נקודת גישה לתקשורת בחניון תת קרקעי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4301
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 898 פעמים
שני הנקודות גישה אלה הן די בעיתיות, במיוחד ה 2200 Ruijie, אבל גם ארובה AP22 לא בהרבה יותר טובה. לארובה הנקודות גישה שאיכשהו עובדות כבר עולות בסדר גודל יותר יקר מ AP22, ובגלל זה היא גם לא אופציה.26/11/2023 22:31ilanb0 כתב: שתי הצעות מחיר דומות -
האחד מציע נקודות גישה 2200 Ruijie,
השני מציע נקודות גישה ארובה AP22.
איזה חומרה עדיפה מבחינה טכנולוגית?...
אם רוצים נקודות גישה זולות וסבירות, אז יש ל UBNT למשל את U6 Professional שהיא זולה ביותר, אבל בתקן ישן ויש את U6 Enterprise, שהיא כבר בתקן בן זמנינו, יכולה לשרת יותר לקוחות, לתת מהירות ויציבות גבוהה יותר ובגלל זה גם עולה יותר. כמובן נקודות גישה הן רק חלק קטן מכל הסיפור זה. אתה צריך להתחיל מתחנון של תשתיות קוויות בשבילם ובשביל כל מה שיהיה מותקן בחניון זה, אם זה למשל מצלמות אבטחה וכל דבר אחר. ובחלק של תשתיות פסיביות אתה צריך לקחת בחשבון גם את הנקודה שאם מחר אתה תרצה להוסיף עוד התקנים, כמו נקודות גישה, מצלמות וכו', אז צריך שכבר יהיה להן נקודות תקשורת שהכנת מראש בשלב שפורסים את כל התשתיות פסיביות ולא לכל דבר חדש יהיה צורך להתחיל הכל מחדש.
גם אתה צריך לבחור מקום מתאים להתקנה של ארון תקשורת עם כל הציוד האקטיבי, כמו מתג POE עם מספיק פורטים שישרת את כל ההתקנים אלה, UPS ONLINE מתאים, נתב, בקר של הנקודות גישה, אם יהיו גם מצלמות, אז גם מכשיר NVR וכו'.
ארון תקשורת זה מן הסתם צריך להיות מותקן במקום מוגן ולא במקום שכל אחד יכול להגיע עליו.
אני רק מקווה שבשרשור זה לא מדובר על סיפור חוזר של אותו השרשור מלפני יותר מחצי שנה, שכפי שזה נראה אחרי הכל כרגע נגמר בכלום ובשום דבר:
viewtopic.php?f=62&t=382145
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46317
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
@ilanb0
כמה קליינטים הנקודה צריכה לשרת?
מה באמת לגבי השרשור מלפני חצי שנה, נפתר הסיפור עם הבניין שלא רוצה לשלם?
כמה קליינטים הנקודה צריכה לשרת?
מה באמת לגבי השרשור מלפני חצי שנה, נפתר הסיפור עם הבניין שלא רוצה לשלם?
אכן הפוסט הנוכחי הוא רצון לקדם את מה שהוזכר בשרשור הקודם אבל בלי כל הבלבול שכל של אדמיניסטרציה על משתמשים, כי זה באמת משהו שקשה להגיע אליו. לכל היותר תהיה סיסמה.
מה משנה מס' הקליינטים? זה חניון שהוא תלת מפלסי ובדכ הנסועה בו היא בודדת (רכב אחד נכנס ויוצא) או לכל היותר בשעות ה"עומס" (יציאה לעבודה בבוקר ו/או חזרה מהעבודה אחה"צ) 3-4 רכבים שיצא שנוסעים באותו תזמון בחניון (זה המקרה ה מ א ד פחות רווח). זה לא שיש 100 אנשים ברחבי החניון שבאותו רגע צריכים את התקשורת.
