מחשב נייח שלפעמים עולה, לפעמים לא

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #21 

06/11/2023 6:24  
ChinggisKhan כתב:
1. ״מבקש המלצה על טכנאי/מעבדת מחשבים באזור חיפה״
2. אתה אוהב לסבך דברים נכון ? מה קשור עכשיו החלפת מארז וקירור ? המחשב שלך בכלל לא מתחמם אם הוא מצפצף ומכבה את עצמו.
3. למה אתה נעול על זה שיש בעיה בכרטיס מסך?
...
1. פתחתי בעבר שרשור כזה.
לא מוצא אותו כבר.
היו בדיוק אפס תגובות.

2. בוודאי אני מה זה "מת" לסבך דברים.
החלפת המארז זה עניין שכבר נשקל אצלי הרבה קודם.
המבנה שלו לא מאפשר כניסה של כבלים עבים מדי, גם יציאת ה-HDMI מאוד בעייתית שם.
לגבי הקירור זה משהו שאמר לי הטכנאי של אייבורי. לא המצאתי זאת מעצמי.

3. לא נעול. יכול להיות גם/או לוח אם, זיכרונות, מעבד.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #22 

06/11/2023 10:10  
gildmor כתב:
ההבדל המשמעותי בין לחפש סתם בספר טלפונים הוא שהטכנאי יודע שבסוף יתקשרו אליך לבקש חוות דעת עליו ככה שלא ינסו לעבוד עליך באופן מוגזם כי עלול לקבל חוות דעת לא טובה והדירוג שלהם ירד, ומתחת דירוג מסויים הם עפים מהשירות. יש להם אינטרס שאתה תהיה מרוצה.
זה בדיוק כמו המלצות אבל מיותר אנשים ועם דירוג מפורט יותר וציון.

זה כמו ההבדל בין לקנות מוצר על סמך חוות דעת של אדם אחד שמרוצה במקום לבדוק עשרות חוות דעת באמאזון\זאפ אם יש וציון מדוייק יותר.

מקווה שעכשיו ההבדל יותר ברור, אין מטרה כאן לתת עיצות סתמיות שכל אחד יכול היה לדעת לבד כמו לחפש בגוגל...

גם המעבדה זהזכרת יכולה להיות אופציה טובה, דבר איתם תתאר את הבעיה ומה נעשה ותתרשם מה הם מציעים וכמה הם בטוחים ביכולת שלהם לפתור ומאחר שיש לך אחריות תציין שאתה צריך אישור מוסמך על חוסר תקינות של החלק שימא לא תקין. יש סיכוי טוב שאם הם באמת מקצועיים לא יגידו לך מראש שלא יגבו כלום במקרה של חוסר יכולת לאתר\לפתור את הבעיה, ככה תידע שהם מקצועיים.
זה הדרך הכי טובה לדעת אם מישהו מקצועי.
היתה לי קונסולה שהתקלקלה פעם דיברתי עם כמה מעבדות הציעו להביא לבדיקה, לא היו מסוגלים לתקן ולא גבו כלום. מי שאומר לך שהוא גובה על בדיקה בכל מקרה כנראה פחות מקצועי או שלא בטוח בעצמו ולא תמיד יש לו אינטרס לתקן אם זה מסובך מדי ונוח יותר לגבות עלות בדיקה.

"אני לא מתכוון לוותר על המחשב הזה, ששודרג כמעט במלואו ב2021, בגלל נזק שנגרם מהממיר של הוט"

מבין את השיקול, ולא יודע מה שידרגת אבל שידרוגים לא תמיד משתלמים לטווח ארוך, לפעמים צריך לחתוך ולתת לו למות ולהחליף למשהו שנותן פתרון יותר נוח ואל להתעקש רק כי כבר השקעת. אם אל שידרגת לוח יש מצב שהלוח ישן והוא הגורם לבעיות הספורדיות.

