בחירת סטרימר

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
שם מלא: שמואל טדגה
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי אשמח לעזרתכם בבחירת סטרימר (לא התנסיתי עד כה)
יש לי הייסנס סמארט והבנתי שכנראה אהיה חייב סטרימר.
ממה שקצת חקרתי מתלבט בין gotv ל mecool שאני חושב שיעשו את העבודה שלשמה אני מחפש.
.
בגדול מחפש לטובת צפייה בפרטנר, נטפליקס, ספורט וכו׳.
הייתי רוצה להתנסות גם ב iptv.
כמובן שיתמוך באיכות 4k.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #2 

Google Chromecast with Google TV 4K או Xiaomi TV Box S(2nd Gen).
שניהם תומכים ב-Dolby Vision ו-Atmos וה- Xiaomi TV Box S(2nd Gen) תומך גם במקודד AV1 ו-HDMI 2.1(ולמרות זאת החיבור מאפשר יותר אבל המכשיר מוגבל ל-60Hz) ע"פ האתר הרשמי של Xiaomi.
ה-Google קיבל עדכון ל-Android TV 12 וה-Xiaomi TV Box S(2nd Gen) עם Android TV 11 ולשניהם יש את ממשק ה-Google TV.
חוויית המשתמש תיהיה טובה יותר ב-GCwGTV עם Android TV 12 שלט יותר טוב אינטגרציה טובה יותר של ה-Casting ועדכונים איכותיים יותר(בכל זאת המערכת שלהם).
לXiaomi יש Amlogic S905X4 שעדיף מבחינת ביצועים על הAmlogic S905D3 בGCwGTV4k.
לשניהם ניתן לחבר מתאם במידה ורוצים חיבור רשת קווי(פורמטי HDR אי אפשר להוסיף בעזרת מתאם לסטרימרים שלא תומכים והם בחירה גרועה בסוף שנת 2023).
אגב עם מתאם אפשר להגיע למהירות גבוהה יותר(~350Mbps) מאשר עם חיבור מובנה שמוגבל עד 100Mbps.
https://www.googlenestcommunity.com/t5/ ... 20~350Mbps.
A usb-c to Gigabit ethernet adapter on the Chromecast with Google TV reports a maximum speed of around ~350Mbps.
...

התכונות מבחינת המערכת Android TV 11 הביאה שיפור למשחקים ולא להזרמת תכנים לעומת זאת ב-Android TV 12 הממשק משתמש ב-4K ניתן לשנות את קצב הרענון בנוסף לשינוי בגודל הטקסט.
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_TV
Auto low-latency mode for gaming (with Android TV 11), 4K UI, Refresh Rate switching & Text scaling (with Android TV 12) among others.
...
לכל מה שחדש ב-Android TV 12 על GCwGTV
https://9to5google.com/2022/10/17/chrom ... google-tv/

https://store.google.com/us/product/chr ... v?hl=en-US
https://www.mi.com/global/product/xiaom ... s-2nd-gen/

לגבי המקודד AV1
https://en.wikipedia.org/wiki/AV1

https://videocardz.com/newz/obs-studio- ... to-youtube
The AV1 is a royalty-free and video codec that allows up to 30% more efficient streaming at the same quality as HEVC. This means less bandwidth is required to share the same quality of content. This codec decoding support has now expanded to all modern GPUs and APUs.27 Mar 2023
...

למה אסור לרכוש סטרימר מחברה לא מוכרת
viewtopic.php?f=85&t=382423
לפני חצי שנה - 3 מיליון צפיות

אל תרכוש את ה-GOtv הוא עדיין עם Android TV 10 ששוחררה ב10 בדצמבר 2019 בלי עדכוני תוכנה, החיבור רשת קווית הוא עד 100Mbps כבר עדיף להתחבר על תדר 5Ghz באופן אלחוטי, תומך ב-HDR10 כמו ה-Xiaomi Mi Box מ-2016 כאשר ה-GOtv מ-2021 הפרש של 5 שנים בלי תמיכה בפורמטים נוספים כמו Dolby Vision ו-Dolby Atmos לכן עדיף לרכוש מחברות עולמיות ולקבל גם עדכוני תוכנה כמו שצריך.
ולפני שמישהו יגיד לי שהוא מקבל עדכונים באתר החברה ניתן לראות בעמוד ה"עדכונים" רק 2 הראשון עדכון תוכנה 1622 בלי שהם מציינים תאריך עם הסבר Sugar Coating שמציג את זה כ"שיפור" כאשר זה תיקון לבעיית הHDR הידועה שהייתה למכשיר, והעדכון הנוסף ממרץ עדכון תוכנה 1920 מרץ 2023 עדכון תכונות, שנתיים בלי עדכון גרסה בפועל וגם לא נראה שיהיה אחד כזה.
סטרימרים כמו GOtv זה כמו עוד ווריאציה פחות עדכנית לסטרימר של Mecool KM2 Plus שגם הם לא זוכים לעדכונים לרוב והעדכונים החשובים מגיעים רק כאשר משוחרר דגם חדש :roll:
ולא רק אני אומר את זה בבקשה
viewtopic.php?f=22&t=387487#p3309099
אגב ה-GOtv הוא מ-2021 למה לקח עד ה-27 באפריל 2022 לסקר את הסטרימר "המהולל" ב-YouTube ומתי תיהיה סקירה של לינוס סבסטיאן :lol:

תשבוחות לGCwGTV
viewtopic.php?f=22&t=387487#p3309099

קוד: בחירת הכל

Xiaomi Mi Box + Xiaomi Mi Box S - 2016-2018
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10
Android TV​ 9

Google Chromecast with Google TV 4K - 2020
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10, HDR10+, Dolby Vision
Android TV​ 12 with Google TV UI

GOtv - 2021
VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10
Android TV​ 10

Mecool KM2 Plus - 2022
AV1, VP9, H.264, H.265 (HEVC)
HDR10, HDR10+, HLG
Android TV 11

Xiaomi TV Box S(2nd Gen) - 2023
AV1, VP9, H.264, H.265 (HEVC)
Dolby Vision, HDR10, HDR10+
Android TV 11 with Google TV UI
נערך לאחרונה על ידי ramsalemix ב 21/12/2023 16:04, נערך 2 פעמים בסך הכל.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי תודה על המענה.
הייתי מעדיף סטרימר שאינו דורש מתאם לחיבור אינטרנט קווי ושיש בו אפשר להגדלת זיכרון באופן ישיר, יש כזה?
וכמובן שיענה על הדרישות שאמרת כמו מערכת שיש בה עידכונים ובאיכות טובה.