לגבי התשובה המפורטת על החומרה - לצערי לא יצאתי פה עם תובנות (למעט העובדה שיש אופציה נוספת - U6 Enterprise אבל יקרה יותר). בקיצור, אני שואל איזה תפוח בחמישה ש"ח לאכול, ואתה מציע לי בכלל לאכול אפרסמון אבל הוא עולה 8 שח...
אבל אני לא שאלתי על משהו יקר יותר.. אני שאלתי איזה מהשניים שכתבתי הוא טוב יותר לתקשורת בתוך חניון תלת מפלסי שאולי בשלב 2 נרצה להלביש עליו מצלמות.
כל התכנון, הוספת NVR, מיקום ארון התקשורת ושאר ירקות שכתבת - הכל קיים ומתוכנן ואין אתו בעיה.
מה משנה מס' הקליינטים? זה חניון שהוא תלת מפלסי ובדכ הנסועה בו היא בודדת (רכב אחד נכנס ויוצא) או לכל היותר בשעות ה"עומס" (יציאה לעבודה בבוקר ו/או חזרה מהעבודה אחה"צ) 3-4 רכבים שיצא שנוסעים באותו תזמון בחניון (זה המקרה ה מ א ד פחות רווח). זה לא שיש 100 אנשים ברחבי החניון שבאותו רגע צריכים את התקשורת.
לגבי התשובה המפורטת על החומרה - לצערי לא יצאתי פה עם תובנות (למעט העובדה שיש אופציה נוספת - U6 Enterprise אבל יקרה יותר). בקיצור, אני שואל איזה תפוח בחמישה ש"ח לאכול, ואתה מציע לי בכלל לאכול אפרסמון אבל הוא עולה 8 שח...
אבל אני לא שאלתי על משהו יקר יותר.. אני שאלתי איזה מהשניים שכתבתי הוא טוב יותר לתקשורת בתוך חניון תלת מפלסי שאולי בשלב 2 נרצה להלביש עליו מצלמות.
כל התכנון, הוספת NVR, מיקום ארון התקשורת ושאר ירקות שכתבת - הכל קיים ומתוכנן ואין אתו בעיה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46317
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
שאלתי כי לפי מה שאתה מתאר עכשיו, כל נתב ביתי יספק וכנראה יהיה טוב יותר מ- 2 האופציות שהצגת.
אם אתה מתעקש על 2 הדגמים שהזכרת, אז ה- AP22 הוא טוב יותר.
אם אתה מתעקש על 2 הדגמים שהזכרת, אז ה- AP22 הוא טוב יותר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@ilanb0
לגבי התשובה המפורטת על החומרה, אם לא יצאת פה עם תובנות (למעט העובדה שיש אופציה נוספת - U6 Enterprise אבל יקרה יותר), את אני מציע לך לקרוא אותה עוד הפעם והפעם בעיון יותר רב, ואז תוכל לגלות שכתבתי שם שיש גם אופציה של U6 Professional, במחיר של אותו הסדר גודל של תפוח בחמישה ש"ח, כמו ה AP22, רק הרבה יותר מתקדמת מבחינת אמינות, תכונות, ביצועים וכו'. גם אחרי קריאה חוזרת של מה שהסברתי מקודם תגלה, שאם אתה שואל שנניח ומבחנתך קיימות רק שני סוגי נקודות גישה, אלה שהזכרת, אז גם הסברתי כבר איזה מהן היא פחות מומלצת. וגם את הנקודה שהחלק היחסי של נקודות גישה בכל הפרויקט זה מבחינת המחיר הוא הקטן ביותר ביחס לכל שאר הדברים הנדרשים לצורך שהנקודות גישה אלה יעבדו וגם את הנקודה שנדרש לתכנן גם את כל שאר הדברים ושהנקודות גישה הן רק "הצ'ופצ'יק" של כל מה שזה יכלול בהיבט של ציוד תקשורת בכדי שזה יעבוד בצורה תקינה, אמינה ולאורך זמן.
