המלצה למקרר 120ס"מ קו אפס
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
אין המון מקררים כאלו בשוק הישראלי. אני מכיר סימנס, סאב-זירו וליבהר ברמות המחירים הסבירות (עד 20000). יש מותגי יוקרה במחירים של 60000 גם.
כשבנינו את הבית ורכשנו את מכשירי החשמל (לפני כמעט 4 שנים) עשיתי המון בדיקות. קראתי ברשת (וגם פה) הרבה ביקורות לא מחמיאות לליבהר וחששתי מאד. בסופו של דבר החלטתי להקשיב ל-2 משפחות בעלות צרכים דומים לשלנו (מבשלים הרבה, סירים גדולים, המון ירקות ופירות וילדים קטנים) בעלות מקררי ליבהר 15 שנים ומרוצות מאד.
היום כמעט 4 שנים אחרי אני יכול להגיד שאני מאד מאד מרוצה מהמקרר. שומר על טריות של פירות וירקות מעולה. אוכל לא מתקלקל. אפס תקלות בינתיים. מקווה שמחר לא אדבדה.
כשבנינו את הבית ורכשנו את מכשירי החשמל (לפני כמעט 4 שנים) עשיתי המון בדיקות. קראתי ברשת (וגם פה) הרבה ביקורות לא מחמיאות לליבהר וחששתי מאד. בסופו של דבר החלטתי להקשיב ל-2 משפחות בעלות צרכים דומים לשלנו (מבשלים הרבה, סירים גדולים, המון ירקות ופירות וילדים קטנים) בעלות מקררי ליבהר 15 שנים ומרוצות מאד.
היום כמעט 4 שנים אחרי אני יכול להגיד שאני מאד מאד מרוצה מהמקרר. שומר על טריות של פירות וירקות מעולה. אוכל לא מתקלקל. אפס תקלות בינתיים. מקווה שמחר לא אדבדה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

נכון, סאב זירו מהיקרים. גורניה גם מתחת ל-20
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מנסיוני תתרחק מליבהר כמו מאש
ידיות הדלתות נשברות
גומיות נקרעות עלות החלפה של כ 1000 ש"ח לכל דלת
מתקן קוביות הקרח נדפק אחת ל.... עלות תיקון כ 700 ש"ח
טרמוסטט תא הביו נדפק אחת לכמה זמן והטמפרטורה לא נשארת יציבה עלות החלפה שוב כמה מאות ש"ח.
נותני שרות אלו מעבדת פל
אתה מזמין תיקון ? אחלה קודם מחייבים אותך 300 ש"ח אשראי רק כי הזמנת .החלטת לבטל? יחזירו לך את ה 300 .כמובן שה 300 זה בנוסף לחלקים והם לא מקוזזים במידה וביצעת את התיקון.
והטמטום הכי גדול של המקרר הזה זה ענין הפשרת הקרח בתא המקרר.מה שקורה הוא שהמקרר בנוי ומתוכנן להפשיר אחת לכמה שעות . הקרח שנצמד לתא המקרר ( לא במקפיא) מופשר ונוזל בסבבה שלו מלמעלה עד לחור הניקוז למטה, עד פה הכל סבבה.
הבעיה שברגע שאתה נניח מכניס למקרר משהו עם שקית נילון ומצמיד אותו לגב המקרר או כל קופסא אחרת שנוגעת בגב המקרר, ברגע שיש הפשרה, המים נוזלים מגיעים לשקיות ניילון / כלי איחסון, שמוצמדים לגב והופ במקום להמשיך לניקוז מתגלשים למדפים עצמם ואתה מקבל מדפים מוצפים שצריך לנגב עם סמרטוט. הפתרון ? לא להצמיד כלום לגב המקרר .
יש בכל מדף חוסם פלסטיק, שעוזר כמו כוסות רוח למת, פשוט מדובר בתכנון הנדסי דפוק.
אלו היו 60 שניות על מקרר יקר שמביא עצבים.
ידיות הדלתות נשברות
טרמוסטט תא הביו נדפק אחת לכמה זמן והטמפרטורה לא נשארת יציבה עלות החלפה שוב כמה מאות ש"ח.
נותני שרות אלו מעבדת פל
אתה מזמין תיקון ? אחלה קודם מחייבים אותך 300 ש"ח אשראי רק כי הזמנת .החלטת לבטל? יחזירו לך את ה 300 .כמובן שה 300 זה בנוסף לחלקים והם לא מקוזזים במידה וביצעת את התיקון.
והטמטום הכי גדול של המקרר הזה זה ענין הפשרת הקרח בתא המקרר.מה שקורה הוא שהמקרר בנוי ומתוכנן להפשיר אחת לכמה שעות . הקרח שנצמד לתא המקרר ( לא במקפיא) מופשר ונוזל בסבבה שלו מלמעלה עד לחור הניקוז למטה, עד פה הכל סבבה.
הבעיה שברגע שאתה נניח מכניס למקרר משהו עם שקית נילון ומצמיד אותו לגב המקרר או כל קופסא אחרת שנוגעת בגב המקרר, ברגע שיש הפשרה, המים נוזלים מגיעים לשקיות ניילון / כלי איחסון, שמוצמדים לגב והופ במקום להמשיך לניקוז מתגלשים למדפים עצמם ואתה מקבל מדפים מוצפים שצריך לנגב עם סמרטוט. הפתרון ? לא להצמיד כלום לגב המקרר .
אלו היו 60 שניות על מקרר יקר שמביא עצבים.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

