Synology & Nvidia Shield
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
הכי נכון לעבןד עם קודי. ניסיתי פלקס, אסון של דבר (ועוד היה לי רישוי בתשלום).
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8127
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אני בדעה שונה מערן ( למעשה הפוכה )
אחרי שנים עם סטרימרים ( אני שם מ 2007 , אני חושב שעברתי כמעט כל חברה כולל מוצרים לא זולים של Dune וקופסאות אנדרואיד למינהן שהריצו קודי ),
אני יכול להגיד שפלקס זה אחד הדברים היותר טובים שקרו לי והשילוב שלו עם השילד הוא מושלם.
אני מניח שקנית את השילד פרו כי הוא כולל בתוכו plex server. אז לדעתי בכל אופן, שווה להשקיע את הכמה שעות האלו לטובת למידה, התנסות והגדרות,
ולהנות ממערכת שב 99.97% מהזמן עושה את מה שאתה מבקש ממנה.
לגופו של עניין,
לייצר שיתוף לאזור בו הסרטים נמצאים על ה NAS, להגדיר אותו בשילד ( share/mount לא זוכר איך הם קוראים לזה )
ואז להקים את שרת הפלקס על השילד כשהוא מופנה לכונן המשותף.
כמובן שגם את ה Client להריץ מהשילד.
אחרי שנים עם סטרימרים ( אני שם מ 2007 , אני חושב שעברתי כמעט כל חברה כולל מוצרים לא זולים של Dune וקופסאות אנדרואיד למינהן שהריצו קודי ),
אני יכול להגיד שפלקס זה אחד הדברים היותר טובים שקרו לי והשילוב שלו עם השילד הוא מושלם.
אני מניח שקנית את השילד פרו כי הוא כולל בתוכו plex server. אז לדעתי בכל אופן, שווה להשקיע את הכמה שעות האלו לטובת למידה, התנסות והגדרות,
לגופו של עניין,
לייצר שיתוף לאזור בו הסרטים נמצאים על ה NAS, להגדיר אותו בשילד ( share/mount לא זוכר איך הם קוראים לזה )
כמובן שגם את ה Client להריץ מהשילד.
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 09/11/2023 13:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
@Huber, מה לא הסתדר לך ?
אני מריץ שרת פלקס על מחשב וקליינט על GCwGTV (ולא נאס ושילד) ואין לי שום תקלות/בעיות/טענות
אני מריץ שרת פלקס על מחשב וקליינט על GCwGTV (ולא נאס ושילד) ואין לי שום תקלות/בעיות/טענות
ניסיתי להגדיר שרת וקליינט על השילד אחרי שעשיתי Mount משום מה הוא לא מנגן לי את התכנים לכן חשבתי שאולי כדאי את השרת להגדיר על ה-NAS09/11/2023 12:58Lior_M כתב: אני בדעה שונה מערן ( למעשה הפוכה )
לגופו של עניין,
כמובן שגם את ה Client להריץ מהשילד....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
אני לא זוכר כי רכשתי אותו לפני שנים, אבל אני זוכר שלמרות ששילמתי על רישוי בסוף התייאשתי ממנו ועברתי לקודי שהיה הרבה הרבה יותר פשוט ופשוט עבד. עד היום.09/11/2023 12:59ChinggisKhan כתב: @Huber, מה לא הסתדר לך ?
אני מריץ שרת פלקס על מחשב וקליינט על GCwGTV (ולא נאס ושילד) ואין לי שום תקלות/בעיות/טענות...
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני מסכים לחלוטין עם ערן לגבי PLEX - סיוט של דבר. אם צריך להתעסק עם משהו במשך שעות עד שמגיעים לתוצאה סבירה אז כנראה שזה לא שווה את זה - לפחות בשבילי.
אני משתמש ב-JellyFin - הרבה יותר פשוט ונוח, חינמי, קוד מקור פתוח ותוך פחות מחצי שעה הצלחתי להגיע למצב שאני משתף סרטים וסדרות כולל כתוביות וזה עובד מצויין.
סליחה על השאלה האולי טפשית: מה ההיגיון להתקין שרת PLEX ולקוח PLEX בו זמנית על השילד? לא עדיף להתקין את שרת ה-PLEX על ה-NAS ולהזרים משם לשילד?
