בקר השקייה בכלום כסף
-
ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
יש לי 4 ברזים מבוקרים בגינה עם בקר ישן של גלקון
הוא אומנם עושה את מה שנדרש ממנו, אבל בכל פעם שנדרש שינוי כמו תיגבור השקייה בימים חמים, או ביטול בימים גשומים או התאמת הכמות לעונות השנה, אני צריך לגשת פיזית לבקר ולתכנת אותו דרך תפריטים של שנות התשעים.
כבר הרבה זמן אני אומר לעצמי שצריך להחליף בקר, לאחד כזה שמתחבר לטלפון וגם ל HA כדי לייצר השקייה חכמה ושהכל ניתן לשליטה ובקרה בהינף טלפון.
אז אמרתי וכלום לא קרה, עד שנתקלתי בבקר הזה
4 ערוצים, אפליקציה של Tuya, חיבור ל HA ועולה רק 11 דולר... טוב מידי בשביל להיות אמיתי
אז הזמנתי את זה אני לא משתף לינק, כי זה לא עובד בפורום הזה... אז תחפשו לבד
אחרי 12 יום המוצר כבר מותקן,
בחרתי בגרסת המתח הנמוך וככה אני מזין אותו מהשנאי שהיה לי מהבקר הקודם שעובד של 24 וולט (שגם מזינים את הברזים)
חמש דקות עבודה, כולל תלייה בארון חשמל בניגוד לבקר הקודם שסתם היה זרוק (מגיע עם המגרעות)
כמה תוכניות שתרצו
אוטומציות ע"פ תנאי מזג האוויר (במיוחד לימים גשומים)
קציבת זמן מקסימלית (אם בטעות נלחץ)
וכל זה באגורות!
הוא אומנם עושה את מה שנדרש ממנו, אבל בכל פעם שנדרש שינוי כמו תיגבור השקייה בימים חמים, או ביטול בימים גשומים או התאמת הכמות לעונות השנה, אני צריך לגשת פיזית לבקר ולתכנת אותו דרך תפריטים של שנות התשעים.
כבר הרבה זמן אני אומר לעצמי שצריך להחליף בקר, לאחד כזה שמתחבר לטלפון וגם ל HA כדי לייצר השקייה חכמה ושהכל ניתן לשליטה ובקרה בהינף טלפון.
אז אמרתי וכלום לא קרה, עד שנתקלתי בבקר הזה
4 ערוצים, אפליקציה של Tuya, חיבור ל HA ועולה רק 11 דולר... טוב מידי בשביל להיות אמיתי
אז הזמנתי את זה אני לא משתף לינק, כי זה לא עובד בפורום הזה... אז תחפשו לבד
אחרי 12 יום המוצר כבר מותקן,
בחרתי בגרסת המתח הנמוך וככה אני מזין אותו מהשנאי שהיה לי מהבקר הקודם שעובד של 24 וולט (שגם מזינים את הברזים)
חמש דקות עבודה, כולל תלייה בארון חשמל בניגוד לבקר הקודם שסתם היה זרוק (מגיע עם המגרעות)
כמה תוכניות שתרצו
אוטומציות ע"פ תנאי מזג האוויר (במיוחד לימים גשומים)
קציבת זמן מקסימלית (אם בטעות נלחץ)
וכל זה באגורות!
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
גם אני עם גלקון ישן (4 ברזים)
הבקר הזה.. באמת נשמע כמו 2G2BTrue
מצד אחד, אני לא מאמין ב 'מציאות', מצד שני, יש את הסיפור שלך.
הממ...
ג'יימס
הבקר הזה.. באמת נשמע כמו 2G2BTrue
מצד אחד, אני לא מאמין ב 'מציאות', מצד שני, יש את הסיפור שלך.
הממ...
ג'יימס
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@shmizan צודק, התוכנה שלהם מזעזעת. אבל רוב הרכיבים שלהם כיום לא מבוססי ESP (כמו במקרה הזה - CB3S), אז אי אפשר לצרוב אותם - וגם אלה שכן, בד״כ נדרש לצרוב ידנית, כי tuya-convert נכשל.
אני ממש מעדיף לשים מודולים של Shelly. ה-2.5 עדיין זמין ב-AliExpress, ב-$45 לזוג (פחות אמינים מאשר ה-Plus החדשים, אבל זה עדיין טוב בהרבה מ-Tuya).
אני ממש מעדיף לשים מודולים של Shelly. ה-2.5 עדיין זמין ב-AliExpress, ב-$45 לזוג (פחות אמינים מאשר ה-Plus החדשים, אבל זה עדיין טוב בהרבה מ-Tuya).
-
ahersko
- חבר מביא חבר

בגדול החיבור ל HA הוא חסר משמעות
אוטומציות ותפעול שותף יהיה דרך האפליקציה
בגדול גם אין יותר מידי תפעול שוטף וכשהאוטומציות יעבדו יהיה עוד הרבה פחות.
אז בשביל 11 דולר קיבלתי בקר, עם שליטה האפליקציה... זה לכשעצמו חוסך לי את הטרחה לרדת ללוח החשמל לתכנת את הבקר בכל פעם מחדש
לא יעבוד טוב, תמיד אפשר לחזור לבקר הישן או להזמין שלי שהוא גם יותר יקר וגם לא יושב יפה על לוח החשמל.
אוטומציות ותפעול שותף יהיה דרך האפליקציה
בגדול גם אין יותר מידי תפעול שוטף וכשהאוטומציות יעבדו יהיה עוד הרבה פחות.
אז בשביל 11 דולר קיבלתי בקר, עם שליטה האפליקציה... זה לכשעצמו חוסך לי את הטרחה לרדת ללוח החשמל לתכנת את הבקר בכל פעם מחדש
לא יעבוד טוב, תמיד אפשר לחזור לבקר הישן או להזמין שלי שהוא גם יותר יקר וגם לא יושב יפה על לוח החשמל.
יש מודל דומה של sonoff שאפשר להתקין עליו esphome
https://a.aliexpress.com/_EQTf4Ur
https://esphome.io/devices/sonoff_4ch.html
https://a.aliexpress.com/_EQTf4Ur
https://esphome.io/devices/sonoff_4ch.html
-
ahersko
- חבר מביא חבר

