שאלה בנושא סטריאו שיחובר לפרוססור ק״ב
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1404
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 356 פעמים
כפי שרמשתי בפורום הזה מליון מפעם, אף בן אנוש לא יצליח להבחין בהבדלי שמע בין DAC של 200 דולר ו DAC של 5000 דולר, בדיוק כמו שאף בן אנוש לא יצליח להבחין בין איכות AAC 320kbps לבין PCM גם באיכות 24bit/768kHz. הוכחה לכך היא ההתלהבות של האודיפילים מאיכות ה MASTER ו MQA של TIDAL שכבר הוכח שהקבצים שיושבים להם על השרתים הם בפועל AAC 320kbps.
הנה אמן ששלח להם את המוסיקה שלו (הוא מעלה אותם דרך שרת מנוי לאמנים). חלק מהקבצים במקור היו mp3 שהוא שינה חזרה לאיכות cd ואעלה לשרת. אחרי שעה האלבום שלו הופיע בתור איכות Master MQA 24bit/96kHz. השרת פשוט מקודד למה שבא לו בזמן שהחברה עובדת על המנויים שלה בעיניים, מה שלא מפתיע בהתחשב שהבעלים הוא ראפר עם עבר פלילי, לפחות באותה התקופה שהחברה הייתה בבעלות של JAY Z או איך שלא קוראים לו...
החברה מאחורי MQA מהרה להיציא פוסט מתגונן לגבי הוידאו הנ"ל שלא הצליח לסתור שום דבר. אז אותו בחור הציא גם סרטון תגובה שני.
גם אמיר מ ASR ניתח את הספקטום של MQA ב"איכות 24/192" והוכיח שאין שום מידע מוסיקאלי מעבר ל 20kHz מלבד רעש בלבד. אותו הכנ"ל עם DSD512. כולם פשוט מנצלים את המצוקה הנפשית של הקהילה האודיפילית כדי להרוויח הון במינימום השקעה. מספיק לפרסם כתבה עי סוקר "מוערך" ורמאי שיסביר במונחים שישמעו טכניים מידי, כמה MQA משפר את האיכות, ואז בשניה שה DAC ידליק נורת חיווי ל MQA, כל אודיפיל מייד יחשוב שהוא שומע הבדלים של יום ולילה, בתנאי שיש לו כבלים שעולים לא פחות מ 1000 דולר למטר...
כך עובדת כל התעשייה הזאת...
הנה סרטון משעשע על התעשיה האודיפילית
הנה אמן ששלח להם את המוסיקה שלו (הוא מעלה אותם דרך שרת מנוי לאמנים). חלק מהקבצים במקור היו mp3 שהוא שינה חזרה לאיכות cd ואעלה לשרת. אחרי שעה האלבום שלו הופיע בתור איכות Master MQA 24bit/96kHz. השרת פשוט מקודד למה שבא לו בזמן שהחברה עובדת על המנויים שלה בעיניים, מה שלא מפתיע בהתחשב שהבעלים הוא ראפר עם עבר פלילי, לפחות באותה התקופה שהחברה הייתה בבעלות של JAY Z או איך שלא קוראים לו...
החברה מאחורי MQA מהרה להיציא פוסט מתגונן לגבי הוידאו הנ"ל שלא הצליח לסתור שום דבר. אז אותו בחור הציא גם סרטון תגובה שני.
גם אמיר מ ASR ניתח את הספקטום של MQA ב"איכות 24/192" והוכיח שאין שום מידע מוסיקאלי מעבר ל 20kHz מלבד רעש בלבד. אותו הכנ"ל עם DSD512. כולם פשוט מנצלים את המצוקה הנפשית של הקהילה האודיפילית כדי להרוויח הון במינימום השקעה. מספיק לפרסם כתבה עי סוקר "מוערך" ורמאי שיסביר במונחים שישמעו טכניים מידי, כמה MQA משפר את האיכות, ואז בשניה שה DAC ידליק נורת חיווי ל MQA, כל אודיפיל מייד יחשוב שהוא שומע הבדלים של יום ולילה, בתנאי שיש לו כבלים שעולים לא פחות מ 1000 דולר למטר...
כך עובדת כל התעשייה הזאת...
