עליבות עידן פלוס מול איכות שידורי הרשות הפלסטינית
יצא לכם לקלוט את איכות השידור הדיגיטלי הקרקעי של הרשות הפלסטינית?
הם אמנם לא מדינה וחסרי תקציבים, אבל שישה ערוצים שלהם נקלטים גם באיזור המרכז, באיכות 1080i, בעוצמה אדירה.
רק בישראל המעצמה הטכנולוגית, עידן פלוס נקלט כמעט רק באיכות 576i, בעוצמה ובפריסה מינימליים.
לא עליבות?
הם אמנם לא מדינה וחסרי תקציבים, אבל שישה ערוצים שלהם נקלטים גם באיזור המרכז, באיכות 1080i, בעוצמה אדירה.
רק בישראל המעצמה הטכנולוגית, עידן פלוס נקלט כמעט רק באיכות 576i, בעוצמה ובפריסה מינימליים.
לא עליבות?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78786
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5378 פעמים
הכי קל להיתפס אליו, אבל הוא לא ייצר את התשתיות המיושנות של עידן פלוס....
מה שמדהים זו איכות השידור של הרשות הפלסטינית. שידור ב- 1080i חלק ללא גימגום, בפריסה אדירה, עוצמה מקסימלית, 6 ערוצים במרבב אחד.
רק אנחנו קולטים באיכות שידור מבישה. אני בטוח שאם יבדקו את ההסכמים עם חברות התשתיות שבנו את עידן פלוס, יגלו שעושקים את המדינה בהוצאות אדירות עם תמורה מבישה.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 155 פעמים
במדינת הקומבינות והאינטרסים יש מי שדואג שפלטפורמה חינמית לא תהווה תחרות אמיתי לכל האחרים שבתשלום !
אם עידן פלוס תשדר בסטנדרט דומה למה שמקובל במדינות אירופה ב HD ובעוצמת משדרים חזקה אז רבים יסתפקו בשירות הזה
ולא ירצו להתחבר לשירותים האחרים שבתשלום , אפילו שירות סטרימינג רישמי של ערוצי עידן פלוס מטעם המדינה לא קיים ,
הרי את זה ניתן היה לבצע ללא השקעה עצומה בתשתיות שידור ..קומבינות ואינטרסים כבר אמרנו ?
אם עידן פלוס תשדר בסטנדרט דומה למה שמקובל במדינות אירופה ב HD ובעוצמת משדרים חזקה אז רבים יסתפקו בשירות הזה
ולא ירצו להתחבר לשירותים האחרים שבתשלום , אפילו שירות סטרימינג רישמי של ערוצי עידן פלוס מטעם המדינה לא קיים ,
הרי את זה ניתן היה לבצע ללא השקעה עצומה בתשתיות שידור ..קומבינות ואינטרסים כבר אמרנו ?
לזה בדיוק חתרתי. אני מאמין שיש כאן שילוב אינטרסים שהביא גורמים מניפולטיביים להשיק פלטפורמה חינמית עלובה. אני מהמר שלפני שנים עבדו כאן לוביסטים שוידאו שהתוצאה של עידן פלוס תהיה כה ירודה ונכשלת, שהציבור הגדול ירצה להישאר עם הפלטפורמות שבתשלום.
אנחנו כציבור לא צריכים להסכים לזה. הראייה היא התוצאה אצל אויבינו מסביב - שידור באיכות מקסימלית.
סטרימינג אינו רלוונטי לאוכלוסיות רבות. מעבר לזה שמדובר בגילגול העלויות לציבור, הוא מחייב טלוויזיה חכמה וחיבור אינטרנט מהיר שלרבים אין. חוץ מזה, כבר יש ממירי עידן פלוס בכל הטלוויזיות כיום, אז למה ללכת על אמצעי שידור אחר?
בנוסף, שידור קרקעי מהווה פלטפורמה מאד יציבה גם בעיתות חירום. ראה כיום.
המלחמה הזו יכולה להוות פלטפורמה למגוון שינוים חשובים. אחד מהם עשוי להיות השידור הקרקעי.