על GCwGTV האמת שמעתי דברים פחות טובים (גם ברשת קצת),
השיואמי עושה את העבודה אבל רציתי גם את הדברים הנ״ל.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4774
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #4 

מעניין לשמוע איזה דברים פחות טובים שמעת עליו ?
חיבור קווי לסטרימר זה מאד מסורבל לרוב. היום יש חיבור יציב ומהיר לאינטרנט ואם יש לך פריסה טובה בבית אז לא אמורה להיות שום בעיה. הנטייה היא לעבור יותר ויותר לסטיקים קטנים, חסכנים ונוחים.

sign900
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
שם מלא: ארי טליב
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #5 

mecool זו הבחירה שלי.יש wifi 6 יש חיבורי USB לא צריך מתאם.בשבילי זה אחלה.בממיר היקר יותר שלהם שיש לי אותו הבעיה הידועה היא השלט.לא יודע למה הוא לא פועל כמו שצריך.קניתי שלט בלוטוס יעודי למיקול ופתרתי את הבעיה.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

06/11/2023 9:04  
ChinggisKhan כתב:
מעניין לשמוע איזה דברים פחות טובים שמעת עליו ?
חיבור קווי לסטרימר זה מאד מסורבל לרוב. היום יש חיבור יציב ומהיר לאינטרנט ואם יש לך פריסה טובה בבית אז לא אמורה להיות שום בעיה. הנטייה היא לעבור יותר ויותר לסטיקים קטנים, חסכנים ונוחים.
...
בעיקר בעיות קליטת אינטרנט אבל זה יכול להיות גם בעיית בראוטר הנמצא בבית ולא בבכרח במכשיר.

בשורה תחתונה הסטרימר של גוגל יעשה את העבודה לצורך צפייה בפרטנר וכו׳ וגם לצורך שימוש באפליקציות כמו קודי iptv?
מחפש גם דרך להיפטר מהתשלום הגדול לערוצי צרלטון.
עורך: הוא עדיף על השיומי?
נערך לאחרונה על ידי Shmuel10 ב 06/11/2023 12:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4774
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #7 

אני לא משתמש בקודי אלא בפלקס אז לא יכול לחוות דיעה מניסיון אבל לא רואה סיבה שלא.
פרטנר זו אפליקציה מזעזעת. פשוט גרועה. אבלזה עובד. סלקום עובד חלק. גם פרי טיוי. דיסני, נטפליקס, אמזון. הכל.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

06/11/2023 12:21  
Shmuel10 כתב:
בעיקר בעיות קליטת אינטרנט אבל זה יכול להיות גם בעיית בראוטר הנמצא בבית ולא בבכרח במכשיר.

בשורה תחתונה הסטרימר של גוגל יעשה את העבודה לצורך צפייה בפרטנר וכו׳ וגם לצורך שימוש באפליקציות כמו קודי iptv?
מחפש גם דרך להיפטר מהתשלום הגדול לערוצי צרלטון.
עורך: הוא עדיף על השיומי?
...
בעיות קליטת אינטרנט אפשר לפתור עם מערכת Mesh יש היום גם מערכות לא יקרות ובקרוב הBlack Friday, אפשר מגדיל טווח למרות שאני לא ממליץ כבר עדיף שהכסף יושקע על מערכת הMesh.
הGCwGTV4k יעשה את העבודה החיסרון שלו זה נפח האחסון הפנימי, במיוחד לאחר התקנת קודי + הרחבות וזה מגביל אז נורא תלוי.
תוכנתית הגוגל עדיף על השיאומי אבל מבחינת ביצועים ונפח אחסון פנימי השיאומי עדיף.
ממליץ לצפות בסקירה על השיאומי בסרטון החמישי בתגובה הקודמת שלי זה ייתן לך יותר אינדיקציה, ניתן לראות בסרטון שנשאר לו 3.6GB פנויים לשימוש בשיאומי לעומת שלל אזכורים ברחבי הרשת כולל סרטונים שלגוגל נשאר 2.2GB פנויים.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

Bartholomew
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
שם מלא: דניאל
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

הדגם "Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K" של שיאומי יענה לכל הבקשות שלך.
יש גם מהיבואן הרשמי. מחיפוש זריז ב KSP יש אחלה מחיר.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

קודם כל תודה לכם, הזמנתי את הGCwGTV4k, ננסה אותו.
בגדול מתכנן לרכוש עוד סטרימר בעתיד אז אם יענה על הציפיות אז אקנה את אותו אחד שוב.
07/11/2023 8:33  
ramsalemix כתב:
בעיות קליטת אינטרנט אפשר לפתור עם מערכת Mesh יש היום גם מערכות לא יקרות ובקרוב הBlack Friday, אפשר מגדיל טווח למרות שאני לא ממליץ כבר עדיף שהכסף יושקע על מערכת הMesh.
הGCwGTV4k יעשה את העבודה החיסרון שלו זה נפח האחסון הפנימי, במיוחד לאחר התקנת קודי + הרחבות וזה מגביל אז נורא תלוי.
תוכנתית הגוגל עדיף על השיאומי אבל מבחינת ביצועים ונפח אחסון פנימי השיאומי עדיף.
ממליץ לצפות בסקירה על השיאומי בסרטון החמישי בתגובה הקודמת שלי זה ייתן לך יותר אינדיקציה, ניתן לראות בסרטון שנשאר לו 3.6GB פנויים לשימוש בשיאומי לעומת שלל אזכורים ברחבי הרשת כולל סרטונים שלגוגל נשאר 2.2GB פנויים.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0

...
בקשר לבעיות קליטה, אתה משתמש במערכת mesh? אם כן אשמח שתכוון אותי לאחד שיעשה את העבודה מניסיונך.
בקשר לנפח אחסון, השיואמי והכרומקאסט ממה שידוע שניהם מוגבלים עם אותו נפח זיכרון והבנתי שגם פה יש אפשרות להגדיל בעזרת תוסף חיצוני, כן?
בכלל יש טעם להגדיל?