הנה סרטון משעשע על התעשיה האודיפילית
תשובה לקושייה מסוימת לא צריכה להיות בהפנייה לאיזה סרטון ביו טיוב, או איזה פורום שאתה כל הזמן הולך אליו שחוץ מלמדוד, אין בו כלום מכלום.
תשובה מעניינת יותר צריכה להיות שיתוף של חוויות אישיות שלך, התנסויות אישיות שלך, תוך הסבר לגבי הניסויים, איך הם התנהלו, ומה רמת המוצרים שיש לך בבית. זו המהות של פורום, שיתוף חוויות והתנסויות אישיות.
מה לעשות שלפעמים רמה מסוימת של מערכת מסוגלת להעביר את ההבדל ולפעמים לא.
בדיוק כמו מסך על הקיר, לפעמים הבד מסוגל to resolve all the detail ולפעמים אתה עומד מול הבד ולא מבין מה ההבדל בין 720P ל 4K.
אין מחלוקת, כי ישנם הרבה קשקשוקים בתעשייה הזאת ויש הרבה וודו, הרבה שקרים, חוסר קורלציה ברור בין כסף לתוצאה, אבל מכאן לבוא ולהגיד: הכל שטויות, אין הבדלים בין מגברים, בין כבלים, בין שקעים, בין חוטים, המרחק מאוד מאוד גדול.
לפני מספר חודשים היו בביתי 8 הגברות שונות, הזולה בינהן עלתה 9,000 אירו והיקרה עלתה 120,000 אירו.
להגיד שאין הבדלים בינהן זה שטויות. זה לא רציני, ואוי ואבוי לאודיופיל שאומר שטות כזאת כי הוא פשוט חרש.
העניין הוא אחר לחלוטין.
המגבר היקר במקרה הזה (וזה ספציפית מאוד למערכת, לחלל, וכמובן לאוזניים ולטעם האישי..) נשמע פחות טוב "מהזול", ובכלל במסגרת המבחן הזה , היה קשה לקבוע כי יש בכלל קשר בין המחיר לתוצאה הסופית.
צריך לדעת למה להקשיב, איך להקשיב ולאילו קטעים ספציפיים לשים לב אליהם, כמובן שמדובר בניואנסים ולא מדובר בהבדלים שדומים בכלל להחלפת רמקולים, או חלל שונה, או מערכת כיול שונה, אבל ההבדלים קיימים בכל דבר שעושים בתחום הזה ולו הקטן ביותר.
רק צריך לשים לב. בקפידה.
האם הניואנסים הללו שווים את המאמץ, את הכסף, את האנרגיה..?
זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
רן
תשובה מעניינת יותר צריכה להיות שיתוף של חוויות אישיות שלך, התנסויות אישיות שלך, תוך הסבר לגבי הניסויים, איך הם התנהלו, ומה רמת המוצרים שיש לך בבית. זו המהות של פורום, שיתוף חוויות והתנסויות אישיות.
בדיוק כמו מסך על הקיר, לפעמים הבד מסוגל to resolve all the detail ולפעמים אתה עומד מול הבד ולא מבין מה ההבדל בין 720P ל 4K.
אין מחלוקת, כי ישנם הרבה קשקשוקים בתעשייה הזאת ויש הרבה וודו, הרבה שקרים, חוסר קורלציה ברור בין כסף לתוצאה, אבל מכאן לבוא ולהגיד: הכל שטויות, אין הבדלים בין מגברים, בין כבלים, בין שקעים, בין חוטים, המרחק מאוד מאוד גדול.
לפני מספר חודשים היו בביתי 8 הגברות שונות, הזולה בינהן עלתה 9,000 אירו והיקרה עלתה 120,000 אירו.
להגיד שאין הבדלים בינהן זה שטויות. זה לא רציני, ואוי ואבוי לאודיופיל שאומר שטות כזאת כי הוא פשוט חרש.
העניין הוא אחר לחלוטין.
המגבר היקר במקרה הזה (וזה ספציפית מאוד למערכת, לחלל, וכמובן לאוזניים ולטעם האישי..) נשמע פחות טוב "מהזול", ובכלל במסגרת המבחן הזה , היה קשה לקבוע כי יש בכלל קשר בין המחיר לתוצאה הסופית.