לגבי התשובה המפורטת על החומרה, אם לא יצאת פה עם תובנות (למעט העובדה שיש אופציה נוספת - U6 Enterprise אבל יקרה יותר), את אני מציע לך לקרוא אותה עוד הפעם והפעם בעיון יותר רב, ואז תוכל לגלות שכתבתי שם שיש גם אופציה של U6 Professional, במחיר של אותו הסדר גודל של תפוח בחמישה ש"ח, כמו ה AP22, רק הרבה יותר מתקדמת מבחינת אמינות, תכונות, ביצועים וכו'. גם אחרי קריאה חוזרת של מה שהסברתי מקודם תגלה, שאם אתה שואל שנניח ומבחנתך קיימות רק שני סוגי נקודות גישה, אלה שהזכרת, אז גם הסברתי כבר איזה מהן היא פחות מומלצת. וגם את הנקודה שהחלק היחסי של נקודות גישה בכל הפרויקט זה מבחינת המחיר הוא הקטן ביותר ביחס לכל שאר הדברים הנדרשים לצורך שהנקודות גישה אלה יעבדו וגם את הנקודה שנדרש לתכנן גם את כל שאר הדברים ושהנקודות גישה הן רק "הצ'ופצ'יק" של כל מה שזה יכלול בהיבט של ציוד תקשורת בכדי שזה יעבוד בצורה תקינה, אמינה ולאורך זמן.
אם הבנתי נכון, לפי המשפט הבא אני מבין שה-2200 Ruijie עדיף?
* "שני הנקודות גישה אלה הן די בעיתיות, במיוחד ה 2200 Ruijie, אבל גם ארובה AP22 לא בהרבה יותר טובה. לארובה הנקודות גישה שאיכשהו עובדות כבר עולות בסדר גודל יותר יקר מ AP22 (התכוונת יותר יקר מ-2200 Ruijie?), ובגלל זה היא גם לא אופציה".
* לגבי U6 Professional שהיא זולה ביותר, אבל בתקן ישן" - אין עניין לקחת הצעה חדשה לציוד יותר מיושן מבחינת התקן.
* ולגבי "יש את U6 Enterprise, שהיא כבר בתקן בן זמנינו, יכולה לשרת יותר לקוחות, לתת מהירות ויציבות גבוהה יותר ובגלל זה גם עולה יותר" -
אין כאן עניין של ריבוי לקוחות באותה עת, אז מהבחינה הזו אין גם עניין לייקר את הצעת המחיר.
ברור שיש גם ארון תקשורת, חיווט, סוויצ'ים (כבילה והתקנה בשתי ההצעות הן כ-6,000-7,000 בהצעות), אבל נראה לי שנקודות הגישה הן פרט מעל חשיבות עליונה.
* "שני הנקודות גישה אלה הן די בעיתיות, במיוחד ה 2200 Ruijie, אבל גם ארובה AP22 לא בהרבה יותר טובה. לארובה הנקודות גישה שאיכשהו עובדות כבר עולות בסדר גודל יותר יקר מ AP22 (התכוונת יותר יקר מ-2200 Ruijie?), ובגלל זה היא גם לא אופציה".
* לגבי U6 Professional שהיא זולה ביותר, אבל בתקן ישן" - אין עניין לקחת הצעה חדשה לציוד יותר מיושן מבחינת התקן.
* ולגבי "יש את U6 Enterprise, שהיא כבר בתקן בן זמנינו, יכולה לשרת יותר לקוחות, לתת מהירות ויציבות גבוהה יותר ובגלל זה גם עולה יותר" -
אין כאן עניין של ריבוי לקוחות באותה עת, אז מהבחינה הזו אין גם עניין לייקר את הצעת המחיר.
