מחשב קורס במאמץ עם XMP מופעל
שלום,
יש לי מחשב, עלה הרבה מאוד כסף, נקנה באפריל השנה ועדיין באחריות. נקנה מרשת מוכרת בארץ (לא KSP).
אזכיר את שמה במידה וזה יהיה רלוונטי.
מפרט : 13900K | gigabyte Auros master
זכרון : VENGEANCE® RGB 48GB (2x24GB) DDR5 DRAM 7000MT/s CL40 Memory Kit — Black
כרטיס מסך 4090
ספק כוח חברת Corsair דגם HX1200 HX Series Platinum 1200W Active PFC כולל מאוורר 135MM
בכל אופן,
סימפטומים - מחשב קורס במאמץ - מסכים כחולים או נכבה.
לטענת הטכנאי:
מחשב רץ חלק עם XMP מושבת, קורס עם XMP פועל.
הוחלף מעבד ולטענת החנות - נוסו עשרות קיטים עם אותה תוצאה (השיחות מוקלטות).
ביום חמישי קיבלתי את ההודעה הזו מהטכנאי : (אני ההדיוט מבין כי עם הקיט המצויין, בדיקות הזכרון והמעבד עברו בהצלחה)
היום קיבלתי הודעה "מפתיעה" שאמנם ה-MEMTEST עבר, אבל בבדיקות מאמץ ה-CPU , המחשב קורס.
למותר לציין כי כל הרכיבים שרכשתי בכסף רב - לרבות המעבד והזכרון מופיעים ב-QVL של הלוח אם.
איך אתם הייתם מתקדמים עם הסוגייה הנ"ל ?
תודה מראש.
יש לי מחשב, עלה הרבה מאוד כסף, נקנה באפריל השנה ועדיין באחריות. נקנה מרשת מוכרת בארץ (לא KSP).
אזכיר את שמה במידה וזה יהיה רלוונטי.
מפרט : 13900K | gigabyte Auros master
זכרון : VENGEANCE® RGB 48GB (2x24GB) DDR5 DRAM 7000MT/s CL40 Memory Kit — Black
כרטיס מסך 4090
ספק כוח חברת Corsair דגם HX1200 HX Series Platinum 1200W Active PFC כולל מאוורר 135MM
בכל אופן,
סימפטומים - מחשב קורס במאמץ - מסכים כחולים או נכבה.
לטענת הטכנאי:
מחשב רץ חלק עם XMP מושבת, קורס עם XMP פועל.
הוחלף מעבד ולטענת החנות - נוסו עשרות קיטים עם אותה תוצאה (השיחות מוקלטות).
ביום חמישי קיבלתי את ההודעה הזו מהטכנאי : (אני ההדיוט מבין כי עם הקיט המצויין, בדיקות הזכרון והמעבד עברו בהצלחה)
היום קיבלתי הודעה "מפתיעה" שאמנם ה-MEMTEST עבר, אבל בבדיקות מאמץ ה-CPU , המחשב קורס.
למותר לציין כי כל הרכיבים שרכשתי בכסף רב - לרבות המעבד והזכרון מופיעים ב-QVL של הלוח אם.
איך אתם הייתם מתקדמים עם הסוגייה הנ"ל ?
תודה מראש.
נערך לאחרונה על ידי maorgr ב 22/11/2023 13:43, נערך 4 פעמים בסך הכל.
ניסיתי עם עוד קיט של זכרון, מהירות XMP נמוכה יותר, חברה אחרת, אך הקיט מופיע ב-QVL גם.... אותה תוצאה.22/11/2023 13:37integral כתב: בחיפוש באינטרנט על הבעיה הספציפית על הזיכרון הספציפי ובנפרד על הלוח הספציפי. אולי צריך לשנות משהו בהגדרות המתקדמות...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
הכי קל לבדוק יציבות של זכרון בעזרת "+memtest86" (עם הפלוס בשם).
בנוגע לבעיה, זו יכולה להיות בעיה בלוח, אבל לפעמים פשוט קשה להגיע לקצבים כאלה גם אם זה XMP ו-QVL.
לרוב צריך יהיה לשחק עם התדר\הגדרות אחרות קצת כדי לייצב את המערכת.
