שאלה בנושא סטריאו שיחובר לפרוססור ק״ב
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
״ הפרוססור שלך שמבוסס על אותה חומרה של דנון\מרנץ אכן תומך בעד קצב של 192kHz דגימה בניגון קבצים במערכת ה HEOS, אבל ברגע שהרצת כיול AUDDYSSEY ואתה מפעיל את ה AUDDYSSEY, לא משנה אם תנגן קבצי מוסיקה ב 192kHz או ב 41.1kHz, ה DSP מוריד את הקצב ל 48kHz כי זה הקצב היחיד שמערכת אודיסי בפרוססור הזה תומכת (הפיטרים של ה PEQ מבוססים על דגימה של 48 קילו).״
בשמיעת סטריאו עם AUDDYSSEY אני מקבל 192
בשמיעת סטריאו עם AUDDYSSEY אני מקבל 192
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
יש לי נגן טוב יותר משמעותית מהנוד ,אם אתה מהצפון אני יכול לקפוץ ננסה, ותוכל לתת את דעתך אם יש שיפור.
יש לך אפשרות לחבר מקור חיצוני כמו נגן onkyo ns6170 בלי שהרכיבים של הפרוססור יפריעו לדאק של אונקיו?
יש לך אפשרות לחבר מקור חיצוני כמו נגן onkyo ns6170 בלי שהרכיבים של הפרוססור יפריעו לדאק של אונקיו?
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה על ההצעה !!!13/01/2024 17:41claudia5 כתב: יש לי נגן טוב יותר משמעותית מהנוד ,אם אתה מהצפון אני יכול לקפוץ ננסה, ותוכל לתת את דעתך אם יש שיפור.
יש לך אפשרות לחבר מקור חיצוני כמו נגן onkyo ns6170 בלי שהרכיבים של הפרוססור יפריעו לדאק של אונקיו?...
אני מהדרום בד״כ לאחרונה בממ״ד
יכול לחבר כפי שציינת. אבל לא מחבב את אונקיו למרות שייתכן הוא טוב יותר.
( אודיופיל זה 90% רגש שחושב שה 10% הנותרים מבוססים מדעית )
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

תשמור על עצמך ...ואם קורה לך משהו תעביר לי את הציוד...13/01/2024 17:55רונן כתב: תודה על ההצעה !!!
אני מהדרום בד״כ לאחרונה בממ״ד![]()
יכול לחבר כפי שציינת. אבל לא מחבב את אונקיו למרות שייתכן הוא טוב יותר.
( אודיופיל זה 90% רגש שחושב שה 10% הנותרים מבוססים מדעית )...
זה לא מגבר של אונקיו ,זה נגן עם פילטרים מעניינים .
בכל מקרה לפני שאתה רוכש מגבר סטראו תנסה לחבר סטרימר עם דאק בצורה ישירה
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה.13/01/2024 17:59claudia5 כתב: תשמור על עצמך ...ואם קורה לך משהו תעביר לי את הציוד...![]()
זה לא מגבר של אונקיו ,זה נגן עם פילטרים מעניינים .
בכל מקרה לפני שאתה רוכש מגבר סטראו תנסה לחבר סטרימר עם דאק בצורה ישירה...
אכן באזעקות , תמיד מתלבט אם להישאר לשמור על המערכת או להיכנס לממ״ד.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אתה לא קורא את התגובה שלי עד הסוף.שים לב רשום: processor input. הפרוססור מקבל אותות PCM עד ל 192 אבל אם מערכת הכיול אודיסי מופעלת, וסביר להניח שהיא כן, אלא אם כן לא הרצת כיול, ואז זו יכולה להיות הסיבה לסאונד לא מרצה, הפרוססור לוקח את ה 192 ומוריד אותו ל 48. אין שום דרך להמנע מזה כי מערכת אודיסי פועלת רק ב 48 קילוהרץ.13/01/2024 17:10רונן כתב: ״ הפרוססור שלך שמבוסס על אותה חומרה של דנון\מרנץ אכן תומך בעד קצב של 192kHz דגימה בניגון קבצים במערכת ה HEOS, אבל ברגע שהרצת כיול AUDDYSSEY ואתה מפעיל את ה AUDDYSSEY, לא משנה אם תנגן קבצי מוסיקה ב 192kHz או ב 41.1kHz, ה DSP מוריד את הקצב ל 48kHz כי זה הקצב היחיד שמערכת אודיסי בפרוססור הזה תומכת (הפיטרים של ה PEQ מבוססים על דגימה של 48 קילו).״
בשמיעת סטריאו עם AUDDYSSEY אני מקבל 192...
ראה כאן:
https://www.avsforum.com/threads/offici ... /page-3642
אתה מנגן 192 אבל הפרוססור מוריד את הקצב ל 48, מיישם את הפילטרים של אודיסי, ולאחר מכן מעלה חזרה ל 192 ושולח ל DACים. זה בדיוק כמו לנגן 48 קילוהרץ.
לא ענית לי מתי רכשת את הפרוססור הזה. כי נראה כי הנחת שאתה רוכש פרוססור אודיפילי יוקרתי של מקינטוש אבל בפועל קבלת פרוססור MAIN STREAM של מרנץ. אולי שווה לשקול להחליף אותו בפרוססור קולנוע ביתי שגם יהיה בעל ביצועים סטריאו מעולים כמו ה AVM 90 של אנטם?
ראה סקירות כאן:
אגב, TIDAL בכלל לא תומכים ב 192 קילוהרץ. ה 192 קילו זה חרטא ועבודה בעיניים של ה MQA שזה אות דחוס כמו MP3 שגוזל מההקלטה סביות פחות משמעותיות בטענה שהוא מעלה את קצב הדגימה, אבל בדיקות ספקטרום הראו שבקבצי MQA אין כל מידע מוסיקאלי מעבר ל 20 קילוהרץ. יש על המון דיונים בפורומים שונים. אם אתה רוצה איכות LOSSLESS אז עדיף DEEZER HI FI שלא עובדים על הלקוחות שלהם...
-
רונן
- חבר מכור קשה

