צריך עזרה לגבי מודולים לשליטה על מנורות מרחוק
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
היי,
אבא שלי מעוניין לשלוט על מספר קטן של גופי התאורה השונים בבית בעזרת מתגים שימוקמו על הקיר צמוד לקורסת הטלוויזיה.
מחפש פתרון פשוט ולא יקר במיוחד.
מה האפשרויות שעומדות לרשותנו?
מה צריך לבצע במתגים המקוריים?
תודה
אבא שלי מעוניין לשלוט על מספר קטן של גופי התאורה השונים בבית בעזרת מתגים שימוקמו על הקיר צמוד לקורסת הטלוויזיה.
מחפש פתרון פשוט ולא יקר במיוחד.
מה האפשרויות שעומדות לרשותנו?
מה צריך לבצע במתגים המקוריים?
תודה
הי, על רגל אחת אלה האפשרויות שאני רואה:
1- נורות חכמות עם שליטה מובנית- מתאים בעיקר אם מדובר בבתי נורה פשוטים ולא גופים מעוצבים.
2- הסבת מפסקים של גופים קיימים ע"י חיבור מודול בקופסא של המפסק עצמו.
מבחינת פרוטוקולים אפשר ללכת בכמה גישות. מאפיינים עקרוניים של כל גישה:
מודולי WiFi לא ידרשו hub ייעודי (למעשה ה- hub הוא הראטור הקיים) אבל לרוב ישלטו ע"י הסמארטפון. יש כפתורי WiFi אבל זה לא נפוץ.
מוודלי זיגבי- ידרשו hub ייעודי/מתאים אבל יאפשרו גמישות רבה בכפתורים.
מודולי RF ייעודי- לרוב לא ידרשו hub ייעודי אבל זה משהו מאוד נפוץ לדעתי.
מבחינת שמות-
מודולי WiFi- למפסקים, מנורות, כפתורים- אני הכי אוהב את Shelly.
זיגבי- יש מלא אבל לדוגמא- Aqara, Tuya, Sonoff ויש גם לאיקאה.
RF- מכיר רק את Milight אבל בטוח שיש עוד.
אגב תמיד יש את הכיוון של DIY יותר- להתקין מערכת Home Assistant או OpenHAB ולחבר בגדול מה שאתה רוצה לשלוט איך שאתה רוצה. זה קצת יותר התעסקות.
מה שכתבתי כאן זה סופר בקצרה, אם תרצה הכוונה יותר מדוייקת אפשר לעשות שיחה קצרה כדי להבין בדיוק מה הצרכים/מגבלות ואשמח להמליץ לך על כיוונים מתוך מה שאני מכיר...
1- נורות חכמות עם שליטה מובנית- מתאים בעיקר אם מדובר בבתי נורה פשוטים ולא גופים מעוצבים.
2- הסבת מפסקים של גופים קיימים ע"י חיבור מודול בקופסא של המפסק עצמו.
מבחינת פרוטוקולים אפשר ללכת בכמה גישות. מאפיינים עקרוניים של כל גישה:
מודולי WiFi לא ידרשו hub ייעודי (למעשה ה- hub הוא הראטור הקיים) אבל לרוב ישלטו ע"י הסמארטפון. יש כפתורי WiFi אבל זה לא נפוץ.
מוודלי זיגבי- ידרשו hub ייעודי/מתאים אבל יאפשרו גמישות רבה בכפתורים.
מודולי RF ייעודי- לרוב לא ידרשו hub ייעודי אבל זה משהו מאוד נפוץ לדעתי.
מבחינת שמות-
מודולי WiFi- למפסקים, מנורות, כפתורים- אני הכי אוהב את Shelly.
זיגבי- יש מלא אבל לדוגמא- Aqara, Tuya, Sonoff ויש גם לאיקאה.
RF- מכיר רק את Milight אבל בטוח שיש עוד.
אגב תמיד יש את הכיוון של DIY יותר- להתקין מערכת Home Assistant או OpenHAB ולחבר בגדול מה שאתה רוצה לשלוט איך שאתה רוצה. זה קצת יותר התעסקות.
מה שכתבתי כאן זה סופר בקצרה, אם תרצה הכוונה יותר מדוייקת אפשר לעשות שיחה קצרה כדי להבין בדיוק מה הצרכים/מגבלות ואשמח להמליץ לך על כיוונים מתוך מה שאני מכיר...
היי ירון, אשמח לדעת איך הלך לכם עם זה וקצת פרטים אם אפשר לגבי המוצרים שקנית20/04/2023 15:50yaronkle כתב: תודה!
הזמנתי לאבא שלי 2 מודולים פשוטים 433mhz שנכנסים לחלל 5סמ במקום המתג המקורי ו 4 מתגים אלחוטיים בתור ניסיון. אם יילך טוב נזמין לשאר המנורות....
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
הזמנו 5 מודולים שחיברנו במנורות בתקרה. ומ ג'יפ פיזרנו בבית.
עובדים מצויין. במרחק ביותר היו בעיות קליטה. אחרי שסובבתי את המודול שהאנטנה תפנה לכיוון הנכון הכל הסתדר.
המודול השישי בדרך ארצה...
עובדים מצויין. במרחק ביותר היו בעיות קליטה. אחרי שסובבתי את המודול שהאנטנה תפנה לכיוון הנכון הכל הסתדר.
המודול השישי בדרך ארצה...
אפשר בבקשה את הסוג של המודול שהשתמשת ובאיזה מתגים?11/10/2023 9:23yaronkle כתב: הזמנו 5 מודולים שחיברנו במנורות בתקרה. ומ ג'יפ פיזרנו בבית.
המודול השישי בדרך ארצה......