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

07/11/2023 22:22  
Shmuel10 כתב:
קודם כל תודה לכם, הזמנתי את הGCwGTV4k, ננסה אותו.
בגדול מתכנן לרכוש עוד סטרימר בעתיד אז אם יענה על הציפיות אז אקנה את אותו אחד שוב.

בקשר לבעיות קליטה, אתה משתמש במערכת mesh? אם כן אשמח שתכוון אותי לאחד שיעשה את העבודה מניסיונך.
בקשר לנפח אחסון, השיואמי והכרומקאסט ממה שידוע שניהם מוגבלים עם אותו נפח זיכרון והבנתי שגם פה יש אפשרות להגדיל בעזרת תוסף חיצוני, כן?
בכלל יש טעם להגדיל?
...
תתחדש :)
אני לא יודע מה מצב הקליטה האלחוטית אצלך אבל אם כבר יש לך הGCwGTV4k ותבצע בדיקת מהירות בעזרת היישומון analiti פשוט תוריד מהחנות של גוגל.
הינה דוגמא מבדיקת מהירות דרך analiti ומאוד ברור מה התוכן שניתן להריץ בהתאם למהירות שמקבלים אגב זאת הבדיקה המהירה יש לך אפשרות גם לבדיקה מפורטת יותר

אני משתמש במערכת Mesh של TP-Link Deco X20 יש לה המון ביקורות וסקירות חיוביות ברשת לאורך השנים והיא המינימלית במידה ואתה מעוניין בWi-Fi 6 בסדרת הDeco של TP-Link יש גם מערכות Mesh זולות יותר ללא תמיכה בWi-Fi 6 אבל גם חברות נוספות כמו ASUS עם הZenWiFi XD4 Plus בסוף הכל תלוי בתקציב, גודל הבית, מיקום אופטימלי של היחידות וצורת החיבור(קווי/אלחוטי).
פשוט עשה זאת בעצמך זה לא מסובך כלל גם היישומון של החברות השונות מדריך אותך בצורה מסודרת.
אפשרות ראשונה - אתה מחובר כרגע לחברת התקשורת עם נתב מושכר שאולי לא נותן כיסוי מספיק טוב של Wi-Fi באזורים מסוימים לכן ניתן לרכוש ולחבר 2 עד 3 יחידות של יחידות Mesh כאשר היחידה הראשית תיהיה מחוברת לנתב הראשי בעזרת כבל רשת ומוגדרת כנקודת גישה(Access Point) והיחידה או היחידות הנוספות יהיו ממוקמות במיקום אופטמילי לקבלת כיסוי אלחוטי כמה שיותר טוב.
אפשרות שנייה - ניתן להחזיר לחברת התקשורת את הנתב ולחסוך את עלות ההשכרה מאחר ויחידות הMesh הן גם נתב לכל דבר רק מגדירים ביישומון וצריך לרכוש ממיר מדיה אופטי לחיבור הסיב וממנו כבל רשת ליחידה הראשית של הMesh ואז שוב כמו קודם הוספת היחידה או היחידות הנוספות שמומלץ שיהיו ממוקמות במיקום אופטמילי לקבלת כיסוי אלחוטי כמה שיותר טוב.
אתה לא חייב אבל אם אתה מעוניין לחבר כל יחידה בכבל רשת לניצול מלא של חבילת האינטרנט בכל נקודה בבית ולא יודע לבצע את זה אז תזמין אם מקצוע במידה וזה מורכב מידי בשבילך, לכן אולי עדיף להישאר עם האפשרות האלחוטית שגם תעשה את העבודה ובכך להקטין את ההוצאה.
דוגמא מהיישומון של TP-Link Deco(יש גם תמיכה מלאה בעברית)
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1842/
תמונה
מוזמן להתרשם ממערכת ה Mesh של TP-Link Deco X20 מהסקירות הבאות

לגבי נפח האחסון עניתי על זה בהודעה הקודמת
07/11/2023 8:33  
ramsalemix כתב:
ניתן לראות בסרטון שנשאר לו 3.6GB פנויים לשימוש בשיאומי לעומת שלל אזכורים ברחבי הרשת כולל סרטונים שלגוגל נשאר 2.2GB פנויים.
...
לפי ההודעה הראשונה שלך אתה מציין שתצפה בנטפליקס שגם ככה מותקן מראש בסטרימרים השונים, פרטנר גם לא לוקח כ"כ הרבה סה"כ 62.28MB(בדקתי), לIPTV יש לך גם את Plex שהוא ממולץ ושוקל 55.17MB ולגבי נגני IPTV מוכרים וגדולים כמו TiviMate ששוקל 11.32MB או Televizo ששוקל 24.53MB תלוי בך מה תעדיף יש להם אפשרויות חינמיות בסיסיות ברשת נראה שבמידה ורוכשים עדיף את TiviMate, לגבי וקודי תלוי בך איזה הרחבות תתקין וכמובן תשאיר מעט מקום פנוי אבל חוץ מזה אני חושב שיספיק המקום כל עוד עושים זאת בצורה חכמה ואם לא מספיק תמיד ניתן לרכוש מתאם בעתיד שיאפשר לגדיל את נפח האחסון, חיבור כבל רשת קווי וכו'.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