צריך לדעת למה להקשיב, איך להקשיב ולאילו קטעים ספציפיים לשים לב אליהם, כמובן שמדובר בניואנסים ולא מדובר בהבדלים שדומים בכלל להחלפת רמקולים, או חלל שונה, או מערכת כיול שונה, אבל ההבדלים קיימים בכל דבר שעושים בתחום הזה ולו הקטן ביותר.
רק צריך לשים לב. בקפידה.
זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
רן
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
עלי להוסיף ( אם לא הוספתי קודם ) , כי ישנם נתונים טכניים , ישנן מדידות אובייקטיביות או לא ( לדוגמא של אמיר מאודיו סיינס ריוויו )
בשורה התחתונה מה שקובע בעיני זו התוצאה הסופית.
אם אני נהנה מהנאמנות למקור בכלל והחוויה הסופית בפרט ,
גם אם שילמתי סתם עבור סתם .... בשורה התחתונה זה שווה.
גם אם שילמתי סתם עבור סתם .... בשורה התחתונה זה שווה.
מי שעוסק במדידות ברמה היומית ולא רק מפנה למדידות.28/01/2024 11:54רונן כתב: עלי להוסיף ( אם לא הוספתי קודם ) , כי ישנם נתונים טכניים , ישנן מדידות אובייקטיביות או לא ( לדוגמא של אמיר מאודיו סיינס ריוויו )
גם אם שילמתי סתם עבור סתם .... בשורה התחתונה זה שווה....
מי שהתעמק בהן, התמקצע בהן, חפר בהן, התייעץ לגביהן.
...הוא זה שיגיד לך שבסופו של יום, עם כל הכבוד למדידות,
האוזניים לפעמים יספרו לך סיפור שונה ולא יהיה בהכרח קשר בין טיב הגרף לחוויה האישית שלך.
רן
-
רונן
- חבר מכור קשה

זה בדיוק מה שכתבתי.28/01/2024 12:02RanMoyal כתב: מי שעוסק במדידות ברמה היומית ולא רק מפנה למדידות.
מי שהתעמק בהן, התמקצע בהן, חפר בהן, התייעץ לגביהן.
...הוא זה שיגיד לך שבסופו של יום, עם כל הכבוד למדידות,
האוזניים לפעמים יספרו לך סיפור שונה ולא יהיה בהכרח קשר בין טיב הגרף לחוויה האישית שלך.
רן...
וגם להוסיף : רגש !
במקרה שלי נמשכתי לחברות ומוצרים מסוימים כי כך הלב רצה. גם אם זה לא מבוסס מדעית , זה מבוסס על רגשות
שהן חלק בלתי נפרד מהתחביב של כולנו.
כן, זה ברור לי.
הבעיה היא שלפעמים אודיופילים לא באמת שומעים עם האוזניים, אלא שומעים עם העיניים ויצרניות מסוימות מקבלות העדפה על אחרות, רק בגלל כל מיני ביקורות, סטיגמות וכיוצ"ב.
קצת קשה לבוא מנותק מכל מיני דברים שאנחנו "יודעים" ופשוט להקשיב.
מהטעם הזה, רוב המבחנים שאני עושה אצלי, אני דואג לפני כן לכסות את המוצרים הנבחנים ופשוט לתת לאנשים להקשיב...
רן
הבעיה היא שלפעמים אודיופילים לא באמת שומעים עם האוזניים, אלא שומעים עם העיניים ויצרניות מסוימות מקבלות העדפה על אחרות, רק בגלל כל מיני ביקורות, סטיגמות וכיוצ"ב.
מהטעם הזה, רוב המבחנים שאני עושה אצלי, אני דואג לפני כן לכסות את המוצרים הנבחנים ופשוט לתת לאנשים להקשיב...
רן
-
רונן
- חבר מכור קשה

אצלי , אשתי האהובה משמשת כבוחנת בכירה.28/01/2024 12:15RanMoyal כתב: כן, זה ברור לי.
רן...
גם אם תראה את החיבורים שאני עושה , היא לא מבינה בזה.