הפרוססור נרכש לפני 4 שנים.
לא רלוונטי לגביי להחליפו.
שלחתי לך pm
לא רלוונטי לגביי להחליפו.
שלחתי לך pm
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אני לא מצליח להבין למה אתה מנסה להוריד את החשק מאנשים. בחור רכש ציוד טוב ,מחברות טובות ,לא ביקש שמשהו ייתן לו כסף כאן ,ואתה בכל דרך מנסה לקלל את הבחירות שלו וממליץ לא על רכישות במקום הקיים.13/01/2024 18:11יהלי ב כתב: אתה לא קורא את התגובה שלי עד הסוף.שים לב רשום: processor input. הפרוססור מקבל אותות PCM עד ל 192 אבל אם מערכת הכיול אודיסי מופעלת, וסביר להניח שהיא כן, אלא אם כן לא הרצת כיול, ואז זו יכולה להיות הסיבה לסאונד לא מרצה, הפרוססור לוקח את ה 192 ומוריד אותו ל 48. אין שום דרך להמנע מזה כי מערכת אודיסי פועלת רק ב 48 קילוהרץ.
ראה כאן:
https://www.avsforum.com/threads/offici ... /page-3642
אתה מנגן 192 אבל הפרוססור מוריד את הקצב ל 48, מיישם את הפילטרים של אודיסי, ולאחר מכן מעלה חזרה ל 192 ושולח ל DACים. זה בדיוק כמו לנגן 48 קילוהרץ.
לא ענית לי מתי רכשת את הפרוססור הזה. כי נראה כי הנחת שאתה רוכש פרוססור אודיפילי יוקרתי של מקינטוש אבל בפועל קבלת פרוססור MAIN STREAM של מרנץ. אולי שווה לשקול להחליף אותו בפרוססור קולנוע ביתי שגם יהיה בעל ביצועים סטריאו מעולים כמו ה AVM 90 של אנטם?
ראה סקירות כאן:
אגב, TIDAL בכלל לא תומכים ב 192 קילוהרץ. ה 192 קילו זה חרטא ועבודה בעיניים של ה MQA שזה אות דחוס כמו MP3 שגוזל מההקלטה סביות פחות משמעותיות בטענה שהוא מעלה את קצב הדגימה, אבל בדיקות ספקטרום הראו שבקבצי MQA אין כל מידע מוסיקאלי מעבר ל 20 קילוהרץ. יש על המון דיונים בפורומים שונים. אם אתה רוצה איכות LOSSLESS אז עדיף DEEZER HI FI שלא עובדים על הלקוחות שלהם......
הבחור ביקש לשפר קצת ולא להחליף את הציוד
-
רונן
- חבר מכור קשה