09/11/2023 6:53  
ramsalemix כתב:
תתחדש :)
אני לא יודע מה מצב הקליטה האלחוטית אצלך אבל אם כבר יש לך הGCwGTV4k ותבצע בדיקת מהירות בעזרת היישומון analiti פשוט תוריד מהחנות של גוגל.
הינה דוגמא מבדיקת מהירות דרך analiti ומאוד ברור מה התוכן שניתן להריץ בהתאם למהירות שמקבלים אגב זאת הבדיקה המהירה יש לך אפשרות גם לבדיקה מפורטת יותר

אני משתמש במערכת Mesh של TP-Link Deco X20 יש לה המון ביקורות וסקירות חיוביות ברשת לאורך השנים והיא המינימלית במידה ואתה מעוניין בWi-Fi 6 בסדרת הDeco של TP-Link יש גם מערכות Mesh זולות יותר ללא תמיכה בWi-Fi 6 אבל גם חברות נוספות כמו ASUS עם הZenWiFi XD4 Plus בסוף הכל תלוי בתקציב, גודל הבית, מיקום אופטימלי של היחידות וצורת החיבור(קווי/אלחוטי).
פשוט עשה זאת בעצמך זה לא מסובך כלל גם היישומון של החברות השונות מדריך אותך בצורה מסודרת.
אפשרות ראשונה - אתה מחובר כרגע לחברת התקשורת עם נתב מושכר שאולי לא נותן כיסוי מספיק טוב של Wi-Fi באזורים מסוימים לכן ניתן לרכוש ולחבר 2 עד 3 יחידות של יחידות Mesh כאשר היחידה הראשית תיהיה מחוברת לנתב הראשי בעזרת כבל רשת ומוגדרת כנקודת גישה(Access Point) והיחידה או היחידות הנוספות יהיו ממוקמות במיקום אופטמילי לקבלת כיסוי אלחוטי כמה שיותר טוב.
אפשרות שנייה - ניתן להחזיר לחברת התקשורת את הנתב ולחסוך את עלות ההשכרה מאחר ויחידות הMesh הן גם נתב לכל דבר רק מגדירים ביישומון וצריך לרכוש ממיר מדיה אופטי לחיבור הסיב וממנו כבל רשת ליחידה הראשית של הMesh ואז שוב כמו קודם הוספת היחידה או היחידות הנוספות שמומלץ שיהיו ממוקמות במיקום אופטמילי לקבלת כיסוי אלחוטי כמה שיותר טוב.
אתה לא חייב אבל אם אתה מעוניין לחבר כל יחידה בכבל רשת לניצול מלא של חבילת האינטרנט בכל נקודה בבית ולא יודע לבצע את זה אז תזמין אם מקצוע במידה וזה מורכב מידי בשבילך, לכן אולי עדיף להישאר עם האפשרות האלחוטית שגם תעשה את העבודה ובכך להקטין את ההוצאה.
תמונה
מוזמן להתרשם ממערכת ה Mesh של TP-Link Deco X20 מהסקירות הבאות

לגבי נפח האחסון עניתי על זה בהודעה הקודמת

לפי ההודעה הראשונה שלך אתה מציין שתצפה בנטפליקס שגם ככה מותקן מראש בסטרימרים השונים, פרטנר גם לא לוקח כ"כ הרבה סה"כ 62.28MB(בדקתי), לIPTV יש לך גם את Plex שהוא ממולץ ושוקל 55.17MB ולגבי נגני IPTV מוכרים וגדולים כמו TiviMate ששוקל 11.32MB או Televizo ששוקל 24.53MB תלוי בך מה תעדיף יש להם אפשרויות חינמיות בסיסיות ברשת נראה שבמידה ורוכשים עדיף את TiviMate, לגבי וקודי תלוי בך איזה הרחבות תתקין וכמובן תשאיר מעט מקום פנוי אבל חוץ מזה אני חושב שיספיק המקום כל עוד עושים זאת בצורה חכמה ואם לא מספיק תמיד ניתן לרכוש מתאם בעתיד שיאפשר לגדיל את נפח האחסון, חיבור כבל רשת קווי וכו'.
...

תודה! בהחלט עזרת לי מאוד.

אבדוק את מהירות הגלישה ברגע שאהיה בבית ואשקול מה לעשות לאור התשובה שאקבל.
אשמח לעוד עזרה מצידך, בעוד כחודש מתכנן לעבור דירה, אני רוצה לשים אינטרנט שיענה על הדרישות שלי (מה שרשמתי עד כה, סטרימנג באיכןת טובה ללא תקיעות, בסלון וגם בחדר)
מה אני צריך לבקש מהספק ? איזה סוג תשתית אינטרנט? וכמה יעלה לי לחודש אם ידוע לך.
או שמא עדיף לי לרכוש מערכת של mesh ולשמש בה כנתב דרך ספקית כלשהי? אשמח לדעתך בנושא.

בקשר לנפח אחסון הזמנתי מתאם מעלי למקרה הצורך, שיהיה.

לגבי שירותי הסטרימנג דרך iptv , האמת אני חדש בעסק ועדיין לא ניסיתי ואשמח לכיוון מההתחלה. אני גם לא ממש יודע אם זה בסדר לדבר על זה פה אז אשמח להיעזר בך בפרטי אם זה אפשרי מצידך.
ושוב תודה!

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

09/11/2023 9:26  
Shmuel10 כתב:
תודה! בהחלט עזרת לי מאוד.

אבדוק את מהירות הגלישה ברגע שאהיה בבית ואשקול מה לעשות לאור התשובה שאקבל.
אשמח לעוד עזרה מצידך, בעוד כחודש מתכנן לעבור דירה, אני רוצה לשים אינטרנט שיענה על הדרישות שלי (מה שרשמתי עד כה, סטרימנג באיכןת טובה ללא תקיעות, בסלון וגם בחדר)
מה אני צריך לבקש מהספק ? איזה סוג תשתית אינטרנט? וכמה יעלה לי לחודש אם ידוע לך.
או שמא עדיף לי לרכוש מערכת של mesh ולשמש בה כנתב דרך ספקית כלשהי? אשמח לדעתך בנושא.

