ראוטר לא מזהה את ממיר הסיב XS-010X-Q - Xiaomi AX6000
-
amithacoon
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 6
- שם מלא: עמית
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי
היום קיבלתי ממיר סיב של נוקיה XS-010X-Q
מהירות של 5000
יש ברשותי ראוטר של שיאומי Xiaomi AIoT AX6000
אני מצליח לחייג דרך מחשב - אבל הראוטר של שיאומי (שאגב בסינית מלאה) לא מצליח לחייג וזו השגיאה שאני מקבל
מה ניתן לעשות? אני קצת אובד עצות
מהירות של 5000
יש ברשותי ראוטר של שיאומי Xiaomi AIoT AX6000
אני מצליח לחייג דרך מחשב - אבל הראוטר של שיאומי (שאגב בסינית מלאה) לא מצליח לחייג וזו השגיאה שאני מקבל
נערך לאחרונה על ידי amithacoon ב 02/01/2024 10:53, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
amithacoon
- חבר שרק התחיל

הבעיה היא שהראוטר כותב שאין חיבור לWAN
<div style="direction: ltr;">בזמן שהכל מחובר, החיבור תקין לגמרי- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
התחברת למהירות של 5000, מצויין. אבל לא שמת לב במקרה שהמכשיר זה: "שיאומי Xiaomi AX6000 " שיש לך כלל לא תומך בה? או למשל שאין בו אפילו את כרטיסי רשת במהירת זו?01/01/2024 21:42amithacoon כתב: היי
מהירות של 5000
יש ברשותי ראוטר של שיאומי Xiaomi AX6000
image.png...
מכשיר זה תומך עד 1G. ואם מדובר על Xiaomi Redmi Router AX6000, אז בכדי שהוא יעבוד סביר איכשהו אז מומלץ בחום להתקין עליו את OpenWRT.
-
amithacoon
- חבר שרק התחיל

קראתי שהוא תומך עד מהירויות של 2500, אז בגלל שהממיר סיב עד על 5000 הוא לא עובד?02/01/2024 8:55sys_admin כתב: התחברת למהירות של 5000, מצויין. אבל לא שמת לב במקרה שהמכשיר זה: "שיאומי Xiaomi AX6000 " שיש לך כלל לא תומך בה? או למשל שאין בו אפילו את כרטיסי רשת במהירת זו?
מכשיר זה תומך עד 1G. ואם מדובר על Xiaomi Redmi Router AX6000, אז בכדי שהוא יעבוד סביר איכשהו אז מומלץ בחום להתקין עליו את OpenWRT....
איך מתקינים OPENWRT עליו?
-
amithacoon
- חבר שרק התחיל

הראוטר זה Xiaomi AIoT AX6000
- amdr1
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 732
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 59 פעמים
סביר להניח שאם ראוטר לא מקבל ip כלשהו מONT הוא מוסר את ההודעה .02/01/2024 0:06amithacoon כתב:הבעיה היא שהראוטר כותב שאין חיבור לWAN<div style="direction: ltr;">בזמן שהכל מחובר, החיבור תקין לגמרי...
צריך להכנס לממשק web ולהגדיר pppoe.
או שאני לא הבנתי על מה מדובר
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אם אנו מדברים על Xiaomi AIoT AX6000, אז הוא גם לא תומך לא ב OPENWRT וגם לא במהירויות של 2500, בגלל שיש לו רק ממשק אחד של 2.5GB. ובכדי שהנתב יעבוד נדרשים לפחות שני ממשקי רשת. כך, שהוא מספיק אך ורק לחיבור של 1GB. מן הסתם שנתבים שתומכים בחיבור של 2.5GB עולים מחיר שונה ממנו ואלה שמתאימים לחיבור של 5GB, אז כבר לגמרי אחר.02/01/2024 10:50amithacoon כתב: קראתי שהוא תומך עד מהירויות של 2500, אז בגלל שהממיר סיב עד על 5000 הוא לא עובד?
איך מתקינים OPENWRT עליו?...
לאחר לא מעט בדיקות, כנראה יש בעיות עם חייגנים של ראוטרים סינים (השערה שלי). אבל לא יהיו לך בעיות או בחיבור ישיר לדוגמא דרך פרטנר.
אני בדקתי לפחות 3 ראוטרים סיניים ולכולם יש בעיות זהות. יש להם כל מיני ניתוקים בלתי מוסברים..
- הראוטר כמובן לא יזהה חיבור אינטרנט פעיל, כל עוד לא יזמת חיבור באמצעות החייגן.
- מומלץ לבדוק שכבל רשת שיוצא מממיר הסיב אכן מחובר לכניסת WAN הנכונה ולא בטעות ל- LAN !!
אני בדקתי לפחות 3 ראוטרים סיניים ולכולם יש בעיות זהות. יש להם כל מיני ניתוקים בלתי מוסברים..
- מומלץ לבדוק שכבל רשת שיוצא מממיר הסיב אכן מחובר לכניסת WAN הנכונה ולא בטעות ל- LAN !!
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