אני משתמש ב-JellyFin - הרבה יותר פשוט ונוח, חינמי, קוד מקור פתוח ותוך פחות מחצי שעה הצלחתי להגיע למצב שאני משתף סרטים וסדרות כולל כתוביות וזה עובד מצויין.
סליחה על השאלה האולי טפשית: מה ההיגיון להתקין שרת PLEX ולקוח PLEX בו זמנית על השילד? לא עדיף להתקין את שרת ה-PLEX על ה-NAS ולהזרים משם לשילד?
לא הבנתי מה כל כך מסובך בפלקס? אם אני שלא מבין יותר מדי, התקנתי בלי בעיה, אז לא אמורה להיות בעיה לאחרים.
בנוגע לקודי - הייתי צריך לעבור על 10-15 מדריכים עד שמשהו מהם עבד והצלחתי לשתף. הבעיה שהסרטים כל הזמן נתקעים כשמריצים קבצים כבדים דרך הקודי בעוד בפלקס זה עובד.
בנוגע לקודי - הייתי צריך לעבור על 10-15 מדריכים עד שמשהו מהם עבד והצלחתי לשתף. הבעיה שהסרטים כל הזמן נתקעים כשמריצים קבצים כבדים דרך הקודי בעוד בפלקס זה עובד.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אני באותה דעה שלך, אבל כל אחד ומה שמתאים לו.10/11/2023 16:57magshield כתב: לא הבנתי מה כל כך מסובך בפלקס? אם אני שלא מבין יותר מדי, התקנתי בלי בעיה, אז לא אמורה להיות בעיה לאחרים.
בנוגע לקודי - הייתי צריך לעבור על 10-15 מדריכים עד שמשהו מהם עבד והצלחתי לשתף. הבעיה שהסרטים כל הזמן נתקעים כשמריצים קבצים כבדים דרך הקודי בעוד בפלקס זה עובד....
גם אני לא הסתדרתי עם קודי. לא התחברתי. אני בטוח שזה עובד..
Jelyfin לכאורה מוצר זהה לפלקס, לא יודע משהו באיך שהפוסטרים מסודרים לא בא לי טוב בעין.
לפעמים זה כל מה שצריך בשביל לפסול משהו
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
גם אני ניסיתי את plex בעבר וממש לא התחברתי.
היה מזעזע ברמות כך שלא יכולתי לצפות יותר מדקה בלי לשלם על קליינט...
היום משתמש בemby שהוא מעולה מבחינתי, ותמיד יש פינה חמה לקודי שלא איכזב לעולם.
לאלו שמשתמשים בjellyfin ומכירים גם את emby, איזה יתרון יש לjellyfin?
היה מזעזע ברמות כך שלא יכולתי לצפות יותר מדקה בלי לשלם על קליינט...
היום משתמש בemby שהוא מעולה מבחינתי, ותמיד יש פינה חמה לקודי שלא איכזב לעולם.
לאלו שמשתמשים בjellyfin ומכירים גם את emby, איזה יתרון יש לjellyfin?
אני הרבה יותר אוהב את הממשק של קודי שבו אין לי כל מיני סדרות וסרטים ישנים כמו שיש בפלקס (או תוספות של cover לסרטים וכו').10/11/2023 21:26Lior_M כתב: אני באותה דעה שלך, אבל כל אחד ומה שמתאים לו.
גם אני לא הסתדרתי עם קודי. לא התחברתי. אני בטוח שזה עובד..
Jelyfin לכאורה מוצר זהה לפלקס, לא יודע משהו באיך שהפוסטרים מסודרים לא בא לי טוב בעין.
לפעמים זה כל מה שצריך בשביל לפסול משהו...
אבל מה זה עוזר אם הוא לא מצליח להריץ את הסרט?
- Moto
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
כבר שנים שאני משתמש ב-Plex בשילוב Synology NAS ומתענג על כל רגע. גם ה -Server וגם ה-Client רצים על גבי שילד (כפי שכבר ציינו למעלה, המעבד של שילד פרו הרבה יותר חזק ממעבד של NAS טיפוסי ומתאים גם ל-Transcodding (למרות שרוב השימוש בבית יהיה כ-Direct play).
אני יכול להגיד לך בוודאות שלעולם לא הייתי חוזר לעולמו של קודי ... אם תצטרך עזרה, הכוונות מוזמן לפנות ...
