רפורמת החשמל
- Light
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 846
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
המחיר הוא אותו מחיר חודשי16/09/2023 20:58indi כתב: שלום,
אני מחובר דרך סלקום.
בחברת החשמל שילמתי תשלום קבוע בין 30 ל49ש"ח לחודשיים.
בסלקום אני משלם חיוב קבוע של 30 ש"ח לחודש.
החיוב הזה "אוכל" את ההנחה שאני מקבל.
האם גם הספקיות האחרות לוקחות את החיוב הזה?...
בסלקום זה 30 לחודש
בחברת חשמל זה 44 לפני מע"מ לחודשיים - כולל מע"מ 60
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
התשלום על הספק הוא בנפרד, ותלוי בהספק שיש לך בלוח - בחח״י התעריף הוא 3.43 ₪ (+מע״מ) ל-1kVA לשנה (0.231kVA לכל אמפר בלוח). לחודשיים זה יוצא 9.90 ₪ + מע״מ לחיבור 3x25 או 15.85 ₪ + מע״מ לחיבור 3x40 (משתנה קצת לפי מס׳ הימים בחשבון).
אני לא יודע אם @indi כלל את התשלום הזה בהגדרה שלו של התשלום הקבוע.
אני לא יודע אם @indi כלל את התשלום הזה בהגדרה שלו של התשלום הקבוע.
- kenny_omega
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש לך טעויות במחירים.. חוץ מזה קובץ מעולה19/05/2023 14:21שלגון כתב: נהנתי קצת יותר מדי מהאקסל הזה, אז לאותן חברות ומסלולים שההנחה משתנה עם השנים אוספתי אפשרות לבחור שנה ולראות את ההנחה שתתקבל. למרבה הצער בשביל להשתמש בזה תצטרכו ליצור עותק משל עצמכם של האקסל הזה.
יש לי עוד כמה רעיונות לתוספות ושיפורים:
1. בנוסף לסה"כ הכללי להוסיף חישוב לפי חודש
2. עוד גרפים
3. עוד עמודות של התאמה אישית לצורך חישוב/סימולציה של שינוי בהרגלי הצריכה. לדוגמא: נניח שאנחנו במסלול שנותן הנחה בשעות היום ומטעינים את הרכב החשמלי בלילה ורוצים לראות להעריך כמה נחסוך אם נעביר את טעינת הרכב לשעות אחה"צ. אז בעמודה כזאת נרשום נוסחה שמעתיקה את ההנחה מהמסלול הרגיל ורק בשעות הלילה בהן יש צריכה גבוהה של הטעינה נשנה את התשלום במקום 100% להנחה. מקווה שזה ברור.
ד"א, אם מישהוא יכול להשתמש באקסל עם המידע האישי שלו (בלי לשתף) כדי לוודא שהחישובים של הצריכה והתשלום מבוצעים בצורה נכונה זה יהיה נהדר....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
עברתי מפזגז ממסלול של 5% לאמישראגז למסלול של 6.5%
לוקח משום מה יותר מידי זמן מרגע שמשאירים לאמישראגז מספר ואז שהם חוזרים ללקוחות המתעניינים.
לוקח משום מה יותר מידי זמן מרגע שמשאירים לאמישראגז מספר ואז שהם חוזרים ללקוחות המתעניינים.
ועד בית בבניין. רוצה לעבור בבניין (במונה הציבורי) לאלקטרה. פניתי לחברת החשמל והם ביקשו תצהיר מעו"ד ופרוטוקול ועד בית שמאשר את ההחלפה של המונה לחכם.
מישהו יודע מה הדרישות של אלקטרה לגבי מונה ציבורי משותף? האם פרוטוקול ועד בית ותצהיר מעוד כמו שחברת החשמל דורשים מספיק?
מישהו יודע מה הדרישות של אלקטרה לגבי מונה ציבורי משותף? האם פרוטוקול ועד בית ותצהיר מעוד כמו שחברת החשמל דורשים מספיק?
אני באמישרגז כבר כמה חודשים.06/12/2023 22:54ziv_r כתב: עברתי מפזגז ממסלול של 5% לאמישראגז למסלול של 6.5%
לוקח משום מה יותר מידי זמן מרגע שמשאירים לאמישראגז מספר ואז שהם חוזרים ללקוחות המתעניינים....
