בחירת רכיבים לשיפור סאונד

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 129
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

נתחיל מהמערכת הנוכחית:

רסיבר pioneer svx421 (הזה שמכרו ב200 דולר בדיוטיפרי ב2010)
רמקולים (קידמיים ואחוריים) מדפיים של polk audio s15.
סנטר של polk audio s30
וסאב של svs sb2000.
טלוויזיה לא רלוונטי כרגע (4K 55 אינץ וזהו מבחינת עניין כרגע)

אל תרביצו לי אבל אני אוהב לשמוע מוזיקה מכל הרמקולים יחד, זה ממלא את החדר. כמובן שאני רואה גם סרטים וסדרות דרך apple tv.
כרגע הבעיה שהרסיבר לא תומך ב4k אבל הייתי שמח לשפר את הסאונד בכללי.
מה הייתם מציעים לשפר?
נניח ותקציב היה 4 (אפשר למתוח הכל תיאורטי ויכול להיות שגם אחליט להוציא 6 אבל ננסה להתמקד ב4 ומטה.
עוד בקשה בלי יד שניה. ואם מחליפים רסיבר אז שיתמוך ב120HZ.

ועוד שאלה שרשום על רסיבר שהוא 2 zone זה אומר שאפשר נגיד להשמיע את אותה מוזיקה בשני איזורים שונים בבית?

אם יש פרטים שחסרים אז אנא תשאלו (אני לא אודיופיל כבד או בכלל לא :P)
מקורות האזנה, ספוטיפי (או כל מה שתגידו לי שיש בו משהו דומה ומספק איכות גבוהה).
אני די נגד יד 2 אז תשתדלו לא לספר לי שביד שניה יכולתי להשיג משהו מטורף
תודה מראש, ערן.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #2 

לא הבנתי מה אתה רוצה לשפר?
סאונד? או תצוגה?
או שניהם?

אמרת שאתה נהנה לשמוע מוזיקה מכל הרמקולים יחד..
אז אם אתה רוצה לשפר סאונד, תתחיל בזוג רמקולים טובים ותהנה מסאונד סטריאו כמו שהמקור התכוון לכך.
פעם הייתי שומע ALL CHANNEL, היום אני לא יכול, רק סטריאו במוזיקה.

eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

10/01/2024 16:28  
gal-cohen כתב:
לא הבנתי מה אתה רוצה לשפר?
סאונד? או תצוגה?
או שניהם?

אמרת שאתה נהנה לשמוע מוזיקה מכל הרמקולים יחד..
אז אם אתה רוצה לשפר סאונד, תתחיל בזוג רמקולים טובים ותהנה מסאונד סטריאו כמו שהמקור התכוון לכך.
פעם הייתי שומע ALL CHANNEL, היום אני לא יכול, רק סטריאו במוזיקה.
...
אני רוצה לשפר סאונד ואני יכול לקבל את זה שעדיף לשמוע בזוג רמקולים,
שהרסיבר קצת ישן וזה שהוא לא מעביר 4k גורם לי לחבר נגיד את הapple tv לטלוויזיה ולהוריד את הסאונד בכבל אופטי לרסיבר.
אז תהייתי האם גם הרסיבר מייצר בעיה בסאונד (או יותר נכון החלפתו תהווה שינוי מהותי בסאונד).

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #4 

10/01/2024 16:37  
eran256 כתב:
אני רוצה לשפר סאונד ואני יכול לקבל את זה שעדיף לשמוע בזוג רמקולים,
שהרסיבר קצת ישן וזה שהוא לא מעביר 4k גורם לי לחבר נגיד את הapple tv לטלוויזיה ולהוריד את הסאונד בכבל אופטי לרסיבר.
אז תהייתי האם גם הרסיבר מייצר בעיה בסאונד (או יותר נכון החלפתו תהווה שינוי מהותי בסאונד).
...
החלק הכי חשוב הוא הרמקולים.
אחר כך, אפשר לקבל שיפור באמצעות החלפת רסיבר, אבל זה אומר קפיצה גדולה במחיר, לרסיבר עם מערכת כיול טובה, ולא מינימאלית, כמו שיש ברסיברים הזולים.
אם תחליף רסיבר, ותישאר עם אותם הרמקולים, לא עשית כלום מבחינת הסאונד.

eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

10/01/2024 17:54  
Amir64 כתב:
החלק הכי חשוב הוא הרמקולים.
אחר כך, אפשר לקבל שיפור באמצעות החלפת רסיבר, אבל זה אומר קפיצה גדולה במחיר, לרסיבר עם מערכת כיול טובה, ולא מינימאלית, כמו שיש ברסיברים הזולים.
אם תחליף רסיבר, ותישאר עם אותם הרמקולים, לא עשית כלום מבחינת הסאונד.
...
נניח והתקציב גמיש עד שפגט מאיזה סכום אני ארגיש הבדל משמעותי (עקרונית גם רצפתיים אפשרי).
אשמח לדוגמאות.

תודה מראש.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

לדעתי בחירת רמקולים זה עניין מאוד אישי, ולא אחראי סתם לזרוק שמות.
חשוב ללכת לחנויות, לשמוע מגוון כמה שיותר גדול, גם מעבר לתקציב, להבין לעצמך את מאפייני הסאונד שאתה אוהב יותר.

לעניין ההערה על רצפתי, יש לך סאב, אז היתרון של רמקול רצפתי על פני מדפי די מתעמעם.
יש רמקולים מדפיים טובים יותר מרמקולים רצפתיים אחרים באותו מחיר.

לדוגמה, בלי ניסיון להציע דווקא את הרמקול הזה, וזו דוגמה ראשונה שמצאתי, אז נראה לי שאפשר למצוא במחיר נמוך יותר, או אפילו להוריד מחיר בחנות הזו -
לי יש את הדגם הקודם שלהם (לא ה- 5.2) כבר 12 שנה. לא חש בשום צורך להחליף אותם, והם בוודאות הרבה יותר טובים מהרמקול שלך:
https://www.tmaudio.co.il/items/2368030 ... -SIGNATURE

eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

10/01/2024 22:34  
Amir64 כתב:
לדעתי בחירת רמקולים זה עניין מאוד אישי, ולא אחראי סתם לזרוק שמות.
חשוב ללכת לחנויות, לשמוע מגוון כמה שיותר גדול, גם מעבר לתקציב, להבין לעצמך את מאפייני הסאונד שאתה אוהב יותר.

לעניין ההערה על רצפתי, יש לך סאב, אז היתרון של רמקול רצפתי על פני מדפי די מתעמעם.
יש רמקולים מדפיים טובים יותר מרמקולים רצפתיים אחרים באותו מחיר.

לדוגמה, בלי ניסיון להציע דווקא את הרמקול הזה, וזו דוגמה ראשונה שמצאתי, אז נראה לי שאפשר למצוא במחיר נמוך יותר, או אפילו להוריד מחיר בחנות הזו -
לי יש את הדגם הקודם שלהם (לא ה- 5.2) כבר 12 שנה. לא חש בשום צורך להחליף אותם, והם בוודאות הרבה יותר טובים מהרמקול שלך:
https://www.tmaudio.co.il/items/2368030 ... -SIGNATURE
...
מקווה שיעבור לי מהר
אבל בינתיים מתחיל לדבר אלי רמקול רצפתי איכותי
וחשבתי על רסיבר denon 2800h, השאלה האם הוא ייתן מענה לרמקולים ולשמיעת מוזיקה.
אני מכין רשימה של רמקולים שאני רוצה לשמוע, אבל כרגע בלי לשמוע דווקא הPrime Pinnacle Black Ash נראים לי הכי מבטיחים.

