מחפש עזרה במוד לאוזניות (כבל נשלף balanced)

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן.
אני משדרג את כל הstack שלי ל end to end balanced. רוב האוזניות שלי כבר מאוזנות, אבל יש לי dt990pro שאני מאוד רוצה לעשות להן מוד לכבל נשלף מאוזן.

האם יש בינינו מישהו שיכול לעשות זאת תמורת תשלום?

תודה רבה!

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

Bumpi

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #3 

חיפשת בגוגל? נראה כמו משהו סביר לעשות בעצמך

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

חיפשתי ואף יצרתי קשר עם דמבלוס לעצות.

אין לי את הידע האלקטרוני מבחינת מה להלחים לאן. אם אתה יכול ורוצה לעזור אשמח להיעזר בך... אני לא מבין מה צריך להלחים למה

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

23/09/2023 19:15  
emage כתב:
חיפשת בגוגל? נראה כמו משהו סביר לעשות בעצמך

...
אשמח לשלם לך אם אתה מוכן לעזור

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #6 

לדעתי זו איוולת.
להוסיף עוד חיבור בדרך לאוזניה זה רק מקור לתקלות ורעשים. אמנם "balanced" נשמע מאוד משכנע, אבל בגדול זה סתם קשקוש. אם זה לא מתבצע במעבדה רצינית, ע"י מקצוען, עם חיבורים איכותים וכבלים באיכות גבוהה, זה שנמוך ולא שדרוג. מה שבסרטון למעלה לדוגמה - שנמוך רציני ביותר.

(כל זה בשונה מחיבור מאוזן - balanced למיקרופונים ורמקולים מוגברים, שם מדובר בחיבור דיפרנציאלי שבאמת משדרג את האיכות ומונע רעשים)
..

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

26/09/2023 9:31  
ZiggyMan כתב:
לדעתי זו איוולת.
להוסיף עוד חיבור בדרך לאוזניה זה רק מקור לתקלות ורעשים. אמנם "balanced" נשמע מאוד משכנע, אבל בגדול זה סתם קשקוש. אם זה לא מתבצע במעבדה רצינית, ע"י מקצוען, עם חיבורים איכותים וכבלים באיכות גבוהה, זה שנמוך ולא שדרוג. מה שבסרטון למעלה לדוגמה - שנמוך רציני ביותר.

(כל זה בשונה מחיבור מאוזן - balanced למיקרופונים ורמקולים מוגברים, שם מדובר בחיבור דיפרנציאלי שבאמת משדרג את האיכות ומונע רעשים)
...
אולי, אבל המערכת שהאוזניות אמורות להתחבר אליה היא balanced end to end .

אין בעיה לקנות כבלים איכותיים. הכל קונקטורים. הבעיה היחידה היא להלחים הכל נכון

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #8 

גם אם תכתוב "balanced end to end", הן עדיין ישארו אוזניות סטנדרטיות עם חיבור אוזניות סטנדרטי ולא מאוזן, ולכן זה חסר משמעות לחלוטין, וגם שגוי.
וכמובן עלול לפגוע באיכות השמע.
..

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #9 

חבל על הזמן והכסף. אין שום יתרון לחיבור BALANCED עבור אוזניות! זה אות מספיק חזק ובכל מקרה, מקורו באות SINGLE ENDED, ולפי מדידות הכי קפדניות ב ASR, יחס אות לרעש וספקטרום לא השתנה כלל במעבר לכבל מאוזן עם צמה או סיכוך...

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

26/09/2023 19:56  
יהלי ב כתב:
חבל על הזמן והכסף. אין שום יתרון לחיבור BALANCED עבור אוזניות! זה אות מספיק חזק ובכל מקרה, מקורו באות SINGLE ENDED, ולפי מדידות הכי קפדניות ב ASR, יחס אות לרעש וספקטרום לא השתנה כלל במעבר לכבל מאוזן עם צמה או סיכוך...
...
אני מבין את מה שאתם אומרים מצויין. עבדתי כטכנאי סאונד בעברי. אבל אתם קופצים למסקנות לא נכונות.
האות של כל המערכת שלי הוא מאוזן, הdac מאוזן. הפרה אמפ והמגבר עצמו מאוזנים מקצה לקצה. המערכת שלי נבנתה סביב הקונספט של אות מאוזן מקצה לקצה.