לרוב אם לא ב 100% היא צודקת.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2186
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
@יהלי ב
נראה לי שקצת ערבבת. MQA כנראה אכן היו שרלטנים, אבל החברה פשטה רגל ונמכרה לפני שנה (לבעלים של NAD ו-Bluesound, לא פחות). Tidal היא חברה נורווגית במקור, שנקנתה ע״י החברה של Jay Z (מה שמאוד עזר לה לגדול), ואז נמכרה שוב לקבוצה אחרת. Tidal בתהליך מעבר מ-MQA ל-FLAC, יותר בעקבות Apple Music והאחרים מאשר מכל סיבה אחרת.
אין קשר בין זה להבדלים שאפשר או אי אפשר לשמוע.
נראה לי שקצת ערבבת. MQA כנראה אכן היו שרלטנים, אבל החברה פשטה רגל ונמכרה לפני שנה (לבעלים של NAD ו-Bluesound, לא פחות). Tidal היא חברה נורווגית במקור, שנקנתה ע״י החברה של Jay Z (מה שמאוד עזר לה לגדול), ואז נמכרה שוב לקבוצה אחרת. Tidal בתהליך מעבר מ-MQA ל-FLAC, יותר בעקבות Apple Music והאחרים מאשר מכל סיבה אחרת.
אין קשר בין זה להבדלים שאפשר או אי אפשר לשמוע.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17926
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2491 פעמים
כל עוד מבחינה אלקטרונית מגבר מתאים לרמקול כלומר לא תחבר מגבר שיחנק כשיאלץ לספק זרם ומגבר נוסף שיספק אותו בקלילות מנסיוני לאורך השנים לא יהיה הבדל שמיע ללא קשר לעלות המגברים וכמובן כל עוד הם עובדים באותה הטופולוגיה .28/01/2024 11:49RanMoyal כתב: תשובה לקושייה מסוימת לא צריכה להיות בהפנייה לאיזה סרטון ביו טיוב, או איזה פורום שאתה כל הזמן הולך אליו שחוץ מלמדוד, אין בו כלום מכלום.
העניין הוא אחר לחלוטין.
רק צריך לשים לב. בקפידה.
זו כבר שאלה אחרת לגמרי.
רן...
בזמנו בימי תפוז העליזים נבדקו מול שורת אודיופילים המגברים הבאים:
MBL
פליניוס
הפלר יד שניה
רוטל בשקל יד שניה
שום אודיופיל לא הצליח לזהות איזה מגבר מחובר.
באותו מבחן נבדקו גם
נגן DVD של LG מהדיוטי ב 200$ למול נגן ליין סונדק ב 10000$ שוב שום אודיופיל לא ידע לזהות באופן עיקבי מה שומעים.
אתה אומר הם היו חרשים ? אולי אתה צודק

על הפנטזיות של כבלים אני בכלל לא רוצה לדבר שוב כל עוד לא מחוברים לכבל סוללות /נגדים/קבלים שהופכים אותו לאקולייזר טיפש.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אני מדבר על נסיוני. פחות מעניין אותי השוואות מהעבר, בהן לא הייתי נוכח.
מבדיקות שאני עושה עם עצמי וביחד עם חברים, ההבדלים הם ברורים כשמש.
לא ממש מעניין אותי ההבדלים הפיזיקליים, או החשמליים, באותה מידה בה אני לא לוקח את המדידות שאני מבצע 25 שנה כתורה מסיני...
מעניין אותי מה שאני שומע.
אגב, לא צריך ללכת רחוק.
מספיק לקחת שני מגברים *זהים*, עם יכולות שליטה על הגיין, לשנות את הגיין באחד מהם, מספיק ב 1DB וכבר נשמע הבדל בין המגברים.
שוב, תלוי מה מנסים לשמוע, מה הקטע הנבחן וכן, מאוד חשובה איכות המערכת, מה לעשות.
במערכות זולות, במערכות לא מאוזנות, בחדרים שבורים, הניואנסים הללו לא יבואו לידי ביטוי.
בשורה התחתונה אני לא מתכוון לנהל כאן מסע צלב על הבדלים בין מגברים ובין כבלים, כי הם ברורים כשמש, אני בסך הכל מציע לאנשים לא להיות מקובעים. לא להקשיב לאחרים, אלא להקשיב בעצמם, לפתח נסיון, יכולת, הבנה ולהגיע בעצמם למסקנות.
הא ותו לא.