בקשר לנפח אחסון הזמנתי מתאם מעלי למקרה הצורך, שיהיה.

לגבי שירותי הסטרימנג דרך iptv , האמת אני חדש בעסק ועדיין לא ניסיתי ואשמח לכיוון מההתחלה. אני גם לא ממש יודע אם זה בסדר לדבר על זה פה אז אשמח להיעזר בך בפרטי אם זה אפשרי מצידך.
ושוב תודה!
...
בכיף שמחתי לעזור.
יש עדיין שאלות מההודעה הקודמת שלא ענית אבל עדיין עדיף לרכוש באופן פרטי גם אם תשכיר נתב ולא תרכוש ממיר מדיה אופטי מאחר ותיהיה פריסה אלחוטית הרבה יותר טובה ותמיד זה יאפשר לך לחסוך במידה ותרכוש ממיר מדיה אופטי, חלק מהחברות מאפשרות להשכיר אחד ב5 שקלים בחודש אם לא אכפת לך לשלם מאשר לרכוש אחד בעצמך אבל כפי שכתבתי קודם בסוף הכל תלוי בתקציב, גודל הבית, מיקום אופטימלי של היחידות וצורת החיבור(קווי/אלחוטי).
בסטרימינג של חברות התקשורת אין כמעט ערוצי 4K(ערוצים בודדים) רוב הערוצים בכלל באיכות נמוכה בהרבה 1080p/720p לא דורשים מהירות כ"כ גבוהה.
אם רק אינטרנט אם כן אז מומלץ בתשתית הסיבים האופטיים למשל כרגע הכי זול אצל גילת טלקום 1Gb במחיר של 69ש"ח לחודש למשך שנה לא כולל השכרת נתב ב19.90ש"ח(תלוי בך).
לגבי טלוויזיה אולי כבר עדיף FreeTV ב39.90ש"ח ל2 מסכים ביחד עם החבילה אצל גילת סלקום אפילו עם השכרת נתב העלות החודשית תיהיה 128.8 ש"ח או 108.9 ש"ח במידה ולא תשכיר ציוד ותשתמש רק בציוד פרטי כמו מערכת Mesh + ממיר מדיה אופטי .
אם אתה ממש מתעקש Sting TV או Next TV ב59ש"ח לחודש במידה ואתה ממש מעוניין בתכנים של Yes או Hot אלו האפשרויות המוזלות שלהם.
אפשרות נוספת שפשוט תכלול את הכל היא לעשות טריפל של פרטנר פייבר עד 300Mb ב159ש"ח לחודש, לא כולל נתב(25 ש"ח בחודש), סטרימר ראשון כלול במחיר, 600Mb בתוספת 10 ש״ח בחודש או 1Gb בתוספת 30 ש״ח בחודש לכן אם תיקח מהירות של 1Gb ביחד עם השכרת נתב העלות תגיע ל214 ש"ח בחודש אבל אני מניח שאפשר להתמקח ואולי להוריד אותם מעט.
בעניין הIPTV מומלץ להיזהר יש המון רמאויות לכן הכי בטוח להתחבר לשירות של אחד מחברות התקשורת כמו FreeTV שאף אחד לא מנצח את המחיר שלהם ואין הפתעות כמו חיובים נוספים בגלל צפייה באיזה סדרה או סרט בVOD.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

09/11/2023 18:43  
ramsalemix כתב:
בכיף שמחתי לעזור.
יש עדיין שאלות מההודעה הקודמת שלא ענית אבל עדיין עדיף לרכוש באופן פרטי גם אם תשכיר נתב ולא תרכוש ממיר מדיה אופטי מאחר ותיהיה פריסה אלחוטית הרבה יותר טובה ותמיד זה יאפשר לך לחסוך במידה ותרכוש ממיר מדיה אופטי, חלק מהחברות מאפשרות להשכיר אחד ב5 שקלים בחודש אם לא אכפת לך לשלם מאשר לרכוש אחד בעצמך אבל כפי שכתבתי קודם בסוף הכל תלוי בתקציב, גודל הבית, מיקום אופטימלי של היחידות וצורת החיבור(קווי/אלחוטי).
בסטרימינג של חברות התקשורת אין כמעט ערוצי 4K(ערוצים בודדים) רוב הערוצים בכלל באיכות נמוכה בהרבה 1080p/720p לא דורשים מהירות כ"כ גבוהה.
אם רק אינטרנט אם כן אז מומלץ בתשתית הסיבים האופטיים למשל כרגע הכי זול אצל גילת טלקום 1Gb במחיר של 69ש"ח לחודש למשך שנה לא כולל השכרת נתב ב19.90ש"ח(תלוי בך).
לגבי טלוויזיה אולי כבר עדיף FreeTV ב39.90ש"ח ל2 מסכים ביחד עם החבילה אצל גילת סלקום אפילו עם השכרת נתב העלות החודשית תיהיה 128.8 ש"ח או 108.9 ש"ח במידה ולא תשכיר ציוד ותשתמש רק בציוד פרטי כמו מערכת Mesh + ממיר מדיה אופטי .
אם אתה ממש מתעקש Sting TV או Next TV ב59ש"ח לחודש במידה ואתה ממש מעוניין בתכנים של Yes או Hot אלו האפשרויות המוזלות שלהם.
אפשרות נוספת שפשוט תכלול את הכל היא לעשות טריפל של פרטנר פייבר עד 300Mb ב159ש"ח לחודש, לא כולל נתב(25 ש"ח בחודש), סטרימר ראשון כלול במחיר, 600Mb בתוספת 10 ש״ח בחודש או 1Gb בתוספת 30 ש״ח בחודש לכן אם תיקח מהירות של 1Gb ביחד עם השכרת נתב העלות תגיע ל214 ש"ח בחודש אבל אני מניח שאפשר להתמקח ואולי להוריד אותם מעט.
בעניין הIPTV מומלץ להיזהר יש המון רמאויות לכן הכי בטוח להתחבר לשירות של אחד מחברות התקשורת כמו FreeTV שאף אחד לא מנצח את המחיר שלהם ואין הפתעות כמו חיובים נוספים בגלל צפייה באיזה סדרה או סרט בVOD.
...