בנוגע לבעיה, זו יכולה להיות בעיה בלוח, אבל לפעמים פשוט קשה להגיע לקצבים כאלה גם אם זה XMP ו-QVL.
לרוב צריך יהיה לשחק עם התדר\הגדרות אחרות קצת כדי לייצב את המערכת.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4775
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 762 פעמים
1. אין צורך בשרשור נוסף
2. אתה חווה לדעתי קשיי לידה של עולם חדש יחסית ואולי בעתיד עדכוני ביוס יפתרו את הבעיה
3. מבחינת החנות ההתנהלות שלהם נכונה כי xmp נחשב להמרה ועל זה היצרנים לא מתחייבים
4. 48gb זה בחירה קצת מוזרה לדעתי. לא יודע מה ההפרש מ-2*32 אבל נראה שלא חסכת בכלום ולכן הייתי חושב על קיט 2*32 שבו בטח יש מבחר גדול יותר וסיכוי טוב יותר למצוא משהו יציב.
5. באופן כללי להגיע ליציבות oc במהירות כזו קשה מאד וצריך לשחק המון עם המתח והתדר
6. נ.ב - למחשב שעושה oc אני מעדיף רכיבים של אסוס בגלל התוכנה העדיפה והפשוטה יותר
2. אתה חווה לדעתי קשיי לידה של עולם חדש יחסית ואולי בעתיד עדכוני ביוס יפתרו את הבעיה
3. מבחינת החנות ההתנהלות שלהם נכונה כי xmp נחשב להמרה ועל זה היצרנים לא מתחייבים
4. 48gb זה בחירה קצת מוזרה לדעתי. לא יודע מה ההפרש מ-2*32 אבל נראה שלא חסכת בכלום ולכן הייתי חושב על קיט 2*32 שבו בטח יש מבחר גדול יותר וסיכוי טוב יותר למצוא משהו יציב.
5. באופן כללי להגיע ליציבות oc במהירות כזו קשה מאד וצריך לשחק המון עם המתח והתדר
6. נ.ב - למחשב שעושה oc אני מעדיף רכיבים של אסוס בגלל התוכנה העדיפה והפשוטה יותר
שלום,22/11/2023 15:08ChinggisKhan כתב: 1. אין צורך בשרשור נוסף
6. נ.ב - למחשב שעושה oc אני מעדיף רכיבים של אסוס בגלל התוכנה העדיפה והפשוטה יותר...
2. תסביר לי בדיוק איך התנהלותם נכונה ? הם אפילו לא בדקו שלוח האם תקין (עד כמה שעדכנו אותי, רק עדכנו BIOS בגרסאת בטא במחשב. כל הלוגיקה מאחורי ה-Troubleshooting שלהם לוקה בחסר לעניות דעתי (ויש לי יותר מעשור של נסיון עם חומרת מחשוב ושרתים).
4. גודל זה לא מה שמשנה כאן ולא משחק שום תפקיד. קיניתי מכספי קיט נוסף של חברת G.SKILL Z5 בתדר XMP נמוך מאשר הקיט המקורי וגם הוא לא עבד בצורה תקינה.
5. ברגע שהייצרן מקנפג פרופיל XMP הוא לוקח בחשבון את המתח הרצוי כדי שמהירות ההמהרה של הזכרונות והמהירויות של ה-KIT הנתון אשר יפעילו במהירות וביציבות האופטימלית. בנוסף, אם יצרן לוח האם נותן את הגושפנקא שלו לקיט, אז באופן הגיוני הזכרונות בתוצרתן המוגברת אמורים לעבוד ללא שום התערבות בתדר ה-VCSSA, תדרי ה-DRAM וכו'.
נבדק ב-memtest86 pro שרכשתי מכספי. שהוא עדיף על ה- "+".22/11/2023 15:06TheCoolest כתב: הכי קל לבדוק יציבות של זכרון בעזרת "+memtest86" (עם הפלוס בשם).
לרוב צריך יהיה לשחק עם התדר\הגדרות אחרות קצת כדי לייצב את המערכת....
שני הקיטים השונים נותנים את אותן הודעות שגיאה - באותו סלוט !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה הובהר לטכנאי אך הנ"ל עדיין מתעקש שהבעיה לא בלוח אם.