לא כל-כך הבנתי את המינוח "מרוצה"22/09/2023 23:00dr0r כתב: אם אתה מרוצה מהאקוסיסטם של Tuya, אז זה בהחלט פתרון טוב, וממש זול.
לי זה לא מתאים, אבל זה באמת עניין אינדיבדואלי. יש שלי ללוח החשמל, אבל זה כבר יקר בהרבה......
זה סה"כ טימר שפותח וסוגר ממסר לתקופה קצובה פעם ביום או פעם בכמה ימים
ברגע שהגדרת לו תוספת מים בימים חמים, כמות מופחתת בימים קרים ואפס מים בימים גשומים
איזה התממשקות יש לי איתו? אין לי כוונה להוסיף מד לחות אדמה, מד רוח ומד חלקיקים. כולה לתת קצת מים לגרניום ולדשא
בטוח שיש מתגים שאפשר לצרוב עליהם חלונות 98, IOS ובייסיק של קומדור 64, אבל השאלה מה הטעם?
בעיינים פונקציונליות, שזה כל מה שנדרש מבקר השקייה בסיסי, אז להשקיע פי 4 (לפחות) נשמע לי do something for the sake of doing somthing
לא הבנת (או שלא הסברתי נכון)...
שאלתי אם יש מחשבי השקייה על DC- סוללות.
היה לי כזה של גלקון ועכשיו כזה של נטפים.
כרגע של נטפים עובד עם אפליקציה על BT לטלפון.
אני מחפש אולי כזה שיהיה לו WIFI שאוכל להתחבר מרחוק.
אגב, אני ממליץ לחבר לכל מחשבי ההשקיה "רגש גשם". יש לי כזה כבר שנים. צריך לשים לב אם המחשב שלך דורש רגש NO או NC.
אלו רגשים פסיביים לחלוטין, מתחברים עם שני חוטים למחשב השקיה ומנטרלים את הפעלת המחשב בימי הגשם. ניתן לכוון בהם את פרק זמן ניטרול ההשקייה.
שאלתי אם יש מחשבי השקייה על DC- סוללות.
היה לי כזה של גלקון ועכשיו כזה של נטפים.
כרגע של נטפים עובד עם אפליקציה על BT לטלפון.
אני מחפש אולי כזה שיהיה לו WIFI שאוכל להתחבר מרחוק.
אגב, אני ממליץ לחבר לכל מחשבי ההשקיה "רגש גשם". יש לי כזה כבר שנים. צריך לשים לב אם המחשב שלך דורש רגש NO או NC.
אלו רגשים פסיביים לחלוטין, מתחברים עם שני חוטים למחשב השקיה ומנטרלים את הפעלת המחשב בימי הגשם. ניתן לכוון בהם את פרק זמן ניטרול ההשקייה.
-
ahersko
- חבר מביא חבר

סוללה לא תחזיק WIFI לאורך זמן
יש ברזים של זיגבי עם סוללות
אפשר להשתמש ברגש מבוסס זיגבי (לא בדקתי, מניח שיש כאלו) ולנהל את הכל ב HA
השמים הם הגבול, השאלה היא לאיזה רזולוציה רוצים לרדת וכמה מוכנים להשקיע
יש ברזים של זיגבי עם סוללות
אפשר להשתמש ברגש מבוסס זיגבי (לא בדקתי, מניח שיש כאלו) ולנהל את הכל ב HA
השמים הם הגבול, השאלה היא לאיזה רזולוציה רוצים לרדת וכמה מוכנים להשקיע
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
האמת שגם לפני החלפת הצ׳יפים האיכות שלהם היתה נמוכה, ומתישהו הרכיבים שלהם מפסיקים לעבוד. יש לי מספיק עבודה ללטף את המערכת, בלי להתעסק בהחלפת רכיבים מקולקלים.23/09/2023 16:18shmizan כתב: הצ'יפים האלה שיש במוצרים של Tuya הם של Beken, ועבורם היה (כלומר יש, אם ה-firmware שלך בגירסה ישנה מספיק) exploit אלחוטי דרך tuya cloudcutter שעובד נפלא ואפילו צורב לך esphome או openbeken.
במקרה נורא (מאוד) צריך לעבוד עם uart.
בכל מקרה זה רלוונטי רק כי @ahersko הזכיר חיבור ל-HA.
אז לסכם, זה אולי בקר השקיה זול שעושה את העבודה, אבל tuya ו-ha לא הולך ביחד.
נ.ב. מאז ש-tuya החליטו להוזיל את הרכיבים (נניח להחליף את ESP ב-BEKEN), האיכות ירדה רוחבית בכל המוצרים שלהם.
אפשר לקנות שלט IR+RF של TUYA במחיר זול יותר מ-Broadlink, אבל יש בו חצי מה-IR LEDS וכו'.
לטעמי, tuya זה דרעק שאח"כ מתחרטים עליו
...