אנחנו כציבור לא צריכים להסכים לזה. הראייה היא התוצאה אצל אויבינו מסביב - שידור באיכות מקסימלית.
סטרימינג אינו רלוונטי לאוכלוסיות רבות. מעבר לזה שמדובר בגילגול העלויות לציבור, הוא מחייב טלוויזיה חכמה וחיבור אינטרנט מהיר שלרבים אין. חוץ מזה, כבר יש ממירי עידן פלוס בכל הטלוויזיות כיום, אז למה ללכת על אמצעי שידור אחר?
בנוסף, שידור קרקעי מהווה פלטפורמה מאד יציבה גם בעיתות חירום. ראה כיום.
המלחמה הזו יכולה להוות פלטפורמה למגוון שינוים חשובים. אחד מהם עשוי להיות השידור הקרקעי.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73237
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3154 פעמים
כן, ובגדול יש לנו פוליטיקאים שמעניין אותם רק דבר אחד....
רפובליקת בננות.
- oferlaor
- מנהל

זו לא בעיה טכנולוגית, למרות שיש ליו״ש יתרון גיאוגרפי (הם קטנים יותר ואין להם חשש לעשות הפרעות תקשורת למי שצריך כדי שדברים יעבדו) - כאן היתה החלטה של הרשות השניה שהם באמת באמת לא רוצים לשדר את עידן+ אלא להעביר את התשתית לידיים פרטיות. אף אחד לא זרם עם הרעיון ובינתיים כל הדבר הזה חצי מקרטע.
נדרש פשוט החלטה שעידן+ ימשיך להיות משאב של המדינה ושירות שהיא מספקת לתושבי המדינה, זה הדבר העיעקרי.
נדרש פשוט החלטה שעידן+ ימשיך להיות משאב של המדינה ושירות שהיא מספקת לתושבי המדינה, זה הדבר העיעקרי.
- oferlaor
- מנהל

יש רק שלוש נקודות שידור בישראל, והן צריכות לכסות מהצפון כל הדרך לאילת. זה הרבה יותר פשוט עם השטח של יו״ש
- גלובל
- חבר ותיק

יש חלוקה ל 3 אזורי שידור זה נכון אבל יש עשרות רפיטרים בכל הארץ ...ככה רשת DVBT פועלת !28/12/2023 11:14oferlaor כתב: יש רק שלוש נקודות שידור בישראל, והן צריכות לכסות מהצפון כל הדרך לאילת. זה הרבה יותר פשוט עם השטח של יו״ש...
אני גר במודיעין והאנטנה שלי מכוונת לרפיטר שנמצא על מגדל המים במכבים ( כך אמר לי טכנאי של עידן ) .
אני מקבל עם אנטנה כיוונית שנמצאת מתחת לגג רעפים קליטה של 100% בכל הערוצים ובשני המרבבים T ו-T2
וכמובן גם את כל הערוצים הפלשתינאים למינהם ( לא שאלה מעניינים אותי ) .
ראה פה מפה של פריסת כל הרפיטרים -
https://www.idanplus.tv/map/
https://www.google.com/maps/d/u/2/viewe ... 657223&z=9
נערך לאחרונה על ידי גלובל ב 28/12/2023 14:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- גלובל
- חבר ותיק

התדרים שהרשות הפלשתינית משדרים את רשת ה DVBT שלהם תואמו עם משרד התקשורת הישראלי וזה באישור הרשויות בארץ ,28/12/2023 12:14rm1 כתב: הכל עניין של עוצמת שידור, לא מעניין אותם חסימות ערוצים שיבושים לציוד צה"לי רגולציה וכו.
פשוט משדרים פולל וליום שהציוד מאפשר....
אתה יכול לתאר לך שלא היו נותנים להם לשבש את השידורים הישראלים שכוללים אגב גם ערוצי ישראל בערבית .
לגבי עוצמת השידור ....הם כנראה משדרים בעוצמה הנכונה ורוב הסיכויים שחברה אירופאית סיפקה והתקינה להם כמו שצריך ,
אצלנו הרשת חצי נסיונית ולא מושקעת ולכן עוצמת השידור לא גבוהה ויותר מתבססת על פריסה של רפיטרים לכיסי במקומות החלשים .
אני ממש קרוב לאחד הריפיטרים, מכוון עם האנטנה הכיוונית על הגג ישירות אליו, וב- DVB-T2 מקבל סיגנל איכות עולה ויורד באופן מחזורי. ב- DVB-T1 התוצאה יציבה.28/12/2023 13:44גלובל כתב: יש חלוקה ל 3 אזורי שידור זה נכון אבל יש עשרות רפיטרים בכל הארץ ...ככה רשת DVBT פועלת !
אני גר במודיעין והאנטנה שלי מכוונת לרפיטר שנמצא על מגדל המים במכבים ( כך אמר לי טכנאי של עידן ) .
אני מקבל עם אנטנה כיוונית שנמצאת מתחת לגג רעפים קליטה של 100% בכל הערוצים ובשני המרבבים T ו-T2
וכמובן גם את כל הערוצים הפלשתינאים למינהם ( לא שאלה מעניינים אותי ) .
ראה פה מפה של פריסת כל הרפיטרים -
https://www.idanplus tv/map/
https://www.google.com/maps/d/u/2/viewe ... 657223&z=9...
במקום שמשרד התקשורת יאכוף את הדרישות מהקבלנים שביצעו את העבודה ויחייב אותם לודא שהסיגנל יציב ומספק את הכיסוי הראוי, אנו מקבלים תוצאה כה עלובה, שאפילו האויבים שלנו עולים עלינו.
מגוון הערוצים מספק ביותר. לו המדינה היתה אוכפת ברשיונות שקיבלו כל הערוצים, את השידור בעידן פלוס באיכות HD ועוצמת שידור מספקת, מבול של אנשים היה מתנתק מהכבלים והלוויין, וחוסך לעצמו אלפי שקלים בשנה.
זו לא הממשלה. יש מנגנון מסואב של פקידים שיושבים בעמדות מפתח, משומנים בטובות הנאה מלוביסטים, אשר קובעים את הטון לגבי שלל נושאים שבליבת האינטרסים של הציבור במדינה....
- ראית את המחיר האישי ששילם כחלון על המהפיכה הסלולרית? הפחדות של הציבור שהחברות הסלולריות יפשטו את הרגל, ונקמה אישית נגדו.
- והמחיר של הוצאת הגז מהאדמה? קמפיין של לוביסטים שניסו למנוע את הוצאתו מהאדמה.
- וכמובן המחיר שמשלם כל איש ציבור שתומך בביטול עילת הסבירות, שעוד לא נשמעה בו המילה האחרונה...
יש אינספור דוגמאות למחירים עצומים שישלם שר על נסיון ליזום שינוי מהותי, בין אם אנו תומכים בו, או לא.
התוצאה בנושא עידן פלוס היא ציבור עצום של מיליוני בתי אב שמשלם כ- 300 ש"ח לחודש על חבילת טלוויזייה שהערוצים העיקריים בהם הם צופים בכלל משודרים בחינם.
להבנתי, אם כבר קרעי רוצה לעשות שינוי מהותי שייזכר לאורך שנים ככזה שהיטיב עם האוכלוסיה, זה השלב הראשון בו.
כן אצלי TLC קולט מצויין גם ה Xiaoi עובד בסדר גמור05/01/2024 14:36lasik כתב: אגב, DVB-T2, האם גם אצלכם הקליטה תלויה ביצרן הטלוויזיה?
אני שואל כי על אותה אנטנה מרכזית, הסוני שלי לא קולטת את הערוצים באפיק 28, אולם הסמסונג וה- TCL קולטות מעולה.
גם אצלכם זה כך?...
ה LG לא תמיד קולט T2 של ישראל ואת הרשות בכלל לא קולט
משתמש באותה אנטנה בגג ואותם חוטים