אם יש לך השגות על הרמקולים אז אשמח לשמוע.
כרגע נראה שהדנון עולה סביב 3000 והרמקולים סביב 8000. שנות אור מהתקציב אבל אולי הגיע הזמן.
אם לגבש תקציב, בהנחה שאני קונה רצפתיים אז 5000-9000 אלא אם זה ממש שווה.
רסיבר אני עוד רחוק מלהבין מה קיים ואשמח ליותר הכוונה.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #8 

בשונה מהחברים כאן אני ממליץ לך להתחיל מהחלפת רסיבר כי הרסיבר שלך הוא הבסיסי ביותר שקיים ,הוא נקודת חולשה מטורפת .שמעתי אותו בעבר והיה לי ממש קשה.
תתחיל ברסיבר ולא חובה חדש ,אם אתה מגיע למחיר של 5000 אז ללא ספק הדנון 3800 הוא קפיצה ענקית אבל תחשוב על דגמי ה3700/4700 כי הם יעלו פחות ,יהיה לך בהם רק 120הרץ אחד אבל לדעתי זה מספיק ,והסאונד מצויין .היתרון הגדול בסדרה 3 ומעלה בדנון זה הכיול של הסאב שממש עוזר למי שיש מדפיים.
נשמח שתרשום מה גודל החלל כי כמו שנכתב על ידי AMIR64 לא חובה שרמקול גדול ישמע טוב יותר.
אין שום בעיה לשמוע מוסיקה עם 5 רמקולים ,תשמע איך שאתה אוהב ,בדנון יש כמה פילטרים שמאפשרים לשמוע מוסיקה עם כל הרמקולים ממש בכיף ואם החלל שלך לא מאוד גדול אז כבר החלפת רסיבר יקפיץ אותך ברמות רבות.
תרשום מאיפה אתה בארץ וחברים ידעו להמליץ לך על חנויות מתמחות בתחום באזורך .

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #9 

11/01/2024 1:38  
eran256 כתב:
מקווה שיעבור לי מהר
אבל בינתיים מתחיל לדבר אלי רמקול רצפתי איכותי
image.png

וחשבתי על רסיבר denon 2800h, השאלה האם הוא ייתן מענה לרמקולים ולשמיעת מוזיקה.
אני מכין רשימה של רמקולים שאני רוצה לשמוע, אבל כרגע בלי לשמוע דווקא הPrime Pinnacle Black Ash נראים לי הכי מבטיחים.

אם יש לך השגות על הרמקולים אז אשמח לשמוע.
כרגע נראה שהדנון עולה סביב 3000 והרמקולים סביב 8000. שנות אור מהתקציב אבל אולי הגיע הזמן.
אם לגבש תקציב, בהנחה שאני קונה רצפתיים אז 5000-9000 אלא אם זה ממש שווה.
רסיבר אני עוד רחוק מלהבין מה קיים ואשמח ליותר הכוונה.
...
אם מדגדג לך רמקולים רצפתיים ואתה כבר מכוון ל SVS בין היתר, אז בהמלצה חמה - סע לחנות FUTURE ותקבל שם שירות יוצא דופן ומחירים מעולים.
הם היבואן של SVS ואתה יכול בחנות עצמה להתרשם ממגוון דגמים והגברות.
אין ספק שצמד TOWER יהוו שיפור משמעותי עם ההגברה הנכונה.

eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

11/01/2024 5:35  
claudia5 כתב:
בשונה מהחברים כאן אני ממליץ לך להתחיל מהחלפת רסיבר כי הרסיבר שלך הוא הבסיסי ביותר שקיים ,הוא נקודת חולשה מטורפת .שמעתי אותו בעבר והיה לי ממש קשה.
תתחיל ברסיבר ולא חובה חדש ,אם אתה מגיע למחיר של 5000 אז ללא ספק הדנון 3800 הוא קפיצה ענקית אבל תחשוב על דגמי ה3700/4700 כי הם יעלו פחות ,יהיה לך בהם רק 120הרץ אחד אבל לדעתי זה מספיק ,והסאונד מצויין .היתרון הגדול בסדרה 3 ומעלה בדנון זה הכיול של הסאב שממש עוזר למי שיש מדפיים.
נשמח שתרשום מה גודל החלל כי כמו שנכתב על ידי AMIR64 לא חובה שרמקול גדול ישמע טוב יותר.
אין שום בעיה לשמוע מוסיקה עם 5 רמקולים ,תשמע איך שאתה אוהב ,בדנון יש כמה פילטרים שמאפשרים לשמוע מוסיקה עם כל הרמקולים ממש בכיף ואם החלל שלך לא מאוד גדול אז כבר החלפת רסיבר יקפיץ אותך ברמות רבות.
תרשום מאיפה אתה בארץ וחברים ידעו להמליץ לך על חנויות מתמחות בתחום באזורך .
...
צירפתי קובץ של החלל ואילוסטרציה של רהיטים
האמת משהו בdenon משדר לי חוסר אמינות. אולי זאת האשליה שרבים רוכשים באתר דנון ואז הם מדווחים על תקלות. אבל יחסית לזה שאני 13 שנה עם אותו רסיבר ללא תקלות הדנון קצת מפחיד אותי. איזה חברה אמינה ומומלצת? והאם יש השפעה של חיווט הרמקולים או שזה סטנדרטי לחלוטין? לא ארצה לקנות רסיבר ואז לגלות שחסרים לי דברים.