אין לי בעיה לרכוש mesh (+ ממיר מדיה אופטי)אם זה אכן יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר ויתן פריסה אינטרנט רחבה לבית כפי שאתה אומר, זה נשמע אחלה.
ואם ארכוש, זה מוצר שאמור להחזיק בבית כמה שנים טובות כן? שיהיה שווה את הרכישה כמובן.
אבל לא ממש הבנתי אם אני רוכש את הממיר מדיה, אז כשאני עושה חבילת אינטרנט כלשהי הם באים ומחברים את זה לקו שלהם? כי ממה שהבנתי ממך אם אני קונה הכל עצמאי הם לא נותנים לי נתב או מוצר פיזית כלשהו.
נגיד גילת טלקום כמו שאחרת 69₪ ללא נתב.

מעדכן: קצת קראתי בגוגל על המונפול שהחברות תקשורת מנסות ומקשות על הקניה הזאת באופן פרטי אבל זה אפשרי.
אשאל שאלה אחרת, אם אני הולך לגור בדירה יחסית קטנה, יש צורך בקניה של מערכת כמו mesh? או שמא עדיף להשקיע בראוטר שיגדיל את הטווח גלישה. שוב דירה סטדנרטית עם חדר די קרוב לסלון היכן שהראוטר ישב.

לגבי חבילת ערוצים האמת שיש לי כבר משתמש לפרטנר אז אני בגלל אני שואל בעיקר בקשר לאינטרנט ומה שמסביב.
ו iptv זה בשביל שידורי ספורט שאין בפרטנר.

תודה!

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

09/11/2023 19:42  
Shmuel10 כתב:
אין לי בעיה לרכוש mesh (+ ממיר מדיה אופטי)אם זה אכן יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר ויתן פריסה אינטרנט רחבה לבית כפי שאתה אומר, זה נשמע אחלה.
ואם ארכוש, זה מוצר שאמור להחזיק בבית כמה שנים טובות כן? שיהיה שווה את הרכישה כמובן.
אבל לא ממש הבנתי אם אני רוכש את הממיר מדיה, אז כשאני עושה חבילת אינטרנט כלשהי הם באים ומחברים את זה לקו שלהם? כי ממה שהבנתי ממך אם אני קונה הכל עצמאי הם לא נותנים לי נתב או מוצר פיזית כלשהו.
נגיד גילת טלקום כמו שאחרת 69₪ ללא נתב.

מעדכן: קצת קראתי בגוגל על המונפול שהחברות תקשורת מנסות ומקשות על הקניה הזאת באופן פרטי אבל זה אפשרי.
אשאל שאלה אחרת, אם אני הולך לגור בדירה יחסית קטנה, יש צורך בקניה של מערכת כמו mesh? או שמא עדיף להשקיע בראוטר שיגדיל את הטווח גלישה. שוב דירה סטדנרטית עם חדר די קרוב לסלון היכן שהראוטר ישב.

לגבי חבילת ערוצים האמת שיש לי כבר משתמש לפרטנר אז אני בגלל אני שואל בעיקר בקשר לאינטרנט ומה שמסביב.
ו iptv זה בשביל שידורי ספורט שאין בפרטנר.

תודה!
...
הפריסה של האינטרנט תיהיה טובה יותר כמעט בכל נקודה בבית ואפילו יותר טוב אם כל היחידות יהיו מחוברות בכבל רשת אבל לא חובה זה רק בונוס כדי לנצל אותן למקסימום כמו שניתן לראות בסרטון הראשון(אגב הבית שלו לא מבטון).
קודם כל נתב או מערכת Mesh בדר"כ כמעט לא מתקלקלים בנוסף יש לרוב 3 שנות אחריות.
כן, צריך לבוא טכנאי בפעם הראשונה ולחבר אותך אבל בדרך הזאת שהציוד קצה שלך אתה חוסך וגם כשאתה מתנתק אין לך צורך להחזיר ציוד.

לדעתי עדיף מערכת Mesh שהיחידה הראשית יכולה לתפקד גם כנתב(Router) עצמאי כמו שאתה יכול לראות בצילום המסך מאחת ההודעות הקודמות שלי, בסוף כמובן ההחלטה היא שלך בנוסף לכל אחד עדיפויות שונות כמו מראה המוצר ואיך הוא מתמזג בבית(למי שממש חשובה לו אסתטיקה ושלא יראו אנטנות כאילו זאת חללית או רובוט עכביש), יתפוס פחות מקום, נוחות שליטה דרך יישומון, נתינת עדיפות למכשירים מסוימים וכו'.

אם הדירה קטנה אז אתה יכול למקם כמה שיותר במרכז הדירה ובמידה ואתה כן רוכש Mesh עדיף פשוט 2 יחידות מינימום מאחר ובמידה ורוכשים פחות המחיר פחות משתלם למרות שאפשר להוסיף יחידות או אפשרות נוספת אם אתה מחפש בכמה שפחות בבקשה
השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6
viewtopic.php?t=345150

הינה דיון שיעזור לך לגבי הממיר מדיה אופטי
מתאם סיב אופטי תואם לסיבים של פרטנר
viewtopic.php?f=62&t=376448#p3256057

אני רואה שכבר ענו לך בדיון החדש שפתחת בנושא
viewtopic.php?f=62&t=387793

:)

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

11/11/2023 7:37  
ramsalemix כתב:
הפריסה של האינטרנט תיהיה טובה יותר כמעט בכל נקודה בבית ואפילו יותר טוב אם כל היחידות יהיו מחוברות בכבל רשת אבל לא חובה זה רק בונוס כדי לנצל אותן למקסימום כמו שניתן לראות בסרטון הראשון(אגב הבית שלו לא מבטון).
קודם כל נתב או מערכת Mesh בדר"כ כמעט לא מתקלקלים בנוסף יש לרוב 3 שנות אחריות.
כן, צריך לבוא טכנאי בפעם הראשונה ולחבר אותך אבל בדרך הזאת שהציוד קצה שלך אתה חוסך וגם כשאתה מתנתק אין לך צורך להחזיר ציוד.