נראה לי שאתה צודק.13/01/2024 18:20claudia5 כתב: אני לא מצליח להבין למה אתה מנסה להוריד את החשק מאנשים. בחור רכש ציוד טוב ,מחברות טובות ,לא ביקש שמשהו ייתן לו כסף כאן ,ואתה בכל דרך מנסה לקלל את הבחירות שלו וממליץ לא על רכישות במקום הקיים.
הבחור ביקש לשפר קצת ולא להחליף את הציוד...
אני מודה לכולם. באמת מכל הלב.
נראה לי שמיצינו.
- יהלי ב
- חבר ותיק

עניתי לו עניינית. המקום לשיפור דיי מצומצם. אופציה הכי עדיפה היא הוספת קדם סטריאו יעודי כמו שהמלצתי של NAD. המטרה של הפורום היא גם לחלוק אינפורמציה חשובה, ולאדם שהשקיע הון בפרוססור אודיפילי, ולאחרים שיש להם כוונה להשקיע בעתיד, רצוי מאד שידעו מראש שהחברה הזו מוכרת פרוססור מרנץ בתחפושת של מוצר דגל שלה.13/01/2024 18:20claudia5 כתב: אני לא מצליח להבין למה אתה מנסה להוריד את החשק מאנשים. בחור רכש ציוד טוב ,מחברות טובות ,לא ביקש שמשהו ייתן לו כסף כאן ,ואתה בכל דרך מנסה לקלל את הבחירות שלו וממליץ לא על רכישות במקום הקיים.
הבחור ביקש לשפר קצת ולא להחליף את הציוד...
מה היה קורה אילו אתה לא ההית מודע לזה ומחליט לרכוש פרוססור מהחברה הזאת ומגלה את זה מאוחר מידי? עם הציוד שיש לו, הוא אגב אמור לקבל סאונד מעולה גם בסטריאו. ככל הנראה הבעיה היא כיול לא אופטימאלי ולא הציוד עצמו. ייתכן וכיול מחדש ומקצועי יביא לשינוי מהותי וייתכן שבחדר שלו עדיף מערכת עם DIRAC LIVE או טרינוב או ARC GENESIS. אבל לפני שרצים לרכוש עוד ציוד, צריך לנסות להוציא את המקסימום מהקיים.
גם את העובדה שכל הרסיברים\פרוססורים של מרנץ\דנון עד שנת 2022 עם אודיסי מורידים את קצב הדגימה ל 48 מאד חשוב שרוכשים פוטנציאלים ידעו. זה נכון גם לפרוססור הנ"ל כי זה למעשה חומרה של מרנץ. רק בדגמי 2023 הגבלת הקצב עלתה ל 96 בגלל דרישות של חברת DIRAC שלא מוכנה ליישם את הכיול ב 48 קילו כמו אודיסי.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7399
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
מקינטוש לא קשורים למרנץ בכלל . קנית אחלה של דבר אם הרבה וואטים נקי פרוססור לעבודה סטריאופונית בלבד אם הגברה כפולה משל דנון . הסוני שלי שם את דנון בכיס הקטן.כיול מתקדם של אודיסי או הדי .אל . בי .סי . יכול לתת לו שם דחיפה רצינית אבל ופה אבל גדול ויהלי יסכים איתי ....איזה רמקולים יש לו . לא כול כיול יתן לו שינוי . יש לו מרנץ הלוואי על כולנו
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
-
רונן
- חבר מכור קשה

הרמקולים שלי :14/01/2024 15:57עופרפולק כתב: מקינטוש לא קשורים למרנץ בכלל . קנית אחלה של דבר אם הרבה וואטים נקי פרוססור לעבודה סטריאופונית בלבד אם הגברה כפולה משל דנון . הסוני שלי שם את דנון בכיס הקטן.כיול מתקדם של אודיסי או הדי .אל . בי .סי . יכול לתת לו שם דחיפה רצינית אבל ופה אבל גדול ויהלי יסכים איתי ....איזה רמקולים יש לו . לא כול כיול יתן לו שינוי . יש לו מרנץ הלוואי על כולנו...
Focal Sopra 3
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

