו, מי שבדקו, הבדל בין ה 90 ל 30 גיגה , אז ככה:

הסרט חולית בפורמט UHD ששוקל 83.14 גיגה כולל פסקול אטמוס באנגלית שלהלן הנתונים שלו:
Audio: English / Dolby TrueHD/Atmos Audio / 7.1 / 48 kHz / 3243 kbps / 24-bit
אותו הסרט UHD אבל רימיוקס ששוקל 43.39 גיגה עם אותו פסקול אטמוס באנגלית שנתוניו הם :
Format..........: Dolby TrueHD with Dolby Atmos
Channels........: 8
Sample rate.....: 48.0 kHz
Bit rate........: 3 243 kb/s
Language........: English
ושוב אותו הסרט והפעם בפורמט בלוריי ששוקל 45.62 גיגה כולל גם הוא פס קול אטמוס באנגלית שנתוניו הם:
אני מקווה שברור לכולם ששלושת הוורסיות ישמעו בדיוק אותו הדבר כל עוד ינוגן פס קול האטמוס באנגלית.

ההבדלים בגודל נובעים בגלל הוידאו של ה UHD ואולי גם תפריטים ותוספת פסי קול שונים .

אני בטוח שאילו היה קובץ אטמוס עם קצב נתונים של כ 700 ההבדל היה מורגש גם מורגש.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #171 

29/01/2024 15:39  
istarmini כתב:
טוב סקרנת אותי אז החלטתי לבדוק למה לא שמעו, מי שבדקו, הבדל בין ה 90 ל 30 גיגה , אז ככה:

הסרט חולית בפורמט UHD ששוקל 83.14 גיגה כולל פסקול אטמוס באנגלית שלהלן הנתונים שלו:
אותו הסרט UHD אבל רימיוקס ששוקל 43.39 גיגה עם אותו פסקול אטמוס באנגלית שנתוניו הם :
Format..........: Dolby TrueHD with Dolby Atmos
Channels........: 8
Sample rate.....: 48.0 kHz
Bit rate........: 3 243 kb/s
Language........: English
ושוב אותו הסרט והפעם בפורמט בלוריי ששוקל 45.62 גיגה כולל גם הוא פס קול אטמוס באנגלית שנתוניו הם:
אני מקווה שברור לכולם ששלושת הוורסיות ישמעו בדיוק אותו הדבר כל עוד ינוגן פס קול האטמוס באנגלית.

ההבדלים בגודל נובעים בגלל הוידאו של ה UHD ואולי גם תפריטים ותוספת פסי קול שונים .

אני בטוח שאילו היה קובץ אטמוס עם קצב נתונים של כ 700 ההבדל היה מורגש גם מורגש.
...
שוב, אתה הולך לאיזו דוגמא ותוהה למה לא שמעו הבדלים, כאשר לא כתבתי בשום מקום שבדיקה כזו התקיימה בפועל, סתם לקחתי את הסרט הראשון שעלה לי בראש וזרקתי מספרים לאוויר.

לא היה מעולם מבחן שכזה, אף אחד לא ישב והקשיב ל2 קבצים של Dune והגיע למסקנה כלשהי, זו סתם דוגמא רנדומלית...:)

הדיון הוא רחב יותר ולא קשור לסרט או קובץ כזה או אחר, אלא נועד לציין את העובדה שכל צד מזלזל בצד השני על האופן בו הוא רץ אחרי דברים שהם לכאורה לא מדידים, או לא שמיעים או לא נראים לעין.

כאשר הצד המזלזל עושה בדיוק את אותו הדבר רק בתחום שונה....

ואפשר לקחת א "האודיו במילים" ולהפוך את זה לתאכלס..

בפועל, אפשר להעמיד את זה למבחן והפעם כן להשתמש בסטרימינג ולקחת 5 קבצים: חלק יהיו בלו ריי מקורי. חלק יהיו סטרימינג. חלק יהיו קבצים דחוסים. הכל של אותו סרט.

ואז נראה אם אפשר בקלות להבחין מה המקור ומה הסטרימינג ומה הקובץ הדחוס.

נתחיל בוידאו.
ואחרי זה נעבור לסאונד.

