איך לדעת אם הטלוויזיה מציגה Dolby Vision ולא סתם HDR
שלום,
יש לי את ה- LG G3 החדשה.
כשאני מנגן סרט (מהמחשב), הטלוויזיה שמחוברת ישירות לכרטיס מסך במחשב (4090), אני רואה סמל של HDR וזהו. איך אני יכול לוודא שאכן התוכן המוצג הינו בפורמט DV ולא סתם HDR10 ?
תודה מראש,
מאור
יש לי את ה- LG G3 החדשה.
כשאני מנגן סרט (מהמחשב), הטלוויזיה שמחוברת ישירות לכרטיס מסך במחשב (4090), אני רואה סמל של HDR וזהו. איך אני יכול לוודא שאכן התוכן המוצג הינו בפורמט DV ולא סתם HDR10 ?
תודה מראש,
מאור
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4778
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 763 פעמים
כשיש תוכן dv לא יהיה סמל שך hdr אלא dv. זה שיש לך כרטיס מסך מפלצתי לא בהכרח רלוונטי שכן אני באופן אישי לא מצאתי נגן לסביבת ווינדוס שעובד עם דולבי ויז'ן כמו שצריך. סביר להניח שהנגן שלך גם כן מציג hdr ולא דולבי ויז'ן
תחסוך את החיפושים DV לא עובד במכונות וינדוס כמו שצריך..משהו ב API של וינדוס דפוק..
ואין קשר לכמה המחשב חזק .
לגבי אינדיקציה ע"ג המסך כפי שציין החבר מעליי ,כשהמסך מזהה סיגנל DV תופיע הודעה DOLBY VISION כנ"ל HDR.
לגבי אינדיקציה ע"ג המסך כפי שציין החבר מעליי ,כשהמסך מזהה סיגנל DV תופיע הודעה DOLBY VISION כנ"ל HDR.
להנות וכמה שיותר 
OLED77G4 / HTPC RYZEN 9 3900X RTX3070TI MADVR/ PIONEER LX504 /
MOREL MT3
MOREL MT3
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כמו שנאמר מעלה תצטרך נגן אחר.
אם הקבצים שלך MP4, תוכל לנגן אותם מהנגן המובנה בטלוויזיה.
אם הקבצים שלך MKV, תצטרך נגן חיצוני (AKA סטרימר) שתומך בניגון DV מתוך MKV. (למשל יש גרסאות של קודי שתומכות, צריך רק סטרימר שתומך ב-DV)
אם הקבצים שלך MP4, תוכל לנגן אותם מהנגן המובנה בטלוויזיה.
אם הקבצים שלך MKV, תצטרך נגן חיצוני (AKA סטרימר) שתומך בניגון DV מתוך MKV. (למשל יש גרסאות של קודי שתומכות, צריך רק סטרימר שתומך ב-DV)
צודק ווידאתי את זה עם סרט דוגמא.11/12/2023 9:08totlip כתב: תחסוך את החיפושים DV לא עובד במכונות וינדוס כמו שצריך..משהו ב API של וינדוס דפוק..
לגבי אינדיקציה ע"ג המסך כפי שציין החבר מעליי ,כשהמסך מזהה סיגנל DV תופיע הודעה DOLBY VISION כנ"ל HDR....
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

נקודה לחשוב עליה:
אחרי כל ההגדרות והנגנים אתה מפעיל מערכת יקרה, שזוללת חשמל ומוסיף בלאי לרכיבים יקרים.
סטרימר בפחות מ-250 שקל יתן לך ביצועים טובים יותר ופשטות עם נוחות של שלט
אחרי כל ההגדרות והנגנים אתה מפעיל מערכת יקרה, שזוללת חשמל ומוסיף בלאי לרכיבים יקרים.
סטרימר בפחות מ-250 שקל יתן לך ביצועים טובים יותר ופשטות עם נוחות של שלט
היי, בוקר טוב.13/12/2023 9:25ChinggisKhan כתב: נקודה לחשוב עליה:
סטרימר בפחות מ-250 שקל יתן לך ביצועים טובים יותר ופשטות עם נוחות של שלט...