לא יהיה הבדל באיכות הצליל בין סינגל אנד לבלנסד, אם המערכת בנויה כסינגל אנד, במקרה שלי יהיה הבדל כי הסינגל אנד הוא שם רק כדי שהם יוכלו לכתוב שיש גם חיבור כזה. היציאה המאוזנת נשמעת טוב יותר. זאת עובדה מוגמרת שיש עליה כתבות שלמות בהקשר של הרכיבים של המערכת שלי.

אני תמיד שמח לשמוע עוד דעות וללמוד, אבל אשמח אם נחזור לנושא, כי את הדיון הזה אפשר לקיים בפני עצמו. אני עדיין מחפש מישהו עם ידע מספיק באלקטרוניקה לביצוע המוד תמורת תשלום הוגן כשאני מספק את כל הרכיבים.

תודה!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #11 

26/09/2023 22:03  
YoadJ.S. כתב:
אני מבין את מה שאתם אומרים מצויין. עבדתי כטכנאי סאונד בעברי. אבל אתם קופצים למסקנות לא נכונות.
האות של כל המערכת שלי הוא מאוזן, הdac מאוזן. הפרה אמפ והמגבר עצמו מאוזנים מקצה לקצה. המערכת שלי נבנתה סביב הקונספט של אות מאוזן מקצה לקצה.

לא יהיה הבדל באיכות הצליל בין סינגל אנד לבלנסד, אם המערכת בנויה כסינגל אנד, במקרה שלי יהיה הבדל כי הסינגל אנד הוא שם רק כדי שהם יוכלו לכתוב שיש גם חיבור כזה. היציאה המאוזנת נשמעת טוב יותר. זאת עובדה מוגמרת שיש עליה כתבות שלמות בהקשר של הרכיבים של המערכת שלי.
...
כטכנאי סאונד אתה בוודאי יודע מה המטרה של שימוש בציוד Balanced.
הסאונד לא שונה בסיגנל SE לעומת Balanced.
מה ששונה זה זיהוי וניקוי רעשים שמתווספים לאות האודיו בדרך.
אין רעשים שמתווספים לאוזניות בחיווט SE קצר מיציאת האוזניות במכשיר, בסביבה ביתית, אז גם אין הפרעות RF שדרוש לנקות.

https://www.soundguys.com/balanced-vs-u ... ons-60085/

YoadJ.S. פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

27/09/2023 10:50  
Amir64 כתב:
כטכנאי סאונד אתה בוודאי יודע מה המטרה של שימוש בציוד Balanced.
הסאונד לא שונה בסיגנל SE לעומת Balanced.
מה ששונה זה זיהוי וניקוי רעשים שמתווספים לאות האודיו בדרך.
אין רעשים שמתווספים לאוזניות בחיווט SE קצר מיציאת האוזניות במכשיר, בסביבה ביתית, אז גם אין הפרעות RF שדרוש לנקות.

https://www.soundguys.com/balanced-vs-u ... ons-60085/
...
אני די בטוח שהסכמתי עם כי מה שאמרת למעלה

עדיין מחפש מישהו שמסוגל לבצע את המוד תמורת תשלום הוגן.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #13 

אני בקיא בנושא,

לצערי כל עניין ההתעסקות עם האזניות מבפנים וקידוח חור בהן עשה רבה נזק
שלא נדבר על ההלחמות שפשוט הרסו לי את הדרייבר בסופו של דבר והשאירו לי מלא אזניות ללא דרייבר
גם ההלחמות הקטנות של החיבורים זה עסק לא פשוט.

מה שכן, הכבל של DT990 הוא לא איכותי ונורא ארוך ויותר נוח לעבוד עם המגבר עם כבל יותר איכותי,
כי הדרייברים ממש טובים.

תזכיר לי, אני בהמשך אשלח לכאן את המודים שעשיתי וקישורים בנושא, זה לא דבר פשוט והייתי אומר שבזבזתי הרבה כסף על זה.

וכן, אני עדיין עם הדעה ש DT880 250ohm (כנראה גם ה600ohm) הן האזניות הכי טובות שיש, רק שהן לא מאפשרות איכות ללא כבל מתאים וללא מגבר חזק שפשוט מטבעו balanced יותר חזק

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”