ברור שיש גם ארון תקשורת, חיווט, סוויצ'ים (כבילה והתקנה בשתי ההצעות הן כ-6,000-7,000 בהצעות), אבל נראה לי שנקודות הגישה הן פרט מעל חשיבות עליונה.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כמובן. גם במקרה זה מדובר על מכשיר די בעיתי של יצרן סיני, שהמהירות שמכשיר זה מסוגל לספק היא מתחת לכל בקורת ובנוסף לכך הוא גם מתומחר כמו למשל U6 Professional, אשר נותן מהירות פי 4 יותר גבוהה ממנו, ומגיע מיצרן שמספק תמיכה מערכתית סבירה לקו מוצרים זה....
כך שאין אפילו שום ספק במקרה זה באיזה מכשיר לבחור, אם רוצים להשתמש במכשיר מהדור הקודם ובמחיר הזול ביותר.
יש רפרנס שהמהירות שהמכשיר הזה יכול לספק לא עומד עם המוצהר עליו?
כמו כן אם כבר מדברים על UNIFI יש לי הסטוריה ארוכה וכואבת איתם, לאחר שגיליתי ש USG3 לא מסוגל לתת קצבים של פייבר רכשתי USG4PRO שמת אחרי 14 חודשים והקלאוד קי דור 1 שהיה לי מת גם כן.
במקומו נרכש ה DREAM MACHINE הגדול והוא מת אחרי פחות מחצי שנה, אצתי להחליפו במסגרת אחריות ובסוף הוחלט שאני משדרג לסויטש מנוהל 24POE ורוכש ראוטר אחר
הסוויטש הזה עשה בעיות מהיום הראשון, אפילו אחרי עדכונים ורק אחרי שהחזרתי אותו לגרסה הראשונה שבה הוא יוצר הוא עבד רגיל כמו סויטש של 500 שקל, לא ביצע שום דבר שסויטש מנוהל יודע לעשות למרות שהיה מוגדר בו, אם היה לופ הוא לא היה מונע מעצמו להתקע, אם היה קצר ב POE מאחת המצלמות הוא השבית את כל הPOE ולא רק את אותו הפורט (וזה דברים שהוגדרו בו לבצע)
במקום הדרים משין נכנס ראוטר של רוגי וקלאוד קי דור 2,הראוטר עובד 0 תקלות עד עכשיו, והקלאוד-קי דור 2 מת!! מת בתקופת האחריות ואין לרכוש יותר או לתקן אותו
(לכן שאלתי על ה AP של רוגי )
ואז אחרי 3 שנים מהיום שנרכשו התחילו למות יחידות הצלחות ה HD היקרות שהיו לי, שאני אומר למות זה שהפסיק לעבוד הרומינג, ניתוקים בלי סוף כל פעם מגלה שאני בטלפון על ה4G וגם קצבי המהירות ליד המכשיר ירדו מ 250 ב 5GHZ ופשוט חזרתי ל LITE הישנים מתקופת ה USG3 שאגב במקרה הטוב מעבירים 140 מגה ולא כמו שהם היו חדשים
כל הציוד נמצא בארון תקשור מאוורר (AC INFINITY) עם אלפסק אונליין של APC
כמו כן אם כבר מדברים על UNIFI יש לי הסטוריה ארוכה וכואבת איתם, לאחר שגיליתי ש USG3 לא מסוגל לתת קצבים של פייבר רכשתי USG4PRO שמת אחרי 14 חודשים והקלאוד קי דור 1 שהיה לי מת גם כן.
