עזרה בהגדרת ראוטר Asus עם סיבים של פרטנר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,
מזה כשנתיים אני מנוי באינטרנט סיבים של פרטנר ומשתמש בראוטר שהם מספקים - Technicolor FGA2233. הראוטר סביר סה״כ אבל הממשק מוגבל מבחינת האפשרויות (ואני מאמין שגם מבחינת הביצועים - אעדכן ברגע שאצליח לפתור את הבעיה…).

לפני מספר ימים רכשתי ראוטר של Asus מדגם TUF Gaming AX4200.
לינק לדף המוצר באתר היצרן: https://www.asus.com/networking-iot-ser ... ng-ax4200/

מבחינת אופן החיבור - הסיב מתחבר באמצעות מתאם spf סטנדרטי (של נוקיה) לממיר מדיה של d-link ומשם יוצא כבל רשת לפורט wan בראוטר של אסוס.

כמו רוב הראוטרים כיום, במסגרת ההגדרה הראשונית הראוטר מנסה לזהות את סוג החיבור של ספק האינטרנט ולהגדיר הכל באופן אוטומטי.
התחלתי בתהליך של התקנה ראשונית - לא עבד. הראוטר לא הצליח לזהות את סוג החיבור של הספק.
המשכתי בהגדרה ידנית - החיבור שלי בפרטנר הוא בdhcp. הגדרתי את סוג החיבור בלי לבצע שינויים נוספים בהגדרות - לא עבד. מקבל את ההודעה ״Your ISP’s DHCP does not function properly”.

עשיתי בדיקה קצרה בגוגל וראיתי שהבעיה לעיתים נפתרת אם משנים את האפשרות DHCP Query Frequency ממצב Aggressive למצב Normal - ניסיתי, לא עבד.

פניתי לפרטנר, הנציגים ניסו (באמת) לעזור אבל לא ממש הכירו את הממשק של אסוס. ניסינו לשנות את צורת החיבור ל-pppoe, הזנתי את שם המשתמש והסיסמא - עדיין לא עבד.

ביצעתי עדכון לגרסה העדכנית ביותר של המודם אך עדיין ללא הצלחה.

אני משוכנע שמדובר בבעיה בהגדרות ולא בציוד עצמו.
כאשר אני מחבר את הכבל שיוצא מממיר המדיה לראוטר טכניקולור של פרטנר אני מקבל אינטרנט בחיבור DHCP והכל תקין.
גם בהגדרה של הasus כנקודת גישה אני מקבל אינטרנט באמצעות החיבור אליו (אבל מן הסתם אני מאבד את כל הפונקציונליות של הממשק וזו הסיבה שקניתי אותו מלכתחילה)

כרגע אני במבוי סתום. שוקל לעבור לבזק/סלקום למרות שהמחיר שיש לי בפרטנר מצוין וגם השירות שלהם בסדר גמור.

מישהו נתקל בבעיה דומה?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2655
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #2 

כשאתה מחבר ישירות למחשב יש אינטרנט? (הממיר למחשב)

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

לא ניסיתי לחבר ישירות למחשב עם חייגן.
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, כאשר אני מחבר את ממיר המדיה לראוטר של פרטנר (כבל מהממיר לשקע WAN) הכל עובד בצורה תקינה.
האם יש טעם לנסות חיבור ישיר של הממיר למחשב בכל זאת?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תנסה, אין הגדרות מיוחדות שצריך בפרטנר עם ראוטר של אסוס (לא בPPPOE ולא בDHCP)

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

אני לא נמצא ליד הראוטר כרגע. אנסה ואעדכן.

