מסך מחשב - 32-34 אינץ'

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4769
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #21 

14/12/2023 0:01  
magshield כתב:
קיבלתי את המסך ואני מאוד מאוד לא מרוצה ממנו. הצבעים מרגישים ממש דהויים (יש לי מסך צמוד אליו של 24 אינץ' וההבדל שמיים וארץ). אני מהרהר אם זה אולי משהו בהגדרות. האם יש אופציה של חסכון בחשמל במסכי מחשב שלהם? או אולי איזה משהו אחר?

אין לי ניסיון במסכים בגודל הזה. אולי באופן כללי מסכים בגודל הזה מגיעים עם צבעים הרבה פחות נעימים לעין? המוכר אמר לי שזה מסך ממש טוב. אני מאוד מקווה שזה משהו בהגדות.

דרך אגב, האם ניתן להגיע ל-165 הרץ בחיבור HDMI? זה נותן לי מקסימום 144 הרץ (מדובר על מחשב ללא כרטיס מסך, אולי זה מה שמגביל?).

ניסיתי להסתכל חוות דעת עליו והוא מקבל ציונים ממש יפים:
https://www.lg.com/us/monitors/lg-32gp7 ... ng-monitor

תסתכלו איזה פערי מחירים מטורפים. 280 דולר למי שגר בחו"ל. 1680 בארץ. לא נראה לי שהמיסים בארה"ב כל כך גבוהים.
...
1. בקישור שלך כתוב שזה מחיר מבצע, ובד"כ 400 דולר.
2. בארה"ב מוסיפים מיסי קניה בסוף הרכישה. בכל מקרה, אל תופתע, כמעט הכל יותר יקר בישראל מאשר בארה"ב.
3. אם המוכר אמר שזה מסך ממש טוב אז זה כבר חשוד.
4. מדובר במסך ברמת כניסה, הוא סבבה, אבל לא המסך הכי מדהים בעולם.
5. כמו שנכתב, צריך לדעת איך חיברת
6. לא ברור איזה הגדרות קיימות. כן, באופן כללי זה מסך עם ניגודיות נמוכה ולכן יכול להראות שהצבעים אינם מאד מודגשים. עדין, זה לא אמור להיות קיצוני בהגדרות הנכונות.
7. מנסה להבין מה אתה מנסה להריץ במחשב בלי כרטיס מסך ב-165HZ ???

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #22 

14/12/2023 8:47  
toxin כתב:
לגבי מקסימום 144 הרץ אתה כנראה משתמש ב HDMI 2.0. אם אתה רוצה 165 הרץ אתה צריך לחבר את המסך למחשב עם כבל DP.
...
יש לי כבל hdmi 2.1 שאני יכול לחבר (אם כי אני צריך לבדוק במה תומך המחשב).

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

14/12/2023 9:25  
ChinggisKhan כתב:
1. בקישור שלך כתוב שזה מחיר מבצע, ובד"כ 400 דולר.
2. בארה"ב מוסיפים מיסי קניה בסוף הרכישה. בכל מקרה, אל תופתע, כמעט הכל יותר יקר בישראל מאשר בארה"ב.
3. אם המוכר אמר שזה מסך ממש טוב אז זה כבר חשוד.
4. מדובר במסך ברמת כניסה, הוא סבבה, אבל לא המסך הכי מדהים בעולם.
5. כמו שנכתב, צריך לדעת איך חיברת
6. לא ברור איזה הגדרות קיימות. כן, באופן כללי זה מסך עם ניגודיות נמוכה ולכן יכול להראות שהצבעים אינם מאד מודגשים. עדין, זה לא אמור להיות קיצוני בהגדרות הנכונות.
7. מנסה להבין מה אתה מנסה להריץ במחשב בלי כרטיס מסך ב-165HZ ???
...
1. גם בארץ זה מחיר מבצע
3. חחח למה?
4. בהנחה שהם לא משקרים במחיר האמיתי, 2200 ש"ח ללא מבצע זה לא בדיוק מחיר כניסה (לא פרימיום או משהו קרוב, אבל גם לא כניסה)
6. מסכי IPS לרוב עם ניגודיות נמוכה. המסך השני עם אותה ניגודיות.
7. לא מנסה להריץ כלום. מקווה שאולי הביאו לי בטעות מסך פחות טוב ולכן הצבעים הלא טובים. אני צריך לחפש אם המסכים שלהם מגיעים עם אופציה של eco כמו הטלויזיות.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #24 

HDMI לא מעביר יותר מ144Hz לכן אם אתה רוצה יותר אז תצטרך כבל שמעביר סיגנל DP.