אגב, הכל מגובה בתמונות מסך וכו'. אם תרצה אעלה אותם (בדיקה של 2 הקיטים)...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בסה"כ תגובת החנות נשמעת לי הגיונית.
ניסית להחליף סלוטים בלוח?
ניסית להחליף סלוטים בלוח?
תסביר לי כמו להדיוט מדוע היא נשמעת הגיונית לך, בבקשה ? שהטכנאי התקין ביוס BETA ואז בדק את כל מה שבדק או שהבדיקה, לדעתי הייתה בכלל במקום הלא נכון ?
לא ניסיתי להחליף סלוטים כי הביוס לא יעשה POST וגם כי מה לעשות, ככה GIGABYTE תכננו את הלוח:
לא ניסיתי להחליף סלוטים כי הביוס לא יעשה POST וגם כי מה לעשות, ככה GIGABYTE תכננו את הלוח:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם המחשב עובד כמו שצריך עם זכרון אחר שהטכנאי שם ולא עובד עם קיט נוסף כמו שלך, אז כנראה שזו בעיית תאימות עם הקיט שבחרת.
הציעו לך להוסיף כסף ולהחליף לקיט היותר יקר שעובד או לחכות שיגיע קיט נוסף כמו שלך ויבדקו עוד פעם. אני לא יודע מה עוד הם יכולים לעשות כדי לרצות אותך.
הטבלה נכונה, אבל לא תמיד מחברים נכון לפי הטבלה ואז הדברים לא עובדים כראוי. לפעמים שינויי סלוטים כן עוזרים. וכן לפעמים המחשב פשוט לא יעשה POST.
רק הצעתי את זה כעוד אופציה לבדוק.
הציעו לך להוסיף כסף ולהחליף לקיט היותר יקר שעובד או לחכות שיגיע קיט נוסף כמו שלך ויבדקו עוד פעם. אני לא יודע מה עוד הם יכולים לעשות כדי לרצות אותך.
הטבלה נכונה, אבל לא תמיד מחברים נכון לפי הטבלה ואז הדברים לא עובדים כראוי. לפעמים שינויי סלוטים כן עוזרים. וכן לפעמים המחשב פשוט לא יעשה POST.
רק הצעתי את זה כעוד אופציה לבדוק.
"אם המחשב עובד כמו שצריך עם זכרון אחר שהטכנאי שם ולא עובד עם קיט נוסף כמו שלך, אז כנראה שזו בעיית תאימות עם הקיט שבחרת."22/11/2023 17:16TheCoolest כתב: אם המחשב עובד כמו שצריך עם זכרון אחר שהטכנאי שם ולא עובד עם קיט נוסף כמו שלך, אז כנראה שזו בעיית תאימות עם הקיט שבחרת.
רק הצעתי את זה כעוד אופציה לבדוק....
מה אתה אומר...אלו 2 הקיטים שברשותי, הפלא ופלא שניהם מסומנים כ-V ל-XMP ושניהם מקריסים את המחשב. לכן זה לא הזכרון, זה הפאקינג לוח אם דפוק, שהם אפילו לא טרחו (לכאורה) לבדוק ע"פ המנהל.
אבל הוא לא... תקרא עד הסוף - הטכנאי אמר שכן והייתי מוכן להוסיף את הדלתא, היום המנהל שלו אמר שלא עובד גם עם הקיט היותר יקר.
לא משנה כבר %#$%#$ שלהם אני אקח את המחשב כמו שהוא..
אז מה שרשום ב-QVL אינו נכון ואין להסתמך על מסמך זה ? כי זה מה שאתה בעצם טוען.23/11/2023 2:42moog כתב: זה חבלי לידה של DDR5 (במיוחד עם דור 13) הרבה פעמים קשה להגיע למהירות +6000 באופן יציב. זה תלוי בביוס ובלוח ....
לפי מה שאני זוכר הבדיקות האלה רק בודקות שהזיכרונות עובדים לפי תקן jedec (ותאימות ללוח שיכולה להשתנות גם בעידכוני ביוס). הבדיקות לא נעשות על XMP
זאת בעיה ידועה שהרבה אנשים נתקלו בה. המצב קצת השתפר עם דור 14 וביוסים מעודכנים.
זאת בעיה ידועה שהרבה אנשים נתקלו בה. המצב קצת השתפר עם דור 14 וביוסים מעודכנים.