לדעתי עדיף מערכת Mesh שהיחידה הראשית יכולה לתפקד גם כנתב(Router) עצמאי כמו שאתה יכול לראות בצילום המסך מאחת ההודעות הקודמות שלי, בסוף כמובן ההחלטה היא שלך בנוסף לכל אחד עדיפויות שונות כמו מראה המוצר ואיך הוא מתמזג בבית(למי שממש חשובה לו אסתטיקה ושלא יראו אנטנות כאילו זאת חללית או רובוט עכביש), יתפוס פחות מקום, נוחות שליטה דרך יישומון, נתינת עדיפות למכשירים מסוימים וכו'.

אם הדירה קטנה אז אתה יכול למקם כמה שיותר במרכז הדירה ובמידה ואתה כן רוכש Mesh עדיף פשוט 2 יחידות מינימום מאחר ובמידה ורוכשים פחות המחיר פחות משתלם למרות שאפשר להוסיף יחידות או אפשרות נוספת אם אתה מחפש בכמה שפחות בבקשה
השרשור הרישמי: נתב HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6
viewtopic.php?t=345150

הינה דיון שיעזור לך לגבי הממיר מדיה אופטי
מתאם סיב אופטי תואם לסיבים של פרטנר
viewtopic.php?f=62&t=376448#p3256057

אני רואה שכבר ענו לך בדיון החדש שפתחת בנושא
viewtopic.php?f=62&t=387793

:)
...
היי שוב תודה (כפולה :wink: )

ציינת שאתה משתמש ב TP-Link Deco X20, אתה משתמש בו כנתב ראשי? או שחיברת אותו לנתב?
ניסיתי לחפש עליו ולא מציינים שהוא יכול לשמש גם כנתב ראשי.

בקשר ל HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6 שנשמע שהוא אחלה מוצר אבל לא מצאתי מקור אמין שמוכר אותו בארץ כרגע, ומשלוח שלהם יקח זמן מה(גם בגלל המצב) ויהיה לי בעייתי לחכות לו, אני צריך את זה לעוד כשבועיים-שלושה.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

11/11/2023 13:56  
Shmuel10 כתב:
היי שוב תודה (כפולה :wink: )

ציינת שאתה משתמש ב TP-Link Deco X20, אתה משתמש בו כנתב ראשי? או שחיברת אותו לנתב?
ניסיתי לחפש עליו ולא מציינים שהוא יכול לשמש גם כנתב ראשי.

בקשר ל HUAWEI WiFi AX3 Wi-Fi 6 שנשמע שהוא אחלה מוצר אבל לא מצאתי מקור אמין שמוכר אותו בארץ כרגע, ומשלוח שלהם יקח זמן מה(גם בגלל המצב) ויהיה לי בעייתי לחכות לו, אני צריך את זה לעוד כשבועיים-שלושה.
...
אני משתמש בו כנתב ראשי אבל כפי שציינתי כבר פעם שנייה בהודעה הקודמת אפשר גם כנקודת גישה כאשר הוא מחובר לנתב אבל מאחר ואתה לא קורא בעיון אני אתחיל לצטט
ramsalemix כתב:
לדעתי עדיף מערכת Mesh שהיחידה הראשית יכולה לתפקד גם כנתב(Router) עצמאי כמו שאתה יכול לראות בצילום המסך מאחת ההודעות הקודמות שלי
...
עכשיו אני גם ידגיש(אל תפגע פשוט אני חוזר על עצמי פעם שלישית🙏) כי איכשהו אתה מתאמץ לפספס, כתוב בצילום מסך מצב פעולה(Operation Mode) והאפשרות העליונה "Wi-Fi Router (Default)" שזה נתב עצמאי בנוסף רואים את זה ב2 הסקירות ששלחתי מהיוטיוב.
09/11/2023 6:53  
ramsalemix כתב:
תמונה
...
לגבי פרמטרים נוספים שציינתי כל אחד והעדפות שלו.
עד עכשיו בכל הדיון הזה לא ציינת תקציב מה שמקשה על לעזור לך אז אני לא יודע מה להמליץ למרות שבדיוק בגלל זה בדיון הנוסף שפתחת גם שם לא ציינת ואז המליצו לך עוד בהודעה הראשונה על נתב מעל 1000ש"ח :lol:

אפשרות נוספת יחידה של TP-Link Deco X20
https://ksp.co.il/web/item/141175
או 2 יחידות(יותר משתלם)
https://ksp.co.il/web/item/136660
קח בחשבון הבית מבטון וזה גם תלוי במיקום ותמיד אפשר לערבב עם יחידות נוספות מאותה הסדרה לא חייב את אותו הדגם במידה ועוברים לבית גדול יותר.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

11/11/2023 17:12  
ramsalemix כתב:
אני משתמש בו כנתב ראשי אבל כפי שציינתי כבר פעם שנייה בהודעה הקודמת אפשר גם כנקודת גישה כאשר הוא מחובר לנתב אבל מאחר ואתה לא קורא בעיון אני אתחיל לצטט

עכשיו אני גם ידגיש(אל תפגע פשוט אני חוזר על עצמי פעם שלישית🙏) כי איכשהו אתה מתאמץ לפספס, כתוב בצילום מסך מצב פעולה(Operation Mode) והאפשרות העליונה "Wi-Fi Router (Default)" שזה נתב עצמאי בנוסף רואים את זה ב2 הסקירות ששלחתי מהיוטיוב.