לגבי הצבעים, LG אוהבים מאד מצב חיסכון בחשמל תבדוק שזה לא מופעל, וגם כל מיני מצבים של סינון אור כחול וכדומה. לאחר מכן תנסה לשחק קצת עם ההגדרות, חלק מהמסכים שלהם באים מכויילים וזה יכול להיראות פחות טוב מנגיד מסכים של סמסונג.

mosheva
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 858
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #25 

למי שרלוונטי למרות שפותח הפוסט רכש - https://www.pc365.co.il/product/dell-32 ... r-se3223q/
אחלה מסך לעבודה משרדית מחיר הכי טוב שראיתי.
אני עובד איתו עם מק אומנם הוא לא NATIVE למק אבל זה בסדר..

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #26 

14/12/2023 14:17  
Haimbin כתב:
HDMI לא מעביר יותר מ144Hz לכן אם אתה רוצה יותר אז תצטרך כבל שמעביר סיגנל DP.

לגבי הצבעים, LG אוהבים מאד מצב חיסכון בחשמל תבדוק שזה לא מופעל, וגם כל מיני מצבים של סינון אור כחול וכדומה. לאחר מכן תנסה לשחק קצת עם ההגדרות, חלק מהמסכים שלהם באים מכויילים וזה יכול להיראות פחות טוב מנגיד מסכים של סמסונג.
...
אי אפשר להיכנס אל ההגדרות האלה אז אין לי מושג אם זה מופעל או לא. בטח צריך לשנות משהו בהגדרות כדי שתהיה גישה אליהן.
כמובן שבח.י. (חבל שהם נותנים אחריות גם על מסכי מחשב) צריך לנהל טלפון שבור ולהשאיר שאלה ואז יחזרו עוד 2 ימי עסקים ובתקווה יענו על מה ששאלו (כבר קרה לי שענו דברים לא קשורים). אני לא מבין איך אנשים אוהבים שירות כזה? למה הם לא מאפשרים לשוחח עם הצוות הטכני?

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #27 

מצב חיסכון בחשמל ופילטר אור כחול וכאלו תמיד ניתן לשנות, אולי תוריד את הספר של המסך ובדוק איך עושים את זה, זה פיצ'רים בסיסיים במסך. אם יש תוכנה שאפשר להוריד למסך מהאתר של LG תוכל לכוון את הדברים האלו משם במקום הכפתורים שעל המסך

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

14/12/2023 22:56  
Haimbin כתב:
מצב חיסכון בחשמל ופילטר אור כחול וכאלו תמיד ניתן לשנות, אולי תוריד את הספר של המסך ובדוק איך עושים את זה, זה פיצ'רים בסיסיים במסך. אם יש תוכנה שאפשר להוריד למסך מהאתר של LG תוכל לכוון את הדברים האלו משם במקום הכפתורים שעל המסך
...
מצאתי מה הבעיה. ה-HDR היה מופעל וכנראה כשהוא מופעל לא ניתן לשנות אותם. אני אצטרך לשחק קצת עם ההגדרות אבל בינתיים זה נראה רע. החסכון בחשמל היה מופעל על low. גם אחרי ביטול שלו זה נראה רע. אשחק קצת עם הבהירות וכל שאר הדברים ואראה את התוצאה.

יש דרך לבדוק באמצעות תוכנה מה מצב הצבעים? אני רואה במסך אחד לבן ובמסך החדש הלבן נראה אפור. אולי הצבע במסך הישן יותר מלאכותי יותר?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

אל תפעיל hdr במסך הזה כי הוא לא באמת מסוגל לתת hdr

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

15/12/2023 17:05  
ChinggisKhan כתב:
אל תפעיל hdr במסך הזה כי הוא לא באמת מסוגל לתת hdr
...
למה? ה-nits לא מספיק גבוה או מסיבה אחרת?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