מניסיון זאת חברה שעובדת מאוד לא יעיל. כאילו נשארה אחורה כמה עשרות שנים.
מצד שני הם היו הכי זולים. ואין לי באמת התעסקות איתם
את מי מעניין איך הם עובדים ?07/12/2023 5:41yeuda כתב: אני באמישרגז כבר כמה חודשים.
מניסיון זאת חברה שעובדת מאוד לא יעיל. כאילו נשארה אחורה כמה עשרות שנים.
מצד שני הם היו הכי זולים. ואין לי באמת התעסקות איתם...
שלחו לי כבר 2 חשבוניות למייל בזמן. זה מה שמעניין אותי.
מצידי שיסעו על כרכרות וסוסים וברכבות על פחם.
עוד משהו שאהבתי, שהחשבונית היא בדיוק על חודשיים קלנדריים. לדוגמא: 1/7/23 ועד 31/8/23
זה כנראה כי הקריאה היא מרחוק ואין שום בעיה לפתוח/לסגור חשבונית בכל יום שרוצים.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
*לא קראתי את כל השירשור - רק כמה עמודים אחרונים
אני גר בבניין וקיבלנו הודעה מאלקטרה פאור שהשירות שלהם זמין אצלנו והם יעברו בין הדיירים להסביר.
2 דברים שלא הבנתי גם אחרי קריאה של הסברים ברשת:
האם זה אומר שרק אלקטרה יכולה להציע את השירות הזה בבניין או שכל אחת מהספקיות ופשוט אלקטרה היא הראשונה ש"קפצה"?
יש סיבה הגיונית לא לעבור לשירות הזה (ללא קשר לספק) אפילו בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש? יש פה איזה עז שפיספסתי?
תודה
אני גר בבניין וקיבלנו הודעה מאלקטרה פאור שהשירות שלהם זמין אצלנו והם יעברו בין הדיירים להסביר.
2 דברים שלא הבנתי גם אחרי קריאה של הסברים ברשת:
האם זה אומר שרק אלקטרה יכולה להציע את השירות הזה בבניין או שכל אחת מהספקיות ופשוט אלקטרה היא הראשונה ש"קפצה"?
יש סיבה הגיונית לא לעבור לשירות הזה (ללא קשר לספק) אפילו בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים בחודש? יש פה איזה עז שפיספסתי?
תודה
@oris74אין קשר, זה לא כמו סיבים שצריך תשתית של חברה מסויימת (פרטנר/בזק וכו')... סתם נסיון לדוג לקוחות פונטציאלים שלא מבינים הרבה.
התהליך, שלא קשור לחברה כזו או אחרת, הוא שאתה צריך לפנות לחברת החשמל ולהחליף למונה חכם (בעלות של 261 אלא אם כן אתה בתוכניות שלהם בכל מקרה). זאת בהנחה שעדיין לא החליפו לך. ממליץ לך להסתכל בארון חשמל ולבדוק כי משתמע שכן החליפו לך.
לאחר 30 יום מרגע ההחלפה, אתה יכול לפנות לכל חברה אחרת. כל תהליך ההעברה לוקח בערך חודשיים שלאחריו אתה מתחיל להתחשבן מול החברה החדשה.
ע"מ לבחור איזו חברה הכי משתלמת, מומלץ אחרי חודש מרגע החלפת המונה להוריד מהאתר של חברת החשמל קובץ צריכה, להכניס אותו לקובץ אקסל שמסתובב פה ולראות איזו חברה הכי משתלמת. יש לזכור שזו בדיקה ממוצעת שכן הצריכה בחורף שונה מהצריכה בקיץ וחודש בדר"כ לא כ"כ מייצג.
התהליך, שלא קשור לחברה כזו או אחרת, הוא שאתה צריך לפנות לחברת החשמל ולהחליף למונה חכם (בעלות של 261 אלא אם כן אתה בתוכניות שלהם בכל מקרה). זאת בהנחה שעדיין לא החליפו לך. ממליץ לך להסתכל בארון חשמל ולבדוק כי משתמע שכן החליפו לך.
לאחר 30 יום מרגע ההחלפה, אתה יכול לפנות לכל חברה אחרת. כל תהליך ההעברה לוקח בערך חודשיים שלאחריו אתה מתחיל להתחשבן מול החברה החדשה.
ע"מ לבחור איזו חברה הכי משתלמת, מומלץ אחרי חודש מרגע החלפת המונה להוריד מהאתר של חברת החשמל קובץ צריכה, להכניס אותו לקובץ אקסל שמסתובב פה ולראות איזו חברה הכי משתלמת. יש לזכור שזו בדיקה ממוצעת שכן הצריכה בחורף שונה מהצריכה בקיץ וחודש בדר"כ לא כ"כ מייצג.
אל תחכה כי גם ככה המעבר הראשון לוקח הרבה זמן. תתחיל את תהליך המעבר מיידית - ממליץ ישר לבחור אמישראגז כי ההנחה שלהם הכי גדולה בשנה הראשונה.
אחרי חודש/חודשיים שימוש תוריד את האקסל המדובר ותראה אם יש חברה אחרת יותר זולה ותעבור אליה. המעבר אינו כרוך בעלות כך שלא צריך להתמהמה עם זה.
אחרי חודש/חודשיים שימוש תוריד את האקסל המדובר ותראה אם יש חברה אחרת יותר זולה ותעבור אליה. המעבר אינו כרוך בעלות כך שלא צריך להתמהמה עם זה.
- vivi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3546
- נתן תודות: 1108 פעמים
- קיבל תודות: 504 פעמים
תודה רבה על האקסל המצוין. בדקתי אותו, עשיתי השוואה ל-3 החודשי שימוש האחרונים שלי והמנצח: אמישראגז 6.5%19/05/2023 14:21שלגון כתב: נהנתי קצת יותר מדי מהאקסל הזה, אז לאותן חברות ומסלולים שההנחה משתנה עם השנים אוספתי אפשרות לבחור שנה ולראות את ההנחה שתתקבל. למרבה הצער בשביל להשתמש בזה תצטרכו ליצור עותק משל עצמכם של האקסל הזה.
ד"א, אם מישהוא יכול להשתמש באקסל עם המידע האישי שלו (בלי לשתף) כדי לוודא שהחישובים של הצריכה והתשלום מבוצעים בצורה נכונה זה יהיה נהדר....
היה צריך לעדכן את התעריפים, בעיקר בסלקום אבל לא רק ובאלקטרה יש מסלול אחד חדש.

Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
תודה על המשוב.21/01/2024 18:23vivi כתב: תודה רבה על האקסל המצוין. בדקתי אותו, עשיתי השוואה ל-3 החודשי שימוש האחרונים שלי והמנצח: אמישראגז 6.5%
היה צריך לעדכן את התעריפים, בעיקר בסלקום אבל לא רק ובאלקטרה יש מסלול אחד חדש....
עשיתי כמה שינויים/עדכונים (גרסה 1.2):
- תוקנו ועודכנו התעריפים בכל המקומות והם אמורים להיות תואמים להצעות בשוק היום.
- נוסף מסלול לילה באלקטרה
- נוספה עמודה שתוכלו לשים מה שתרצו לטובת משחקים וניסויים. בתור דוגמא, לקחתי את המסלול של פזגז 15% הנחה בלילה, שבשלושת החודשים הראשונים לא משלמים בלילה. מכיוון שלא הייתה לי דרך לממש את זה בעמודה עצמה, לכן המחיר שם הוא של התשלום לאחר שלושת החודשים הראשונים, שיניתי את העמודה של ההתאמה האישית לבדוק את המחיר בשלושת החודשים הראשונים.
- נוסף גרף חדש שמציג/משווה את צריכה החשמל בין ימים בשבוע ושעות ביום.
נערך לאחרונה על ידי שלגון ב 21/01/2024 22:27, נערך 4 פעמים בסך הכל.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46341
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
תן שוב קישור לאקסל בבקשה, אשים אותו בהודעה שפותחת את השרשור על מנת שיהיה קל למצוא אותו.
שוב הקישור, למי שמעוניין:21/01/2024 20:52ziv_r כתב: תן שוב קישור לאקסל בבקשה, אשים אותו בהודעה שפותחת את השרשור על מנת שיהיה קל למצוא אותו....
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... sp=sharing
ואין לך "געוואלד געצרוכען"