באותה מידה שאני מנסה לפתוח את הראש ללא מעט חברי דיטאון על החשיבות של מדידות, כיולים ושימוש ב RC/סאבוופר, יש כאלה שנפתחים לרעיונות אחרים וישנם כאלה שחושבים שעדיף לכייל את המערכת עם כבל חשמל ולא עם RC.
אין אמת אחת בתחום הזה וחשוב להשאר עם ראש (ואוזניים) פתוחים..
רן
מבדיקות שאני עושה עם עצמי וביחד עם חברים, ההבדלים הם ברורים כשמש.
לא ממש מעניין אותי ההבדלים הפיזיקליים, או החשמליים, באותה מידה בה אני לא לוקח את המדידות שאני מבצע 25 שנה כתורה מסיני...
מעניין אותי מה שאני שומע.
אגב, לא צריך ללכת רחוק.
מספיק לקחת שני מגברים *זהים*, עם יכולות שליטה על הגיין, לשנות את הגיין באחד מהם, מספיק ב 1DB וכבר נשמע הבדל בין המגברים.
שוב, תלוי מה מנסים לשמוע, מה הקטע הנבחן וכן, מאוד חשובה איכות המערכת, מה לעשות.
במערכות זולות, במערכות לא מאוזנות, בחדרים שבורים, הניואנסים הללו לא יבואו לידי ביטוי.
בשורה התחתונה אני לא מתכוון לנהל כאן מסע צלב על הבדלים בין מגברים ובין כבלים, כי הם ברורים כשמש, אני בסך הכל מציע לאנשים לא להיות מקובעים. לא להקשיב לאחרים, אלא להקשיב בעצמם, לפתח נסיון, יכולת, הבנה ולהגיע בעצמם למסקנות.
הא ותו לא.
באותה מידה שאני מנסה לפתוח את הראש ללא מעט חברי דיטאון על החשיבות של מדידות, כיולים ושימוש ב RC/סאבוופר, יש כאלה שנפתחים לרעיונות אחרים וישנם כאלה שחושבים שעדיף לכייל את המערכת עם כבל חשמל ולא עם RC.
אין אמת אחת בתחום הזה וחשוב להשאר עם ראש (ואוזניים) פתוחים..
רן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

להקשיב לעצמך זה הכי חשוב ואני בהחלט מסכים אבל להגדיר מי שלא שומע כחרש ........
גם אני מנסיוני עד היום לא שמעתי ולא נתקלתי באחד שכן אבל אולי לא חיפשתי יותר מידי ואולי הציוד לא היה איכותי מספיק אבל אתה יודע מה ? במידה ובכדי לשמוע צריך לשים חצי מליון על ציוד אז מבחינתי אין הבדלים.
וכאמור כמו שכבר דובר לא מזמן חבר אקולייזר איכותי וכוון מה שמתחשק לך בלי לרדוף אחרי כבל כזה או אחר.
ולענין הגיין זה ברור אבל שוב קח מגבר x ו y עם אופצית כיוון גיין ויכולת חשמלית להתמודד עם הרמקול ולא תשמע הבדל ובמידה ויש מגבר שמקמבן לך את התוצאה אז זה אומר שהוא מתערב בסיגנל מה שנוגד את כל תאוריות האודיופילים הנכבדים.
ולהצעתך להשאר עם ראש פתוח אז אצלי הוא היה פתוח תקופה ארוכה זו אותה התקופה שמוזיקה לא ממש העסיקה אותך, כפי שדאגת תמיד לציין , זו תקופה של צ׳סקי והקלטות אודיופיליות, שנוצרו כדי שנשמע הבדלים
, נסעתי מרחקים ליבואנים לקחתי כבלים כאלו ואחרים בחנתי מגברים ונגני cd ואפילו תושבות ל cd וכבלי מתח מאייל פור ז״ל ולא הבחנתי אז מבחינתי אין הבדלים .
כיום הראש נסגר בנושא
ואין לי ענין לפתוח אותו.
גם אני מנסיוני עד היום לא שמעתי ולא נתקלתי באחד שכן אבל אולי לא חיפשתי יותר מידי ואולי הציוד לא היה איכותי מספיק אבל אתה יודע מה ? במידה ובכדי לשמוע צריך לשים חצי מליון על ציוד אז מבחינתי אין הבדלים.
