גם המסך שלי samsung S95B סובל מצריבה

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
orenhazan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 635
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

המלחמה הזאת עולה לנו ביוקר גם בצריבות מסך עם ערוצי החדשות והבנארים הבהירים שרצים שם בזמן האחרון. מסכי ה OLED ובמקרה שלי ה QDOLED הוכיחו שהם כן רגישים לצריבות.
מקווה שזה צריבה זמנית. מסכי ה OLED בעייתיים מאוד בייחוד שאני מאוד נזהר מלהשאיר תמונה קבועה למשך זמן על המסך.
אני יפעיל את האחריות ויראה מה קורה עם זה. המסך חדש לגמרי.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #2 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

orenhazan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

כן הרצתי PIXEL REFRESH פעם אחת וזה שיפר קצת בגלל שהמסך חדש אני לא רוצה להתחיל להריץ את ה PIXEL REFRESH הרבה פעמים כמו שעשו אצלך כי זה ישחוק את הפיקסלים.
אני מנסה להריץ שטיפות לבנות בבהירות גבוהה זה גם אמור לעזור.
אני יודע גם למה זה קרה יש באג ב S95B שאם אתה לא מכבה אותה מהשלט של הטלויזיה עצמה המסך לא מריץ את ה screen optimizer שהוא אמור לבצע כל 4 שעות צפייה. הייתי מכבה את הטלויזיה דרך השלט של האפל TV וזאת הבעיה כי הכיבוי דרך ה CEC לא מפעיל את המנגנון.
ברגע שפעם אחת כיביתי אותה דרך השלט של הטלויזיה והדלקתי שוב מיד הופיעה ההודעה שבכיבוי הבא המסך יבצע את ה screen optimizer שלוקח בערך 10 דקות.
תחשוב שכמעט כל השבוע המסך היה על ערוץ 12 והמסך לא ביצע רענון כל 4 שעות צפייה. ואז הצטברה צבירה במסך וזאת התוצאה.
לפי דעתי ואני כמעט בטוח שזאת צבירה זמנית שתרד עם הזמן.
אצלך המצב היה הרבה יותר גרוע ואחרי ביצוע של PIXEL REFRESH אינטנסיבי הבעיה נפתרה.

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #4 

שמע זה מפחיד כי אשכרא אי אפשר לראות חדשות מבלי לתזמן את הזמן שאתה רואה את זה.
מאד מבאס שלמסך יש מגבלות כאלה במיוחד שמדובר ב-qd oled שזה דבר די חדש
אני כבר הרבה זמן תיכננתי לשדרג למסך oled ואחרי שקראתי פה בימים האחרונים מה קורה להם הבנתי שזה פשוט לא מתאים לכל אחד והלכתי על מיני לד.
פייר להגיד מבאס שאני צריך להתפשר

orenhazan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

30/10/2023 18:26  
roy007 כתב:
שמע זה מפחיד כי אשכרא אי אפשר לראות חדשות מבלי לתזמן את הזמן שאתה רואה את זה.
מאד מבאס שלמסך יש מגבלות כאלה במיוחד שמדובר ב-qd oled שזה דבר די חדש
אני כבר הרבה זמן תיכננתי לשדרג למסך oled ואחרי שקראתי פה בימים האחרונים מה קורה להם הבנתי שזה פשוט לא מתאים לכל אחד והלכתי על מיני לד.
פייר להגיד מבאס שאני צריך להתפשר
...
מסכים איתך לגמרי אחרי דבר כזה איך אתה יכול לראות חדשות בשקט אתה כל הזמן עובר ערוץ כדי לא להחמיר את הצריבה.
המיני לד לפי דעתי בשל הרבה יותר אני גם פוזל ל QN900C של סמסונג מסך מדהים עם תמונה מדהימה לא פחות מ OLED תאמין לי.
והכי חשוב אין סכנת צריבה גם אם אתה רואה כל יום את אותו ערוץ חדשות.

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #6 

30/10/2023 19:59  
orenhazan כתב:
מסכים איתך לגמרי אחרי דבר כזה איך אתה יכול לראות חדשות בשקט אתה כל הזמן עובר ערוץ כדי לא להחמיר את הצריבה.
המיני לד לפי דעתי בשל הרבה יותר אני גם פוזל ל QN900C של סמסונג מסך מדהים עם תמונה מדהימה לא פחות מ OLED תאמין לי.
והכי חשוב אין סכנת צריבה גם אם אתה רואה כל יום את אותו ערוץ חדשות.
...
אני הזמנתי את הסוני X95L
לפי ביקורות שראיתי הוא לא נופל מאולד ואני יכול לישון בשקט :)

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #7 

לא טענו שבעיית הצריבה נפתרה לפני מספר שנים ?

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #8 

31/10/2023 7:24  
mrraz111 כתב:
...
ממש כן... זה נפתר לחלוטין
אחלה טכנולוגיה
יש פה אנשים (בלי לנקוב בשמות) שהמכשיר שלהם עובד יומם וליל ומעולם לא נתקלו בבעיה... פנה אליהם ליעוץ
היעוץ שלי, טכנולוגיה פח! שומר נפשו ירחק

איך זה יתכן שאנשים מפחדים לראות חדשות או ערוצי טלווזיה בגלל הלוגו?
איך זה יתכן שהם צריכים באופן כזה או אחר להריץ תוכניות ניקוי מסך?
איך זה יתכן שמהפחד אנשים מחלישים את הבהירות?

זה לא!

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1492
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #9 

31/10/2023 8:40  
ahersko כתב:
ממש כן... זה נפתר לחלוטין
אחלה טכנולוגיה
יש פה אנשים (בלי לנקוב בשמות) שהמכשיר שלהם עובד יומם וליל ומעולם לא נתקלו בבעיה... פנה אליהם ליעוץ
היעוץ שלי, טכנולוגיה פח! שומר נפשו ירחק

איך זה יתכן שאנשים מפחדים לראות חדשות או ערוצי טלווזיה בגלל הלוגו?
איך זה יתכן שהם צריכים באופן כזה או אחר להריץ תוכניות ניקוי מסך?
איך זה יתכן שמהפחד אנשים מחלישים את הבהירות?

זה לא!
...
אני עם מסכי OLED משנת 2016.
הדורות הראשונים אכן נצרבו בקלות.
כבר כמעט 3 שנים עם דגם CX
המסך עובד רוב היום בלי שום סימני צריבה/צבירה.
בטוח שאם אני אשאיר תמונה סטטית ל 48 שעות היא תצרב בסוף.
בשימוש יום יומי גם עכשיו שלא מתנתקים מהחדשות, לא אמורה להיות בעיה.

ראיתי מסכי OLED חדשים יותר באולמות תצוגה עם צריבות כואבות של תמונה סטטית שנשארה שעות רבות, כך שגם הדגם הכי מתקדם ניתן לצריבה. כמו שאמרתי לרוב בשימוש יום יומי ומודעות לא צריכה להיות בעיה.
השאלה אם זה מתאים לכל אחד לחיות עם הסיכון הזה? עם המודעות הזאת שלא תהיה תמונה סטטית למשך זמן רב? שכל אחד יחליט לעצמו

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אני מת על רכבים צרפתים
הסיבה שאין לי רכב כזה בחניה היא הסיבה שאני לא הולך לישון עם בלון גז או חבית חומר נפץ
אתה פשוט לעולם לא תדע מתי זנ יתפוצץ לך בפרצוף.
כל אחד בוחר את רמת הסמך שהוא מעוניין לחיות בה.

אני מעדיף אפרוריות יפנית או קצת פחות שחור, מאשר לחיות בפחד מתמיד אם הרכב יניע בבוקר ואם יתקע על איילון (הכל מנסיון)

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #11 

דעה אישית שלי - לא ממומן וללא אינטרס כזה או אחר*

אני כבר לא מעט פעמים - אומר לאנשים מראש - שנושא הQD-OLED זה דור ראשון \ שני של מסכים - זה לא משהו שאפשר להסתמך עליו
כבר בשנה הקודמת היו צריבות בסמסונג וסוני - שני הספקים בארץ מתקשים עדיין להתמודד עם הבעיה לא בפן הטכני אלא בפן השירותי

הפאנל בנוי דק יותר - בעל עוצמת הארה גבוהה - הרי ברור שזה יצרב - זה מתכון לאסון כבר במבנה הפיזי של פאנל המסך לא צריך להיות מהנדס כדי להבין את זה
גם היצרן הבין את זה בדיעבד אבל ממשיך לייצר ולמכור - למה? כי המתח רווחים שם היסטרי מעלות הייצור וזה מוצר 'חם'

משלמים הון על ביקורות חיוביות - זה שווה את זה - ומתייחסים נטו לאיכות התמונה ולא לנושא התחזוקה והעמידות של המוצר
אין ספק - מסכי OLED של כלל החברות טובים - טכנולוגיה מנצחת

אבל שייצרן בא עם פיתוח עצמאי משלו - מייצר לבד שנה ראשונה - ואין לו מראש הצלחה מסחררת בנושא ייצור OLED (ראו טלפונים צרובים כראיה) אפשר היה לנחש מראש שזה מה שיקרה

שאני אומר לאנשים ששואלים - שעדיף פאנל קצת יותר אפוי ברמה הטכנולוגית הם בטוחים שאני מרוויח יותר במוצר אחר - אבל לא כך הדבר - אני אוהב למכור ציוד שמחזיק מעמד הרבה שנים - כזה שמייצר לי עבודה ולא מייצר לי בעיות שירות
אז אני משווק בעיקר מסכים שאני מכיר ומאמין בהם

LG - PHILIPS - מסכי SONY עם פאנלים של LG - בזמנו גם PANASONIC שעוד היו מביאים לארץ לפני 3 שנים

פחות מתעסק עם QD OLED וזה בעיקר בגלל ניסיון מר שהיה לי בשנה שעברה עם מספר מסכים
יש לא מעט משתמשים פה שדיברו איתנו וקיבלו את אותה התשובה - אני אשמח למכור אבל יש סייגים בנושא ובחרו לרכוש את המסכים במקום אחר כי עדכנתי מראש שאני לא באמת יכול לטפל אחרי רכישה עם כל הרצון הטוב ואני לא יכול לקחת אחריות על זה

לשלול קו טכנולוגי שלם זה פסול - אין ספק שיש משתמשים שיהנו מהמוצר כי האופי שימוש שלהם מאוד ספציפי - ויש אחרים שפחות יהנו ויתקלו ביותר בעיות
זה מאוד תלוי בלקוח
אבל שימו לב לייעוץ מאנשים שמתעסקים בנושא על בסיס יום יומי באמת שאנחנו משתדלים להיות שקופים כמה שאפשר

רועי
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@mrraz111
מה הקשר? ה-S95B זה מסך עם פאנל דור ראשון פיתוח של סמסונג, לא סוד שלמסכים האלה יש בעיות. כולל בעיית צריבה.

orenhazan פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

31/10/2023 7:24  
mrraz111 כתב:
...
ממש לא נפתר ולפי דעתי ה QDOLED של סמסונג הרבה יותר רגישה המסך חדש לגמרי. עכשיו הנמכתי את הבהירות במסך כדי לא לצבור צריבות חדשות מוציא את כל הנאת הצפייה במסך הזה.
עצם העובדה שאתה צופה בערוץ שיש בו לוגו או באנר ואתה כל הזמן בחשש לא שווה את הקטע של האיכות של ה OLED.
מה גם שהיום יש מסכים של מיני לד אני מתכוון לסדרות הגבוהות שאיכות התמונה והעומק של השחורים לא נופל מ OLED שלא לדבר על בהירות הרבה יותר גבוהה והכי חשוב ללא חשש מצריבה.

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #14 

לפני מספר שנים פרסמתי בפורום תמונה של מסכי LG ששמו אותם בשערי היציאה בנתב"ג עם פרסומת למסך שחוזרת על עצמה נון סטופ.
המסכים כולם היו צרובים קשות, מעשה לא חכם של היבואנית.
כאמור זה היה לפני מספר שנים.
בינתים שמענו כאן שהמסכים של הדורות האחרונים חסיני צריבה.
מקווה שזה כך. לאחרונה רכשתי C2 ובינתיים נהנה מתמונה מדהימה.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

31/10/2023 12:20  
mrraz111 כתב:
לבינתיים
...
12345

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #16 

מסכי OLED, גם החדשים ביותר, לא חסינים לחלוטין מצריבה. אבל הם יותר עמידים ממסכים ישנים יותר. אבל שוב, תלוי מאד בשימוש במסך ובהגדרות המסך.
טכנית, אפשר לצרוב גם מסכי LCD. פשוט זה בד"כ לוקח הרבה יותר זמן, וכנראה בעיה פחות נפוצה כיום.
אם, לדוגמה, תגדיר רמת תאורה מקסימלית במסך LED, גם אורך החיים שלו יתקצר.
ה-S95B ספציפית ידועה לשמצה כבעייתית בנושא הצריבות. לטענת סמסונג הבעיה שופרה בדור השני של הפאנלים, אבל אני בטוח שהדרך שלהם עד לרמה של פאנלים של LG עדיין רחוקה.
וכל מי שקונה טלוויזיה OLED אמור להיות מודע למגבלות הטכנולוגיה. אז זה עניין של שיקולים והעדפות אישיות.
מסכי מינילד חדשים בהחלט נותנים מענה מעולה למי שלא מעוניין להתעסק במגבלות אלה, והמסכים האלה לא היו ברמה שבה הם נמצאים היום לפני כמה שנים. בזמן שמסכי OLED נתנו ביצועים מצויינים כבר אז.