אני טוען שזה בלתי אפשרי ויש כאן המון פסיכולוגיה.

בדיוק באותו אופן שקיימת המון פסיכולוגיה ושכנוע עצמי בדברים אחרים שקשורים להובי הזה.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #172 

מה רצית להגיד בזריקת המספרים האלו של גודל הקובץ בהקשר של ארגיש/לא ארגיש הבדל ?

זרוק מספרים רלונטים לטיעון שאתה רוצה לטעון ואז תשאל את השאלה .

דרך אגב זו לא פעם ראשונה שאתה נותן את הדוגמה של הסרט הזה, בהקשר המדובר ולכן הייתי בטוח שיש משהו מעשי מאחורי זה.

בכל אופן אולי שווה באמת פעם להשוות 700 לעומת 3500 וצפונה ולבדוק האם יש/אין הבדל שמיע.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #173 

29/01/2024 16:51  
istarmini כתב:
מה רצית להגיד בזריקת המספרים האלו של גודל הקובץ בהקשר של ארגיש/לא ארגיש הבדל ?

זרוק מספרים רלונטים לטיעון שאתה רוצה לטעון ואז תשאל את השאלה .

דרך אגב זו לא פעם ראשונה שאתה נותן את הדוגמה של הסרט הזה, בהקשר המדובר ולכן הייתי בטוח שיש משהו מעשי מאחורי זה.

בכל אופן אולי שווה באמת פעם להשוות 700 לעומת 3500 וצפונה ולבדוק האם יש/אין הבדל שמיע.
...
אולי בגלל שאני אוהב את הסרט, אני נוהג להשתמש בו כדוגמא...:)

והדוגמא הכי רלוונטית לטיעון שאני רוצה לטעון קשורה להזכירך לקובץ סופר דחוס של 11G של Lucy ביחס לדיסק פיזי של אותו סרט, כאשר הנוכחים (4 במספר, אתה ואני בינהם...) לא מצליחים להבחין בין הקובץ הדחוס למקור הפיזי. לא בתמונה. לא בסאונד.

וכן, שווה לבצע השוואות כאלה, ממה שאני רואה וחווה מסטרימינג במיוחד מאתרים כמו Apple שמציגים איכות שונה מנטפליקס, יהיה מאוד קשה לשמוע או לראות הבדלים במבחן בו יהיו כמה וכמה קבצים.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #174 

לענין ה 11 לא יודע מה היו נתוני האודיו בשניהם לא בדקתי כי במידה והיה נניח קצב של 3000 במלא ו 2250 במקומפרס ברור שלא נרגיש הבדל באודיו אבל בסטרימינג זה 700 😳😳😳
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #175 

אין מה להשוות בכלל מדיה פיזית או Ripping של מדיה כזו, לתוכן מסטרימינג.
מדובר בעריכת אודיו שונה. זה לא אותו פס קול.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #176 

29/01/2024 17:21  
Amir64 כתב:
אין מה להשוות בכלל מדיה פיזית או Ripping של מדיה כזו, לתוכן מסטרימינג.
מדובר בעריכת אודיו שונה. זה לא אותו פס קול.
...
אז זהו שיש הטוענים שלא ניתן יהיה להבחין בהבדל בסאונד .
אולי הם צודקים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #177 

29/01/2024 17:25  
istarmini כתב:
אולי הם צודקים.
...
בהנחה וזה נכון ומדובר בכלל בפס קול שונה, קוקוס מול אננס, אז המסקנה שהסקת כאשר השווית בין שניהם היא שגויה.

עדיף לבצע השוואה של שני קבצים, כאשר אחד מהם דחוס באופן משמעותי ואז להבין אם יש טעם בריצה אחרי הקבצים והקצבים, או שזה סתם פסיכולוגי והאוזן ו/או העין בכלל לא מבחינים בזה.

