השמעת קובץ אודיו עם רצועות DTS במקרן קול
-
orenshavit
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- שם מלא: אורן שביט
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
יש לי קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט, בתוך הקובץ יש קובץ תמונת מראה של DVD (כנראה) עם רצועות שמע של להקת QUEEN ב DTS
איך יש לי אפשרות לשמוע את זה דרך מקרן קול שתומך 5.1?
בעבר היינו צורבים את הקובץ לדיסק ומשמיעים ב DVD או בלוריי, היום יש לנו מקרן קול שמחובר ישירות לטלויזיה בלי כונן כלשהו
איך אני יכול להמיר את הקובץ ככה שניתן יהיה להשמיע אותו?
תודה מראש לכל העוזרים
בעבר היינו צורבים את הקובץ לדיסק ומשמיעים ב DVD או בלוריי, היום יש לנו מקרן קול שמחובר ישירות לטלויזיה בלי כונן כלשהו
תודה מראש לכל העוזרים
יש כל מיני דרכים ומעקפים, אבל כולם ידרשו שהקובץ או ואריציה שלו ישבו על איזה מקום איחסון. לטלויזיה או לסאונדבר יש כניסת USB שניתן לחבר אליה פלאש דרייב?20/01/2024 19:51orenshavit כתב: יש לי קובץ ISO שהורדתי מהאינטרנט, בתוך הקובץ יש קובץ תמונת מראה של DVD (כנראה) עם רצועות שמע של להקת QUEEN ב DTS
תודה מראש לכל העוזרים...
Jack of some trades, master of none
-
orenshavit
- חבר שרק התחיל

יש לי מחשב שמחובר ישירות, עליו נמצא הקובץ ISO. זה יהיה הכי קל מבחינתי אם אוכל להשמיע ישירות מהקובץ במחשב, במקרה ולא תמיד אפשר לחבר USB
האם יש נגן שאתה מנגן איתו קבצים מהמחשב לסאונדבר (או נגן של הטלויזיה או של המחשב)?22/01/2024 9:57orenshavit כתב: יש לי מחשב שמחובר ישירות, עליו נמצא הקובץ ISO. זה יהיה הכי קל מבחינתי אם אוכל להשמיע ישירות מהקובץ במחשב, במקרה ולא תמיד אפשר לחבר USB...
במצב כזה יש כל מיני אפשרויות, למשל:
1) נגן שיודע לנגן ISO, למשל VLC. תצטרך לרוב לעבור על התפריט של הדיסק (אם יש לו).
2) אפשר להפוך את הISO לתיקיה או לעשות לו MOUNT ואז יש עוד נגנים שידעו לנגן כמו MPC. שוב יהיה תפריט (אם קיים בדיסק).
3) אפשר להפוך את הסרט שבISO לקובץ בודד של סרט + אודיו ואז לנגן רק את הקובץ.
4) אפשר לשלוף רק את האודיו מהסרט.
בעיה אפשרית היא שהרבה טלויזיות לא תומכות היום בקידוד DTS בעצמן, ואז יתכן שצריך להמיר את הDTS לAC3 או לAAC או אולי אפילו לFLAC. אחת הצורות להתגבר על כך זה דרך מגבר קולנוע, אבל מאחר ואתה עם סאונדבר אני פחות מכיר איך דברים עובדים שם.
-
orenshavit
- חבר שרק התחיל

יש לי הגן VLC במחשב, אבל לא מצליח לפתוח איתו את הקובץ ולהשמיע
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
קודי יודע לנגן ISO כאילו היה DVD
VLC -- Media --> Open File...
נווט לISO ותבחר אותו.
אם המחשב מחובר בHDMI או אופטי תנסה גם את ההגדרה בתמונה השניה שתיאורטית אמורה להעביר 5.1 לסאונדבר.