נניח שנתקציב (ביחס שנראה למה שאני רוצה הוא 3-4 באילת. (צריך שתהיה גם את האופציה)

בנודע לדגדג לי הsvs אני די אוהב באס וממש מרוצה מהסאב וופר. אבל הייתי שמח לשמוע עם לסגנונות.
נגיד באוזניות אני יכול לומר שאני לא סובל את סנהייזר.
IMG_8068.png

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

הרסיברים של דנון נמכרים כמו לחמניות ונחשבים למוצרים מאוד אמינים מאוד .
החלל שלך קצת יותר קטן משלי ורמקול מדפי יכול להישמע מצויין.
לדעתי ב3000 רוכשים דנון 2800 ובמחיר של 5000 רוכשים את ה3800 ,לדעתי ה3800 עדיף לך משמעותית בגלל המערכת כיול.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #12 

צריך לקחת בחשבון ש 3800 לא יעלה 5,000 שח
כי גם דיראק עולה כסף.
לדעתי אודיסי תעשה עבודה מצוינת לסטאפ הנ''ל .
אני הייתי הולך על ה 3700.

נ.ב
דיראק ללא dlbc ו/או שניים או יותר סאבים
לא תתן תוצאה עדיפה על אודיסי.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #13 

11/01/2024 8:44  
eran256 כתב:
צירפתי קובץ של החלל ואילוסטרציה של רהיטים
האמת משהו בdenon משדר לי חוסר אמינות. אולי זאת האשליה שרבים רוכשים באתר דנון ואז הם מדווחים על תקלות. אבל יחסית לזה שאני 13 שנה עם אותו רסיבר ללא תקלות הדנון קצת מפחיד אותי. איזה חברה אמינה ומומלצת? והאם יש השפעה של חיווט הרמקולים או שזה סטנדרטי לחלוטין? לא ארצה לקנות רסיבר ואז לגלות שחסרים לי דברים.

נניח שנתקציב (ביחס שנראה למה שאני רוצה הוא 3-4 באילת. (צריך שתהיה גם את האופציה)

בנודע לדגדג לי הsvs אני די אוהב באס וממש מרוצה מהסאב וופר. אבל הייתי שמח לשמוע עם לסגנונות.
נגיד באוזניות אני יכול לומר שאני לא סובל את סנהייזר.
...

אתה יכול להיות רגוע, תקלה יכולה לקרות לכולם בכל שלב. היום כולם טובים, לא חושב שיש כאלה עם יותר תקלות מאחרים.

הרסיבר שלך ישן מאוד כך שאם תחליף אותו בהחלט אפשרי שהתוצאה תהיה טובה יותר עם מה שיש לך כרגע. אבל זה כמובן יהיה יחסי לרמקולים.

לגבי סוג רמקולים, קשה לומר. הכי טוב שתיגש לשמוע בחנות שיש בה רצפתיים ומדפיים של אותה הסדרה (תבקש לשמוע בלי סאב) ותבדוק איזה נשמעים לך טוב יותר.
אגב אם אתה מרוצה מפולק אודיו - בדקת את הרצפתיים שלהם?