באיזה דגם מדובר ? אני קראתי לא מעט ביקורות דומות לפני הרכישה אבל בפועל כבר 4 שנים אצלי עובד נפלא, אפס תקלות כאלו (בטח עכשיו יפול עליו פסנתר).19/09/2023 13:41istarmini כתב: מנסיוני תתרחק מליבהר כמו מאש
ידיות הדלתות נשברות
נותני שרות אלו מעבדת פל
אלו היו 60 שניות על מקרר יקר שמביא עצבים....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

4 שנים זה מקרר בתול עדין .19/09/2023 14:21ChinggisKhan כתב: באיזה דגם מדובר ? אני קראתי לא מעט ביקורות דומות לפני הרכישה אבל בפועל כבר 4 שנים אצלי עובד נפלא, אפס תקלות כאלו (בטח עכשיו יפול עליו פסנתר)....
לא זוכר בדיוק את מספר הדגם אבל זה דגם עם 3 דלתות ו 3 מדחסים נפרדים, כלומר בתכלס 3 מקררים נפרדים ( 1 מקרר + 1 ביו+ 1 מקפיא) שמחוברים ביחד הוא אצלי כבר קרוב ל 15 שנה וחמש שש שנים האחרונות, כל פעם צצה אחת מהבעיות שציינתי.
הנה, רק היום התקשרתי להזמין טכנאי, כי הטמפרטורה בתא הביו שמיו הזה עולה ויורדת איך שמתחשק לה, תקלה שכבר טופלה לפני כשנתיים והנה היא חוזרת שוב.
אבל עזוב את התקלות האלו הסיוט מבחינתי זה סוגיית גב המקרר שנוזלים עליו המים לכיוון הניקוז , פשוט תכנון הנדסי דפוק.
את סוגיית הדלתות הם פתרו , בדמות החלפת מנגנון פתיחת הדלתות, הם פתרו ואני שילמתי על הפתרון .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Adigaforever
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 293
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
גם אנחנו חשבנו בהתחלה על מקרר 120 ס"מ אבל יש כל כך מעט דגמים ויקרים מאוד שבסוף הקטנו ל 90 ס"מ
אפשר לקנות מקרר/מקפיא של בוש/סימנס.
אחד הוא מקרר והשני מקפיא. המחירים שלהם מאוד הוגנים.
יש גם נדמה לי אפשרות להזמין מקרר שלהם עם מקפיא תחתון ופשוט להצמיד שניים כאלה של 60 ס"מ.
בכל אופן יש להם תצוגה מאוד יפה בהרצליה פיתוח, אפשר להתרשם שם מכל הדגמים ולקבל הסברים.
יש גם נדמה לי אפשרות להזמין מקרר שלהם עם מקפיא תחתון ופשוט להצמיד שניים כאלה של 60 ס"מ.
בכל אופן יש להם תצוגה מאוד יפה בהרצליה פיתוח, אפשר להתרשם שם מכל הדגמים ולקבל הסברים.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