נכון מאוד14/01/2024 15:57עופרפולק כתב: מקינטוש לא קשורים למרנץ בכלל . קנית אחלה של דבר אם הרבה וואטים נקי פרוססור לעבודה סטריאופונית בלבד אם הגברה כפולה משל דנון . הסוני שלי שם את דנון בכיס הקטן.כיול מתקדם של אודיסי או הדי .אל . בי .סי . יכול לתת לו שם דחיפה רצינית אבל ופה אבל גדול ויהלי יסכים איתי ....איזה רמקולים יש לו . לא כול כיול יתן לו שינוי . יש לו מרנץ הלוואי על כולנו...
רונן,
מה חסר לך הסטריאו? מה אתה מרגיש בעיקר שגורם
לך לרצות לשפר?
לא ברור לי הפער בין הקדמייםוהפרוססור שלך.
בהחלט מוצרים ברמה רצינית , לבין הסאב לדוגמא.
מילא סאב אחד , אבל סאב הכי זול של svs?
אולי כדאי לשמוע סאב רציני יותר ולחתוך את הקדמיים
ב 40/60.
לך לרצות לשפר?
ב 40/60.
-
רונן
- חבר מכור קשה

היי.14/01/2024 16:18LiorShap כתב: רונן,
לך לרצות לשפר?
ב 40/60....
לא חסר לי דבר.
בעולמנו ( מי שבפורום הזה ) תמיד רוצים עוד.
לאור מה שקורה בטחונית ופוליטית, בא לי להתפנק
ולברוח לעולם האודיו מהמציאות הנוראית בה אנו נמצאים.
לכן , חשבתי אולי לשפר את הסטריאו ( אולי פרוססור כמה שיהיה מעולה , יפיק פחות מאשר מכשיר סטריאו טהור-הוספת פרה אמפ )
לגבי הסאב. הוא בהחלט מספיק לי. ( כמה כוסות נפלו מהמדפים ונשברו בעת שראיתי סרט פעולה. )
לגבי כיול. באמת שאני לא מבין בזה.
אולי הכיול שגוי.
- יהלי ב
- חבר ותיק

מה הקשר לכך שמקינטוש ומרנץ הן חברות שונות? עובדה ששני הפרוססורים הללו זהים ב 100% מבחינת החומרה, השלט, התכונות, הממשק משתמש. מקינטוש היא חברת HIFI פולחנית עם קהל מעריצים שיקנה ממנה כל מוצר שיכלול את ה UV הכחולים, אפילו מכונת קפה. בגלל שמקינטוש היא לא חברה שעוסקת בקולנוע ביתי, הם פנו למרנץ לקבלת אישור להשתמש בחומרה שלה כדי לשווק פרוססור קולנוע ביתי משלהם. ועובדה שזה עבד להם וחובבי החברה רכשו אותו במחיר גבוה פי 4 ממיר הפרוסור המקורי של מרנץ. ראה את התמונות להשוואה בעמוד הראשון של השרשור שהעליתי. חברת מרנץ מן הסתם תשמח למכור חומרה שלה כ OEM עבור חברה אחרת כי היא מרוויחה מזה.14/01/2024 15:57עופרפולק כתב: מקינטוש לא קשורים למרנץ בכלל . קנית אחלה של דבר אם הרבה וואטים נקי פרוססור לעבודה סטריאופונית בלבד אם הגברה כפולה משל דנון . הסוני שלי שם את דנון בכיס הקטן.כיול מתקדם של אודיסי או הדי .אל . בי .סי . יכול לתת לו שם דחיפה רצינית אבל ופה אבל גדול ויהלי יסכים איתי ....איזה רמקולים יש לו . לא כול כיול יתן לו שינוי . יש לו מרנץ הלוואי על כולנו...
יש המון חברות בוטיק בתחום האודיו שעושות את זה. NAIM פעם מכרה טרנספורט CD "אודיופילי" ב 10K שלאחר מכן התברר שכל מה שיש בו זה כונן CDROM ב 20$ של חברת LITEON + ספק כוח לינארי שלא משנה כלום חוץ מהוספת משקל... ברגע שיש קהל יעד שמונע מאגדות ורגש ולא מגיון בריא, אפשר למכור לו כמעט כל דבר, כולל פיוז וכבל קומקום באלפי דולרים...
-
רונן
- חבר מכור קשה