אתה לא מתלהב מיד 2 אבל יש היצע עצום ברמקולים, ותוכל לקבל מחיר מעולה לתמורה. לעומת זאת מגבר/רסיבר רצוי חדש עם אחריות.

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #14 

מכיוון שרמקולים וחדר הולכים יחד,
ומהשרטוטים שלך אני מבין שמדובר בסלון.
מעבר לזוג רמקולים קדמיים, היתי משאיר קצת כסף לטובת רסיבר עם מערכת כיול ברמה טובה ( לא חייב להיות משהו אקזוטי, גם אודיסי מספיק טוב ).
היתרון ? זה יפתור לך גם את בעיית ה 4K
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Amir64
גורו
גורו

שליחה #15 

חברים,
@eran256 ביקש מה ישפר הכי הרבה בתקציב 4K, ועד מקסימום 6K.
אם נשווה מה ייתן שיפור גדול יותר:
1. השארת הרסיבר ורכישת 2 רמקולים ב- 5000 ש"ח
2. השארת הרמקולים והחלפת רסיבר ב- 5000 ש"ח

אני מקווה שכולם יסכימו שהחלפת הרמקולים תיתן תוצאה הרבה יותר טובה.
גם אם ייקח רסיבר ב- 15000 ש"ח וישאר עם הרמקולים S15, זה לא ייתן שיפור כזה, שעבורו שווה להשקיע את הכסף
אבל אם ייקח זוג רמקולים באותו מחיר ויישאר עם הרסיבר שלו, השיפור יהיה ההבדל בין חושך לאור.

אם התקציב גדל בהרבה, אין ספק שרסיבר טוב יותר יפיק מרמקולים טובים - יותר מהרסיבר הנוכחי.

@eran256
אני אוהב את הרסיברים של פיוניר.
3 אחרונים היו מסדרת העילית שלהם.
הוותיק ביותר פיתח בעיה שהמעבדה של היבואן לא מצאה איך לתקן, והנדסאי אלקטרוניקה בחברה שעבדתי בה תיקן לי.
השני הגיע עם בעיות שלקח מלחמה של שנה וחצי עם היבואן עד שהוחלף.
השלישי מת אחרי 6 שנים, ורצו אלפי שקלים לתקן אותו (ולחכות כמה חודשים עד שיגיע כרטיס מחו"ל).

קח בחשבון שכל המכשירים האלקטרוניים שפעם יוצרו באמינות גבוהה מאוד, ועבדו המון שנים, היום כבר לא בטוח שיעבדו אותו מספר שנים.
למעשה, די בטוח שלא.
יכול להיות שהרסיבר שלך ימשיך לחיות אחרי שהרסיבר החדש שלך ימות, ולא משנה מאיזו חברה הוא יהיה.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #16 

Amir64

אין ויכוח. רמקולים משפיעים על רוב התוצאה .
במקרה הספציפי הזה , הרסיבר הוא תת רמה (סלח
לי) . אל תשווה אפילו באחוז לסדרת העלית של פיוניר.
( גם לי היה את ה LX83 )

ממליץ לפותח הדיון לחפש רסיבר ביד שניה בתקציב של
2,000 שח ( דנון 3400 למשל) או מרנץ מקביל.

וקדמיים מדפיים בתקציב של 3,000 ביד שניה יש בשפע -
פוקאל, b&w , מוניטור אודיו, מורל עוד ועוד...

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

11/01/2024 12:08  
Amir64 כתב:
חברים,
@eran256 ביקש מה ישפר הכי הרבה בתקציב 4K, ועד מקסימום 6K.
אם נשווה מה ייתן שיפור גדול יותר:
1. השארת הרסיבר ורכישת 2 רמקולים ב- 5000 ש"ח
2. השארת הרמקולים והחלפת רסיבר ב- 5000 ש"ח

אני מקווה שכולם יסכימו שהחלפת הרמקולים תיתן תוצאה הרבה יותר טובה.
גם אם ייקח רסיבר ב- 15000 ש"ח וישאר עם הרמקולים S15, זה לא ייתן שיפור כזה, שעבורו שווה להשקיע את הכסף
אבל אם ייקח זוג רמקולים באותו מחיר ויישאר עם הרסיבר שלו, השיפור יהיה ההבדל בין חושך לאור.

