כיול אודיו עם DIRAC LIVE ו-UMIK-1
היי,
אז היום, לראשונה התנסתי בסוג של כיול של המערכת - משהו לגמרי אוטומטי.
יש לי רק שאלה בבקשה - זוהי התצורה החדשה : בעוד שה-DENON מוגדר כ-ATMOS: ב-Virtual Audio של DIRAC ההגדרה היא כזו:
ואין Spatial Audio:
היות ואני הדיוטה בתחום, אודה אם מישהו יסביר לי האם איבדתי את היכולת לנגן קבצים עם Audio track עם ATMOS|DTS:X ?
כי -BITSTREAM playing זה כבר לא (וזה הגיוני).
תודה מראש,
מאור
אז היום, לראשונה התנסתי בסוג של כיול של המערכת - משהו לגמרי אוטומטי.
יש לי רק שאלה בבקשה - זוהי התצורה החדשה : בעוד שה-DENON מוגדר כ-ATMOS: ב-Virtual Audio של DIRAC ההגדרה היא כזו:
ואין Spatial Audio:
היות ואני הדיוטה בתחום, אודה אם מישהו יסביר לי האם איבדתי את היכולת לנגן קבצים עם Audio track עם ATMOS|DTS:X ?
כי -BITSTREAM playing זה כבר לא (וזה הגיוני).
תודה מראש,
מאור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
עושה רושם שלא חיברת רמקולי אטמוס לרסיבר.
במידה וזה נכון לא תוכלי לנגן אטמוס כי הרסיבר מזהה שלא חיברת רמקולים עבור הפורמט הזה.
במידה וזה נכון לא תוכלי לנגן אטמוס כי הרסיבר מזהה שלא חיברת רמקולים עבור הפורמט הזה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
נו די, תן לי (אינני בחורה) קצת קרדיט.28/10/2023 9:38istarmini כתב: עושה רושם שלא חיברת רמקולי אטמוס לרסיבר.
במידה וזה נכון לא תוכלי לנגן אטמוס כי הרסיבר מזהה שלא חיברת רמקולים עבור הפורמט הזה....
בווליום של ה-SETUP ברסיבר שומעים ב-TONE TEST את הרמקולים בסדר גמור.
דגם הרמקולים: RP-500SA https://www.klipsch.com/products/rp-500sa-piano-black של klipsch
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אני תמיד מחלק קרדיטים חופשי גם לזכרים ובעיקר לנקבות , כי מגיע להן בגדול.28/10/2023 10:38maorgr כתב: נו די, תן לי (אינני בחורה) קצת קרדיט.
דגם הרמקולים: RP-500SA https://www.klipsch.com/products/rp-500sa-piano-black של klipsch...
בתמונה השלישית מופיע לך קונפיגורציה של 7.1 זה אומר, אין אטמוס.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
כתבת הדיוטה, ולא הדיוט, אז היה נראה שאתה בת.28/10/2023 10:38maorgr כתב: נו די, תן לי (אינני בחורה) קצת קרדיט.
דגם הרמקולים: RP-500SA https://www.klipsch.com/products/rp-500sa-piano-black של klipsch...
זה שהתוכנה של DIRAC מראה מה הקונפיגורציה ברסיבר לא אומר כלום על הקונפיגורציה שהמחשב מוגדר להוציא.
כמו שזה מראה עכשיו, כשאתה מנגן תוכן עם אטמוס מבוצע לו שינמוך ל- 7.1, כפי שמוגדר במחשב.
לא יודע למה מופיעה לך רק אפשרות 7.1 באודיו, אבל זה לא אמור לשנות כשאתה מנגן אודיו דרך HDMI ולא דרך כרטיס קול.
אתה צריך שהנגן בו אתה משתמש יוגדר להוציא אודיו ב- Passthrough (או Bitstream), ואז לא משנה בכלל מה מוגדר במערכת ההפעלה.
פשוט לפי מה שאתה מתאר, נראה שהמחשב מבצע את הפענוח של האודיו, במקום שהרסיבר יעשה את הפענוח.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אבל הכאן הזה לא היה בתמונות שפרסמת הכאן הזה צץ עכשיו, כבר לא בטוח לגבי הקרדיט...