וכאמור כמו שכבר דובר לא מזמן חבר אקולייזר איכותי וכוון מה שמתחשק לך בלי לרדוף אחרי כבל כזה או אחר.
ולענין הגיין זה ברור אבל שוב קח מגבר x ו y עם אופצית כיוון גיין ויכולת חשמלית להתמודד עם הרמקול ולא תשמע הבדל ובמידה ויש מגבר שמקמבן לך את התוצאה אז זה אומר שהוא מתערב בסיגנל מה שנוגד את כל תאוריות האודיופילים הנכבדים.
ולהצעתך להשאר עם ראש פתוח אז אצלי הוא היה פתוח תקופה ארוכה זו אותה התקופה שמוזיקה לא ממש העסיקה אותך, כפי שדאגת תמיד לציין , זו תקופה של צ׳סקי והקלטות אודיופיליות, שנוצרו כדי שנשמע הבדלים
, נסעתי מרחקים ליבואנים לקחתי כבלים כאלו ואחרים בחנתי מגברים ונגני cd ואפילו תושבות ל cd וכבלי מתח מאייל פור ז״ל ולא הבחנתי אז מבחינתי אין הבדלים .כיום הראש נסגר בנושא

ואין לי ענין לפתוח אותו.3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
מצד שני, שנינו היינו בהשוואה של קובץ של 11G, מול מדיה פיזית של בלו ריי ואף אחד מהנוכחים לא הצליח להבחין בהבדל ו..
למרות זאת, אתה אתה עדיין מתעקש להוריד קבצים מלאים, למרות שהעין לא תראה שום הבדל....
או ..
להסביר שקצב האודיו הוא נמוך בקובץ מסוים ביחס להשוואה לבלו ריי מלא, אבל גם במקרה זה, לגמרי לא ברור אם בכלל תשמע הבדל ותדע לזהות את הקובץ עם היותר ביטים.
כך שכל אחד מתעקש על דברים שונים ומשונים ומתעקש לראות את "המגוחך" אצל השני..
אני מתעקש לשמוע ולא להסתמך על אף אחד.
..וכמו שציינתי, אני לא בעניין של לנהל מסעות צלב כאן.
כתבתי את דעתי, שיתפתי מנסיוני הרב ומרגע זה, שכל אחד יעשה מה שטוב לו..
אני כן תקווה שאנשים לא יסתמכו על אחרים, או יצפו בכל מיני סרטוני יוטיוב, אלא יתנסו בעצמם ויתנו לאוזניים שלהם לשפוט..
זה הבסיס של התחביב הזה.
רן
למרות זאת, אתה אתה עדיין מתעקש להוריד קבצים מלאים, למרות שהעין לא תראה שום הבדל....
או ..
להסביר שקצב האודיו הוא נמוך בקובץ מסוים ביחס להשוואה לבלו ריי מלא, אבל גם במקרה זה, לגמרי לא ברור אם בכלל תשמע הבדל ותדע לזהות את הקובץ עם היותר ביטים.
אני כן תקווה שאנשים לא יסתמכו על אחרים, או יצפו בכל מיני סרטוני יוטיוב, אלא יתנסו בעצמם ויתנו לאוזניים שלהם לשפוט..
זה הבסיס של התחביב הזה.
רן
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

28/01/2024 15:49RanMoyal כתב: מצד שני, שנינו היינו בהשוואה של קובץ של 11G, מול מדיה פיזית של בלו ריי ואף אחד מהנוכחים לא הצליח להבחין בהבדל ו..
או ..
זה הבסיס של התחביב הזה.
רן...
לענין הקבצים שאני מתעקש שמעתי אותם סרטים מלאים ומקומבנים והרגשתי שאני שומע משמעותית טוב יותר במלאים זה כל הענין פה.
אילו הייתי מבחין בהבדלים שאתה מדבר עליהם הייתי חושב כמוך ומחפש את הכבל/מגבר שנשמע לי הכי טוב אבל אני לא....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
תלוי איזה קובץ ומול איזה קובץ אתה משווה אותו מן הסתם.
אני גם מניח שאתה לא טורח להוריד קובץ "קל" וקובץ "כבד" עבור כל סרט ומשווה בינהם מבחינת אודיו ווידאו, אלא אתה פועל על סמך סוג של נסיון שהיה לך שלא משליך על הכלל, אלא רק על אותו נסיון.