לא חייב לזרוק אותו אגב, אולי יכול לשמש לצרכים אחרים\חלקים למחשב אחר אבל כסטרימר זה פחות אידאילי בימינו. גם סטרימר לא חייב ממש יקר גם שיומי בוקס דור אחרון נותן פתרון מעולה לרוב השימושים.
יש לי שילד אגב, והוא מעולה ומחזיק בערך אותו מספר שנים כמו בניגוד לשלט של שיומי שאמין כל השלטים שלו על הפנים גם המקורי, גם אחד נוסף נטען כמו המקורי וגם הבקר משחקים שמזמן לא מתפקד. מזל שיש לי שלט אוניברסלי כי יקר ולא שווה להחליף אותם.

כשימות ייתכן שאחליף גם אותו בשיומי ולא אתעקש על סטרימר יקר שהשלטים שלו לא אמינים.
...
מכיר את "מדרג".
משתמש בו לפעמים, חושב שזה פחות מתאים לתחום מחשבים.
אבל לא פוסל את האופציה לעתיד.

לגבי העניין של סטרימר, אולי לא הסברתי זאת .
כיום ניגון סרטים מהווה בקושי 5 אחוז מהשימוש שלי במחשב...

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6110
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 993 פעמים

שליחה #23 

הצעתי לך זה לא להתביית על טכנאי פרטי בחיפה ובכללי.
אם אתה רוצה שירות מקצועי וממצה אז תוותר על האחריות של אייבורי וצא מנקודת הנחה שאתה הולך לשפוך כסף.
תפנה לחברת TMS מחשבים ותבדוק מולם אם אפשר לשלוח אליהם את המחשב לבדיקה מקיפה + החלפת חלקים מטעמם בהתאם לאחר קבלת עלות תיקון.
זה יכול להיות ראם/לוח אם ואולי גם מעבד.. הכל אפשרי ועל אחריות של אייבורי אין מה לבנות כי במסגרת האחריות קיבלת מענה ומכאן אם אתה חולק על דעתם עלייך לפנות למעבדה אחרת, לשאת בעלויות על חשבונך ואז לבוא איתם בדין ודברים מבחינה משפטית.
עלות המשלוח עלייך הם ממש אוספים את המחשב מהבית שלך, מבצעים בדיקה מלאה ואתה תקבל הצעת מחיר ואני מניח שהשילוח חזרה אולי יהיה אליהם באם תתקן אצלהם, בכל מקרה אני שנים עובד מולם ואני מרוצה והם הבית שלי בתחום החומרה, אני לא יודע אבל אם הם מתקנים/בודקים ציוד שלא נקנה אצלהם ולדעתי לא אמורה להיות מניעה כי הם מעבדה מקצועית לכל דבר.
לאייבורי לא הייתי חוזר, ולטכנאי פרטי לא הייתי נותן להתעסק. אתה צריך תנאי מעבדה, צוות מקצועי ופתרונות חומרה מלאים לציוד שלך ולא להתעסק עם טכנאי שימרח אותך בבעיות ואז יכניס לך חלקים שתקועים אצלו במלאי... אין סיבה להמשיך לסבול אבל תשקיע מעט אין ברירה.
בהצלחה

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4774
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 762 פעמים

שליחה #24 

TMS נתניה ממש מעולים. אני גם עובד מולם. לפני שנתיים (נראה לי) גם העלתי פה פוסט על שירות נדיר שנתנו לי ושלחו אלי על חשבונם שליח עם 2 ברגים ל-nvme שאני איבדתי.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

וואלה לא חשבתי על TMS
רכשתי מהם בעבר מחשב שלם, השירות שלהם באמת היה טוב.

אבל לא הבנתי, למה אני הולך לשפוך הרבה כסף.
למיטב ידיעתי, האחריות על הרכיבים היא של היצרן/יבואן, לא של אייבורי.
כלומר אם נניח הטכנאי של TMS מוצא שהמעבד/לוח אם/כרטיס מסך שלי תקול, הוא יכול לשלוח אל היצרן ולקבל חדש.
את עלות הבדיקה, וכל פעולה הקשורה לפירוק והתקנה של רכיבים כמובן שאשלם.
האם זה לא עובד ככה?