3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אני משתמש ב-MPC HC, אם אני מוציא דרך LAV AUDIO ב-bitstream, זה לא ייכנס ל-DIRAC, כך שאין לי ממש בחירה אלא להוציא את האודיו דרך הכרטיס קול הווירטואלי של DIRAC.28/10/2023 13:55Amir64 כתב: כתבת הדיוטה, ולא הדיוט, אז היה נראה שאתה בת.
זה שהתוכנה של DIRAC מראה מה הקונפיגורציה ברסיבר לא אומר כלום על הקונפיגורציה שהמחשב מוגדר להוציא.
כמו שזה מראה עכשיו, כשאתה מנגן תוכן עם אטמוס מבוצע לו שינמוך ל- 7.1, כפי שמוגדר במחשב.
לא יודע למה מופיעה לך רק אפשרות 7.1 באודיו, אבל זה לא אמור לשנות כשאתה מנגן אודיו דרך HDMI ולא דרך כרטיס קול.
אתה צריך שהנגן בו אתה משתמש יוגדר להוציא אודיו ב- Passthrough (או Bitstream), ואז לא משנה בכלל מה מוגדר במערכת ההפעלה.
פשוט לפי מה שאתה מתאר, נראה שהמחשב מבצע את הפענוח של האודיו, במקום שהרסיבר יעשה את הפענוח....
בכל אופן- הכרטיס קול הווירטואלי שדיראק יוצר לא מוציא ATMOS וכפי שהיה צפוי אין bitstreaming או פענוח לוקאלי של פורמט ה-ATMOS.
חבל.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
לחלונות יש פלאג אין של דולבי אטמוס, שלדעתי הוא חובה כדי לקבל אטמוס דרך המחשב. התקנת אותו ?
בנוסף, איזה דגם של רסיבר זה? מדובר ברסיבר ללא דיראק מובנה? ואתה רוצה שהדיראק יכייל דרך המחשב, ואז המחשב יעשה פרוססינג, אני מבין נכון ?
בנוסף, איזה דגם של רסיבר זה? מדובר ברסיבר ללא דיראק מובנה? ואתה רוצה שהדיראק יכייל דרך המחשב, ואז המחשב יעשה פרוססינג, אני מבין נכון ?
1) התקנתי את ה- ATMOS ל-windows 10, לא חייב אפשר לעבוד גם עם LAV נראה לי30/10/2023 9:48mulder כתב: לחלונות יש פלאג אין של דולבי אטמוס, שלדעתי הוא חובה כדי לקבל אטמוס דרך המחשב. התקנת אותו ?
בנוסף, איזה דגם של רסיבר זה? מדובר ברסיבר ללא דיראק מובנה? ואתה רוצה שהדיראק יכייל דרך המחשב, ואז המחשב יעשה פרוססינג, אני מבין נכון ?...
2) דגם רסיבר Denon x4500h
3) אכן זוהי המטרה, אולם כעת למדתי כי ישנה תוכנה שמתחברת לרסיבר ומעלה את תוצאות הכיול ישירות אליו. שמה Audyssey MultEQ-X.
לא ברור לי למה צריך להגדיר אטמוס בכ.קול של המחשב?
אני מנגן עם מחשב כבר כמה שנים טובות כשהוא מוגדר
דיפולט בהגדרות אודיו. כלומר 2 ערוצים.
הנגן ( קודי או אחר שתבחר ) מעביר את הקובץ והרסיבר
מפענח אותו . מה פספסתי?
מפענח אותו . מה פספסתי?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10915
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
מה שפיספסת זה שהוא רוצה לבצע כיול עם DIRAC לרסיבר שלא תומך ב- DIRAC.31/10/2023 18:34LiorShap כתב: לא ברור לי למה צריך להגדיר אטמוס בכ.קול של המחשב?
מפענח אותו . מה פספסתי?...
הדרך לעשות זאת היא לבצע את הפרוססינג של האודיו על המחשב, ולשלוח אודיו מעובד הכולל אטמוס מהמחשב לרסיבר.
זו הבעיה.
ברור שקל לשלוח אודיו לא מעובד מהמחשב לרסיבר, אבל אז הוא לא יוכל להשתמש בתיקון שהוא מקבל ע"י DIRAC, אלא רק ביכולות הכיול שיש ברסיבר.