Broadlink 3 mini RM - לימוד קודים חדשים
שלום לכולם,
יש לי ברודלינק 3 מיני RM יחד שמחבור באינטגרציה ל- HA. בנוסף, יש לי בשלושת החדרים מזגני טורנדו (שפוטים עיליים לא חכמים) שאני מעוניין לשלוט עליהם. ניסיתי את התוסף של smart IR ב- HA אך הקודים שם לא מתאימים. ניסיתי מספר קודם של "מידאה" וכנ"ל, ללא הצלחה. היה קוד או שניים של מידאה שבחלק מהפעולות המזגן צפצף אבל לא נדלק ולא קרה כלום.
על המדבקה במזגן כתוב שהיצרן הוא "קלון" אך לא מצאתי יצרן כזה ברשימה ב- Github.
הנבתי שיש אפליקציה בשם BroadLink manager שדרכה ניתן ללמד אותו אך לא כל כך הבנתי איך לעבוד איתה.
האם למישהו פה יש דרך\מדריך\הצעה כיצד ללמד את המוצר קודים חדשים?
תודה רבה.
יש לי ברודלינק 3 מיני RM יחד שמחבור באינטגרציה ל- HA. בנוסף, יש לי בשלושת החדרים מזגני טורנדו (שפוטים עיליים לא חכמים) שאני מעוניין לשלוט עליהם. ניסיתי את התוסף של smart IR ב- HA אך הקודים שם לא מתאימים. ניסיתי מספר קודם של "מידאה" וכנ"ל, ללא הצלחה. היה קוד או שניים של מידאה שבחלק מהפעולות המזגן צפצף אבל לא נדלק ולא קרה כלום.
על המדבקה במזגן כתוב שהיצרן הוא "קלון" אך לא מצאתי יצרן כזה ברשימה ב- Github.
הנבתי שיש אפליקציה בשם BroadLink manager שדרכה ניתן ללמד אותו אך לא כל כך הבנתי איך לעבוד איתה.
האם למישהו פה יש דרך\מדריך\הצעה כיצד ללמד את המוצר קודים חדשים?
תודה רבה.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
סה"כ התהליך די פשוט,
אתה מייצר שלט UserDefine
אתה מייצר לחצנים (מעתקי מהשלט שיש לך)
אח"כ מלמד כל לחצן (לחיצה על השלוש נקודות)
זה אולי מייגע, אבל מאפשר לך "להעתיק" שלט שלא נתמך
תכלס, אין צורך לייצר שלט מלא, מספיק להכין 2 presets אחד לחימום אחד לקירור
ככה אני נותן פקודה לקרר או לחמם בלי להיכנס להגדרות מיותרות
אתה מייצר שלט UserDefine
ככה אני נותן פקודה לקרר או לחמם בלי להיכנס להגדרות מיותרות
תודה רבה, אבל הלימוד הזה נשאר באפליקציה של ברודלינק עצמה, נכון? אני רוצה ללמד את HA שיכיר את הפקודות כי הרי שם אני ארצה לעשות אוטומציות וכו'...31/12/2023 8:50ahersko כתב: סה"כ התהליך די פשוט,
אתה מייצר שלט UserDefine
ככה אני נותן פקודה לקרר או לחמם בלי להיכנס להגדרות מיותרות...
אני מבין מה אתה אומר, העניין הוא שפה יש לנו יצרנים מקומיים ולכן יש גבול לכמה שהמכשיר יכול להכיר מראש. אני מניח שאם היה לך מזגן LG או מיצובישי, זה היה עובד יופי.31/12/2023 9:02Arie10 כתב: בזמנו ניסיתי ללמד ככה מזגנים של אלקטרה עם אותו ה BROADLINK ובסוף התייאשתי.
זה מכשיר לא מבושל.
הכל עובד שם חלקית.
ח$א של דבר !...
למשל, בסלון יש לי LG וקניתי בזמנו כדי ללמוד את ה"עסק", wifi ir של טויה. הזנתי לו שיש לי LG ועל הקוד הראשון הוא השתלט עליו ועשיתי לו אוטומציה בתוך הטויה ועובד יופי. ניסיתי אותו לעומת על הטורנדו (שיש לי בכל חדר), ולצערי לא צלח.
אני יודע שיש פתרון, לרכוש סנסיבו - הוא גם ידע לדבר עם החברות שלנו בישראל וגם מתחבר ל- HA. העניין הוא שכל רכיב עולה במבצע 175 ש"ח בערך...וזה הזול הפשוט שיש להם.
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אני עובד עם התוכנה הזו: https://github.com/fbacker/broadlink-mqtt-bridge30/12/2023 23:05Dannino כתב: הבנתי שיש אפליקציה בשם BroadLink manager שדרכה ניתן ללמד אותו אך לא כל כך הבנתי איך לעבוד איתה.
האם למישהו פה יש דרך\מדריך\הצעה כיצד ללמד את המוצר קודים חדשים?...
בעקרון צריך קצת לעבוד בשביל להפעיל אותה.
אחרי שהיא עובדת, אפשר ללמד אותה כל קוד שרוצים.
מייצרים פקודת MQTT ואותה שולחים מ HA כדי להפעיל.
קשה כאן להסביר את כל התהליך ומציע לך לקרוא עליה קצת.
אמנם כלי ישן אבל עדיין עובד.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
Kelon הם בבעלות Hisense, אז תבדוק, יכול להיות שזה יתאים.
בכל מקרה, ברודלינק זה אכן ממש דרעק. אם אתה רוצה לשלב IR מתוך HA, עדיף לך להשתמש ב-Tasmota או ב-ESPHome, שמתחברים ב-MQTT ישירות. יש ל-KinCony מוצרים שמוכנים לצריבה - https://kincony.aliexpress.com/store/1100463977, למשל https://www.aliexpress.com/item/1005003833775634.html
בכל מקרה, ברודלינק זה אכן ממש דרעק. אם אתה רוצה לשלב IR מתוך HA, עדיף לך להשתמש ב-Tasmota או ב-ESPHome, שמתחברים ב-MQTT ישירות. יש ל-KinCony מוצרים שמוכנים לצריבה - https://kincony.aliexpress.com/store/1100463977, למשל https://www.aliexpress.com/item/1005003833775634.html
תודה רבה חברים.
האמת שהגיע לידי הסרטון הזה וזה בדיוק מה שחיפשתי, דרך קלה ויחסית די פשוטה כדי ללמד את המכשיר פקודות דרך HA. בדיוק כפי שציין פה חברינו @asherko.
לגבי צריבות טסמוטה וכו'....זה נשמע לי כמו עבודה לא פשוטה (אני טכני אבל ממש לא בקטע של קוד) ולא רואה כרגע אנרגיות וזמן לזה.
האמת שהגיע לידי הסרטון הזה וזה בדיוק מה שחיפשתי, דרך קלה ויחסית די פשוטה כדי ללמד את המכשיר פקודות דרך HA. בדיוק כפי שציין פה חברינו @asherko.
לגבי צריבות טסמוטה וכו'....זה נשמע לי כמו עבודה לא פשוטה (אני טכני אבל ממש לא בקטע של קוד) ולא רואה כרגע אנרגיות וזמן לזה.