הבהירות היא פחות משמעותית, מה שחשוב הוא איזורי תאורה שונים שאין למסך הזה

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

16/12/2023 6:39  
ChinggisKhan כתב:
הבהירות היא פחות משמעותית, מה שחשוב הוא איזורי תאורה שונים שאין למסך הזה
...
איך אתה יודע איזה אזורי תאורה יש למסך?
דרך אגב, אני לא צריך את זה, אבל במקרה שמסך תומך 10 bits, זה מגיע בברירת מחדל? (מופיע לי 8)

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

לא בדקתי את המסך הזה לעומק אבל יש לו disply hdr 400, שלא מחייב local dimming. אם היה לו, אפילו 8 אזורים הוא היה מוצג כ-600 (אם אני לא טועה).
בכל מקרה, גם 400 וגם 600 לא באמת נותנים חווית hdr. זה סתם טריק שיווקי.

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

16/12/2023 20:10  
ChinggisKhan כתב:
לא בדקתי את המסך הזה לעומק אבל יש לו disply hdr 400, שלא מחייב local dimming. אם היה לו, אפילו 8 אזורים הוא היה מוצג כ-600 (אם אני לא טועה).
בכל מקרה, גם 400 וגם 600 לא באמת נותנים חווית hdr. זה סתם טריק שיווקי.
...
אני לא מספיק מבין בזה.

מעדכן שח.י. עדיין לא חזרו. שוב אציין שאני לא מבין איך אנשים אוהבים את השירות שלהם. השירות שלהם במסכי מחשב תת רמה (וכנ"ל בטלויזיות). השירות שלהם בטלויזיות תת רמה. מה זה הדבר הזה שצריך להשאיר להם שאלה, להמתין כמה ימים ואז אולי תקבל תשובה (מפעמים קודמות אני יודע שהתשובות גם לא קשורות למה שנשאל).

שיחקתי עם הבהירות. במסך הקטן יותר שהוא 250 ניטס, אני רואה את הרקע בגוגל כלבן. במסך הזה שהוא 400 ניטס, ניסיתי לשים על 70 ו-80 בהירות, הוא עדיין אפרפר צהבהב. מאוד מפתיע בהתחשב בזה שהנתונים של המסך הנוכחי טובים יותר. מצב שני המסך הזה (23 ומשהו אינץ') עלה בזמנו באזור ה-1100 ש"ח אז אולי הנתונים היבשים פחות טובים, אבל לפחות התמונה טובה (הייתי רוצה מעט יותר בהירות אבל בסך הכל אחלה תמונה).

לצורך השוואה, כשהתקשרתי בעבר לשאול משהו על המסך השני שלי, עונה לי מישהו שמבין. לא מנהלים איתי שיחה בשלט רחוק כשאין לי אפשרות לדבר עם מישהו טכני.

מצאתי את השמירת אנרגיה וביטלתי. לא ראיתי שיש אופציה של אור כחול.
נמתין לח.י. אם בכלל יחזרו

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #35 

מעדכן שגם היום הם לא חזרו אלי (התקשרתי ביום חמישי). מעניין כמה ימים יקח עד שמישהי תחזור אלי ותקריא לי את התשובה שכתבו לה (שסביר להניח לא תהיה קשורה לשאלה).

magshield פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

מסתבר שאי אפשר לדבר עם ח.י. והם ישלחו טכנאי (שירות על הפנים. בחברות אחרות עונה לך נציג שמבין עניין).
כדי שלא יסבנו אותי, אשמח אם מישהו שמבין במסכים יוכל לחוות את דעתו על המפרט שלו:
https://www.lg.com/il/monitors/lg-32gp750-b

אם אני משווה למסך נוסף שיש לי - ה-nits של ה-LG גבוה בצורה משמעותית, כמות הצבעים גבוהה בצורה משמעותית ויש לו 99% srgb לעומת 100% במסך השני. מחיפוש בגוגל זה לא אמור ליצור הבדל משמעותי.

מצד שני בחיפושים שלי נתקלתי בלא מעט אזכורים למסכים שהצבעים נראים washed או wash out. אין לי מושג למה הם מתכוונים ב-wash, אבל אני מתאר לעצמי שכנראה הם חווים משהו דומה למה שאני חווה. לדוגמה:
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... ?rdt=47431
https://www.reddit.com/r/Monitors/comme ... _contrast/

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”