אם התקציב גדל בהרבה, אין ספק שרסיבר טוב יותר יפיק מרמקולים טובים - יותר מהרסיבר הנוכחי.

@eran256
אני אוהב את הרסיברים של פיוניר.
3 אחרונים היו מסדרת העילית שלהם.
הוותיק ביותר פיתח בעיה שהמעבדה של היבואן לא מצאה איך לתקן, והנדסאי אלקטרוניקה בחברה שעבדתי בה תיקן לי.
השני הגיע עם בעיות שלקח מלחמה של שנה וחצי עם היבואן עד שהוחלף.
השלישי מת אחרי 6 שנים, ורצו אלפי שקלים לתקן אותו (ולחכות כמה חודשים עד שיגיע כרטיס מחו"ל).

קח בחשבון שכל המכשירים האלקטרוניים שפעם יוצרו באמינות גבוהה מאוד, ועבדו המון שנים, היום כבר לא בטוח שיעבדו אותו מספר שנים.
למעשה, די בטוח שלא.
יכול להיות שהרסיבר שלך ימשיך לחיות אחרי שהרסיבר החדש שלך ימות, ולא משנה מאיזו חברה הוא יהיה.
...
אין ספק שיש לך ידע רציני בתחום ידידי ומה שרשמת נכון ב99 אחוז מהמקרים...חוץ מהמקרים עם הרסיבר הזה שהוא נפילה רצינית

eran256 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

11/01/2024 11:40  
mulder כתב:
אתה יכול להיות רגוע, תקלה יכולה לקרות לכולם בכל שלב. היום כולם טובים, לא חושב שיש כאלה עם יותר תקלות מאחרים.

הרסיבר שלך ישן מאוד כך שאם תחליף אותו בהחלט אפשרי שהתוצאה תהיה טובה יותר עם מה שיש לך כרגע. אבל זה כמובן יהיה יחסי לרמקולים.

לגבי סוג רמקולים, קשה לומר. הכי טוב שתיגש לשמוע בחנות שיש בה רצפתיים ומדפיים של אותה הסדרה (תבקש לשמוע בלי סאב) ותבדוק איזה נשמעים לך טוב יותר.
אגב אם אתה מרוצה מפולק אודיו - בדקת את הרצפתיים שלהם?

אתה לא מתלהב מיד 2 אבל יש היצע עצום ברמקולים, ותוכל לקבל מחיר מעולה לתמורה. לעומת זאת מגבר/רסיבר רצוי חדש עם אחריות.
...
לא הבנתי מה אתם רוצים מפול דיראק, בזכותו יש לנו משוואות דיראק וזכינו בפוזיטרון.
בכל מקרה אתה צודק בנוגע ליד 2, פשוט אני לא מבין מספיק בתחום ויהיה קל לעבוד עלי או למכור לי משהו תקול (אגב לכן אני מנסה להבין מי נגד מי לפני שאני הולך לחנות).

רק סייג בנוגע לוויכוח, שהתחלתי עם הסכום הוא לא באמת סגור אלא רציתי להבין מה האופציות ולהתחיל להבין את השוק.
זה לא שיש לי 6K שמחכים, זה לא בסלע ולא בבנק. כרגע דווקא נראה לי רסיבר וקידמיים (נבכה על 10+2).

עכשיו רגע נחזור לבקשה ושאלה:
1. קודם כל מה ההבדלים בין עומדים למדפיים (האם לחלל קטן עומדים יהיו חיסרון?). האם יש הבדל בהגברה הנדרשת?
2. אשמח לרשימת רמקולים שכדאי לשמוע. נגיד והתקציב לרמקולים נע בין (3000-6000 מדפיים) ועד 9000 לעומדים.

