עזרה מעבר מסלקום 1g לבזק 2.5 ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
שם מלא: avi
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום
אני בטוח שהיו כאן לא מאט שאלות בנושא, אבל עדיין יש לי מספר שאלות:
עד היום הייתי מחובר לסיב של סלקום תשתית בזק מהירות 1000 משתמש עם ציוד שלי 3 ראוטרים אחד
Xiaomi Ax6000 ושניים Xiaomi ax6s
בנוסף ממיר סיב של נוקיה .
החלטתי לעבור לבזק כי הם נותנים מהירות של 2500 כי 1000 לא מספיק לי .
לאחר התחברות הבנתי שממיר סיב שיש לי לא מתאים וצריך לעשות עוד שינויים. בנוסף לקחתי את הנתב של בזק כי הבנתי שחסר לי ציוד לצורך חיבור ומהירות לא בשיא וגם טווח קליטה בכלל לא משהו .

1. מה אני צריך לקנות עוד ואיך יש אפשרות להגדיר את הנתב שלי ?
2. חיברתי את הנתב שלי דרך הנתב של בזק ואני לא מקבל הספק מה שהיה לי אפילו במהירות של 1000 , איך אפשר לחבר נכון ?

כי חושב שעשיתי טעות שהתחברתי ל 2.5 , וטעות נוספת שלא עשיתי בדיקה לפני.

אשמח לעזרה בבקשה

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3843
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 373 פעמים

שליחה #2 

אפשר לשאול מה אתה עושה אם האינטרנט שלא מספיק לך 1 ג׳יגה הורדה?
וכן אתה צריך ממיר אופטי שתומך ב 2.5 ג׳יגה ראוטר שיש לו כניסה של 2.5 ג׳יגה שזה לרוב כניסה של 10 ג׳יגה
חוץ מזה אתה צריך גם לקחת בחשבון שלא כל ראוטר יכול לסחוב 2.5 ג׳יגה בחייגן.

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התשובה ,
יש לא מעט מכשירים מחוברים
יש ראוטר ax6000 שיש לו תמיכה ב2.5.
...

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #4 

08/11/2023 21:04  
Psycho1984 כתב:
יש ראוטר ax6000 שיש לו תמיכה ב2.5.
...
לפחות ל Xiaomi יש שני נתבים עם שם ax6000. ולחברות אחרות עוד מספר רב של מכשירים עם שם זה. אבל, אם נתמקד באלה של Xiaomi, אז יש אחד שנראה כך:
והשני, כך:
ומה שמשותף ביניהם הוא בזה, ששניהם לא יכולים מן הסתם לתמוך כנתב במהירות של 2.5GB. וזה מסיבה פשוטה ביותר והיא, שלאחד בכלל אין ממשקים שבמהירות מעל 1G ולשני יש רק פורט אחד של 2.5GB, ולנתב נדרשים לפחות שניים, למשל, אחד ל WAN ואחד ל LAN.
כך שעוד לפני שרשמת איזה נתב מבין השניים יש לך, כבר אפשר להבין שאף אחד מהם לא מתאים למה שאתה ביקשת.

אם היום יש לך נתב של בזק, אז יש לו כבר תמיכה ב 2.5GB גם ב WAN וגם בפורט LAN אחד לפחות. כך אתה יכול כבר עכשיו לחבר כבר התקן רשת אחד למהירות זו. אם אתה צריך כמות יותר גדולה של התקני רשת במהירות זו, אז אתה צריך גם מתג שתומך במהירות של 2.5GB עם מספר פורטים נדרש.
ואם אתה רוצה להחליף את הנתב זה של בזק, אז אתה צריך נתב מתאים. ויש מספר רב של נתבים כאלה, מסוגים שונים וכל אחד יכול לבחור לעצמו את זה שמתאים לו לשימושים שלו ולצרכים שלו. כמובן שגם המחיר שלהם הוא שונה לגמרי ממכשירים כמו ax6000.

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

09/11/2023 8:38  
sys_admin כתב:
לפחות ל Xiaomi יש שני נתבים עם שם ax6000. ולחברות אחרות עוד מספר רב של מכשירים עם שם זה. אבל, אם נתמקד באלה של Xiaomi, אז יש אחד שנראה כך:
והשני, כך:
ומה שמשותף ביניהם הוא בזה, ששניהם לא יכולים מן הסתם לתמוך כנתב במהירות של 2.5GB. וזה מסיבה פשוטה ביותר והיא, שלאחד בכלל אין ממשקים שבמהירות מעל 1G ולשני יש רק פורט אחד של 2.5GB, ולנתב נדרשים לפחות שניים, למשל, אחד ל WAN ואחד ל LAN.
כך שעוד לפני שרשמת איזה נתב מבין השניים יש לך, כבר אפשר להבין שאף אחד מהם לא מתאים למה שאתה ביקשת.

אם היום יש לך נתב של בזק, אז יש לו כבר תמיכה ב 2.5GB גם ב WAN וגם בפורט LAN אחד לפחות. כך אתה יכול כבר עכשיו לחבר כבר התקן רשת אחד למהירות זו. אם אתה צריך כמות יותר גדולה של התקני רשת במהירות זו, אז אתה צריך גם מתג שתומך במהירות של 2.5GB עם מספר פורטים נדרש.
ואם אתה רוצה להחליף את הנתב זה של בזק, אז אתה צריך נתב מתאים. ויש מספר רב של נתבים כאלה, מסוגים שונים וכל אחד יכול לבחור לעצמו את זה שמתאים לו לשימושים שלו ולצרכים שלו. כמובן שגם המחיר שלהם הוא שונה לגמרי ממכשירים כמו ax6000.
...
תודה על התשובה קודם כל .
אז יש לי את שנהם ונתב ראשון יש לו אפשרות לקבל 2.5 ושאר הפורטים ביציאה נותנים 1 גיגה .
אני משתמש עם הנתבים ,אלא בחיבור mash אני משתמש בכל הנתבים כי יש לי לא מעט מכשירים מחוברים ובגם בגלל גודל של הבית . ברור שאני יכול לקחת את הנתב של בזק לעשות ממנו גשר לחיבור לנתבים שלי וזהו .
אני לא רוצה עוד נתב בבית לכן שאלתי מה אני צריך כדי לחבר אותו ישירות עשיתי בדיקה והבנתי שצריך ממיר סיב 10g ועוד חיבור ולעשות אקטיבציה דרך בזק .
בכל מקרה תודה על התשובה .
צריך לעשות עוד חיפושים ולקנות מה שצריך כדי לעשות את כל הבדיקות

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

09/11/2023 18:19  
Psycho1984 כתב:
תודה על התשובה קודם כל .
אז יש לי את שנהם ונתב ראשון יש לו אפשרות לקבל 2.5 ושאר הפורטים ביציאה נותנים 1 גיגה .
אני משתמש עם הנתבים ,אלא בחיבור mash אני משתמש בכל הנתבים כי יש לי לא מעט מכשירים מחוברים ובגם בגלל גודל של הבית . ברור שאני יכול לקחת את הנתב של בזק לעשות ממנו גשר לחיבור לנתבים שלי וזהו .
אני לא רוצה עוד נתב בבית לכן שאלתי מה אני צריך כדי לחבר אותו ישירות עשיתי בדיקה והבנתי שצריך ממיר סיב 10g ועוד חיבור ולעשות אקטיבציה דרך בזק .
בכל מקרה תודה על התשובה .
צריך לעשות עוד חיפושים ולקנות מה שצריך כדי לעשות את כל הבדיקות
...
לא ברור למה אתה מתכוון שאתה רושם ש: "יש לי את שנהם". אם אתה מתכוון לכך שיש לך את שני הסוגים של ax6000, אז כפי שכבר כתבתי שניהם לא מתאימים לחיבור של 2.5GB כנתב.
בכל מקרה אתה צריך נתב שתומך במהירות של 2.5GB. היום יש לך אחד מתאים של בזק, ואם אתה לא רוצה אותו, אז אתה צריך לרכוש אחד אחר מאתים במקומו.
גם, "ממיר סיב 10g" לא יעזור לך בכלום. מה שאתה צריך, אם לנתב שתרכוש לא יהיה ממשק WAN שלתוכו ניתן לחבר מודול SFP במהירות של 2.5GB שמסופק על ידי בזק, זה ממיר מדיה עם פורט SFP שתומך ב 2.5GB ועם פורט נחושת גם של 2.5GB. בדיון על חיבור של 2.5GB נתתי כבר פרטים על כמה ממירי מדיה כאלה, ואני אצרף עוד הפעם צילום של אחד כזה:
חוץ מזה תצטרך מבזק את המודול SFP וכמובן מתג מתאים עם כמות פורטים נדרשת של 2.5GB.