On The Flip Side יש את הבחור שהשווה בסרט מסוים בין שני קבצים, כבד לעומת קל ולא ראה וגם לא שמע שום הבדל ולכן, הוא מוריד רק קבצים קלים....אפשר לבוא אליו בטענות?
אולי אפשר להגיד לו שהוא חרש, או שאין לו מערכת מספיק טובה, או שהוא לא יודע להקשיב או לראות..?:)
אותו הדבר גם לנושא עצמו. השווית. בדקת. לא שמעת הבדל והחלטת שאין הבדל.
(ואגב, מתחילת השרשור כתבתי את זה, נקח שני מגברים, שני כבלים ויתכן ובכלל לא נשמע שום הבדל...)
אבל...
לו נרחיב את הבדיקה, את הספקטרום, נגלה שלא כולם מטומטמים ופתיים ובמקרים מסוימים יש וואחד הבדלים ולכן, מסקנות חד חד ערכיות, בוודאי בתחביב כמו שלנו הן טעות ומובילות לסוג של קבעון מחשבתי.
רן
אני גם מניח שאתה לא טורח להוריד קובץ "קל" וקובץ "כבד" עבור כל סרט ומשווה בינהם מבחינת אודיו ווידאו, אלא אתה פועל על סמך סוג של נסיון שהיה לך שלא משליך על הכלל, אלא רק על אותו נסיון.
On The Flip Side יש את הבחור שהשווה בסרט מסוים בין שני קבצים, כבד לעומת קל ולא ראה וגם לא שמע שום הבדל ולכן, הוא מוריד רק קבצים קלים....אפשר לבוא אליו בטענות?
אולי אפשר להגיד לו שהוא חרש, או שאין לו מערכת מספיק טובה, או שהוא לא יודע להקשיב או לראות..?:)
(ואגב, מתחילת השרשור כתבתי את זה, נקח שני מגברים, שני כבלים ויתכן ובכלל לא נשמע שום הבדל...)
אבל...
לו נרחיב את הבדיקה, את הספקטרום, נגלה שלא כולם מטומטמים ופתיים ובמקרים מסוימים יש וואחד הבדלים ולכן, מסקנות חד חד ערכיות, בוודאי בתחביב כמו שלנו הן טעות ומובילות לסוג של קבעון מחשבתי.
רן
העלות של קובץ "כבד" מול "קל" מייתרת את הצורך בהשוואה קפדנית.28/01/2024 16:12RanMoyal כתב: תלוי איזה קובץ ומול איזה קובץ אתה משווה אותו מן הסתם.
On The Flip Side יש את הבחור שהשווה בסרט מסוים בין שני קבצים, כבד לעומת קל ולא ראה וגם לא שמע שום הבדל ולכן, הוא מוריד רק קבצים קלים....אפשר לבוא אליו בטענות?...
Jack of some trades, master of none
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ההבדל בין קובץ ״כבד״ ל״קל״ מסתכם אך ורק באיפה אני מסמן ולוחץ עם העכבר ותו לא, להבדיל מההבדל בין כבל זול ליקר , כן ?28/01/2024 16:12RanMoyal כתב: תלוי איזה קובץ ומול איזה קובץ אתה משווה אותו מן הסתם.
אבל...
רן...
הורדתי אותם סרטים ״קלים״ במשך תקופה עם נתוני אודיו וידאו של dvd של פעם לעומת ״כבדים״ עם נתוני אודיו וידאו שהם משמעותיתתתת טובים יותר על הניר והבחנתי בהבדלי שמע בעיקר אבל גם בהבדלי וידאו מה שמבחינתי מצדיק ללחוץ עם העכבר על הקובץ ה״כבד״ בלי לחשוב פעמים כי אני לא סוחב אותם על הגב מן הסתם.
מנסיוני ההתנהלות הזו זו טעות גדולה ויקרה, כשמדובר בכבלים ושות....
אשאל אותך שאלה האם אתה חושב שאילו הייתי שומע הייתי מכחיש , למה לי?
הייתי מתרוצץ כמו כל האודיופילים מיבואן אחד לשני הייתי משקיע ימי שישי ושבת במפגשים בכדי לאמת את מה שאני שומע והייתי רוכש ומתחיל שוב את הסבב ככה כל עוד אני שומע הבדלים.