כזה יש לי. לא הבנתי את הגב שעליו המים ? אתה מתכוון לפתח ניקוז למטה ? הבנתי שזה כדי לייבש את האוויר. אמרו לי שהוא נסתם לפעמים, בנתיים לא נסתם אצלי. לא שמתי לב לבעיה בדלתות. יכול להיות שהחליפו את המנגון מראש במקררים החדשים.19/09/2023 15:13istarmini כתב: 4 שנים זה מקרר בתול עדין .![]()
![]()
לא זוכר בדיוק את מספר הדגם אבל זה דגם עם 3 דלתות ו 3 מדחסים נפרדים, כלומר בתכלס 3 מקררים נפרדים ( 1 מקרר + 1 ביו+ 1 מקפיא) שמחוברים ביחד הוא אצלי כבר קרוב ל 15 שנה וחמש שש שנים האחרונות, כל פעם צצה אחת מהבעיות שציינתי.
הנה, רק היום התקשרתי להזמין טכנאי, כי הטמפרטורה בתא הביו שמיו הזה עולה ויורדת איך שמתחשק לה, תקלה שכבר טופלה לפני כשנתיים והנה היא חוזרת שוב.
אבל עזוב את התקלות האלו הסיוט מבחינתי זה סוגיית גב המקרר שנוזלים עליו המים לכיוון הניקוז , פשוט תכנון הנדסי דפוק.
את סוגיית הדלתות הם פתרו , בדמות החלפת מנגנון פתיחת הדלתות, הם פתרו ואני שילמתי על הפתרון .![]()
![]()
...
בשורה התחתונה, 15 שנה זה פרק זמן מכובד בהחלט למוצר חשמל בימים אלו.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

רוב מקררי ה-120 הם בעצם 2 יחידות עם קיט להצמדה (גם הליבהר). בזמנו לא הלכתי על סימנס כי לא היו להם דגמים עם מתקני קרח ואצלנו זה הקרח הולך יותר ממים..19/09/2023 15:36Arie10 כתב: אפשר לקנות מקרר/מקפיא של בוש/סימנס.
בכל אופן יש להם תצוגה מאוד יפה בהרצליה פיתוח, אפשר להתרשם שם מכל הדגמים ולקבל הסברים....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לגבי גב המים19/09/2023 16:04ChinggisKhan כתב: כזה יש לי. לא הבנתי את הגב שעליו המים ? אתה מתכוון לפתח ניקוז למטה ? הבנתי שזה כדי לייבש את האוויר. אמרו לי שהוא נסתם לפעמים, בנתיים לא נסתם אצלי. לא שמתי לב לבעיה בדלתות. יכול להיות שהחליפו את המנגון מראש במקררים החדשים.
בשורה התחתונה, 15 שנה זה פרק זמן מכובד בהחלט למוצר חשמל בימים אלו....
לא יודע אולי בדגם שלך , שהוא חדש יותר, החליפו את הגישה ההזויה אבל אצלי זה קיים.
אנסה שוב להסביר.
אתה פותח את דלת המקרר ומסתכל פנימה מה אתה רואה ? משטח לבן (הגב לצורך הענין) נכון ?
בדגם שלי על המשטח הלבן הזה מצטברת שיכבת קרח דקה מאוד ואחת לכמה זמן השכבה הזו מופשרת והמים ״מתגלשים״ למטה לפתח הניקוז ומשם הם מועברים למיכל שממוקם על המדחס ומהחום שהמדחס מיצר המים מתאדים.
אכן לעיתים הפתח הקטן הזה נסתם ואני פותח אותו עם קשית זה בקטנה, בכלל לא ציינתי את הענין.
במידה ונניח שקית נילון נוגעת במשטח גב המקרר ושכבת הקרח הדקה מופשרת המים מתגלשים לכיוון הניקוז למטה רק שבדרך פוגשים את השקית ובמקום להמשיך לניקוז הם מתגלשים לשקית וממנה למדף ומכאן הדרך להצפת המדף במים קצרה מאוד.
אולי אצלך ענין ההפשרה הזה כבר לא מתקיים בצורה כזו אבל אצלי זה המצב וזו לא תקלה , פשוט ככה המקרר בנוי לעבוד.
בזמנו ששאלתי מה זה הסיפור ההזוי הזה ? ענו לי בכל מדף יש מעצור שאמור למנוע מכלי איחסון לעצור ולא לאפשר לו לגעת בגב אבל מן הסתם בניילון זה לא עוזר וגם לא בכלי שבנוי קצת שונה מעבר למלבן/ריבוע .... בסיסיים.
לענין השבירה של מנגנון פתיחת הדלתות גם לגבי זה שאלתי ,הכיצד ? ענו לי נו בטח כשאתה סוגר נוצר ואקום ואסור לפתוח שוב מייד צריך להמתין כ 15-20 שניות אמרתי להם הבנתי אתכם אבל בבית סטנדרטי עם 5 נפשות שחלקם ילדים לך תמנע מהם לפתוח דלת מיד כשהיא נסגרה