יש לא מעט בעיות ולא רק עם "ראוטרים סיניים", אלה גם עם כל מני נתבים ביתיים בכלל, כמו ASUS למשל. דוגמה לכך שירשור מלפני כמה ימים:02/01/2024 21:39tzah כתב: לאחר לא מעט בדיקות, כנראה יש בעיות עם חייגנים של ראוטרים סינים (השערה שלי). אבל לא יהיו לך בעיות או בחיבור ישיר לדוגמא דרך פרטנר.
- מומלץ לבדוק שכבל רשת שיוצא מממיר הסיב אכן מחובר לכניסת WAN הנכונה ולא בטעות ל- LAN !!...
viewtopic.php?f=62&t=388926
וכמובן בפרטנר יהיה את אותן הבעיות, אם לא יותר חמורות, כפי שניתן לראות מהשרשור בקישור.
בדיוק אחת הסיבות שבגללה משתמשים ב OPENWRT על ציודים של גרוש וחצי, זה תוכנות עקומות שמגיעות מהיצרנים של הציודים אלה. ולא רק שמדובר על הציודים סינים ללא שם וסבוניות של ASUS, אלה גם של TP-LINK וכו'. למשל אצלי כל הציודים סינים אלה עובדים ללא שום תקלות שנים עם OPENWRT ומבצעים חיוגים PPPOE, גם אחרי הפסקות חשמל ואחרי ניתוקים של תשתית. למשל אחד כזה שחיברתי רק אתמול:
ועובד ומחייג מצוין.
-
amithacoon
- חבר שרק התחיל

בדיוק
02/01/2024 22:10sys_admin כתב: יש לא מעט בעיות ולא רק עם "ראוטרים סיניים", אלה גם עם כל מני נתבים ביתיים בכלל, כמו ASUS למשל. דוגמה לכך שירשור מלפני כמה ימים:
viewtopic.php?f=62&t=388926
וכמובן בפרטנר יהיה את אותן הבעיות, אם לא יותר חמורות, כפי שניתן לראות מהשרשור בקישור.
בדיוק אחת הסיבות שבגללה משתמשים ב OPENWRT על ציודים של גרוש וחצי, זה תוכנות עקומות שמגיעות מהיצרנים של הציודים אלה. ולא רק שמדובר על הציודים סינים ללא שם וסבוניות של ASUS, אלה גם של TP-LINK וכו'. למשל אצלי כל הציודים סינים אלה עובדים ללא שום תקלות שנים עם OPENWRT ומבצעים חיוגים PPPOE, גם אחרי הפסקות חשמל ואחרי ניתוקים של תשתית. למשל אחד כזה שחיברתי רק אתמול:
ועובד ומחייג מצוין....
1) טוב לדעת לגבי אסוס. דווקא עם אותם ראוטרים אין לי בעיות דרך תשתית פרטנר (P2P).
2) התכוונתי בעיקר לראוטרים עם קושחה סינית.
3) אני גם משתמש ב- OpenWrt ועובד לי ללא בעיות או ניתוקים.
4) החומרה של MTK ממש טובה וגם יחסית זולה.