אני אומר שוב
לא שומע ניסיתי המון פעמים הייתי במפגשים שאחרים ניסו ולא הצליחו זה מה שהוביל אותי למסקנה הנחרצת.
אתה אומר כנראה הציוד לא היה טוב ? אולי היו חרשים ?
אחלה אבל אני לפחות לא מתכונן לשפוך מאות אלפים כדי להכנס לחבורת האודיופילים ״המבינים והשומעים״ .
אתה מנסיונך שומע ? תהנה .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
ההבדלים בוידאו לא באמת נראים לעין.
לבוא ולהגיד שיש הבדל בוידאו בין קובץ של 30G ל 90G זה נחמד, אבל לא ישים ובוודאי אי אפשר לראות את זה.
להזכירך, באותו מבחן בו השתתפנו לא ראית הבדל בין קובץ קליל של 11G לבין מדיה פיזית של בלו ריי..
כך שאנשים משכנעים את עצמם בהמון דברים.
It works both ways...
...לרבות קבצי סראונד כבדים, כאשר בספק רב אם במבחן עיוור מישהו היה יודע מה תאכלס מתנגן...
המון המון פסיכולוגיה.
לגבי עניין של כסף, זה משהו מאוד אישי.
אני דווקא מאלו שחושבים שהאנשים עם תקציבי ענק לאודיו הם לא בהכרח מפגרים וטיפשים, כי הראיה היא ...שיש להם כסף...
ומי שמרוויח כסף, לא תמיד ממהר להפטר ממנו...סתם כך.
בסופו של יום , לא הייתי מזלזל באנשים ובבחירות שלהם, כל אחד מקשיב אחרת, מנתח את הדברים אחרת ויש לו סדרי עדיפויות אחרים.
זה חלק מהיופי בתחביב הזה.
רן
לבוא ולהגיד שיש הבדל בוידאו בין קובץ של 30G ל 90G זה נחמד, אבל לא ישים ובוודאי אי אפשר לראות את זה.
להזכירך, באותו מבחן בו השתתפנו לא ראית הבדל בין קובץ קליל של 11G לבין מדיה פיזית של בלו ריי..
כך שאנשים משכנעים את עצמם בהמון דברים.
It works both ways...
...לרבות קבצי סראונד כבדים, כאשר בספק רב אם במבחן עיוור מישהו היה יודע מה תאכלס מתנגן...
המון המון פסיכולוגיה.
לגבי עניין של כסף, זה משהו מאוד אישי.
אני דווקא מאלו שחושבים שהאנשים עם תקציבי ענק לאודיו הם לא בהכרח מפגרים וטיפשים, כי הראיה היא ...שיש להם כסף...
ומי שמרוויח כסף, לא תמיד ממהר להפטר ממנו...סתם כך.
בסופו של יום , לא הייתי מזלזל באנשים ובבחירות שלהם, כל אחד מקשיב אחרת, מנתח את הדברים אחרת ויש לו סדרי עדיפויות אחרים.
זה חלק מהיופי בתחביב הזה.
רן
אני מאמין שיש כן צדק בטענה שהאודיו בסטרימינג נחות בהשוואה לכזה שמצוי בבלוריי. אני לא לא בטוח שהסיבה היא היא הדחיסות של האודיו בסטרימינג, כמו שהוא מכוון להיות יותר ידידותי למשפחה ומשתדלים שלא יהיה יותר מידי "קיצוני" בבאסים וכו. בלוריי כבר מיועד היום לחובבים הארדקור שמחפשים את האקסטרה הזה, ומשתמשים במיקס קרוב יותר לזה שניתן לשמוע בקולנוע.28/01/2024 19:09RanMoyal כתב: ...לרבות קבצי סראונד כבדים, כאשר בספק רב אם במבחן עיוור מישהו היה יודע מה תאכלס מתנגן...
המון המון פסיכולוגיה....
בכלל הסטרימינג הרבה יותר מנומס בתכני X RATED שפעם היו נפוצים בPremium Cable. שירותים כמו Apple TV למשל ככלל לא יכללו עירום פרונטאלי.
Jack of some trades, master of none