רן

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1942 פעמים

שליחה #178 

29/01/2024 17:25  
istarmini כתב:
אולי הם צודקים.
...
יכולים להיות פסי קול שההבדל אולי יהיה קטן עד לא מורגש.
בסרטים עם באסים עמוקים מנמיכים את הבאסים הנמוכים, ולפעמים אפילו חותכים אותם החוצה, כדי לא לפגוע במי שמאזין להם באוזניות או ברמקולי טלויזיה.
במדינות שונות יש חוקים ותקנות בקשר לתכונות פס קול של סרטים המשודרים בשידור לטלויזיה (בין אם באוויר או בסטרימינג)
תקנות שונות, החל ממגבלות על ערכי מקסימום להפרשי ווליום, עצמת הדיאלוג לעומת המוזיקה, ועוד ועוד.
אני יודע שלדוגמה לנטפליקס יש סט חוקים משל עצמה, לתוכן המשודר בנטפליקס.

דוגמה לשיחה בנושא:
https://enhanced.media/blog/2021/12/9/i ... -streaming
ויש שיחה ארוכה של ג'ין דלסלה מאודיוהוליקס בנושא:
youtube.com/watch?v=I-aw9-B3-XI

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #179 

29/01/2024 18:13  
RanMoyal כתב:
בהנחה וזה נכון ומדובר בכלל בפס קול שונה, קוקוס מול אננס, אז המסקנה שהסקת כאשר השווית בין שניהם היא שגויה.

עדיף לבצע השוואה של שני קבצים, כאשר אחד מהם דחוס באופן משמעותי ואז להבין אם יש טעם בריצה אחרי הקבצים והקצבים, או שזה סתם פסיכולוגי והאוזן ו/או העין בכלל לא מבחינים בזה.

רן
...
אתה מפספס את הנקודה פה.
היום יוצאים סרטים בסטרימינג עם נתונים על הפנים זו עובדה.
חלק מהסרטים בשלב מאוחר יותר משוחררים בפורמט מלא זו גם עובדה.
אני רשמתי שאני לא מוכן לצפות בשחרור הראשוני של הסטרימינג כי בבדיקה שעשיתי השחרור המאוחר של הגירסה המלאה נשמע לי טוב יותר.

יתכן והשחרור הראשוני מקודד אחרת ? אולי אבל שורה תחתונה הוא נשמע פחות טוב ולכן אני מעדיף להמתין לשחרור מלא ולעיתים אפילו לוותר על השחרור הראשוני.

זה כל הסיפור לא יותר ולא פחות לא קוקוס ולא אננס פשוט עובדות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #180 

29/01/2024 18:18  
istarmini כתב:
אתה מפספס את הנקודה פה.
היום יוצאים סרטים בסטרימינג עם נתונים על הפנים זו עובדה.
חלק מהסרטים בשלב מאוחר יותר משוחררים בפורמט מלא זו גם עובדה.
אני רשמתי שאני לא מוכן לצפות בשחרור הראשוני של הסטרימינג כי בבדיקה שעשיתי השחרור המאוחר של הגירסה המלאה נשמע לי טוב יותר.

יתכן והשחרור הראשוני מקודד אחרת ? אולי אבל שורה תחתונה הוא נשמע פחות טוב ולכן אני מעדיף להמתין לשחרור מלא ולעיתים אפילו לוותר על השחרור הראשוני.

זה כל הסיפור לא יותר ולא פחות לא קוקוס ולא אננס פשוט עובדות.
...
אבל הבדיקה שעשית היא VOID בהנחה ומדובר בפס קול שונה. אין כאן טוב מול לא טוב, אלא שונה ואחר. לגמרי קוקוס מול אננס.

קח את Dune, בשביל הספורט, ולא כדי להוכיח מי צודק ומי טועה ותשווה בין קצב גבוה לקצב נמוך משמעותית. אותו פס קול.

זו כבר בדיקה יותר מעניינת מאשר להשוות מול 2 פסי קול שהם בכלל שונים.

ושוב תעשה זום אווט לדיון הכללי.

כאשר מדברים על הבדלים בכבלים, או מגברים או כל הבדל אודיופילי אחר, אז פתאום כן יש רצון לרדת לפרטי פרטים. מה נבדק. איך נבדק, מה הבד שעטף לו את העין, איזה יום זה היה בשבוע.....

אהה...אם כך אז המבחן פסול...

כאשר פתאום סוטים לנושא אחר בתחום , פתאום יש הקלות מארץ ההקלות...:)

רן

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”