קניית טלוויזיה חדשה - שאלות של נוב לגמרי

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם,
רוצה לקנות טלוויזיה 75" חדשה ולא ממש יודע על מה להסתכל מבחינת נתונים, פיצ'רים, מה חשוב מה פחות וכו'.
פעם אחרונה שקניתי טלוויזיה לפני כמעט 6 שנים הלכתי על סוני (לא זוכר דגם) כי זה מה שנראה לי הכי טוב בעין בתצוגות בתקציב ובגודל שרציתי.
הבחירה הייתה מאוד מוצלחת לטעמי, גם היום אני ממש רוצה ממנה פשוט רוצה להעביר אותה חדר ובסלון לשים גדולה יותר, ורוצה לעשות בחירה מושכלת יותר.
השימושים מעבר לשידורים רגילים זה בעיקר סרטים בנטפליקס ומדי פעם הופעות.
מה שמחובר זה סאונד בר וממיר של יס, היום מחוברים ל hdmi כל אחד.
התקציב ל 75" סביבות 5000, אם יש בפחות אז מעולה, אפשר טיפה למתוח.
אשמח לדעת על מה להסתכל מבחינת נתונים/פיצ'רים.
ראיתי בתצוגה אתמול את ה QNED של lg שתפס לי את העין ובערך בתקציב שלי, אם אפשר קישור לאיזה כתבה או שרשור שמסבירים על ההבדלים בין הסוגים השונים (nanocell, qled, oled, qned) זה יהיה מעולה.
מבחינת מותג זה משנה באמת? היום אני בראש של סמסונג, lg או סוני, ראיתי כאן בפורום ש tcl מככבת גם?

תודה מראש למי שיגיב וסליחה על החפירה 😉

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #2 

היית מרוצה מסוני אז למה לא להמשיך איתם?

תעשה לעצמך טובה ובתור אחד שמעיד על עצמו שהוא לא ממש מבין... אל תרדוף אחרי כל מיני שמות מפוצצים ואם אתה רוצה אמינות אל תתקרב ל oled
תודה לי עוד שש שנים...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20187
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אלא אם כן הסוני תקלקל אחרי 4.5 שנים כשתיגמר האחריות... בזמן שה-OLED תמשיך לעבוד בלי שום בעיה גם אחרי 6 שנים.
אבל באופן כללי מסך OLED בוגדל הרצוי בכלל לא באיזור שמתקרב לתקציב אז הוא גם לא רלוונטי לדיון.

בקצרה, כל מה שלא OLED הם מסכי LCD עם תאורת לד. לרוב מה שמתחיל מ-Q כמו QLED\QNED וכו' קיים כבר ברוב מסכי הביניים ומעלה גם ככה, וזו שכבת quantum dots שמשפרת ומגדילה את טווח הצבעים שהמסך מסוגל להציג.
nanocell זאת טכנולוגיה שכיום פחות רלוונטית של LG שניסתה לתת יתרונות בדומה ל-QD, אבל לא ממש באותה רמה.
ספציפית דגמי QNED הם דגמי קצה של LG ומדובר במסכים טובים, הדגמים הגבוהים בעלי תאורה אחורית מינילד, מה שמשפר בצורה משמעותית את הניגודיות ואת איכות התמונה.
אישית אני לא חושב שנכון להיום יש הבדל מאד גדול מבחינת אמינות בין היצרנים.
הרוב מייצרים בצורה כזו שתצטרך להחליף את המסך לאחר כ-5 שנים בממוצע, במיוחד אם אתה צופה הרבה.
רצוי כמובן לחפש מסך עם אחריות ארוכה, ועם שירות טוב (ר"ע סמסונג ושירות פה בפורום).
עם LG וסוני בדגמים הגבוהים שלהם קשה לטעות. באופן כללי יש רושם ש-TCL נותנים תמורה טובה מאד למחיר, בעיקר אם המקורות הם איכותיים (לא שידורי יס\הוט וכאלה)

DMB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 33 פעמים

שליחה #4 

אין שום טכנולוגיה שמתחרה בOLED, ביופי ואיכות ונקיות התמונה, עם 0 תאורה מיותרת, ושגם הסצינות החשוכות ביותר נראות בה מושלם.
בטכנולגיות אחרות - הגדלת הבהירות עבור סצינות חשוכות - רק הורסת את התמונה, מעמעמת את הצבע ומטשטשת את הראות.
אם זה יקר לך, אז לדעתי עדיף לקנות טלויזיה עם קצת פחות אינץ' אבל רק OLED.
וכדאי ללכת דווקא על LG, שתומכת גם ב Dolby Vision ולא רק ב HDR, מה שאמר שתקבל את הצבע הנכון והטוב והאמיתי ביותר אליו התכוונו יוצרי הסרט/סדרה. (משם מה סמסונג נותרה מאחור גם בדבר הזה, וכפי שנותרה מאחור זמן רב ע הOLED עד לאחרונה.)