במקומו נרכש ה DREAM MACHINE הגדול והוא מת אחרי פחות מחצי שנה, אצתי להחליפו במסגרת אחריות ובסוף הוחלט שאני משדרג לסויטש מנוהל 24POE ורוכש ראוטר אחר
הסוויטש הזה עשה בעיות מהיום הראשון, אפילו אחרי עדכונים ורק אחרי שהחזרתי אותו לגרסה הראשונה שבה הוא יוצר הוא עבד רגיל כמו סויטש של 500 שקל, לא ביצע שום דבר שסויטש מנוהל יודע לעשות למרות שהיה מוגדר בו, אם היה לופ הוא לא היה מונע מעצמו להתקע, אם היה קצר ב POE מאחת המצלמות הוא השבית את כל הPOE ולא רק את אותו הפורט (וזה דברים שהוגדרו בו לבצע)
במקום הדרים משין נכנס ראוטר של רוגי וקלאוד קי דור 2,הראוטר עובד 0 תקלות עד עכשיו, והקלאוד-קי דור 2 מת!! מת בתקופת האחריות ואין לרכוש יותר או לתקן אותו
ואז אחרי 3 שנים מהיום שנרכשו התחילו למות יחידות הצלחות ה HD היקרות שהיו לי, שאני אומר למות זה שהפסיק לעבוד הרומינג, ניתוקים בלי סוף כל פעם מגלה שאני בטלפון על ה4G וגם קצבי המהירות ליד המכשיר ירדו מ 250 ב 5GHZ ופשוט חזרתי ל LITE הישנים מתקופת ה USG3 שאגב במקרה הטוב מעבירים 140 מגה ולא כמו שהם היו חדשים
כל הציוד נמצא בארון תקשור מאוורר (AC INFINITY) עם אלפסק אונליין של APC
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כן, כמובן שיש רפרנס, והוא... אפילו המפרט של מוצר זה. במפרט זה של RG-RAP2260(G) כתוב שחור על גבי אינטרנט שבתחום של 5GHZ מוצר זה תומך ב DATA RATE של Up to 1201 Mbps, דבר שממנו ניתן להבין, שהוא לא תומך ברוחב ערוץ של 160MHZ, דבר שלא הגיוני לציוד של WIFI6 וגם לא תומך ב MIMO4X4, אלה רק ב 2X2. ואם אנו כבר לא מהיום מכירים את תקן של WIFI והגדרות של DATA RATE שלו, אז אנו כבר יודעים שהמהירות תקשורת שעוברת בפועל תהיה כחצי מה DATA RATE המוצהר, כלומר כ 600MBPS ללקוח בודד וברגע שיהיו יותר לקוחות המהירות המצטברת שלהם לא תגיעה גם לכך....
על התחום של 2.4GHZ כבר אין מה לדבר ושם במכשיר זה מהירות תהייה פחות מ 300MBPS, כי DATA RATE המוצהר שלו הוא כ 574MBPS.
עכשיו נעבור למוצר במחיר דומה שהוא U6 Pro ושם במפרט שלו בתחום התדר של 5GHZ כתוב DATA RATE של 4.8GBPS, שזה בדיוק פי 4 יותר ממה שקיים ב RG-RAP2260(G) .
כמובן שב U6 Pro נוכל לקבל עד ל 1GBPS פר לקוח בודד, וזה בגלל שה UPLINK שלו הוא רק 1GBPS, אבל המהירות זו תישאר כסכום המהירויות של הלקוחות, אם יהיהו מספר רב של לקוחות מחוברים, בניגוד למה שיהיה קיים ב RG-RAP2260(G).
וזה אנו עוד מדברים על U6 Pro, שזה מוצר הכי מצ'וקמק של UBNT. ב U6 ENTERPRISE, ניתן לקבל מהירות של 2.5GBPS אמיתית ב WIFI, בגלל שהוא גם כולל את UPLINK של 2.5GBPS וגם לחלק את זה לכמות לקוחות עוד יותר גדולה בצורה משמעותית בגלל תמיכה שלו בתחום תדרים של 6GHZ.
אם כבר מדברים על UBNT בכלל כחברה ועל UNIFI כקו מוצרים שלה, אז כמו שכתבתי כבר במשך שנים כאן אני יכול לחזור על כך עוד הפעם, שלחברה זו יש מוצרים מצוינים במחירים זולים ביותר ביחס לדברים מקבילים ויש לה מוצרים שאסור בכלל להתקרב.19/12/2023 11:19mescaline כתב: כמו כן אם כבר מדברים על UNIFI יש לי הסטוריה ארוכה וכואבת איתם, לאחר שגיליתי ש USG3 לא מסוגל לתת קצבים של פייבר רכשתי USG4PRO שמת אחרי 14 חודשים והקלאוד קי דור 1 שהיה לי מת גם כן.