הטלוויזיה והמחשב נמצאים כבר באותו חדר. הקרנת סרטים בטלוויזיה הוא שימוש מישני של המחשב.
תוכל להבהיר את העניין של ה-"בלאי", בבקשה ?
הוא התכוון לבלאי של כרטיס המסך בעיקר ..גם אצלי על כרטיס מימי הביניים במונחים שלנו (gtx1080)..
ברינדור וידאו עומד על 40 50 אחוז ניצול מה שאומר שחיקה לאורך זמן.
לעיתים שווה את זה שיפור של המקור ולעיתים ממש לא.
ואני גם עם אותו המסך שלך.
ברינדור וידאו עומד על 40 50 אחוז ניצול מה שאומר שחיקה לאורך זמן.
לעיתים שווה את זה שיפור של המקור ולעיתים ממש לא.
ואני גם עם אותו המסך שלך.
להנות וכמה שיותר 
MOREL MT3
MOREL MT3
אבל גם אם ישתמש בסטרימר הוא עדיין יצטרך להוריד את הסרט ואת התרגום במחשב ולהשאיר אותו דולק כדי שיזרים לסטרימר (הפתרון שרובנו עושים).13/12/2023 9:25ChinggisKhan כתב: נקודה לחשוב עליה:
סטרימר בפחות מ-250 שקל יתן לך ביצועים טובים יותר ופשטות עם נוחות של שלט...
לא הייתי קורא לזה פשטות: תתקין קודי תגדיר אותו כמו שצריך (תוספים כולל), תעשה לו שיתוף מהמחשב שזה בדרך כלל סיוט, ואז תקלל את הרגע שהתרגום לא מתאים (התוסף של WIZ והשאר לא מוצאים כלום) ואתה צריך לעשות השהיה לכתובית דרך השלט.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

בשיתוף כזה הכרטיס מסך בכלל לא נכנס לפעולה וגם המעבד בפעילות מינימלית.
אני לא עובד עם קודי, פלקס מצריך אפס התעסקות.
אני לא עובד עם קודי, פלקס מצריך אפס התעסקות.
תרגום לא ממש חשוב לי, אני צופה ללא תרגום או לכל היותר SDH באנגלית.13/12/2023 11:05moog כתב: אבל גם אם ישתמש בסטרימר הוא עדיין יצטרך להוריד את הסרט ואת התרגום במחשב ולהשאיר אותו דולק כדי שיזרים לסטרימר (הפתרון שרובנו עושים).
לא הייתי קורא לזה פשטות: תתקין קודי תגדיר אותו כמו שצריך (תוספים כולל), תעשה לו שיתוף מהמחשב שזה בדרך כלל סיוט, ואז תקלל את הרגע שהתרגום לא מתאים (התוסף של WIZ והשאר לא מוצאים כלום) ואתה צריך לעשות השהיה לכתובית דרך השלט....
אני רק צריך סטרימר שיודע לגשת לכונן בפרוטוקול SMB, להוציא DV, ATMOS ו-DTSX וכמובן TRUEHD וכו'.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לאיזה מערכת שמע אתה מחובר ?
המאמץ לכרטיס מסך מודרני בלי שום upscale אמור להיות מינימלי (בסביבות ה 5-7 אחוז) גם למעבד..הם נועדו למאמץ הרבה יותר גבוה למשך שעות13/12/2023 12:15ChinggisKhan כתב: בשיתוף כזה הכרטיס מסך בכלל לא נכנס לפעולה וגם המעבד בפעילות מינימלית.
אני לא עובד עם קודי, פלקס מצריך אפס התעסקות....
plex תוכנה אומנם פשוטה לשימוש (וגם אותה צריך להתקין כולל הגדרות בשרת) אבל ברגע שרוצים יותר היא מאכזבת. כמו הרחבה בקודי להעיר את המחשב משינה (magic packet) באופן אוטומטי בהפעלה שלא מצאתי (מניסיון לפני שנה אז אולי השתנה)
מתחבר ל- denon x4500h והמערכת הינה 5.1.2 ....