מחפש עזרה במוד לאוזניות (כבל נשלף balanced)
לדעתי זו איוולת.
להוסיף עוד חיבור בדרך לאוזניה זה רק מקור לתקלות ורעשים. אמנם "balanced" נשמע מאוד משכנע, אבל בגדול זה סתם קשקוש. אם זה לא מתבצע במעבדה רצינית, ע"י מקצוען, עם חיבורים איכותים וכבלים באיכות גבוהה, זה שנמוך ולא שדרוג. מה שבסרטון למעלה לדוגמה - שנמוך רציני ביותר.
(כל זה בשונה מחיבור מאוזן - balanced למיקרופונים ורמקולים מוגברים, שם מדובר בחיבור דיפרנציאלי שבאמת משדרג את האיכות ומונע רעשים)
להוסיף עוד חיבור בדרך לאוזניה זה רק מקור לתקלות ורעשים. אמנם "balanced" נשמע מאוד משכנע, אבל בגדול זה סתם קשקוש. אם זה לא מתבצע במעבדה רצינית, ע"י מקצוען, עם חיבורים איכותים וכבלים באיכות גבוהה, זה שנמוך ולא שדרוג. מה שבסרטון למעלה לדוגמה - שנמוך רציני ביותר.
(כל זה בשונה מחיבור מאוזן - balanced למיקרופונים ורמקולים מוגברים, שם מדובר בחיבור דיפרנציאלי שבאמת משדרג את האיכות ומונע רעשים)
..
אולי, אבל המערכת שהאוזניות אמורות להתחבר אליה היא balanced end to end .26/09/2023 9:31ZiggyMan כתב: לדעתי זו איוולת.
(כל זה בשונה מחיבור מאוזן - balanced למיקרופונים ורמקולים מוגברים, שם מדובר בחיבור דיפרנציאלי שבאמת משדרג את האיכות ומונע רעשים)...
אין בעיה לקנות כבלים איכותיים. הכל קונקטורים. הבעיה היחידה היא להלחים הכל נכון
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
חבל על הזמן והכסף. אין שום יתרון לחיבור BALANCED עבור אוזניות! זה אות מספיק חזק ובכל מקרה, מקורו באות SINGLE ENDED, ולפי מדידות הכי קפדניות ב ASR, יחס אות לרעש וספקטרום לא השתנה כלל במעבר לכבל מאוזן עם צמה או סיכוך...
אני מבין את מה שאתם אומרים מצויין. עבדתי כטכנאי סאונד בעברי. אבל אתם קופצים למסקנות לא נכונות.26/09/2023 19:56יהלי ב כתב: חבל על הזמן והכסף. אין שום יתרון לחיבור BALANCED עבור אוזניות! זה אות מספיק חזק ובכל מקרה, מקורו באות SINGLE ENDED, ולפי מדידות הכי קפדניות ב ASR, יחס אות לרעש וספקטרום לא השתנה כלל במעבר לכבל מאוזן עם צמה או סיכוך......
האות של כל המערכת שלי הוא מאוזן, הdac מאוזן. הפרה אמפ והמגבר עצמו מאוזנים מקצה לקצה. המערכת שלי נבנתה סביב הקונספט של אות מאוזן מקצה לקצה.
לא יהיה הבדל באיכות הצליל בין סינגל אנד לבלנסד, אם המערכת בנויה כסינגל אנד, במקרה שלי יהיה הבדל כי הסינגל אנד הוא שם רק כדי שהם יוכלו לכתוב שיש גם חיבור כזה. היציאה המאוזנת נשמעת טוב יותר. זאת עובדה מוגמרת שיש עליה כתבות שלמות בהקשר של הרכיבים של המערכת שלי.
אני תמיד שמח לשמוע עוד דעות וללמוד, אבל אשמח אם נחזור לנושא, כי את הדיון הזה אפשר לקיים בפני עצמו. אני עדיין מחפש מישהו עם ידע מספיק באלקטרוניקה לביצוע המוד תמורת תשלום הוגן כשאני מספק את כל הרכיבים.