מסכים שהמוצרים של מקינטוש יקרים , יקרים מאד.14/01/2024 18:10יהלי ב כתב: מה הקשר לכך שמקינטוש ומרנץ הן חברות שונות? עובדה ששני הפרוססורים הללו זהים ב 100% מבחינת החומרה, השלט, התכונות, הממשק משתמש. מקינטוש היא חברת HIFI פולחנית עם קהל מעריצים שיקנה ממנה כל מוצר שיכלול את ה UV הכחולים, אפילו מכונת קפה. בגלל שמקינטוש היא לא חברה שעוסקת בקולנוע ביתי, הם פנו למרנץ לקבלת אישור להשתמש בחומרה שלה כדי לשווק פרוססור קולנוע ביתי משלהם. ועובדה שזה עבד להם וחובבי החברה רכשו אותו במחיר גבוה פי 4 ממיר הפרוסור המקורי של מרנץ. ראה את התמונות להשוואה בעמוד הראשון של השרשור שהעליתי. חברת מרנץ מן הסתם תשמח למכור חומרה שלה כ OEM עבור חברה אחרת כי היא מרוויחה מזה.
יש המון חברות בוטיק בתחום האודיו שעושות את זה. NAIM פעם מכרה טרנספורט CD "אודיופילי" ב 10K שלאחר מכן התברר שכל מה שיש בו זה כונן CDROM ב 20$ של חברת LITEON + ספק כוח לינארי שלא משנה כלום חוץ מהוספת משקל... ברגע שיש קהל יעד שמונע מאגדות ורגש ולא מגיון בריא, אפשר למכור לו כמעט כל דבר, כולל פיוז וכבל קומקום באלפי דולרים......
לא מסתדר לי מדוע אתה כל כך נגד החברה ?
יש המון חברות שמשלמים בגין מוצריהם תוספת כספית עבור ״השם״
מקינטוש קיימים בימים אלו 75 שנים, זה אומר משהו.
כפי שציינתי קודם. ביקרתי במפעל שלהם בניו יורק פעמיים.
ראיתי את כל התהליכים של הייצור.
הכל תחת קורת גג אחת , הכל תוצרת ארה״ב.
הכל מורכב במקום.
שוחחתי עם העובדים והעובדות. התרשמתי על ״גאוות יחידה״
והרמה של ההקפדה והמוסריות של העובדים למותג.
נכון , לא ביקרתי ביפן - מקום הייצור של מרנץ, ברור לי שהיפנים
מעולים גם כן , אבל מקינטוש הרשימו אותי, ומה שיש לי בבית
מאד מתאים לי.
נ.ב. לאחרונה ניסיתי כבלי רמקולים של מקינטוש, יקרים ,
עשר דקות לאחר החיבור שלהם, ארזתי אותם והחזרתי לחנות.
למרות שאלו כבלי מקינטוש. אז אני לא מסונוור לגמריי.
זו דעתי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
קודם כל תהנה מהפרוססור.
רק שאלה ברשותך האם לא הלכת על הדגם MX180 ,שכולל מערכת כיול של רום פרפקט של לינדרוף, מטעמי תקציב ?
כי ההבדל ברמת הכיול זה הבדל של יום ולילה ואני מתרשם שיש לך תקציב .
רק שאלה ברשותך האם לא הלכת על הדגם MX180 ,שכולל מערכת כיול של רום פרפקט של לינדרוף, מטעמי תקציב ?
כי ההבדל ברמת הכיול זה הבדל של יום ולילה ואני מתרשם שיש לך תקציב .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה.14/01/2024 18:33istarmini כתב: קודם כל תהנה מהפרוססור.
כי ההבדל ברמת הכיול זה הבדל של יום ולילה ואני מתרשם שיש לך תקציב ....
קניתי לפני 4 שנים. לא היה אז את ה 180.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
אחלה
במקומך כמי שאוהב מקינטוש הייתי שוקל לשדרג ל 180 כי מנסיוני ההבדלים בין פרוססורים היי אנד מתחילים ונגמרים במערכת הכיול וזו של ה 180 היא בכמה רמות מעל האודסי שיש לך היום.
במקומך כמי שאוהב מקינטוש הייתי שוקל לשדרג ל 180 כי מנסיוני ההבדלים בין פרוססורים היי אנד מתחילים ונגמרים במערכת הכיול וזו של ה 180 היא בכמה רמות מעל האודסי שיש לך היום.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום