התייעצות לגבי decox20 או deco m5

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: אלירן מורן
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

חברים אני מתלבט בין 2 המוצרים האלו אני רוצה לדעת דבר אחד לפני שאני רוכש 1 מהם .
יש לנו היום הוט בבית (בית של 3 קומות) 500 מגה לא סיבים במידה ואני רוכש את ה deco אני אמור לחבר 1 מהיחידות עם כבל רשת ל Hotbox שיש בסלון ? או לראוטר שיש בארון חשמל ? (שניהם באותה קומה) ללא קשר לשבוע הבא יש לי התקנה של סלקום סיבים אלף מגה ומביאים לי גם מגדיל טווח 1 לאחר שהם עושים את ההתקנה לאיפה אני אמור לחבר את 1 היחידות עם כבל רשת ?
אני מחליף לסיבים כי יש לי הרבה ניתוקים מהוט הרגילבממד למטה ותמיד האינטרנט היה מקרטע שאני אביא את ה deco x20 או את ה deco m5 זה ישפר את האינטרנט ? ומה עדיף מביניהם תודה מראש

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

אשמח לעזרה

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #3 

כמובן שאת X20 כאשר התקציב מאפשר, תקבל גם Wi-Fi 6(בכל זאת 2024) וגם מהירות גבוהה יותר על גבי הרשת האלחוטית, היחידות הנוספות שתחבר באופן אלחוטי תמקם במיקום כמה שיותר אופטימלי(תעזר ביישומון) ואם מתאפשר תחבר קווית, ואת היחידה הראשית תגדיר כנקודת גישה במידה ואתה מחבר אותה לציוד קצה(נתב) של חברות תקשורת אחרות, אתה יכול גם לחסוך את ההשכרה של הנתב(25ש"ח בחודש אצל סלקום) ולרכוש מתאם סיב אופטי ואז להגדיר את היחידה הראשית של X20 כנתב עצמאי.
וברגע שאתה עובר לסלקום אל תיקח את המגדיל טווח זה סתם השכרה נוספת של ציוד וזה מיותר במיוחד שהוא יוצר רשת נפרדת והמהירות ממש לא להיט לעומת טכנולוגיית הMesh שיוצרת רשת אחידה איכותית ובעלת ביצועים גבוהים יותר.

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

17/01/2024 2:56  
ramsalemix כתב:
כמובן שאת X20 כאשר התקציב מאפשר, תקבל גם Wi-Fi 6(בכל זאת 2024) וגם מהירות גבוהה יותר על גבי הרשת האלחוטית, היחידות הנוספות שתחבר באופן אלחוטי תמקם במיקום כמה שיותר אופטימלי(תעזר ביישומון) ואם מתאפשר תחבר קווית, ואת היחידה הראשית תגדיר כנקודת גישה במידה ואתה מחבר אותה לציוד קצה(נתב) של חברות תקשורת אחרות, אתה יכול גם לחסוך את ההשכרה של הנתב(25ש"ח בחודש אצל סלקום) ולרכוש מתאם סיב אופטי ואז להגדיר את היחידה הראשית של X20 כנתב עצמאי.
וברגע שאתה עובר לסלקום אל תיקח את המגדיל טווח זה סתם השכרה נוספת של ציוד וזה מיותר במיוחד שהוא יוצר רשת נפרדת והמהירות ממש לא להיט לעומת טכנולוגיית הMesh שיוצרת רשת אחידה איכותית ובעלת ביצועים גבוהים יותר.
...
היי
הצלחת לחבר את הx20 כראוטר ראשי לסלקום או לפרטנר אחרי ממיר לרשת?
יש לי דגם דומה x20 dsl שפשוט מסרב בתוקף להתחבר בpppoe
אשמח שתהיה לי אופציה לעבוד גם איתו בגיבוי.

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

17/01/2024 2:56  
ramsalemix כתב:
...
תודה לך על התגובה המפורטת .. אם אני לוקח מתאם סיב אופטי אני לא אצטרך את הראוטר של סלקום נניח.. אבל לאיפה אני יחבר את ה deco זאת אומרת לאיפה גם המתאם מתחבר ? איך אני יכול לחבר קווית את שאר הנקודות של ה deco פשוט למשוך כבל רשת ? אני צריך בשביל זה סוויץ לא ? תודה לך מראש

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #6 

אני עם M5 כבר שנה וחצי ומאד מרוצה.

אצלי חיברתי את היחידה הראשית (מתוך 3) לחיבור רשת שיש לי בבית (לא חייבים לחבר ישירות לראוטר). עובד עם סיבים של סלקום - הכל חלק, אפס בעיות או תקלות.

לדעתי כבר לא מוכרים את הדגם הזה.

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

ויש לך בית גדול יחסית ? אני שוקל אם להביא כבר בעל מקצוע שישים לי שם נקודות רשת למטה השאלה אם יש צורך או שלנסות לקחת את ה deco x20 ואז נבדוק ?

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

יש לי דירה גדולה ויש כיסוי מצוין כולל במרפסת.

גם אם תהיה לך נקודת רשת עדיין צריך גם רשת אלחוטית בבית אז בכל מקרה הייתי רוכש את ה DECO ואז בודק אם עדיין צריך רשת קווית

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

17/01/2024 7:17  
R4inbow22 כתב:
תודה לך על התגובה המפורטת .. אם אני לוקח מתאם סיב אופטי אני לא אצטרך את הראוטר של סלקום נניח.. אבל לאיפה אני יחבר את ה deco זאת אומרת לאיפה גם המתאם מתחבר ? איך אני יכול לחבר קווית את שאר הנקודות של ה deco פשוט למשוך כבל רשת ? אני צריך בשביל זה סוויץ לא ? תודה לך מראש
...
מהמתאם יש כניסה לסיב וממנו חיבור נוסף של כבל רשת(RJ45) ישירות ליחידה הראשית של ה-Deco או כל נתב או מערכת Mesh שיש לך.
למשל לבזק יש רשימה של דגמים שהם אישרו, רק תבדוק לפני רכישה שאכן המתאם סיב שאתה מתכנן לרכוש יעבוד עם סלקום.
17/01/2024 17:32  
R4inbow22 כתב:
ויש לך בית גדול יחסית ? אני שוקל אם להביא כבר בעל מקצוע שישים לי שם נקודות רשת למטה השאלה אם יש צורך או שלנסות לקחת את ה deco x20 ואז נבדוק ?
...
כפי שציינתי קודם היחידה הראשית מחוברת עם כבל רשת, היחידות המשניות במידה ומחוברות באופן אלחוטי אז מיקום אופטימלי יהיה בעל חשיבות גבוהה יותר אבל אם מתאפשר לחבר בכבל רשת כל יחידה המיקום יהיה פחות חשוב כי תוכל לקבל מהירות גבוהה יותר כאשר כל יחידה מחוברת בנפרד ע"י כבל רשת זה נקרא Ethernet backhaul והיחידה לא צריכה להסתמך על היחידה הראשית או יחידה משנית אחרת שתשדר לה אינטרנט באופן אלחוטי מאחר ויש חיבור קווי, תמיד ניתן לעשות נקודת רשת לחיבור יחידת ה-Mesh במידה והתוצאה האלחוטית לא מספקת.

יש גם דגמים יותר יקרים אם אתה מעוניין פשוט לא ציינת תקציב למשל Deco X60 AX5400 שים לב שיש דגם ישן יותר שהוא הDeco X60 AX3000.

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

חברים רק עדכון קטן רכשתי את ה deco x20 חיברתי את זה כרגע להוט כבלים שיש לנו בבית (סלקום סיבים יום שלישי יש התקנה ) בנתיים לפי מה שבדקתי וחיברתי את זה ל Hotbox לממיר הראשי בסלון עם כבל רשת לדקו .ואת השאר פיזרתי למטה ולמעלה ובנתיים זה הראה לי שהקליטה למטה חלשה עד כדי שאי אפשר לגלוש וגם למעלה זה קלט אבל תמיד מתנתק מהרשת של הדקו השאלה אם זה יהיה ככה בסיבים ואם כן אז בלתי נמנע לעשות בבית משהו שונה ולחבר הכל בנקודות רשת או להשחיל כבר רשת ? תודה על המענה

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

18/01/2024 2:47  
ramsalemix כתב:
מהמתאם יש כניסה לסיב וממנו חיבור נוסף של כבל רשת(RJ45) ישירות ליחידה הראשית של ה-Deco או כל נתב או מערכת Mesh שיש לך.
למשל לבזק יש רשימה של דגמים שהם אישרו, רק תבדוק לפני רכישה שאכן המתאם סיב שאתה מתכנן לרכוש יעבוד עם סלקום.

כפי שציינתי קודם היחידה הראשית מחוברת עם כבל רשת, היחידות המשניות במידה ומחוברות באופן אלחוטי אז מיקום אופטימלי יהיה בעל חשיבות גבוהה יותר אבל אם מתאפשר לחבר בכבל רשת כל יחידה המיקום יהיה פחות חשוב כי תוכל לקבל מהירות גבוהה יותר כאשר כל יחידה מחוברת בנפרד ע"י כבל רשת זה נקרא Ethernet backhaul והיחידה לא צריכה להסתמך על היחידה הראשית או יחידה משנית אחרת שתשדר לה אינטרנט באופן אלחוטי מאחר ויש חיבור קווי, תמיד ניתן לעשות נקודת רשת לחיבור יחידת ה-Mesh במידה והתוצאה האלחוטית לא מספקת.

יש גם דגמים יותר יקרים אם אתה מעוניין פשוט לא ציינת תקציב למשל Deco X60 AX5400 שים לב שיש דגם ישן יותר שהוא הDeco X60 AX3000.
...
השאלה מאיפה אני מעביר ? לקנות סוויץ שמתחבר לראוטר וממנו להשחיל כבל רשת ? השאלה שלי לאיפה הנקודות גישה גם במידה ואני עושה בתוך הקיר נניח מאיפה הם מתחברים בעצם ?? תודה

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

21/01/2024 12:41  
R4inbow22 כתב:
חברים רק עדכון קטן רכשתי את ה deco x20 חיברתי את זה כרגע להוט כבלים שיש לנו בבית (סלקום סיבים יום שלישי יש התקנה ) בנתיים לפי מה שבדקתי וחיברתי את זה ל Hotbox לממיר הראשי בסלון עם כבל רשת לדקו .ואת השאר פיזרתי למטה ולמעלה ובנתיים זה הראה לי שהקליטה למטה חלשה עד כדי שאי אפשר לגלוש וגם למעלה זה קלט אבל תמיד מתנתק מהרשת של הדקו השאלה אם זה יהיה ככה בסיבים ואם כן אז בלתי נמנע לעשות בבית משהו שונה ולחבר הכל בנקודות רשת או להשחיל כבר רשת ? תודה על המענה
...
אתה בטוח שהגדרת את היחידה הראשית, זו שמחוברת בכבל להוטבוקס, כ wi-fi router?

וגם בדקת שאתה באמת מתחבר לרשת החדשה של DECO איפה שראית שאין קליטה? תוודא שמוגדר לך בטלפון חיבור אוטומטי לרשת של DECO

R4inbow22 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

21/01/2024 13:06  
oris74 כתב:
אתה בטוח שהגדרת את היחידה הראשית, זו שמחוברת בכבל להוטבוקס, כ wi-fi router?

וגם בדקת שאתה באמת מתחבר לרשת החדשה של DECO איפה שראית שאין קליטה? תוודא שמוגדר לך בטלפון חיבור אוטומטי לרשת של DECO
...
אני לא בטוח שהגדרתי את זה כ wifi router וגם זה שאל אותי אם יש לי אי פי דינמי או vlan ויכול להיות שלא בחרתי נכון .. בכל מקרה זה התחבר לרשת שיצרתי בדקו אבל עדיין לא קלט את בלמעלה והלמטה באופן תקין

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

21/01/2024 14:03  
R4inbow22 כתב:
אני לא בטוח שהגדרתי את זה כ wifi router וגם זה שאל אותי אם יש לי אי פי דינמי או vlan ויכול להיות שלא בחרתי נכון .. בכל מקרה זה התחבר לרשת שיצרתי בדקו אבל עדיין לא קלט את בלמעלה והלמטה באופן תקין
...
תכנס לאפליקציה של דקו בטלפון ותבדוק - אתה יכול לשנות את זה

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

21/01/2024 12:43  
R4inbow22 כתב:
השאלה מאיפה אני מעביר ? לקנות סוויץ שמתחבר לראוטר וממנו להשחיל כבל רשת ? השאלה שלי לאיפה הנקודות גישה גם במידה ואני עושה בתוך הקיר נניח מאיפה הם מתחברים בעצם ?? תודה
...
פשוט תנסה באופן אלחוטי כאשר רק היחידה הראשית מחוברת לנתב ותגדיר את ה-Deco כנקודת גישה(Access Point) ולא כנתב אלחוטי(Wi-Fi Router) מאחר והוא כבר מחובר לנתב קיים וזה גם מוסבר בקצרה ביישומון ה-Deco.
במידה ובאופן אלחוטי זה לא מספק אותך ואתה רוצה לחבר את כל היחידות באופן קווי ואתה מתקשה עדיף להעזר באיש מקצוע להתקין לך נקודות רשת נוספות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”