כל הציוד נמצא בארון תקשור מאוורר (AC INFINITY) עם אלפסק אונליין של APC...
המוצרים הזולים, זה למשל חלק מסוים מציוד אלחוטי שלהם מסדרת AIRFIBER שהשתמשתי בו לקישורים בין אתרים מרוחקים, למרחקים של עשרות קילומטרים וציוד כזה מותקן לי כבר מעל עשור שנים בעשרות של אתרים והוא עובד עד עכשיו בכל מקום ללא שום בעיה וללא שום תקלות, בהתקנה חיצונית על התרנים ועל מתקני תקשורת. מדובר על ציוד שעולה כעשר אלף דולר לקישור, דבר שזול בסדרי גודל מכל ציוד אחר מקביל, שמבצע את אותה משימה. יש גם ציודים UBNT זולים וטובים וזה למשל נקודות גישה U6 ENTERPRISE, אשר אני משתמש בהן כבר כשנתיים, במקומות שלא צריך בהן ציוד יקר, מרשתות SMB ועד התקנות ביתיות, כולל אצלי בבית יש מספר נקודות גישה כאלה וכל אותם מאות נקודות גישה כאלה הן עובדות כל התקופה זו בצורה תקינה ביותר, מספקות אפשרויות רבות, החל מרשת עם נדידה רציפה ועד לתמיכה במספר של VLANs דינאמיים על בסיס של SSID בודד, דבר שמפשט שימוש ברשת זו. גם הנקודות גישה אלה זולות בהרבה מכל ציוד אחר מקביל שקיים.
יש גם ל UBNT מתגים פשוטים סבירים וזולים למשימות שהן נועדו. למשל אני משתמש הרבה לרשתות ביתיות במתג של 4 פורטים של 10GB, שהוא תומך גם במהירויות של 2.5 ושל 5 ג'יגה. זה מתג מסוג USW Flex XG והוא גם תומך בכל מה שנדרש בהקשר של VLANs, וב LOOP DETECTION וגם ב STORM CONTROLL וכו'. אבל גם במקרה זה צריך לדעת מה המגבלות שלו ואת הנקודה שהוא מתאים לרשת ביתית ולא לרשת ארגונית.
ל UBNT יש גם תוכנת בקר סבירה לניהול של כל הנקודות גישה שלהם שאני משתמש בה, היא גם חינמית, גם מותקנת על שרת של LINUX סטנדרטי, גם יכולה לשרת אתרים רבים ויש לה גם אפילו ממשק גראפי.
בכדי שכל המוצרים אלה יעבדו בצורה תקינה, דבר ראשון נדרש כמובן להכיר את היכולות, מגבלות ואפשרויות שלהן ולדעת להגדיר ולנהל אותן בצורה תקינה ולשלב אותם ברשת כללית, אחרת שום דבר טוב לא יצא מכך.
מצד שני, ל UBNT יש גם מוצרים שלא שווים את האריזה שלהם, וגם עליהם כתבתי כאן בפורום זה במשך שנים שעברו. ומתברר, כולל גם מהפורום זה, שלאנשים מסוימים יש משיכה לא מובנת דווקא למוצרים אלה שברור מראש שלא מתפקדים.
למשל מדובר על סדרה של ציודי פח מסוג edgerouter שעליהם הסברתי בפורום כאן.
גם בדיוק כל המוצרים שהזכרת אחד לאחד, הם מאותה הקבוצה של ציודי פח ואת זה אפילו כתבתי לך כבר לפני שנים ששאלת, אם לרכוש אותן, למשל בהקשר של אותם המתגים:
viewtopic.php?f=62&t=354926
וכבר אז כתבתי לך שמדובר על ציוד בעיתי ביותר, שאפילו מתגים של DLINK יהיו יותר איכותיים ממנו.