ואני קניתי OLED 65 של LG לפני שנה ב6000 בלבד, דגם מעט יותר ישן אך עדיין מושלם, והוא טוב בהרבה מהסמסונג הכי חדשות.

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

23/12/2023 17:31  
ahersko כתב:
היית מרוצה מסוני אז למה לא להמשיך איתם?

תעשה לעצמך טובה ובתור אחד שמעיד על עצמו שהוא לא ממש מבין... אל תרדוף אחרי כל מיני שמות מפוצצים ואם אתה רוצה אמינות אל תתקרב ל oled
תודה לי עוד שש שנים...
...
הנטיה הטבעית שלי כרגע היא באמת ללכת על סוני אבל אני לא נעול על זה.
ממש לא רודף אחרי שמות מפוצצים, בגלל זה פתחתי כאן פוסט והתחלתי לקרוא ולהשכיל קצת בנושא.
למה לא להתקרב ל oled? דווקא מלא המלצות על זה. זה לא בטווח מחירים שלי, סתם מעניין למה אתה לא ממליץ

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

23/12/2023 22:37  
TheCoolest כתב:
אלא אם כן הסוני תקלקל אחרי 4.5 שנים כשתיגמר האחריות... בזמן שה-OLED תמשיך לעבוד בלי שום בעיה גם אחרי 6 שנים.
אבל באופן כללי מסך OLED בוגדל הרצוי בכלל לא באיזור שמתקרב לתקציב אז הוא גם לא רלוונטי לדיון.

בקצרה, כל מה שלא OLED הם מסכי LCD עם תאורת לד. לרוב מה שמתחיל מ-Q כמו QLED\QNED וכו' קיים כבר ברוב מסכי הביניים ומעלה גם ככה, וזו שכבת quantum dots שמשפרת ומגדילה את טווח הצבעים שהמסך מסוגל להציג.
nanocell זאת טכנולוגיה שכיום פחות רלוונטית של LG שניסתה לתת יתרונות בדומה ל-QD, אבל לא ממש באותה רמה.
ספציפית דגמי QNED הם דגמי קצה של LG ומדובר במסכים טובים, הדגמים הגבוהים בעלי תאורה אחורית מינילד, מה שמשפר בצורה משמעותית את הניגודיות ואת איכות התמונה.
אישית אני לא חושב שנכון להיום יש הבדל מאד גדול מבחינת אמינות בין היצרנים.
הרוב מייצרים בצורה כזו שתצטרך להחליף את המסך לאחר כ-5 שנים בממוצע, במיוחד אם אתה צופה הרבה.
רצוי כמובן לחפש מסך עם אחריות ארוכה, ועם שירות טוב (ר"ע סמסונג ושירות פה בפורום).
עם LG וסוני בדגמים הגבוהים שלהם קשה לטעות. באופן כללי יש רושם ש-TCL נותנים תמורה טובה מאד למחיר, בעיקר אם המקורות הם איכותיים (לא שידורי יס\הוט וכאלה)
...
תודה רבה על התשובה המפורטת. מעבר למראה עיניים באמת חשוב האחריות והשירות (עם הסוני הנוכחית לא הזדקקתי לזה בלי עין הרע אבל הכל יכול לקרות), אתה אומר שהשירות של סמסונג לא משהו בארץ?
מבחינת איכות בסוף כנראה שאלך עם מה שנראה לי הכי טוב בעין בסוף, כמו שנגיד ה qned הכי תפסו לי את העין באותה חנות ספציפית ממה שהיה שם בתצוגה, אבל יש עוד דברים/נתונים שחשוב להסתכל עליהם כמו פורמטים שזה תומך בהם, כניסות כאלה ואחרות וכו'? כמו נגיד כן תומך ב Dolby vision או לא תומך וכאלה, האם בכלל זה חשוב לי...

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #7 

אם קראת ואתה לא מבין... אז תקנה oled
באמת!

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #8 

24/12/2023 20:15  
yujinius כתב:
כמו נגיד כן תומך ב Dolby vision או לא תומך וכאלה, האם בכלל זה חשוב לי...
...

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

24/12/2023 0:23  
DMB כתב:
אין שום טכנולוגיה שמתחרה בOLED, ביופי ואיכות ונקיות התמונה, עם 0 תאורה מיותרת, ושגם הסצינות החשוכות ביותר נראות בה מושלם.
בטכנולגיות אחרות - הגדלת הבהירות עבור סצינות חשוכות - רק הורסת את התמונה, מעמעמת את הצבע ומטשטשת את הראות.
אם זה יקר לך, אז לדעתי עדיף לקנות טלויזיה עם קצת פחות אינץ' אבל רק OLED.
וכדאי ללכת דווקא על LG, שתומכת גם ב Dolby Vision ולא רק ב HDR, מה שאמר שתקבל את הצבע הנכון והטוב והאמיתי ביותר אליו התכוונו יוצרי הסרט/סדרה. (משם מה סמסונג נותרה מאחור גם בדבר הזה, וכפי שנותרה מאחור זמן רב ע הOLED עד לאחרונה.)

ואני קניתי OLED 65 של LG לפני שנה ב6000 בלבד, דגם מעט יותר ישן אך עדיין מושלם, והוא טוב בהרבה מהסמסונג הכי חדשות.
...
חשוב לציין שהן נוטות להשתקפויות אם יש אור ואני לא מדבר על אור חזק.
בסצינות חשוכות אתה רואה את עצמך ואת הסביבה משתקפת במסך.

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

24/12/2023 23:02  
ahersko כתב:
אם קראת ואתה לא מבין... אז תקנה oled
באמת!
...
חבר אתה לא חייב להגיב/לעזור אבל תחסוך את התגובות המתנשאות לא נראה לי שזה עושה רושם על מישהו

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

25/12/2023 0:09  
magshield כתב:
...
אתה מדבר על oled?
אם כן אז בכל מקרה זה לא בתקציב מבחינתי...

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8259
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #12 

23/12/2023 12:31  
yujinius כתב:
ראיתי בתצוגה אתמול את ה QNED של lg שתפס לי את העין ובערך בתקציב שלי
...
אם הולך על ה QNED של LG אז אל תתפשר על פחות מה 916.

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

25/12/2023 11:36  
integral כתב:
אם הולך על ה QNED של LG אז אל תתפשר על פחות מה 916.
...
מעבר לתקציב שלי, דיברתי על הסדרה 7 שעולה 5 וקצת. גם זה היה מעבר לתקציב אבל בתצוגה זה תפס לי את העין יותר מהטלוויזיות שהיו שם בתקציב ההתחלתי שלי (שהיה עד 3500) אז מוכן למתוח את התקציב עד 5500+-
האמת שבתצוגה ממבט קצר לא שמתי לב כל כך להבדל בין qned סדרה 7 ל 8 או 9 (אולי לא הסתכלתי יותר מדי כי זה בכל מקרה לא סכום שאני מעוניין להוציא עכשיו)

DMB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 33 פעמים

שליחה #14 

25/12/2023 0:09  
magshield כתב:
...
יכול להיות.
אבל אני רואה סרטים וסדרות בחושך. בפרט את אלה שחשוב לי לראות באיכות. אין מה שישתקף.
(בסתם צפיה בחדשות אין השתקפות כי זה לא חשוך, ואילו היתה לא היה מפריע לי.)

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #15 

25/12/2023 19:41  
DMB כתב:
יכול להיות.
אבל אני רואה סרטים וסדרות בחושך. בפרט את אלה שחשוב לי לראות באיכות. אין מה שישתקף.
(בסתם צפיה בחדשות אין השתקפות כי זה לא חשוך, ואילו היתה לא היה מפריע לי.)
...
גם אני נאלץ לעיתים לראות בחושך. אני לא חושב שהטלויזיה בסרטון שהביאו כאן היא OLED, אבל גם בה ניתן לראות את ההשתקפויות של המנורות ושל שאר דברים (וואי, הוא הגזים לגמרי עם כמות הפרסומות שהוא עושה במהלך הסרטון).

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

טוב כרגע אני בעיקר מתלבט בין סמסונג q60c לבין lg qned7s6
שתיהן יוצאות סדר גודל של 5500 (75 אינצ') עם הרחבת האחריות ל 3 שנים והתקנה, ה lg משהו כמו 200-300 שקל פחות, לא עקרוני תכלס. לא יצא לי לראות אותן אחת ליד השניה בתצוגה, בנפרד כל אחת אהבתי.
מה היתרונות והחסרונות של כל אחת?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20187
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2611 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

בעיקר שעם אחת אתה מקבל שירות של ח.י. ועם השניה את השירות של סמליין\אלקטרוניקס פרו.

yujinius פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

27/12/2023 11:04  
TheCoolest כתב:
בעיקר שעם אחת אתה מקבל שירות של ח.י. ועם השניה את השירות של סמליין\אלקטרוניקס פרו.
...
ח.י זה lg?
כן ראיתי בפורום את החוויות משירות של היבואן של סמסונג וזה קצת מוריד מהם, מנגד חבר בעבודה אתמול סיפר על חווית שירות ממש ממש טובה עם סמסונג.

בכל מקרה נראה שמבחינת איכות, נתונים זה די זהה או שאני מפספס משהו?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”