כי הילד רוצה שוקו/קולה.....בקיצור טמטום של פטנט אבל החליפו (כ 600 ש״ח) למנגנון מסיבי יותר ומאז הבעיה לא חזרה .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

לגבי המשטח הלבן בגב המקרר: גם אצלי הוא קיים. קרח לא מצטבר אצלי (מקרר בטמפ' 4 מעלות לא אמור להצטבר קרח להבנתי) ואני לא שם שקיות ניילון במקרר (בשום מקרר. ניילון תופס לחות ומקרר צריך מינימום לחות לשמירה על המזון). הטכנאים שהתקינו את המקרר הסבירו שהמטרה של המערכת הזו היא לייבש את המקרר ואכן לחות מתעבה על המשטח ומתנקזת החוצה.
בשורה התחתונה,אצלי עדין עובד כמו שצריך ואני מחזיק אצבעות שזה ימשיך ככה
בשורה התחתונה,אצלי עדין עובד כמו שצריך ואני מחזיק אצבעות שזה ימשיך ככה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא דייקתי לא קרח לא יודע איך לקרוא לזה אבל אחת לכמה זמן יש הפשרה ומים ״זורמים״ למטה לכיוון הניקוז.19/09/2023 19:44ChinggisKhan כתב: לגבי המשטח הלבן בגב המקרר: גם אצלי הוא קיים. קרח לא מצטבר אצלי (מקרר בטמפ' 4 מעלות לא אמור להצטבר קרח להבנתי) ואני לא שם שקיות ניילון במקרר (בשום מקרר. ניילון תופס לחות ומקרר צריך מינימום לחות לשמירה על המזון). הטכנאים שהתקינו את המקרר הסבירו שהמטרה של המערכת הזו היא לייבש את המקרר ואכן לחות מתעבה על המשטח ומתנקזת החוצה.
בשורה התחתונה,אצלי עדין עובד כמו שצריך ואני מחזיק אצבעות שזה ימשיך ככה...
זה לא רק ניילון שלא תתפס לניילון כל דבר שנצמד לגב המקרר מהווה מסלול נוח למים לזרום למדף , במקום לניקוז וכשיש 5 נפשות בבית והמקרר עמוס קשה לדאוג ששום דבר לא יגע בגב המקרר, בקיצור פטנט דפוק שלא מצופה ממקרר שעולה כ 20000 ש״ח.
אני גם אחזיק אצבעות עבורך

נ.ב
יש לי חבר עם סאב זירו והוא לא מפסיק לבכות, מרוב צרות שיש לו, אז אני מרגיש שאני בחברה טובה
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום