מזל טוב (: , שירות האינטרנט הלווייני של מאסק, סטארלינק, התחיל לפעול בישראל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1021

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

רמאש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1621

Re: בגלל המלחמה: שירות האינטרנט הלווייני של מאסק בדרך לישראל

שליחה

פרסום ראשון במהדורה | המיליארדר אילון מאסק שוחח עם ראש השב"כ רונן בר והבהיר: לא נחבר את עזה לאינטרנט לווייני - אלא לצרכים הומניטריים של ארגוני סיוע. מאסק עמד בקשר גם עם גורם בכיר בלשכת נתניהו על רקע הציוץ שלו שיצר סערה בישראל

(ירון אברהם)
הנושאים שלי בקהילת הפורומים הזאת

search.php?search_id=egosearch

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

שיהיה ברור, בלי מאסק לא היה טסלה (הויז'ן של המייסדים לא קרוב בשום צורה למה שהוא הצליח) והרבה מההצלחה קשורה ישירות אליו ולזה שהוא קשר את גורלו עם החברה. כנ"ל SpaceX עם כל היתרונות שלה. מדובר בשתי חברות ששינו את העולם בהמון מובנים. לפני טסלה ובלעדיה, מהפכת הרכב החשמלי כנראה לא היתה קורית בתזמון ובדרך שזה קרה.

אנשים כאלה הם לא "טובים" או "רעים". מדובר באיש עם הרבה יתרונות ולא מעט חסרונות. בשנים האחרונות הוא התגלה במלוא מכוערותו. מה שהוא עושה ב-X (טוויטר) מזעזע, גם ברמה החברתית וגם ברמה הניהולית, ובפועל אני גם לא מאמין שהדרך נכונה והיעד נכון.

אבל מכאן לתייג אותו "שונא ישראל" או אנטישמי זה ספין וזה תיוג אוטומטי של אנשים כשחור או לבן. אני לא חושב שהוא בעדנו או נגדנו, אלא רק מתנהל בתוך האינטרנסים העסקיים שלו מתוך אוסף אילוצים. להפוך אותו לשונא ישראל, זה סתם פופוליזם זול.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73425
שם מלא: ערן

שליחה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

חצי שעה? יש לך הרבה זמן על הידיים...

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

30/10/2023 10:13  
oferlaor כתב:
שיהיה ברור, בלי מאסק לא היה טסלה (הויז'ן של המייסדים לא קרוב בשום צורה למה שהוא הצליח) והרבה מההצלחה קשורה ישירות אליו ולזה שהוא קשר את גורלו עם החברה. כנ"ל SpaceX עם כל היתרונות שלה. מדובר בשתי חברות ששינו את העולם בהמון מובנים. לפני טסלה ובלעדיה, מהפכת הרכב החשמלי כנראה לא היתה קורית בתזמון ובדרך שזה קרה.

אנשים כאלה הם לא "טובים" או "רעים". מדובר באיש עם הרבה יתרונות ולא מעט חסרונות. בשנים האחרונות הוא התגלה במלוא מכוערותו. מה שהוא עושה ב-X (טוויטר) מזעזע, גם ברמה החברתית וגם ברמה הניהולית, ובפועל אני גם לא מאמין שהדרך נכונה והיעד נכון.

אבל מכאן לתייג אותו "שונא ישראל" או אנטישמי זה ספין וזה תיוג אוטומטי של אנשים כשחור או לבן. אני לא חושב שהוא בעדנו או נגדנו, אלא רק מתנהל בתוך האינטרנסים העסקיים שלו מתוך אוסף אילוצים. להפוך אותו לשונא ישראל, זה סתם פופוליזם זול.
...
סיכום מצוין.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

30/10/2023 10:15  
oferlaor כתב:
חצי שעה? יש לך הרבה זמן על הידיים...
...
יש לי נסיעה של כ 40 דקות לעבודה וכנ"ל בחזרה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

טוב, שמתי על 2.5X והקפצתי לקטעים הרלוונטים.

תאכלס ה-TLDR שלו:
1. מאסק תחת לחץ אמריקאי, כנראה הוא קיבל הנחיה
2. מאסק לא יתרום בשום אופן לשום דבר מלחמתי ולכן אם המשמעות היא שהוא יכבה חלקים מהרשת או יחסום אותה בצורה משמעותית שתמנע מהחמאס לעשות בזה שימוש מלחמתי, זה מה שהוא יעשה.
3. יש הרבה היסטוריה שם ודי ברור שהוא הולך בדיוק במסלול שהוא עשה באוקריאנה. שם גם היה לחץ אמריקאי פנימי "לעודד" אותו לקחת את המהלך. מצד שני, כשהאוקראינים התחילו לעשות שימוש מלחמתי ברשת, הוא כיבה אותה סלקטיבית כדי למנוע כל שימוש לרעה במערכת. מבחינתו הרשת הזו חייבת להיות נקיה מפעולות מלחמתיות.
4. המסקנה הסופית שלו, מאסק לא אנטישמי ולא לקח צד (לפחות בינתיים לא).

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

אין פה תאוריה אלא יש עובדות בשטח שמדברות בשם עצמן. אתה יכול לנסות לסלף אותן איך שבא לך, אבל זה לא משנה את המציאות.
בלי מאסק טסלה היתה פושטת רגל עוד לפני 15 שנה. ר"ע שעוד לא קם יצרן רכב חדש שלא פשט רגל, ונכון להיום רק טסלה ופורד הם היצרנים המבוססים היחידים שעדיין לא פשטו רגל.
בלי מאסק spacex בכלל לא היתה קיימת. מערכת שיגור שהחזירה את האמריקנים לשגר אוסטרונאוטים לחלל משטח ארה"ב, טילים שחוזרים ונוחתים לבד, ומערכת אינטרנט לוויני שמכסה את כל העולם במחיר הרבה יותר נגיש.
אני לא יודע אילו שיגורים כושלים היו לספייסאקס בשנים האחרונות. ואם אתה מתכוון ל-starship, אז זו מערכת שיגור חדשה לחלוטין שעדיין נמצאת בתהליכי פיתוח, ולכן זה ברור שיהיו שיגורים כושלים.

מההתבטאות והססמאות שאתה זורק לאוויר קל לראות לאיזה צד אתה משתייך, ואני חושב שפה אני אסיים את הדיון עם מי שכנראה אוכל את מה שהתקשורת מאכילה אותו בכפית.

עריכה: ערכתי שגיאות כתיב\טעויות במילים.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

כדאי שתשמע פודקאסט או טיפה היסטוריה על טסלה. סגרו לה את המימון אין ספור פעמים והוא הימר כמה וכמה פעמים על החברה (בכך שהיה על סף פשיטת רגל בעצמו) מתוך אמונה שזה יצליח.

אין ברירה, לפעמים צריך מגלומן ופסיכופט בשביל לגרום לרעיונות גדולים כאלה להצליח.

הרבה מההצלחה שלו באה מתוך זה שהוא איש חכם מאוד, אבל עם מעט מאוד פילטר בין הפה לשכל והיכולת שלו להרתם לרעיונות די מופרכים. בתחילת הדרך זה כנראה ממש הצליח לו. רעיונות כמו למכור לנאסה טילים היו די מופרכים, אחרי זה למחזר טילים ואחרי זה להטיס עשרות אלפי מיקרו לוייניים. אלה רעיונות מבריקים שהסיכוי שהם יצילחו היו נמוכים מאוד והוא גרם להם להצליח.

באותה מידה, יש לו קונספטים בעייתיים. הרעיון הזה של חופש התבטאות מוחלט, לא רק שלא מחזיק מים וגורם לבעיות רבות כמו שיח מלא שנאה ואנטישמיות, אלא שהוא גם בעייתי מבחינה חוקית (מדינות רבות כוללות הגבלות מוצדקות או בעייתיות אחרות בעולמות האלה - למשל שיח אנטישמי אסור לפי חוק בגרמניה, שיח אנטי השלטון אסור בסין וכו'). כמובן שגם שיח מהסוג הזה מרחיק מפרסמים, מה שגורם להתרסקות של השווי של טוויטר, שככל הנראה גם נרכשה בעלות מוגזמת לחלוטין.

בקיצור, אין ספק שמדובר באישיות בעייתית: מצד שני הוא אינטיליגנטי, מצד שני הוא נוטה לקחת סיכונים לא סבירים ולא לגמרי להבין (או אולי להתעלם) מהתוצאות של ההחלטות שלו. הוא גם הטרול האינטרנטי האולטימטיבי. אם משהו מציק לאנשים, הוא יהיה שם. אם טראמפ עושה באלגן, הוא יהיה איתו. בעייתי? לחלוטין? האם טראמפ אנטישמי? לא, הוא פשוט אופורטוניסטי בקיצון.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

חשוב להזכיר שהוא אמר לא פעם שחופש הביטוי שיש בטוויטר מוגבל בחוק המדיני. בין אם זה מיושם כמו שצריך, במאת האחוזים או לא זה נושא אחר.
בנוסף, האלגוריתם מתוכנן לתת freedom of speech, not freedom of reach. פרסומים פוגעניים לא יקבלו העדפה על פני אחרים.
לא אכנס לדיון בנוגע למימוש של זה, אני בטוח שזה רחוק מלהיות אידאלי.
אבל לדעתי לחופש ביטוי אבסולוטי יש יתרונות. אנשים חושפים את הפרצוף האמיתי שלהם. לטרולים ובוטים עם שמות מפוברקים חסרי משמעות אני לא מתייחס.
אנטישמים יהיו אנטישמים בין אם בסתר או בגלוי, לדעתי עדיף בגלוי.
כמות המשתמשים הפעילים בטוויטר היום גבוהה מאיי פעם, וזה אחרי טיהור הרשת ממרבית הבוטים האוטומטיים שהיו בה בעבר.
רוב המפרסמים כבר חזרו, והחברה כבר על הגבול ללהפוך להיות רווחית.
בנוגע לזה שמאסק הכניס את עצמו לבור הזה עם הטוויט שלו לקניית טוויטר בשנה שעברה זו בהחלט טעות גדולה שהוא עשה, ואני בהחלט מסכים עם מה שעופר אמר בנוגע למחסור בפילטר בין המוח לפה. הוא שילם על זה ביוקר, תרתי משמע, ואני זכיתי לקנות מניות של טסלה במבצע חיסול.

כן גדול לזה שאילון טרול. אני לא רואה בזה בעיה, מניח שאחרים מצפים ממנו להתנהג כמו כל אחד מהמנהלים והאנשים העשירים האחרים. ישמור את הדעות שלו לעצמו וישב בשקט בצד.

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא נדרש אינטיליגנציה גבוהה במיוחד בשביל לרמות במיסים, צריך להיות רמאי, שקרן ולמצוא רו״ח שמגבה את הרמאות הזו. הרשויות די סוגרות עליו כך שלא הייתי אומר שהוא חכם במיוחד.

הוא גם לא ממש עוזר לנו. אם עכשיו היינו זקוקים לסיוע הוא היה נהנה במיוחד להתעלל בנתניהו בגלל שהוא לטעמו לא היה מספיק לטובתו. זה שיטת העבודה שלו.

זה ממש לא מאסק. כאמור, אני לא מלהקת המעודדות שלו, שאגב, קטנה מחודש לחודש. הימנים לא אוהבים אותו בגלל שהוא חלבי מדי לטעמם (לא מעודד דעות רפובליקניות מספיק בטוויטר) ושהוא מקדם טכנולוגיות נקיות עם טסלה. השמאל האמריקאי מתנער ממנו בגלל הדעות שלו. אין לצידו הרבה מדי אנשים בשלב הזה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

זה לא שהדמוקרטים הרבה יותר טובים... 😏

עריכה: אופס, הצלחת להוציא ממני תגובה :(

eizen5
חבר ותיק
חבר ותיק

נמחק.

שליחה

נמחק.
נערך לאחרונה על ידי eizen5 ב 30/12/2023 20:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”