ועם כל זאת, מי שרוכש LG עם אחריות מורחבת לא צריך לדאוג יותר מדי, יש 6 שנים של ראש שקט.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

31/10/2023 13:08  
TheCoolest כתב:
1. מסכי OLED, גם החדשים ביותר, לא חסינים לחלוטין מצריבה. אבל הם יותר עמידים ממסכים ישנים יותר. אבל שוב, תלוי מאד בשימוש במסך ובהגדרות המסך.

2. לטענת סמסונג הבעיה שופרה בדור השני של הפאנלים, אבל אני בטוח שהדרך שלהם עד לרמה של פאנלים של LG עדיין רחוקה.

3. ועם כל זאת, מי שרוכש LG עם אחריות מורחבת לא צריך לדאוג יותר מדי, יש 6 שנים של ראש שקט.
...
מסכים עם כל מילה!

1. כשהם כבויים או על אפס בהירות אן לא מכוונים לערוצי טלווזיה הסיכוים בהחלט משתפרים
2. "לטענת סמסונג" = רמת אמינות משפחת נתניהו
3. נכון, אבל אז צריך לשקלל את זה במחיר המוצר, מה שמייקר אותו עוד יותר ביחס למתחרים והופך אותו לפחות אטרקטיבי.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

1. המסכים שלי מוגדרים על בהירות מומלצת ל-SDR של כ-120 ניט. ב-HDR אני לא מתעסק, אבל אין חדשות ב-HDR.
2. זו טענה שמבוססת בשינויים בצורה שבה הפאנלים החדשים מיוצרים. הפאנל יעיל יותר, מה שאומר שהוא מייצר יותר אור לכל יחידת אנרגיה, מה שאומר שהוא נשחק פחות לכל יחידת אור שהוא מפיק. בהגדרות תאורה זהות הפאנל יישחק פחות מהר, גם אם לא עשו שום שינוי נוסף בכל המסביב לפאנל.
3. בהחלט.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021
נתן תודות: 463 פעמים
קיבל תודות: 84 פעמים

נמחק.

שליחה #19 

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #20 

שתי האגורות שלי.

יש יתרונות וחסרונות לכל טכנולוגיה, שום דבר לא מושלם. OLED היא טכנולוגיה כבר בת יותר מעשור. אי אפשר להגיד שהמסכים נטולי צריבה, אבל בשימוש סביר אין צריבות. יש לנו בבית מסכים שעובדים overtime וגם בני משפחה ולאף אחד לא נצרב כלום. זה לא אומר שזה לא יכול לקרות, זה בהחלט יכול לקרות. האם הייתי משווה את זה לבלון גז עולה באש? האם יש טכנולוגיות אחרות מתחרות שמסוגלות להגיע לאותן איכויות? תלוי מה הצורך ומה הדרישה. אם עוצמות אור, אז בוודאי שכן. אם קונטרסט ANSI, אז עדיין לא (אם כי miniLED מתקרב וכנראה יגיע לשם לא עוד הרבה זמן).

QD OLED לא אותה טכנולוגיה. לא בחומרים שהיא מורכבת, יצרנית הפאנלים או הדרך שבה היא מתמודדת עם צריבה. אין לנו נסיון עם הטכנולוגיה הזו. המודלים הראשונים בטכנולוגיה עוד לא בארץ שנתיים וטכנולוגיות חדשות לוקחות זמן גם להבין מה היתרונות והחסרונות ומה התקלות שנוצרות.

הדור העדכני נראה יותר עמיד מהדור הקודם (S95C למשל). אבל אותם חוקים תקפים - אם אתם צופים באותו ערוץ עם אותו לוגו כל הזמן, פשוט לוודא שעוצמות האור לא חזקות עד כדי כך שיגרמו לצריבה. זה כל הסיפור. אם אתם צופים בהרבה תכנים שונים, אז אין כל כך בעיה. אם זה יותר מדי עבורכם ואתם לא רוצים להתעסק בזה, אז פשוט תרכשו MiniLED.

ברור שיש חובבים שרוצים את היתרונות של QD OLED, אז זה המחיר שצריך לשלם. ויש כמובן את אתה ששונאים OLED ובכל שרשור יכנסו ויסבירו לכל העולם למה הם צודקים וכל השאר טועים. סבבה, אבל רק אל תחפרו - זה לא חיים ומוות, זה תחביב.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”