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #26 

לא זה לא עובד ככה ברוב המקרים יש התנהלות של משווק מול יבואן (סוכנים מטעם יבואן), למה ש-TMS יתעסקו עם היבואנים של אייבורי בשבילך? אתה לקוח עם ציוד שלא נקנה אצלהם.. אלוהים יודע מי נותן האחריות לחלקים שברשותך ואולי אייבורי הם אלה שנותני האחריות ואז מה?
תתחיל מהבסיס, בדיקה ותיקון אחרת תמשיך לסבול. את ממצאי המעבדה תשמור להתחשבנות עם אייבורי כי לבטח תגיע לארכאות משפטיות ברגע שיש מעבדה אחרת שמצאה כשלים וטיפלה בהם בעוד המעבדה של אייבורי לא טיפלה.
שים לב - אם האחריות לא הייתה מטעם אייבורי הרי שאסור להם להתעסק במחשבך ובחלקיו, טענת שהטכנאי כן התעסק ומכאן הנגזרת היא שהאחריות שלך היא אצלהם והם המעבדה מטעם היבואנים עצמם ולכן כל החלטה שהם נתנו לך באם בעל פה או בכתב היא מייצגת את היבואן וחוצץ למימוש אחריות במידה ויש תקלה שלא נעשתה באשמתך ואתה יודע את ההמשך.

בהצלחה

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

הבנתי
ראשית אחכה שהמחשב יחזור מאייבורי.
במידה והבעיה תמשיך, אברר טלפונית את מדיניות אחריות הרכיבים מול TMS
אם זה אכן כפי שאתה אומר, אז תודה אבל לא תודה.

המחשב שודרג במלואו בשנת 2018, עלות של אלפי שקלים.
בקיץ 2021 בגלל נזק ממיר של הוט, נגרם טוטלוס כללי.
שוב נאלצתי לרכוש כמעט הכול מחדש.

מילא אם התקלה היא נניח ספק כוח או סטיק של זיכרון, אני עוד מוכן לספוג עלות של 200-300 שקל....

benny123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #28 

תודה אבל לא תודה? אם אייבורי לא יקחו אחריות אז אתה נשאר עם אותן בעיות עד שיום אחד המחשב לא יעלה כלל.
בהצלחה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #29 

08/11/2023 8:48  
benny123 כתב:
תודה אבל לא תודה? אם אייבורי לא יקחו אחריות אז אתה נשאר עם אותן בעיות עד שיום אחד המחשב לא יעלה כלל.
בהצלחה
...
זו בדיוק התמצית ומהות של כל השרשורים אלה שלו, שעל דבר הכי פשוט וטריוויאלי שהוא שאל, שכבר בתגובה הראשונה יש לו כבר את כל הפתרונות האפשריים, אבל הם נמשכים ונמשכים עד אינסוף וגם בסוף נגמרים בכלום ושום דבר.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

08/11/2023 8:48  
benny123 כתב:
בהצלחה
...
באופן פרדוכסלי, דווקא שהמחשב לא יעלה כלל, יהיה יותר לפתור את הבעיה.
תודה

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #31 

08/11/2023 9:51  
sys_admin כתב:
זו בדיוק התמצית ומהות של כל השרשורים אלה שלו, שעל דבר הכי פשוט וטריוויאלי שהוא שאל, שכבר בתגובה הראשונה יש לו כבר את כל הפתרונות האפשריים, אבל הם נמשכים ונמשכים עד אינסוף וגם בסוף נגמרים בכלום ושום דבר.
...
כולם כבר הבינו שאתה כנראה האדם הכי משכיל בפורום הזה.
אולי במדינת ישראל כולה.