אני יכול להגיד לך בוודאות שלעולם לא הייתי חוזר לעולמו של קודי ... אם תצטרך עזרה, הכוונות מוזמן לפנות ...
The following line is true
The previous line is false
The previous line is false
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

סיכמת בדיוק את מה שאני חושב.12/11/2023 23:52Moto כתב: כבר שנים שאני משתמש ב-Plex בשילוב Synology NAS ומתענג על כל רגע. גם ה -Server וגם ה-Client רצים על גבי שילד (כפי שכבר ציינו למעלה, המעבד של שילד פרו הרבה יותר חזק ממעבד של NAS טיפוסי ומתאים גם ל-Transcodding (למרות שרוב השימוש בבית יהיה כ-Direct play).
אני יכול להגיד לך בוודאות שלעולם לא הייתי חוזר לעולמו של קודי ... אם תצטרך עזרה, הכוונות מוזמן לפנות ......
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
הדבר הכי מציק ב Client של PLEX על השילד (ו ATV) הוא הבאג של הפיסוק ההפוך בכתוביות בעברית. פתוח לדעתי מ 2011.
עוד סיבה להשתמש בקודי. למשתמשי PLEX בשילד, איך פתרתם את זה?
הבעיה המציקה השניה היא שלפעמים ה PLEX יחליט שלסרט הזה צריך לעשות transcoding. דרך הקודי הכל יעבוד direct.
הבעיה המציקה השניה היא שלפעמים ה PLEX יחליט שלסרט הזה צריך לעשות transcoding. דרך הקודי הכל יעבוד direct.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

הפיסוק אכן בעיה, מה שמעניין זה שזה רק ב client של פלקס באנדרואיד TV13/11/2023 17:59Shasoosh כתב: הדבר הכי מציק ב Client של PLEX על השילד (ו ATV) הוא הבאג של הפיסוק ההפוך בכתוביות בעברית. פתוח לדעתי מ 2011.
הבעיה המציקה השניה היא שלפעמים ה PLEX יחליט שלסרט הזה צריך לעשות transcoding. דרך הקודי הכל יעבוד direct....
ב client ב iphone או בטלביזיה ( LG ) זה לא קורה.
לגבי transcoding מעולם לא קרה לי. פשוט להגדיר direct play ב client וזהו.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
גם ב Client ל Windows התרגום בסדר גמור.
מבחינתי הפיסוק היתה סיבה מספיק טובה בכדי לנטוש את PLEX בשילד לחלוטין.
אצלי ה PLEX SERVER בנאס מהסיבה הפשוטה שאני מעדיף שהכל מנוהל ומקונפג ממקום אחד. אם אין צורך ב transcoding אין סיבה להשתמש בשילד בשביל זה.
מבחינתי הפיסוק היתה סיבה מספיק טובה בכדי לנטוש את PLEX בשילד לחלוטין.
אצלי ה PLEX SERVER בנאס מהסיבה הפשוטה שאני מעדיף שהכל מנוהל ומקונפג ממקום אחד. אם אין צורך ב transcoding אין סיבה להשתמש בשילד בשביל זה.
אם אתה עובד עם sonarr/radarr13/11/2023 17:59Shasoosh כתב: הדבר הכי מציק ב Client של PLEX על השילד (ו ATV) הוא הבאג של הפיסוק ההפוך בכתוביות בעברית. פתוח לדעתי מ 2011.
הבעיה המציקה השניה היא שלפעמים ה PLEX יחליט שלסרט הזה צריך לעשות transcoding. דרך הקודי הכל יעבוד direct....
אז תתקין גם bazarr
ותגדיר לו לתקן את הפיסוק.
לא הורדתי כתובית ידנית כבר יותר משנה לדעתי...
זה יורד אוטומטית, מתקן את הRTL, מסנכרן אם צריך
לגבי transcoding, לא זכור לי שנתקלתי בבעיה כזאת.
אצלי הplex לא יושב על הshield.
ולגבי Kodi מול Plex/jellyfin/emby
אין סיכוי שאני חוזר לkodi
הכל עובד מצויין, אפשר לראות/להמשיך את הצפייה מכל מקום
אפשר לעשות skip לintro בפרקים, לעשות skip לקרדיטים
וזה פשוט עובד.
להגדיר מכשיר חדש לוקח 2 שניות, פשוט עושים login
לא ממש מבין איך אפשר להשוות בין המוצרים, זה תפוחים מול תפוזים.