לגבי פרמטרים נוספים שציינתי כל אחד והעדפות שלו.
עד עכשיו בכל הדיון הזה לא ציינת תקציב מה שמקשה על לעזור לך אז אני לא יודע מה להמליץ למרות שבדיוק בגלל זה בדיון הנוסף שפתחת גם שם לא ציינת ואז המליצו לך עוד בהודעה הראשונה על נתב מעל 1000ש"ח :lol:

אפשרות נוספת יחידה של TP-Link Deco X20
https://ksp.co.il/web/item/141175
או 2 יחידות(יותר משתלם)
https://ksp.co.il/web/item/136660
קח בחשבון הבית מבטון וזה גם תלוי במיקום ותמיד אפשר לערבב עם יחידות נוספות מאותה הסדרה לא חייב את אותו הדגם במידה ועוברים לבית גדול יותר.
...
היי שוב תודה.

האמת קורא באדיקות, רק שאלתי אם אתה משתמש בו כנתב ראשי, דבר שלא ציינת, מה שכן ציינת זה שאתה משתמש בו ויש את האפשרות לנתב ראשי או עם נק גישה אז סורי על האי הבנה.
(דרך אגב גם רשמתי שזה לא מצויין ממש ברשת שניתן להשתמד בו כנתב ראשי ומה היעילות שלו כנתב ראשי)

בכל מקרה האישה קצת פחות אהבה את המחיר ולא חושבת שזה נדרש ביחס לדירה שלנו אז האופציה הזאת ירדה לעת עתה.
(אולי שווה לריב? :lol: )

מוכן להשקיע 300-500₪, קצת לפה קצת לשם.
ואולי כפי שאמרתי אם עוברים לבית גדול בעתיד אז כן לרכוש את מערכת המש.

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

11/11/2023 17:42  
Shmuel10 כתב:
היי שוב תודה.

האמת קורא באדיקות, רק שאלתי אם אתה משתמש בו כנתב ראשי, דבר שלא ציינת, מה שכן ציינת זה שאתה משתמש בו ויש את האפשרות לנתב ראשי או עם נק גישה אז סורי על האי הבנה.
(דרך אגב גם רשמתי שזה לא מצויין ממש ברשת שניתן להשתמד בו כנתב ראשי ומה היעילות שלו כנתב ראשי)

בכל מקרה האישה קצת פחות אהבה את המחיר ולא חושבת שזה נדרש ביחס לדירה שלנו אז האופציה הזאת ירדה לעת עתה.
(אולי שווה לריב? :lol: )

מוכן להשקיע 300-500₪, קצת לפה קצת לשם.
ואולי כפי שאמרתי אם עוברים לבית גדול בעתיד אז כן לרכוש את מערכת המש.
...
כל יחידה של מערכת Mesh יכולה לתפקד כנתב עצמאי.
חשבתי שגם צפית בסרטונים והבנת הוא הדגים שם הכל :)
לגבי המחיר אם התקציב שלך בין 300-500₪ אז גם יחידה(X20 - ₪359) נכנסת בתקציב מומלץ למקם במרכז הבית אם תרכוש נתב נפרד כמו TP-Link Archer AX23 ב₪339
https://ksp.co.il/web/item/281872
שאמנם תומך בOneMesh טכנולוגיה של TP-Link שיש במגדילי הטווח שלהם אבל פחות טובה משיש במערכת הMesh עדיין יותר טוב מכלום.
ואם תרצה מערכת Mesh סתם תבזבז יותר כסף בסופו של דבר ואז עדיף לרכוש יחידה אחת ולהוסיף אחת נוספת בעתיד במקרה הצורך(ניתן יהיה גם לרכוש יחידות זולות יותר ללא תמיכה בWi-Fi 6), לא יודע מה דעתה של אישתך לגבי הנתבים הסטנדרטיים עם האנטנות האם הם יעברו את מבחן האסתטיקה.

לגבי מה שהזכרתי קודם כל אחד והעדפות שלפעמים לא תלויות בו :)
ramsalemix כתב:
בסוף כמובן ההחלטה היא שלך בנוסף לכל אחד עדיפויות שונות כמו מראה המוצר ואיך הוא מתמזג בבית(למי שממש חשובה לו אסתטיקה ושלא יראו אנטנות כאילו זאת חללית או רובוט עכביש), יתפוס פחות מקום, נוחות שליטה דרך יישומון, נתינת עדיפות למכשירים מסוימים וכו'.
...
נראה שבדיון הנוסף לא ממש מייחסים למראה חשיבות למרות שהציעו כבר נתב מעולה שמנצל את כל התקציב.

Shmuel10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

11/11/2023 17:48  
ramsalemix כתב:
כל יחידה של מערכת Mesh יכולה לתפקד כנתב עצמאי.
חשבתי שגם צפית בסרטונים והבנת הוא הדגים שם הכל :)
לגבי המחיר אם התקציב שלך בין 300-500₪ אז גם יחידה(X20 - ₪359) נכנסת בתקציב מומלץ למקם במרכז הבית אם תרכוש נתב נפרד כמו TP-Link Archer AX23 ב₪339
https://ksp.co.il/web/item/281872
שאמנם תומך בOneMesh טכנולוגיה של TP-Link שיש במגדילי הטווח שלהם אבל פחות טובה משיש במערכת הMesh עדיין יותר טוב מכלום.
ואם תרצה מערכת Mesh סתם תבזבז יותר כסף בסופו של דבר ואז עדיף לרכוש יחידה אחת ולהוסיף אחת נוספת בעתיד במקרה הצורך(ניתן יהיה גם לרכוש יחידות זולות יותר ללא תמיכה בWi-Fi 6), לא יודע מה דעתה של אישתך לגבי הנתבים הסטנדרטיים עם האנטנות האם הם יעברו את מבחן האסתטיקה.

לגבי מה שהזכרתי קודם כל אחד והעדפות שלפעמים לא תלויות בו :)

נראה שבדיון הנוסף לא ממש מייחסים למראה חשיבות למרות שהציעו כבר נתב מעולה שמנצל את כל התקציב.
...
תודה! עזרת לי מאוד.
אקרא קצת לעומק וארכוש את המתאים לי.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”