האם יש צורך להתקשר לפרטנר ולבקש שישנו את צורת החיבור שלי לpppoe או שזה מזהה באופן אוטומטי?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם כרגע אתה בDHCP אז זה הכי קל, ברגע שתחבר אמור להיות לך אינטרנט

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1110
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #7 

הי
ואם לא מחובר ב dhcp
אז איך שתחבר את הראוטר
הוא יבקש ממך להכניס שם משתמש וססמא
שקבלת מפרטנר.
התקנתי המון ראוטרים של אסוס בפרטנר
ואני יאמר בסיפוק רב - ״ 0 תקלות״
בשורות טובות🇮🇱

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

26/12/2023 6:14  
OMRIJ כתב:
אם כרגע אתה בDHCP אז זה הכי קל, ברגע שתחבר אמור להיות לך אינטרנט
...
זה גם מה שאני חשבתי.. אבל למרות שאני מוגדר DHCP אני מחבר את הראוטר לממיר והוא לא מזהה את שיטת החיבור. גם אחרי שאני בוחר בשיטת חיבור DHCP (Automatic IP) אני מקבל את ההודעה: "Your ISP's DHCP does not function properly".

26/12/2023 7:29  
EFIBET כתב:
הי
ואם לא מחובר ב dhcp
אז איך שתחבר את הראוטר
הוא יבקש ממך להכניס שם משתמש וססמא
שקבלת מפרטנר.
התקנתי המון ראוטרים של אסוס בפרטנר
ואני יאמר בסיפוק רב - ״ 0 תקלות״
בשורות טובות🇮🇱
...
ניסיתי להגדיר ב-PPPOE עם שם משתמש וסיסמא אך אני עדיין לא מקבל אינטרנט (ניסיתי גם יחד עם התמיכה הטכנית של פרטנר ווידאנו כמה פעמים ששם המשתמש והסיסמא הוזנו כמו שצריך). בממשק של הראוטר בשורת הסטטוס של ה-WAN ההודעה מתחלפת מזו שרשמתי למעלה ל-"Disconnected".
גם לי יצא להתקין כמה ראוטרים של אסוס ותמיד הכל רץ חלק כבר בהגדרה הראשונית. אין לי מושג למה זה לא מסתדר כאן וזה מוציא אותי מדעתי.

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

תעשה לו reset בכפתור מאחורה
ואז תתחיל הכל מחדש

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

26/12/2023 15:33  
EFIBET כתב:
תעשה לו reset בכפתור מאחורה
ואז תתחיל הכל מחדש
...
עשיתי את זה כל כך הרבה פעמים שאני כבר זוכר את כל השלבים בעל פה.. לצערי זה לא פתר את הבעיה...

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מוזר, אצלי זה היה פלאג אנד פליי :)
ניסית לעדכן קושחה לנתב לגירסה האחרונה?

EFIBET
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יש לך אפשרות לחבר את מוצא ממיר האופטי
ישירות למחשב?

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

טוב אז ככה - אין לי מושג מה קורה פה והדברים הופכים להיות מוזרים מרגע לרגע.

ניסיתי לחבר את הממיר ישירות למחשב ולהגדיר חייגן PPPOE כפי שהמלצתם.

התקשרתי לפני כן לפרטנר כדי שישנו את שיטת החיבור שלי מ-DHCP ל-PPPOE ולאחר מכן יצרתי חייגן וניסיתי להתחבר אבל ללא הצלחה... (מקבל שגיאה 651)

הנציג אמר שלדעתו לפני שאוכל להשתמש בחייגן PPPOE עם חיבור של הממיר ישירות למחשב אני צריך לפני כן להגדיר את הראוטר שלהם (FGA 2233) גם כן לחיבור PPPOE. ברור לי שאין בזה שום היגיון כי הראוטר שלהם בכלל לא מחובר (לא לסיב ולא למחשב) אבל זרמתי איתו...
חיברתי את הממיר לשקע WAN בראוטר של פרטנר, הגדרנו חיבור PPPOE והחיבור נכשל.. חזרנו על אותה פעולה כמה פעמים, איפסנו הגדרות (גם אצלי וגם במערכות של פרטנר) ועדיין החיבור דרך PPPOE לא מצליח.

בפרטנר שינו את צורת החיבור שלי ל-DHCP ובמקביל שיניתי גם אני את ההגדרות בראוטר של פרטנר ל-DHCP - הכל עובד חלק...
משנים שוב ל-PPPOE ושוב לא עובד.

למען הסר ספק - בדקנו את שם המשתמש והסיסמא בערך מיליון פעם וגם החלפנו כמה פעמים שם משתמש וסיסמא. אגב ניסינו להגדיר גם שם משתמש פנימי של פרטנר לצורך בדיקה ועדיין לא מצליחים להתחבר ב-PPPOE.

אין לי שמץ של מושג מה קורה פה.
שוקל לחזור ולתקשר באמצעות כוס חד פעמית וחוט.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

למה אתה רוצה/צריך PPPOE?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #15 

תנסה להגדיר את ה MAC Address
ב Asus לאותה הכתובת של ה WAN ב FGA2233
ה DHCP שלהם כנראה מקצה לפי MAC
ולכן לא מקצה כאשר אתה מחבר כל ציוד אחר

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

27/12/2023 11:57  
OMRIJ כתב:
למה אתה רוצה/צריך PPPOE?
...
אני לא. אני מעדיף DHCP.
המטרה הייתה לבדוק האם יש אינטרנט בחיבור ישיר למחשב באמצעות חייגן PPPoE ואז הסתבר שאנחנו בכלל לא מצליחים להתחבר ב-PPPoE (לא בחיבור ישיר למחשב ולא בחיבור דרך הראוטר של פרטנר).

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

ובחיבור ישיר למחשב בdhcp יש אינטרנט?

balalos פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

עדכון:
לפני שעה בערך עזב את הדירה המתקין של בזק (תיאמתי התקנה שתוכננה לעוד שבוע אבל התקשרו להודיע שהתפנה להם מועד להיום).
כדי לקצר כמה שאפשר אתחיל מהשורה התחתונה - הטכנאי של בזק לא הצליח לחבר אותי לאינטרנט באמצעות הראוטר הפרטי שלי ונכון לעכשיו נשארתי עם פרטנר.
ניסינו לחבר את הסיב של בזק באמצעות המתאם sfp שלהם לממיר מדיה שלי ומשם לראוטר שלי. גם הפעם הראוטר לא הצליח לזהות את שיטת החיבור אז הגדרנו PPPoE באופן ידני. עדיין אין חיבור.
חיברתי את המחשב ישירות לממיר מדיה (שעדיין מחובר לסיב של בזק), הגדרתי חייגן ויש אינטרנט.
גם בחיבור של ממיר המדיה לראוטר של בזק יש אינטרנט אבל בראוטר שלי עדיין אני לא מצליח לקבל חיבור..

אגב ניסיתי להגדיר את הmac address של הראוטר של פרטנר בממשק של אסוס אבל זה לא פתר את הבעיה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

ניסית לעדכן גירסת קושחה לראוטר?

tolaat01
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #20 

27/12/2023 18:16  
balalos כתב:
עדכון:
לפני שעה בערך עזב את הדירה המתקין של בזק (תיאמתי התקנה שתוכננה לעוד שבוע אבל התקשרו להודיע שהתפנה להם מועד להיום).
כדי לקצר כמה שאפשר אתחיל מהשורה התחתונה - הטכנאי של בזק לא הצליח לחבר אותי לאינטרנט באמצעות הראוטר הפרטי שלי ונכון לעכשיו נשארתי עם פרטנר.
ניסינו לחבר את הסיב של בזק באמצעות המתאם sfp שלהם לממיר מדיה שלי ומשם לראוטר שלי. גם הפעם הראוטר לא הצליח לזהות את שיטת החיבור אז הגדרנו PPPoE באופן ידני. עדיין אין חיבור.
חיברתי את המחשב ישירות לממיר מדיה (שעדיין מחובר לסיב של בזק), הגדרתי חייגן ויש אינטרנט.
גם בחיבור של ממיר המדיה לראוטר של בזק יש אינטרנט אבל בראוטר שלי עדיין אני לא מצליח לקבל חיבור..

אגב ניסיתי להגדיר את הmac address של הראוטר של פרטנר בממשק של אסוס אבל זה לא פתר את הבעיה.
...
היי
קח ראוטר מחבר (רצוי ראוטר עם open wrt) ותגדיר אצלו את החייגן.
מאמין שיצליח להתחבר.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”