תודה מראש, ערן.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #19 

1.כשמסתכלים על רמקולים מאותה סדרה של אותו יצרן, רמקול מדפי ורמקול רצפתי מאוד דומים אחד לשני, מבחינת הסאונד, למעט העובדה שרמקול רצפתי מייצר תדרים נמוכים יותר ממה שרמקול מדפי מסוגל לייצר.

אבל, כמו שאמרתי, רמקול מדפי של חברה אחת יכול להיות טוב יותר מרמקול רצפתי של חברה אחרת, באותו מחיר.
מה שקובע את ההגברה הנדרשת זה לא הגודל הפיזי של הרמקול, אלא:
מה העכבה הנומינאלית שלו - עכבה נמוכה דורשת הרבה יותר כח מההגברה.
מה הנצילות שלו - נצילות נמוכה דורשת הגברה חזקה יותר.
מה מרחק הישיבה מהרמקול - העוצמה יורדת עם המרחק, כך שככל שהמרחק גדול יותר, כנראה צריך הגברה חזקה יותר.

עבור רוב הרמקולים בשוק, בתחום המחיר הנמוך של עד כמה אלפים בודדים לזוג, אין בעיה להפעיל אותם עם הרסיבר שלך.
אם אתה לא אוהב לשמוע בווליום גבוה, ומתחיל לשמוע עיוותים כי הרסיבר לא מסוגל ליותר, אז ההגברה של הרסיבר שלך מספיקה בהחלט.

בהכללה גסה, ככל שיצרן של רמקול משקיע יותר באיזון טונאלי של הרמקול, הוא נעשה בעל עכבה נמוכה יותר ו\או נצילות נמוכה יותר, מה שמצריך שילוב של הגברה חזקה יותר (עד לעולם של הגברות ייעודיות לרמקולים, ולא משתמשים בהגברה של רסיבר בכלל, או לא משתמשים ברסיבר בכלל, אלא בפרוססור)

2. זה בדיוק מה שהצעתי להימנע ממנו.
עדיף ללכת בראש פתוח, עם עט ונייר. לשמוע רמקולים שונים, ולרשום לעצמך מי נשמע לך יותר טוב, וראוי לחשוב עליו כרמקול שאתה רוצה בבית, ומי לא ראוי לחשוב עליו בכלל.
ואז לחזור ולשמוע את הרמקולים שכן מצאו חן בעיניך, ושוב לבחור מי מוצא חן בעיניך ומי פחות.

לבקש לשמוע רמקולים בתקציב מסויים זו טעות.
אותו רמקול יכול להיות בחנות אחת במחיר שייכנס בתקציב, ובאחרת כמה מאות שקלים יותר, וכבר לא ייכנס בתקציב.
כשאתה בחנות מחליט בסוף על רמקול והמוכר אומר לך שהוא עולה 6000 ואתה אומר יש לי רק 4500 אבל אני ממש רוצה לקנות אותו, תתפלא כמה החנות תוריד כדי לבצע את המכירה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #20 

11/01/2024 17:31  
claudia5 כתב:
אין ספק שיש לך ידע רציני בתחום ידידי ומה שרשמת נכון ב99 אחוז מהמקרים...חוץ מהמקרים עם הרסיבר הזה שהוא נפילה רצינית
...
רסיבר שהוא לא פאר היצירה. אפילו לא קרוב. ידוע וברור.
יותר טוב מה- 322 שהיה בדיוטי...

עם תקציב זמין שמספיק לרסיבר חדיש ורמקולים טובים, הייתי אומר זרוק את הרסיבר היום ותקנה חדש.
בהנחה שהיתה לפי השאלה הפותחת - אם מחליפים רמקולים או רסיבר, ולא שניהם, ובהינתן הרמקולים שיש לו, אז לדעתי, עדיין החלפת הרמקולים תתן שיפור גדול יותר מהחלפת הרסיבר.
אין לי התנגדות שפותח השרשור יחליף את הרסיבר, עכשיו או בעתיד.
אני עניתי לשאלה מה ישפיע יותר אם יוחלף, ואני עדיין בדעה שהחלפת הרמקולים עדיפה, אם אין תקציב להחלפה של שניהם.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”