תודה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כטכנאי סאונד אתה בוודאי יודע מה המטרה של שימוש בציוד Balanced.26/09/2023 22:03YoadJ.S. כתב: אני מבין את מה שאתם אומרים מצויין. עבדתי כטכנאי סאונד בעברי. אבל אתם קופצים למסקנות לא נכונות.
האות של כל המערכת שלי הוא מאוזן, הdac מאוזן. הפרה אמפ והמגבר עצמו מאוזנים מקצה לקצה. המערכת שלי נבנתה סביב הקונספט של אות מאוזן מקצה לקצה.
לא יהיה הבדל באיכות הצליל בין סינגל אנד לבלנסד, אם המערכת בנויה כסינגל אנד, במקרה שלי יהיה הבדל כי הסינגל אנד הוא שם רק כדי שהם יוכלו לכתוב שיש גם חיבור כזה. היציאה המאוזנת נשמעת טוב יותר. זאת עובדה מוגמרת שיש עליה כתבות שלמות בהקשר של הרכיבים של המערכת שלי....
הסאונד לא שונה בסיגנל SE לעומת Balanced.
מה ששונה זה זיהוי וניקוי רעשים שמתווספים לאות האודיו בדרך.
אין רעשים שמתווספים לאוזניות בחיווט SE קצר מיציאת האוזניות במכשיר, בסביבה ביתית, אז גם אין הפרעות RF שדרוש לנקות.
https://www.soundguys.com/balanced-vs-u ... ons-60085/
אני די בטוח שהסכמתי עם כי מה שאמרת למעלה27/09/2023 10:50Amir64 כתב: כטכנאי סאונד אתה בוודאי יודע מה המטרה של שימוש בציוד Balanced.
הסאונד לא שונה בסיגנל SE לעומת Balanced.
מה ששונה זה זיהוי וניקוי רעשים שמתווספים לאות האודיו בדרך.
אין רעשים שמתווספים לאוזניות בחיווט SE קצר מיציאת האוזניות במכשיר, בסביבה ביתית, אז גם אין הפרעות RF שדרוש לנקות.
https://www.soundguys.com/balanced-vs-u ... ons-60085/...
עדיין מחפש מישהו שמסוגל לבצע את המוד תמורת תשלום הוגן.
אני בקיא בנושא,
לצערי כל עניין ההתעסקות עם האזניות מבפנים וקידוח חור בהן עשה רבה נזק
שלא נדבר על ההלחמות שפשוט הרסו לי את הדרייבר בסופו של דבר והשאירו לי מלא אזניות ללא דרייבר
גם ההלחמות הקטנות של החיבורים זה עסק לא פשוט.
מה שכן, הכבל של DT990 הוא לא איכותי ונורא ארוך ויותר נוח לעבוד עם המגבר עם כבל יותר איכותי,
כי הדרייברים ממש טובים.
תזכיר לי, אני בהמשך אשלח לכאן את המודים שעשיתי וקישורים בנושא, זה לא דבר פשוט והייתי אומר שבזבזתי הרבה כסף על זה.
וכן, אני עדיין עם הדעה ש DT880 250ohm (כנראה גם ה600ohm) הן האזניות הכי טובות שיש, רק שהן לא מאפשרות איכות ללא כבל מתאים וללא מגבר חזק שפשוט מטבעו balanced יותר חזק
לצערי כל עניין ההתעסקות עם האזניות מבפנים וקידוח חור בהן עשה רבה נזק
שלא נדבר על ההלחמות שפשוט הרסו לי את הדרייבר בסופו של דבר והשאירו לי מלא אזניות ללא דרייבר
גם ההלחמות הקטנות של החיבורים זה עסק לא פשוט.
מה שכן, הכבל של DT990 הוא לא איכותי ונורא ארוך ויותר נוח לעבוד עם המגבר עם כבל יותר איכותי,
כי הדרייברים ממש טובים.
תזכיר לי, אני בהמשך אשלח לכאן את המודים שעשיתי וקישורים בנושא, זה לא דבר פשוט והייתי אומר שבזבזתי הרבה כסף על זה.
וכן, אני עדיין עם הדעה ש DT880 250ohm (כנראה גם ה600ohm) הן האזניות הכי טובות שיש, רק שהן לא מאפשרות איכות ללא כבל מתאים וללא מגבר חזק שפשוט מטבעו balanced יותר חזק