לגבי השרשורים שלי, אם זו דעתך, אתה ממש לא חייב להשתתף בהם ולתרום מהידע האינסופי שלך...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #32 

08/11/2023 22:15  
bariko כתב:
כולם כבר הבינו שאתה כנראה האדם הכי משכיל בפורום הזה.
אולי במדינת ישראל כולה.

לגבי השרשורים שלי, אם זו דעתך, אתה ממש לא חייב להשתתף בהם ולתרום מהידע האינסופי שלך...
...
אולי אתה משום מה חושב שפורום זה רק מקום שבו אתה סתם שואל שאלות, מבלי שבכלל אתה מתכוון להשתמש בהצעות או בפתרונות שנתנו לך בו, אבל זה לא. פורום זה מקום שבו גם אחרים יכולים להשתמש בתשובות אלה, אם יש להם בעיה זהה והם באמת צריכים בשבילה פתרון ומשתמשים בחיפוש של תשובות שניתנו כבר לבעיה דומה בפורום זה.
כך שאם מישהו עונה על שאלות שלך או מציע דבר מה, אז הוא עושה את זה לא רק בכדי לבזבז את זמנו עליך, אלה גם בכדי שאחרים יוכלו ללמוד מתשובות אלה משהו.

ואם יש לך בעיה עם כך שמישהו אחר משכיל יותר ממך או רגשי נחיתות מזה, אז יש לך כמה אפשרויות להתמודד עם המצב. למשל... לנסות להשכיל גם או אפשרות אחרת היא... לא להציג את חוסר השכלתך. ואם לא, אז יש עוד אפשרות אחת והיא להמשיך לחיות עם המצב כמו שהוא. :lol:

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

הפוך .
אין לי שום בעיה להודות בבורות שלי, עשיתי זאת פעמים רבות.
גם אין לי שום רגשי נחיתות לעליונות השכלית של האחר, או לציוד עשיר משלי, שכולל עשרות צלחות לווין בקוטר של קילומטר, ומסכי טלוויזיה בגודל אולם קולנוע.

אני בטוח שאם עופר או מרטין יחשדו שאני סתם שואל שאלות כדי להטריל, ומגלגל פוסטים עד אין קץ בכוונה- ידאגו להגיד לי זאת ישירות, ואף לנקוט נגדי בסנקציות.
הסר דאגה מליבך אדון sys_admin ,הם יודעים להסתדר היטב גם ללא הפיקוח והדאגה שלך לשמירת הסדר הטוב.

אגב הטכנאי של אייבורי התקשר אליי היום אחרי הצהריים, אך כדי שלא ימשיכו להאשים אותי בגלגול פוסטים, נחסוך זאת מיתר המשתמשים.
מבחינתי הדיון מוצה, אפשר לנעול.

הנה ניצחת ,חברי הפורום יכולים לנשום כעת לרווחה, כי לא נגיע לעמוד נוסף :lol:

boubi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 736
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #34 

דווקא פה אתה מממש בדיוק את מה ש@sys_admin אומר (וצודק).
הגעת לדיון של 3 עמודים דיי אנמים ובסיום אתה מבקש לנעול כשלא קרה כלום, אין פתרון.

bariko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #35 

למה?דווקא יש פתרון.
כאשר האחריות שלי על הרכיבים תסתיים, אני אעזוב את אייבורי, ואנסה את TMS
הכוונה בעיקר לרכיבים היקרים כגון מעבד , לוח אם, כרטיס מסך.

משפט אחד לסיום.
למיטב ידיעתי, היה בעבר בפורום פונקציה שנקראת "תתעלם".
אני מציע לחבר sys_admin וכל יתר מרעיו, הסבורים שהשרשורים שלי מהווים מטרד- פשוט להשתמש בפונקציה הזו לגביי.
ובא לציון גואל.
כן גם במחיר הנורא, שאף אחד לא יגיב יותר לפוסטים שלי.
הכול בסדר.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”