עכשיו זה כבר ברור לגמרי שעשית סלט שלם מכל המושגים, בשאלות וגם שהשאלות שלך שבכלל התכוונת לשאול הן לא קשורות כלל לדיון זה שעוסק בחיבור של 2.5GB ברשת בזק.30/09/2023 12:45kfirg14 כתב: כנראה שאכן עשיתי סלט ולא הייתי ברור מלכתחילה.
אני אנסה לעשות סדר.
בוא נתחיל מזה שאני מדבר על 1gb בלבד.
בנוסף יש לי 2 דירות = בבית אחד כבר קיים ראוטר פרטי של אסוס שמחובר עם sfp בעזרת מתאם mc220l.
הבית השני אתמול חובר לסיבים של בזק עם ציוד שלהם .. כל המטרה זה להפוך את הבית השני לסטאפ כמו בבית הראשון אך להפתעתי הרבה אין מודול sfp בציוד שהרכיבו לי אתמול..
אני לא מעוניין להשתמש בברידג כי זה פחות אסתטי וגוזל מקום מיותר.
השאלה איך אני מתקדם מכאן בייחוד שהסברתי לטכנאי של בזק שאני מתכוון לחבר ראוטר פרטי משלי אז מדוע לא הביא sfp.. אני די חושש ששירות הלקוחות של בזק לא יבינו מה אני רוצה מהם.
@iftan
@sys_admin
עריכה : מה לגבי הממיר מדיה הזה? הוא לא יכול לפתור לי את הבעיה של ה-SFP?
זה נראה כאילו יש לו חיבור סיב ישיר.. השאלה אם הוא מתאים?
https://ksp.co.il/web/item/157508...
אבל, אם כבר שאלת אותן, אז אני בכל מקרה אנסה לענות עוד הפעם על השאלות הקודמות וגם על החדשות.
דבר ראשון, לנושא של החשש שלך ש"הלקוחות של בזק לא יבינו מה אני רוצה מהם", יש כמה תשובות. הראשונה, היא, בכלל: מי שלא מבין את שאלה מסוימת, מומלץ לו במקום לענות עלייה בלי להבין אותה, לנסות למקד את השואל שינסח אותה כך שיהיה מובן מה בכלל רוצה לשאול ואת מה הוא מנסה לתאר בשאלה שלו. וזה בדיוק מה שניסיתי לעשות מקודם. והתשובה השנייה, אם השאלה אפילו מובנת, אבל יש מישהו שלא יודע את התשובה עלייה, אז מומלץ שלא יענה עלייה ולא יסבך את השואל.
לשאלה של איך אתה מתקדם מכאן, עכשיו התשובה עוד יותר פשוטה. וברגע שאתה גם יודע שאתה לא רוצה להשתמש בנתב של בזק כב BRIDGE, כל מה שנשאר לך זה רק לרכוש מבזק את המודול SFP, לחבר אותו לממיר מדיה, לבקש מבזק לרשום את ה SFP זה אצלם במערכת, לחבר את הנתב פרטי שלך לממיר מדיה, להגדיר בנתב זה את החייגן עם הפרטי חשבון שלך ואחרי שאתה רואה שהכל עובד תקין להחזיר לבזק את המכשיר BE FIBER שלהם.
בקשר לחששות שלך "ששירות הלקוחות של בזק לא יבינו מה אני רוצה מהם". בטלפתיה בטוח שהם לא יבינו ואם לא תתגבר על החששות אלה ולא תתקשר עליהם, ולא תסביר להם בדיוק את מה אתה רוצה מהם גם לא תדע האם החששות אלה שלך הן מבוססות בכלל. בכל מקרה, עד כה, כבר שנים מאז שהשירות של רשת סיבים ללקוחות הפרטיים של בזק פועלת, השירות לקוחות שלהם מצליח להבין את הבקשות רישום של מכשירי ONU שנרכשו מהם.
ובקשר לשאלה על הממיר מדיה שבקישור שצירפת, התשובה היא שאין לך מה לעשות בו. בגלל שהוא לא מתאים כלל לא רק לרשת של בזק, כי הוא לא נועד לרשת GPON, אלה לרשת ETHERNET, והוא לא מתאים גם לרשתות סיבים של ספקים אחרים בישראל, אפילו לרשתות של אלה מהם שמשתמשים ברשת ETHERNET, בגלל שהוא גם פועל באורכי גל לא מתאימים והוא גם מיועד לחיבור שבו שידור הוא בסיב אחד וקליטה בסיב שני וזה לא מה שבשימוש ברשתות סיבים.