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

הבנתי , תודה רבה .
טעות שלי שלא הבנתי מה צריך כדי להתחבר .
המחשבה שלי הייתה לרכוש ממיר סיב בנוסף לחבר מודול SFP כדי בסוף ביציאה לחבר כבל רשת לתוך ראוטר וזהו .
היום יש לי מתאם של נוקיה שדרכו אני מחבר את הנתב והכול עובד רק על מהירות 1 גיגה .

אני מבין בדרך הכי קלה ופשוטה כרגע זה לחבר את ראוטר שלי דרך נתב של בזק ובנתב שלו להשתמש כגשר .

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

10/11/2023 10:40  
Psycho1984 כתב:
הבנתי , תודה רבה .
טעות שלי שלא הבנתי מה צריך כדי להתחבר .
המחשבה שלי הייתה לרכוש ממיר סיב בנוסף לחבר מודול SFP כדי בסוף ביציאה לחבר כבל רשת לתוך ראוטר וזהו .
היום יש לי מתאם של נוקיה שדרכו אני מחבר את הנתב והכול עובד רק על מהירות 1 גיגה .

אני מבין בדרך הכי קלה ופשוטה כרגע זה לחבר את ראוטר שלי דרך נתב של בזק ובנתב שלו להשתמש כגשר .
...
כן, כרגע יש לך שני אפשרויות, אחת זה לרכוש ממיר מדיה ולחבר עליו מודול SFP ואת הפורט של נחושת של ממיר מדיה לחבר לחיבור WAN של הנתב הפרטי שתרכוש ואפשרות השנייה, היא להגדיר את הנתב של בזק כגשר ואת החיבור LAN שלו של 2.5GB לחבר לחיבור WAN של נתב פרטי שלך.
בשני האפשרויות אלה אתה צריך שיהיה לך נתב פרטי שלך שתומך בחיבור של 2.5GB, כזה נתב שכיום עוד אין לך. ואחרי זה, כפי שכבר כתבתי אתה צריך גם מתג עם פוטרים של 2.5GB.

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

תודה ,,רק עדיין לא מבין למה אין לי ראוטר שיכול לקבל 2.5

https://www.tgspot.co.il/xiaomi-aiot-ax ... ed-review/

בכל מצב אני הולך להחליף אותו , אבל לפני מה שאני יודע יש לו יכולת לקבל 2.5.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #10 

כי יש לו רק חיבור אחד של 2.5, כלומר לקבל מהירות כזו תוכל אבל איך תעביר אותה ? ב-wifi ?

Psycho1984 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

כול המעבר שלי ל 2.5 בגלל שיש לי כמות גדולה של מכשירים מחוברים , אז מהירות של 1 גיגה לא מספיקה לי .
בנסוף יש לי עוד 2 ראוטרים בכללי 3 שלכל אחד יש אפשרות להוציא 1 גיגה וכולם מחוברים בחיבור mesh ,בכל ראוטר יש 4 יציאות בנוסף wifi אז זה מספיק לי .
מספיק רק לקבל מהירות כזאת כדי לפזר אותה בין כל המכשירים .

אני אנסה היום לחבר את נתב של בזק בתור גשר מקווה לא אקח לי הרבה זמן לעשות את זה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”